Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו ? ומה עם הכסף שנשאר לך מהמכירה של הפיקנטו בסוף התקופה ?

גם נסעת 3 שנים וחסכת לעומת הגולף (דלק/טיפולים ואחזקה) , וגם תישאר עם ערך כספי מסויים ,

ואת הגולף אני לא אמכור? מחירון הפיקנטו לדעתי יעמוד על אזור ה 35,000.

הגולף על אזור ה 30,000.

הגולף תימכר נגיד ב 22-24

הפיקנטו 32-35 כי תהיה לה דרישה גבוהה יותר.

עדיין חסכת עם הגולף.

אבל החשוב מכל לא נאמר, לבעל הרכב כואב בכיס על הוצאות הדלק "הכבדות" עם הגולף, האם הוא חשב על תוספת הוצאות החזר ההלוואה על ההפרש לפיקנטו חדשה?

בשורה התחתונה שכל אחד יעשה מה שנכון לו, אך צריך להתסכל על הדברים בצורה יותר רחבה כדי להבין שלא הכל פשוט כמו שנראה.

פורסם
תודה שהסברת לי שגולף בת 8 עם מנוע 2000 זה רכב חסכוני ,

עכשיו רק נשאר להסביר את זה לבעלי הרכב , תחנות הדלק , המוסכים, מכוני הגירים האוטמטים , וחנויות החלפים

יש חישוב די הגיוני ומפורט מצד אחד, וטענות קצת הסטריות מצד אחר. EYAL-Y, אנא תביא את החישובים שלך כמה בדיוק יעלה להמשיך להחזיק גולף וכמה בדיוק יעלה להתקדם (מתאימה פה המילה?) לפיקנטו.

ולדי

פורסם

גולף 2003 אוטומטית מנוע 2000 (לצורך העניין קומפורטליין) - שווה 33,000 ש"ח

מחירון נאמר פיקנטו ידנית חדשה עם אגרת רישוי (מוכנה ומזומנה לעלות לכביש) - באזור ה 63.

סיכום ראשון: 30,000 שקל לטובת הגולף.

צריכת דלק :

גולף מנוע 2000 עושה 1:8 ליטר במשולב (אני לא מדבר על נסיעה עירונית נטו)

פיקנטו תעשה במשולב 1:16.

נסועה של 20,000 ק"מ בשנה לפי מחיר של 7.5 שקל לליטר בנזין תביא להוצאה על דלק בשנה:

גולף - 18,750 ש"ח

פיקנטו - 9375 ש"ח

יוצא שההפרש לשנה הוא: 9375 ש"ח.

ולאחר 3 שנים (בהן הדלק לא עלה) מסתכם ב28,125 ש"ח לרעת הגולף

_________________________________________________________________________________

סיכום שני: 1875 לטובת הגולף.

הוצאות עבור תקלות (רכב בן 8 ) -תיקונים לא שגרתיים בגולף

( הרכב לא חדש וזה אומר מזגן , אלטרנטור , משאבת מים , בולמים , ציריות , הגה ועוד כל טוב )

לפחות 3000 שקל בשנה שזה 9000 ש"ח

הוצאות עבור תקלות פיקנטו: אין .

טיפולים שגרתיים (לנסועה של 60,000 קילומטר)

גולף : 9,000 ש"ח.

פיקנטו: 2*300 (טיפול קטן) ועוד 2*700 (גדול) סה"כ 2000 ש"ח

אגרות טסט :150 שקל לשנה , הפרש של 450 שח בשלוש שנים

_________________________________________________________________________________

סיכום שלישי : 14475 לטובת הפיקנטו

ירידת ערך : פיקנטו תפיל 25000 ש"ח אחרי 3 שנים .

גולף תפיל 17000 ש"ח ____________________________________________________________________________

סיכום סופי : 6475 לטובת הפיקנטו

הכל בהנחה שהדלק 7.5 שקל , ולא היו תקלות רציניות (כמו גיר) בגולף בשלוש שנים הבאות , וגם לא צריך מימון .

