Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו זוג צעיר בני 29, נשואים, מחפשים לקנות רכב ראשון. בעברנו לשנינו היו קטנועים ובשנתיים האחרונות אנחנו ללא כלי תחבורה (גרים בת"א).

כעת אנחנו רוצים לעבור דירה לפתח תקווה ומעוניינים לקנות רכב.

מה שחשוב לנו ברכב זה:

1. שיהיה קטן (בכל זאת צריך למצוא חנייה בגוש דן).
  2. חסכוני בדלק (רצוי צריכה של לא פחות מ1:13-1:14 משולב,כמובן שעדיף יותר, ואין לנו בעיה עם גיר ידני).
  3. מאד חשוב בטיחותי (לפחות 4 כוכבים במבחני ריסוק של ה Euro Ncap - עם חשיבות לבטיחות של ילדים מאחורה)
  4. כמובן אמין וזול לתחזוקה (כי מי רוצה לבלות כל הזמן במוסך או לשלם הון תועפות על חלפים).
  5. תא מטען בגודל סביר (עדיף שנוכל להכניס עגלה - למרות שזה פחות קריטי כי עם ילד אחד אפשר לשים עגלה במושב האחורי ואם נצטרך לשדרג בעוד שנתיים - שלוש זה לא יהיה סוף העולם).

כמובן שהמכוניות הרלוונטיות הן מיני או סופר מיני, משפחתיות גדולות מדי ובדר"כ גם לא חסכוניות בדלק.

יש לנו כ - 60-70 אלף ש"ח במזומן, אבל הייינו מעדיפים להוציא כמה שפחות. למיטב הבנתי מקריאה כאן בפורום רכב בן שנה - שנתיים נותן את היחס עלות -תועלת הכי טוב: הוא יחסית חדש כך שאין הרבה הוצאות על תיקונים אבל ירידת הערך הגדולה שלו הוא כבר "חטף".

הרכבים שנראו לי רלוונטיים בקריטריונים הנ"ל הם:

1. יונדאי i10
  2. קיה פיקנטו
  3. שברולט ספארק

מביניהם רק את היונדאי ניתן למצוא משומשת (האחרות חדשות מדי).

מבחינה כלכלית גרידא, ההפרש בין רכב משומש שעולה 30,000 ש"ח לרכב שעולה 60,000 ש"ח הוא כ 4,500 ש"ח לשנה.

הסבר:

אם נחשב ירידת ערך של כ - 10 אחוז לשנה, מדובר על 3,000 ש"ח נוספים שנפסיד על הרכב היקר יותר. בנוסף היינו מקבלים ריבית של כ - 1,500 ש"ח בשנה על ההפרש בין שני הרכבים אם היינו שמים בחיסכון כלשהוא. סה"כ 4,500 ש"ח לשנה.

שאלתי היא:

האם למיטב ידיעתכם קיים רכב שעונה על הקריטריונים הנ"ל, בעלות של כ - 30,000 ש"ח? ברור לי שאצטרך להתפשר על השנתון (כנראה 2005-2006), ופה נוסף עוד נעלם גדול - מה עלות התיקונים של רכב בין 5-6 לעומת רכב חדש או רכב בן שנה / שנתיים?

אם ניתן למצוא רכב שעונה על הדרישות שלנו בכ - 30,000 ש"ח, נעדיף לקנות אותו ולשים את ההפרש בבנק. השאלה כמובן מה תהיה עלות אחזקתו ואם ניתן למצוא בכלל רכב כזה.

הפיאט פנדה הייתה יכולה להיות ממש טובה אלא שרמת הבטיחות שלה נמוכה מאד.

אשמח לשמוע תובנות ודעות על העניין הזה כי אנחנו ממש אבודים בים הרכבים שיש היום בשוק....

