Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר למראה צדדית שברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לשאול;יש לי רכב עם 2 מראות לצדדים (כמו בכל רכב).אני בנסיעה מסתכל בדר"כ על המראות כשאני רוצה לפנות ימינה / שמאלה.

אך פעם אחת כשבאתי לפנות ימינה אני רואה במראה הימנית שאין מכוניות ואז פניתי ימינה תוך כדי נסיעה ואז אני שומע צפירה של רכב.מה מתברר? שהוא היה ממש במקביל לרכב שלי,נסע באותו המהירות ופשוט "נבלע" מהמראה שלי (שבדר"כ רואים טוב,אבל כנראה היה מדובר במקרה שהוא נסע בזוויות מאוד מסויימת שככל הנראה לא ראיתי אותו במראה)

להלן השאלות שלי: האם קורה גם לכם? או שאתם רואים הכל (כולל את המכוניות שמאחורה ו/או לידכם) דרך המראה הימנית שבצד? (במראה השמאלית,כשאני מסתכל אני רואה את כל המכוניות מאחורי)

אם זה לא אמור לקרות,מה אני יכול לעשות? להתקין מראה אחרת,גדולה יותר,או משהו?

ד"א,ביינתים כשאני רוצה לפנות ימינה אני מסתכל במראה הימנית ובמבט חטוף לאחור (מסובב את הראש לפחות משניה) וכמובן שאני לא נוהג מהר באותו זמן אלא מאט כשאני יודע שאני רוצה לפנות ימינה.האם זה טוב? כך צריך לעשות?

תודה לעונים.

(מנהלים,אין לי מושג איך קיבלתי אזהרה על "שפה לא ראויה" בזמן שפירסמתי מודעה זו,שנכתבה כן ע"פ הכללים -פיסוק נכון,משפטים.ובכותרת כתבתי: "שאלה" ואז את הנושא (כתבתי שאלה כי יש כאלו שמפרסמים רעיונות,עצות לנהיגה)

הערת הנהלה:

פיסוק נכון כולל:

1. רווח לאחר סימן הפיסוק (לא לפני ,לא גם וגם , גם לא לזכור לעשות רווח לחלוטין,זה לא תקין).

2. בסוף משפט יש נקודה (אחת) או שלוש נקודות. אין שתי נקודות. בכל מקרה, לא שלוש נקודות ולא שתי נקודות מחליפות את הצורך בפסיק.

אם תשים לב לכלל 1 לכללי הפורום, תגלה שגם פניה למנהלים צריך שתעשה בפרטי...

פורסם

בשני הצדדים יש "שטח מת" מבחינת המראות. העניין הוא שמשמאל שטח זה יותר קטן כיון שהמראה המרכזית מופנית לשמאל, וכן רכב העוקף משמאל נמצא יותר קרוב לנהג מאשר רכב העוקף מימין.

בסטיה ימינה צריך לעתים להעיף מבט גם לכוון החלונות.

ד"א - זו גם הסיבות שבגללה עקיפה מימין אינה חוקית. בד"כ אותו נהג שיצפור במצב שתארת עובר על חוק זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשוב לציין שהמראה הימנית ברוב הרכבים קטנה יותר (מהשמאלית) ולכן יש לפתוח אותה הרבה יותר כלפי חוץ. כאשר פותחים אותה מספיק כלפי חוץ, לרוב אין בעיה של שדה ראיה ורואים כל רכב\אופנוע\קטנוע בטווח של נתיב אחד לימין. הכתבה הזאת אולי תסביר לך יותר טוב את הרעיון:

http://imageshack.us/f/230/20377526pf1.jpg/

http://imageshack.us/f/228/48120394uf3.jpg/

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רק ברכבי קונצרן VAG המראה הימנית מעט יותר קטנה, אך גם במצב הזה אפשר להגיע לכיוון נכון.

כיוון נכון של מראות הצד מונע את השטחים המתים, באחריות. השטח המת היחיד שישאר לך הוא מאחורי הרכב מתחת לגובה החלון. מעבר לכך- תוכל לראות כל נקודה, ושום רכב או קטנוע לא יברח לך.

הכתבה מסבירה זאת בצורה לא מספיקה. כיוון מראות נכון מתחיל כשהמראה המרכזית (לא פנורמית!!) מראה את החלון האחורי בלבד. את המראות הצדדיות יש לכוון כך שתיווצר חפיפה ברוחב של אצבע בערך (ז"א, את מה שרואים בקצה שמאל של המראה המרכזית, יש לראות בקצה ימין של המראה השמאלית, ולהיפך במראה הימנית).

אין צורך לראות את צידי הרכב. הרי רוב הנסיעה היא קדימה, ובמקרה של חנייה או נסיעה לאחור, אפשר להכניס קצת פנימה את המראות.

לגבי השטחים המתים B וJ, שמדובר עליהם בלינק שצירף חן, אלו שטחים שבזווית העין אפשר לראותם, ללא הסטת הראש, מה גם שזנב הרכב עדיין נצפה במראות הצד.

ניתן לסכם ולומר שאין מצב שרכב יצוץ סתם פתאום משום מקום. תמיד חלק מהרכב יראה באחת מהמראות או בזווית העין ללא הסטת הראש.

סעו בזהירות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

פאלו, תודה, הייתי זקוק לריענון בנושא, ואפילו לא ידעתי את זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...