אבל יש עוד דברים שהם תעלומה כמו הצמיגים בגולף (בפיקנטו אתה מקבל רביעיה חדשה ובגולף אולי צריך להחליף אותם עוד שנה וצריך להוסיף להוצאות )

פורסם

תקן אותי אם אני טועה.

לאחר ה3 שנים נגיד וערך הפיקנטו יורד ב25K הוא שווה 38K וערך הגולף לאחר 3 שנים יהיה 16K

אז למרות הירידת ערך הגדולה יותר של הפיקנטו במקרה שאחרי 3 שנים תרצה למכור אותה אז אתה תרוויח כביכול 22K

יותר מאשר אם תמכור את הגולף.. אולי אתה משלם יותר על הפיקנטו אבל הוא עדיין נכס יותר יקר.

ואפשר לראות קיזוז בין המחיר של הגולף לפיקנטו אחרי 3 שנים רק בדלק וגם הוא יהיה נכס ב 22K יותר יקר.

פורסם

אבא שלי עשה בדיוק את החישוב הזה.

החלפנו קיה קלארוס זללנית ומזדקנת שהתחילה להראות סימני בלאי מתקדמים (החלפת אלטרנטור, בולמ"ז ישנים, משאבת מים שהתפגרה וכו') וקנינו במקומה גרנדה פונטו יד ראשונה מיבואן ב-79K.

הקלארוס ייצרה תקלות בקצב של 400 ש"ח בחודש בערך. ז"א שברגע שנסתיימו התשלומים על טיפול אחד, התחלנו טיפול נוסף...

אם היו כמה חודשי שקט, היה מגיע טיפול יקר יחסית ומחזיר אותנו לאותה נקודה - 400 ש"ח תשלומי מוסך בחודש.

בנוסף - אבא שלי נוסע 15 אלף ק"מ בשנה, והקלארוס צרכה 1:7 - סה"כ כ-16 אלף ש"ח בשנה על צריכת דלק.

הגרנדה שהחליפה אותה - עושה 1:14 עירוני (אין נסיעות בין עירוניות בכלל) - סה"כ 8 אלף ש"ח.

סה"כ החיסכון לאורך 3 שנים (לצורך החישוב) - של הגרנדה מול הקלארוס:

24 אלף ש"ח בחיסכון בדלק.

15 אלף ש"ח בחיסכון בטיפולים.

סה"כ 39 אלף ש"ח לטובת הגרנדה.

ערך המכירה של הגרנדה הוא בערך 45 אלף ש"ח לאחר 3 שנים (המחירון גבוה יותר אבל אפשר לצאת מנקודת הנחה שלא מקבלים מחירון).

ערך המכירה של קלארוס בת 17 הוא בערך 3000 ש"ח.

אז בסופו של יום - בהנחה ואחרי 3 שנים מכרת את הרכב ונשארת בלי כלום - עדיין היה יותר משתלם לנסוע ברכב החדש והחסכוני - שלא נדבר על האמינות, הנוחות והכיף שבנהיגה ברכב מתקדם וחדיש.

המלצתי לפותח השרשור:

אם אתה לא עומד בהוצאות הדלק של הרכב הנ"ל, סביר להניח שגם לא תעמוד בהוצאות המימון על הרכב שאתה רוצה לקנות.

אם יש לך את הכסף לקנות את הרכב החדש - תעשה את זה.

אם אתה כן יכול לעמוד בהוצאות המימון וכל מה שמציק לך בהוצאות הדלק זה פסיכולוגיה - גם כן הייתי הולך על הרכב החדש.

בסופו של דבר - אם הוצאות הדלק מתקזזות עם המימון - הרווחת לעצמך נסיעה ברכב חדש לגמרי, וגם זה משהו.

פורסם
גולף 2003 אוטומטית מנוע 2000 (לצורך העניין קומפורטליין) - שווה 33,000 ש"ח

מחירון נאמר פיקנטו ידנית חדשה עם אגרת רישוי (מוכנה ומזומנה לעלות לכביש) - באזור ה 63.