פורסם

אם הרצון הוא לרכב סביב ה-30 אלף שקלים הייתי מחפש פונטו ספייס. רכב שעומד בכבוד מול רכבי המיני, מציע תא נוסעים מרווח ועמיד יחסית ואמינות טובה יחסית אם טופל כראוי (מים יעודיים ברדיאטור בעיקר). להערכתי בתקציבכם נכנסים דגמי 05' ו-06' שהם השנים האחרונות בהן שווקה הספייס.

עוד עשירייה ואתם מושבים את עצמם בגרנדה פונטו שמבחינת איכות ונוחות היא שדרוג רציני וכבונוס העיצוב החיצוני יפייפה. סביב 40 אלף שקלים נמצא מודל 2007 לרוב מליסינג או השכרה לשעבר שהיו הרוכשים העיקריים של הדגם הזה. רצוי ללכת על הדגמים הידניים משום שהאוטומטיים הם בעצם רובוטיים לא נעימים במיוחד לשימוש. מומלץ לבדוק באיזה דגם בדיוק מדובר משום שהבסיסיים מחסירים את רוב כריות האויר והבקרות האלקטרוניות למיניהן.

בנוגע לרכבי המיני החדשים, אם אתם מעוניינים לרכוש כזה בכמה שפחות אני מציע לפקוח עין בלוחות האינטרנטיים למינהם, תמיד יש אנשים שמתחרטים או מוכרים את הרכב מיד כשמגיע או לאחר כמה אלפי קילומטרים. תקבלו רכב שעדיין חדש, על הכביש בלי צורך להוסיף כספים על מיגון ואגרת רישוי ותקבלו הנחה של כמה אלפי שקלים ממחירו כחדש. חיפוש קצר מצא ספארק ב-62 אלף שקלים, 107 2010 מליסינג ב-57 אלף שקלים וסיטרואן C1 חדשה לחלוטין ב-61 אלף שקלים.

לגבי ה-I10, הרכב משווק כבר שנתיים בארץ אבל השיווק החל עם מנוע 1250 וגיר אוטומטי בלבד שלא יתרמו לחיסכון ונפוץ בעיקר במגרשי חברות הליסינג.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

כמה הערות, בלי להתייחס לדגם מסוים:

1. התחשיב הכספי שלכם שגוי, לרכב הישן יהיו הוצאות אחזקה יותר גבוהות (טיפולים ותיקונים למיניהן), כך שהחסכון יהיה יותר קטן. כמוכן חישוב ירידת ערך עתידית היא הימור, אין כל דרך לדעת מה יהיה מצב שוק המשומשות בעוד כמה שנים.

2. אתם חושבים על ילדים - כדאי שתבחנו את גודל תא המטען במכוניות שמעניינות אתכם. סופרמיני בד"כ יהיה מסוגל לשאת עגלה+ציוד לתינוק בנוחות, לגבי רכבי המיני הדבר דורש בחינה ואני ממליץ לגשת להתרשם בסוכנויות הרכב.

3. בעניין בטיחות - יש לודא אפשרות לביטול נוח של כרית האויר הימנית-קדמית (למקרה שנוסע נהג+ילד במושב בטיחות) וכן אפשרויות עיגון מושב הבטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לשניכם על התגובות.

Mike808 - פונטו ספייס בהחלט עושה רושם של רכב חסכוני. מה שמפריע לי בו:

1. המבחן בטיחות הכי עדכני שעשו לו הוא משנת 2000 ולא נתנו ציון לבטיחות של ילדים כלל. בנוסף, ההסבר המילולי על מה שעבר על הבובה של הילד מחריד - ראש הבובה פגע בכיסא בטיחות השני. כמו כן למיטב הבנתי לא ניתן לנתק כרית אוויר לנוסע.
  2. עושה רושם (תקן אותי אם אני טועה אבל זה מה שראיתי במודעות יד 2) שרוב הרכבים בעלי שתי כריות אוויר, מעט מאד עם 4 (הסתכלתי רק על שנתונים 2005-2006). בנוסף לא ראיתי שיש לה בקרת יציבות.

