Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מעוניין להחליף את הרמקולים המקוריים ברכב ורציתי לדעת כיצד ניתן לזהות איזה חוט הוא + ואיזה הוא - ע"פ צבעי החוטים המקוריים ברכב?

ניסיתי לראות על הרמקולים המקוריים אבל אין שום סימון של הקטבים.

צד אחד יש שחור וצהוב עם פס שחור.

צד שני יש חום עם לבן.

איך אדע כיצד לחבר..?! למה לא עושים סימון ברור יותר במפעל?

פורסם

בעקרון שחור זה מינוס ואדום זה פלוס

חום לבן - פלוס

שחור צהוב - מינוס

גם אם תתבלבל לא יקרה כלום אחי עשיתי את זה עם סאבוופר 200 RMS בטעות ולא קרה כלום

פורסם
בעקרון שחור זה מינוס ואדום זה פלוס

חום לבן - פלוס

שחור צהוב - מינוס

גם אם תתבלבל לא יקרה כלום אחי עשיתי את זה עם סאבוופר 200 RMS בטעות ולא קרה כלום

לא הבנתי, חום/לבן מי המינוס?

שחור /צהוב, מי המינוס?

פורסם

אל תסמוך אף פעם על הצבעים של החיווט - טסטר 12V - מחברים לגוף הרכב ונוגעים בחוטים

חוט אדום לרוב יהיה פלוס קבוע מהמצבר - יכול להיות גם צהוב או כתום לפעמים.

חוט שחור לרוב יהיה הארכה.

אם אתה נוגע עם הטסטר בחוט שחור ונורה נדלקת - זה ממש לא מינוס... בקיצור - בגלל זה אני אומר להשתמש תמיד בטסטר ולוודא מה זה כל חוט.

תבדוק את החוט שיש בו מתח גם - כאשר הסוויץ' כבוי (נדלק אז זה אומר פלוס קבוע), כאשר הסוויץ' דלוק (אם נדלק רק אחרי הסוויץ' אז זה אומר פלוס אחרי הסוויץ' וכאשר הסוויץ' דלוק וגם האורות דלוקים (זה אומר פלוס אחרי תאורה).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אל תסמוך אף פעם על הצבעים של החיווט - טסטר 12V - מחברים לגוף הרכב ונוגעים בחוטים

חוט אדום לרוב יהיה פלוס קבוע מהמצבר - יכול להיות גם צהוב או כתום לפעמים.

חוט שחור לרוב יהיה הארכה.

אם אתה נוגע עם הטסטר בחוט שחור ונורה נדלקת - זה ממש לא מינוס... בקיצור - בגלל זה אני אומר להשתמש תמיד בטסטר ולוודא מה זה כל חוט.

תבדוק את החוט שיש בו מתח גם - כאשר הסוויץ' כבוי (נדלק אז זה אומר פלוס קבוע), כאשר הסוויץ' דלוק (אם נדלק רק אחרי הסוויץ' אז זה אומר פלוס אחרי הסוויץ' וכאשר הסוויץ' דלוק וגם האורות דלוקים (זה אומר פלוס אחרי תאורה).

לא הבנתי, זה תופס גם לגבי רמקולים...?! אפשר לחבר מינוס מהגוף, והפלוס של הרמקול ייתן מתח מספיק כדי להדליק את הטסטר...??!!

פורסם

לא, אני מדבר על חיווט החשמל

לרמקולים זה פחות עקרוני כי רמקול עובד על מתח AC ואתה יכול לחבר את החוטים הפוך והוא עדיין יפעל רק שהוא יזוז בסדר הפוך - קודם פנימה ואח"כ החוצה...

אני לא אכנס כרגע לתופעות שקשורות לצליל בגלל זה אבל בגדול חיווט רמקולים אין לו סטנדרט יחיד

אתה יכול למצוא חיווט שעל אחד החוטים מסומן בפירוש +

אתה יכול למצוא חיווט שעל אחד החוטים יש פס - אתה זה שמחליט אם אתה מסמן את הפס בתור פלוס או מינוס (או היצרן) כל אחד והקריזות שלו.

- לא, אתה לא מחבר את המינוס של הרמקול לגוף הרכב - זה אסור שיקרה.

אבל יש דרך קלה מאוד לבדוק אם החוטים של הרמקול שלך מחוברים נכון - סוללה 9V או סוללה של מברגה

אתה נוגע לרגע (שבריר שניה לא יותר) עם החוטים בהדקים של הסוללה - אם הרמקול קופץ החוט שנוגע בפלוס של הסוללה אכן מחובר לפלוס של הרמקול.

אם הרמקול קופץ פנימה (זז אחורה) אתה מחובר הפוך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...