סיכום ראשון: 30,000 שקל לטובת הגולף. טעות! סיכום ראשון: 35,000 שקל לטובת הגולף (הוצאות המימון להלוואה של 3 שנים בריבית פריים + 0%

צריכת דלק :

גולף מנוע 2000 עושה 1:8 ליטר במשולב (אני לא מדבר על נסיעה עירונית נטו)

פיקנטו תעשה במשולב 1:16. טעות! גולף מנוע 2000 עושה 1:9 במשולב

נסועה של 20,000 ק"מ בשנה לפי מחיר של 7.5 שקל לליטר בנזין תביא להוצאה על דלק בשנה:

גולף - 18,750 ש"ח

פיקנטו - 9375 ש"ח

יוצא שההפרש לשנה הוא: 9375 ש"ח.

ולאחר 3 שנים (בהן הדלק לא עלה) מסתכם ב21,875 ש"ח לרעת הגולף

סיכום שני: 13,125 לטובת הגולף.

הוצאות עבור תקלות (רכב בן 8 ) -תיקונים לא שגרתיים בגולף

( הרכב לא חדש וזה אומר מזגן , אלטרנטור , משאבת מים , בולמים , ציריות , הגה ועוד כל טוב )

לפחות 3000 שקל בשנה שזה 9000 ש"ח לא יודע איך הגעת לעלות כה אגרסיבית לתקלות אבל אני זורם איתך בעניין הזה

הוצאות עבור תקלות פיקנטו: אין .

טיפולים שגרתיים (לנסועה של 60,000 קילומטר)

גולף : 9,000 ש"ח. טעות! עלות טיפולים לגולף ל4 טיפולים היא 6000 שקל (1000 שקל לטיפול קטן * 2 ועוד 2000 שקל לטיפול גדול *2 (את ההוצאות הלא צפויות כבר שקללת!)

פיקנטו: 2*300 (טיפול קטן) ועוד 2*700 (גדול) סה"כ 2000 ש"ח

אגרות טסט :150 שקל לשנה , הפרש של 450 שח בשלוש שנים

סיכום שלישי : 125 שקל לטובת הגולף

ירידת ערך : פיקנטו תפיל 25000 ש"ח אחרי 3 שנים .

גולף תפיל 17000 ש"ח[/b]____________________________________________________________________________

סיכום סופי : 8,125 שקל לטובת הגולף

הכל בהנחה שהדלק 7.5 שקל (נכון מאוד כי במידה והמחיר יירד אז ההפרש יקטן לטובת הגולף), ולא היו תקלות רציניות (כמו גיר) בגולף בשלוש שנים הבאות (כבר שיקללנו את זה) , וגם לא צריך מימון (לא צריך מימון?? הבחור מתקשה בלשלם על הדלק, אז מימון הוא בוודאי שיצטרך).

אבל יש עוד דברים שהם תעלומה כמו הצמיגים בגולף (שיקללת את זה כבר בהוצאות בלתי צפויות) (בפיקנטו אתה מקבל רביעיה חדשה ובגולף אולי צריך להחליף אותם עוד שנה וצריך להוסיף להוצאות )

עוד דבר חשוב מאוד! במידה והבחור עושה 15,000 ק"מ בשנה ולא 20,000 - יש לקזז את ההפרשים בדלק ובטיפולים. במידה וזה המצב, ההפרש גודל לטובת הגולף ל (תחזיקו חזק) 7,468 ש"ח (5468 ש"ח דלק + 2000 ש"ח הוצאות עבור טיפול גדול 1), ואז ההפרש לטובת הגולף הוא 15,593 ש"ח!

פורסם

דבר ראשון אין ריבית כשאתה לוקח מימון בפיקנטו... אז חוזרים ל 30K

דבר שני מי שמחפש רכב מיני חדש שיהיה לו חסכוני ברמות

שיקנה תפינקטו מי שאין לו תכסף שלא יקנה אין מה לעשות בפיקנטו אתה מקבל רכב חדש אתה חוסך לעצמך כאב ראש

מבעיות וטיפולים ויש לך אחריות 7 שנים.

• תוכן חדש...