לכן אני פוסל את פונטו ספייס על בטיחות לא מספקת.

לגבי הגרנדה פונטו:

המבחן של ה Euro NCAP אכן נראה מבטיח (5 כוכבים למבוגרים), אבל בבטיחות ילדים היא קיבלה 3 כוכבבים מתוך חמש.

מלבד זאת הרכב באמת נראה טוב, אבל:

• לפי אתר kml.co.il, הרכב אמור להגיע עם 6 כריות אוויר (בגרסת ה1.4 נפח מנוע). בפועל ראיתי מודעות ביד 2 של הגרסה הזאת רק עם 2 כריות אוויר.... כלומר כמו שאמרת צריך לבדוק את האבזור המדוייק.
  • אין הרבה למכירה בגרסה הזאת בדיוק (1.4 ידנית, שבניגוד ל1.2, רק לה אמור להיות 6 כריות אוויר).

אז בוא נניח רגע שאכן אמצא גרנדה פונטו בעלת 6 כריות אוויר, בקרת יציבות וכו', ידנית, שטופלה רק במוסך מורשה, ללא קילומטראז' גבוה (ומה הסיכוי שאכן אמצא אחת כזאת?). בוא נניח שאכן אסתפק ב 3 כוכבים בבטיחות ילדים.

השאלה האמיתית היא האם הוצאות האחזקה של רכב כזה, בן 4 שנים, לאחר 4-5 שנים שאחזיק את הרכב, ישתוו בממוצע (פלוס/מינוס) להפרש בין רכב כזה לרכב מיני חדש (כמו הפיקנטו)? להזכירך ההפרש הוא כ-4,500 לשנה בין הרכבים, אולי קצת פחות היות והגרנדה פונטו כבר באיזור ה40+.

אם הוצאות האחזקה של רכב כזה יעלו לי כ - 3500-4000 בשנה מעבר להוצאות האחזקה של רכב חדש, עדיף לי כבר ללכת על הפיקנטו.

אבל אני מתאר לעצמי שאף אחד לא יכול באמת לדעת כמה תעלה אחזקת רכב משומש היות ומדובר פה גם במזל.

sperial - התחשיב הכספי לא שגוי, החישוב היה ללא ההוצאות הנוספות על רכב בן 4-5 לעומת רכב חדש. זאת למעשה ההתלבטות העיקרית שלי - האם הוצאות התיקונים על רכב בן 4-5 מגיעות בערך ל-4500 ש"ח בשנה?

כמו כן כמובן שגודל תא המטען וביטול כרית האוויר של הנוסע הם שיקולים חשובים, וגם אליהם אתייחס בבחינת דגם ספציפי.

בשורה התחתונה - האם מישהו מכיר רכבים נוספים שעונים על הקריטריונים הנ"ל, והאם למישהו יש הערכה מבוססת על עלויות תיקונים של רכב בן 4-5 שנים?

פורסם

ברכישת רכב משומש תהיה חייב להתפשר על חלק מהפרמטרים. אולי נשמע מחריד לוותר בנושאי בטיחות אבל רכב מתחילת שנות ה-2000 לא יעמוד בסטנדרט הבטיחות שנהוג ברכבים חדשים היום עקב גילו והתקופה שבה תוכנן. לספייס אכן אין בקרת יציבות והיא גם לא הוצעה אז כאופציה.

אמינות אי אפשר לצפות וברכב משומש מן הסתם תידרש לטיפולים תקופתיים יותר יקרים, החלפה של חלקים מתכלים כמו רפידות בולמים, צמיגים, מצבר, חגורות וגומיות למינהן ועוד דברים שמתבלים ודורשים החלפה עם השנים מעבר לתקלות שיכולות להופיע לאחר מספר שנים.

אבל, לעומת רכב מיני חדש הגרנדה לדוגמה תהיה הרבה יותר מרווחת ונעימה לשימוש עם מטען וכיסואת בטיחות.

לגבי עלויות אחזקה, סט צמיגים, החלפת חגורת טיימינג וטיפול תקופתי יכולים להביא את הסכום השנתי בקלות לאיזור 4000 שקלים אבל בשנה שאחרי תידרש לפחות הוצאות אלא אם תתרחש תקלה בלתי צפויה, עלויות תחזוקה ברכב משומש גם הן בלתי ניתנות לצפייה.

פורסם

תראה, אף אחד לא יכול לחזות הוצאות תיקון של רכב משומש. לי היתה קורולה שהחזקתי מגיל 3 עד למעלה מגיל 12 ובאף שנה לא הוצאתי יותר מ-3000 ש"ח על תיקונים, כאשר כל הטיפולים, למעט שלושה קטנים, היו טיפולים תקופתיים צפויים.

בתקציב של 60,000 ש"ח יש לך אופציה נוספת, שלדעתי יכולה להיות מצויינת בשבילך - והיא לרכוש רכב משפחתי יוצא ליסינג כבן 3 שנים, עם 50,000-100,000 ק"מ. אמנם ההוצאות השוטפות יהיו קצת יותר גדולות (בעקר דלק) אולם יהיו יתרונות בשני תחומים חשובים - הרכב יהיה מרווח יותר מסופרמיני, וכן יהיה רכב מודרני שעומד בתקני בטיחות מעודכנים (אולי מינוס ESP, ובדגמים מסויימים רק 4 כריות אויר). מציע לך לגשת למגרשי הליסינג ולבדוק קורולה (בעית כריות האויר הנ"ל), מאזדה 3 (אישית אני מוצא אותה לא נוחה), פורד פוקוס, יונדאי i30/i30CW ועוד שורה ארוכה של דגמים מקטגוריה זו. חברות הליסינג יציעו גם תנאי מימון העשויים להיות נוחים, אם כי בנושא זה כדאי לעשות shopping יסודי בנפרד.

הערה קטנה לגבי מבחני ה-NCAP - צריך לשים לב שהדגמים הנבדקים באירופה לא תמיד זהים לאלה המשווקים בישראל - לעתים לטוב ולעתים לרע. למשל - הגרנדה פונטו שהוזכרה נבדקה בגרסת 3 דלתות ועם 6 כריות אויר, ודגמים רבים הנמכרים בארץ בגרסתסדאן נבדקים ב-EuroNCAP בגרסת ההצ'בק המקובלת יותר באירופה. כמוכן ב-EuroNCAP נבדקים דגמים באבזור הבטיחות המינימלי המשווק במדינה אירופית כלשהי, והרבה פעמים עם יחידות כוח שונות מאשר אצלנו (כיון שבאירופה נפוצים מנועי 1300-1400 סמ"ק עם תיבות ידניות בדגמים המוכרים לנו בגרסואת 1600 אוטומטיות), לכן צריך להיות ערני להבדלים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם כל הכבוד לרכבים קטנים ומחיריהם, אני לא חושב, שרכב כמו פיקנטו מתאים למשפחה עם ילד.

רוצים רכב בלי להתפשר על הבטיחות? תחפשו רנו קליאו 3 מודל 2007-2008 ברמת גימור COMFORT EX:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1298&FromYear=&UntilYear=2009&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&Info=

יש הרבה רכבים מידיים פרטיות, עם נתונים טובים.

רכב נוח מאוד, חיסכוני והרבה יותר אמין ממה שנהוג לחשוב.

גם הנאה מנהיגה הרבה יותר גדולה מזו של ספארק\פיקנטו.

אגב, פיקנטו החדשה לא נבחנה במבחן הריסוק, הדגם הקודם מ 2004 קיבל 3 כובים הגנה על מבוגרים ו 4 כוכבים הגנה על ילדים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המכוניות שציינת אינן מתאימות לזוג + ילד.

אני בספק אם עגלה שהיא לא טיולון תיכנס בתא המטען וגם אם כן לא יישאר שם מקום לכלום.

אם ידני לא מפריע לכם יש לכם דיי הרבה אופציות.

באופן אישי, מבחינת הגודל אני חושב שמה שהכי מתאים זה רכבים כמו ה-307, מגאן האצ'בק, פוקוס האצ'בק , כולן נמכרו פה עם גיר ידני. אני מכיר את הפוקוס בצורה אישית, היום המחירון של אחת כזו ידנית שנת 2003 הוא משהו באזור ה-30K. מדובר ברכב אמין מאוד שנותן הרבה מאוד תמורה עבור המחיר הזה, הרבה יותר מאשר כל אחת מהקטנות הזולות שציינת.

ניתן גם למצוא פונטו ספייס, פיג'ו 206, רנו קליאו, יונדאי גטס וכיו"ב אבל לדעתי ומניסיון שלי הרכבים האלה קטנים מדי עבור זוג עם ילד.

פורסם

שלומי - אמנם הילדים שלי גדלו, אבל לפני 18 שנה הובלתי פעוט+תינוק+כל הציוד הדרוש בשקודה פייבוריט, בלי יותר מדי קיטורים. לא הייתי פוסל את הסופרמיני למשפחה צעירה. עם זאת הזוג מעלה מספר דרישות מבחינת רווחה ובטיחות, ולכן העליתי את השאלה של יוצא ליסינג כבן 3. ד"א - אפשר להכניס לרשימה יוצאי ליסניג יותר קטנים כגון i20, כפשרה מבחינת הגודל והעלות עם ציון EurNCAP יפה, או, בדומה, סוזוקי סויפט, מאזדה 3 וסופרמיני חדישות מקבילות.

פורסם

באסיה אנשים מובילים אישה, ילד פעוט ועז על קטנוע 50 סמ"ק.

לא אמרתי שזה לא אפשרי, זה פשוט לא כלכך נוח.

עם כיסא בטיחות מאחור ועגלה בתא המטען לא נשאר הרבה מקום בסופר מיני וכל העסק נעשה צפוף, מספיק שאתה רוצה ליסוע לסופשבוע קצרצר או להכניס איזה סבתה מאחור, צריך להתחיל לאלתר.

בגלל זה הצעתי קומפקטית, לא משפחתית.

הפשרות שזוג עם ילד שגר בפתח תקווה צריך לעשות עם קומפקטית מול סופר מיני הם קטנות יותר מאלו שהוא יעשה עם המצב ההפוך.

פורסם

שלומי - למה אתה קורא קומפקטית? למאזדה 2 או 3?

פורסם
פוקוס 5 דלתות, פיג'ו 307, מגאן האצ'בק, גולף ועוד נחשבים מבחינתי לסגמנט הקומפקטי.

בכן, הבהרתאת עצמך, אתה מתכוון למה שקרוי בפי העם "משפחתיות" ואולי ראוי יותר לשם "משפחתיות קטנות".

ללא ספק למשפחה זה הסגמנט הנוח ביותר. בכל זאת, לדעתי, מכונית סופרמיני עשויה להיות בחירה יותר מתאימה מכמה סיבות:

1. בשלב זה מדובר בזוג, עדיין ללא ילד.

2. גם עם ילד אחד לא צריכה להיות שום בעיה להסתדר עם סופרמיני, אבל אם רוצים טיפה יותר מקום אפשר לבחור בכזו בעלת תא מטען נפרד, בסגנון האקסנט או המאזדה 2 החדשה (כן, אני יודע שה-2 התלת קופסתית לא נכנסת לתקציב, אני מדבר על המבנה הכללי). אני חוזר ואומר - מדובר בנסיון האישי שלי, גם אם מלפני הרבה שנים.

3. עדיין הסופרמיני תהיה יותר זולה - או תאפשר דגם יותר חדש באותו מחיר קניה, וגם הצוצאות האחזקה יהיהו נמוכות יותר, נושא קריטי למרבית הזוגות הצעירים.

• תוכן חדש...