Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוק הספורט המוטורי הכל בידי השרה לימור לבנת.

לגבי רישיון נהיגה תחרותי-

לסעיף קטן (ב) -

מוצע להסמיך את השר לקבוע פטור מחובת רישיון לנהיגה ספורטיבית לסוגים של נהגים, לסוגים של כלים תחרותיים, לתחום מתחומי הנהיגה הספורטיבית או לגבי סוג מסוים של מסלול מירוץ מאושר. כך, למשל, יוכל השר להתיר נהיגה בכלי תחרותי בלא רישיון באופנועים בעלי הספק נמוך, במרוצי קרטינג וכו'.

לגבי רישוי רכב תחרותי-

(ב) השר רשאי לקבוע כי הוראות סעיף קטן (א) יחולו רק על בעל הכלי התחרותי, או לקבוע פטור מחובת רישיון כלי תחרותי בתנאים שיקבע, והכל לגבי סוגים של כלים תחרותיים, לגבי תחום מתחומי הנהיגה הספורטיבית, או לגבי סוגים של מסלולי מירוץ מאושרים, כפי שיקבע.

לגבי קיום אירוע מרוץ-

תוקפו של רישיון לפי סעיף זה יהיה לתקופה שקבע השר, ובלבד שלא תעלה על שנה אחת, ורשאי השר לקבוע תקופות שונות לסוגים שונים של אירועי נהיגה ספורטיבית או מסלולי מירוץ ארעיים.

לגבי ביטוח-

לא ישתמש אדם, ולא יגרום ולא יניח שאדם אחר ישתמש, בכלי תחרותי שניתן עליו רישיון כלי תחרותי, אלא אם כן יש על שימושו שלו או של האדם האחר באותו כלי תחרותי, פוליסת ביטוח בת-תוקף שהוציא מבטח, לפי הוראות שיקבע השר, בהתייעצות עם המפקח על הביטוח, המבטחת את בעל הכלי התחרותי ואת הנוהג בו כמפורט להלן:

(א)

15.

חובת ביטוח

מפני חבות בשל חילוץ, פינוי, טיפול רפואי, עזרה, שירותי סיעוד ושירותי שיקום שיינתנו לנוהג בכלי התחרותי, בשל נזק גוף שנגרם לו עקב נהיגה ספורטיבית שנערכה לפי הוראות חוק זה;

(1)

מפני חבות בשל נזק גוף שנגרם לאדם על ידי כלי תחרותי עקב נהיגה ספורטיבית, למעט לנוהג בכלי התחרותי.

(2)

על אף הוראות סעיף קטן (א), רשאי השר, בהתייעצות עם המפקח על הביטוח, לקבוע סוגים של כלים תחרותיים, תחומים של נהיגה ספורטיבית וסוגים של מסלולי מירוץ מאושרים, שלגביהם תחול חובת הביטוח לפי סעיף זה על בעל הרישיון לפי סעיפים 8 או 9, לפי הענין.

(ב)

לא ינהג אדם בכלי תחרותי נהיגה ספורטיבית, אלא אם כן נמצאים אתו רישיון הכלי התחרותי, הרישיון לנהיגה ספורטיבית וכן פוליסת הביטוח הנדרשת לפי הוראות סעיף 15, ואם הנהיגה הספורטיבית היא בקטע קישור, בכלי תחרותי שהוא רכב מנועי - גם פוליסת ביטוח לפי פקודת ביטוח רכב מנועי.

לגבי ציוד מגן-

לא ינהג אדם נהיגה ספורטיבית אלא אם כן הוא לבוש בלבוש מגן ומצויד בציוד מגן, כפי שקבע השר, לורשאי השר לקבוע הוראות שונות תחומים שונים של נהיגה ספורטיבית, ולסוגים שונים של כלים תחרותיים או מסלולי מירוץ מאושרים; תקנות כאמור ייקבעו בהתאמה לכללי הנהיגה הספורטיבית, ורשאי השר להוסיף על הכללים האמורים.

תקציב לאירועים-

התקציב השנתי של הרשות המוסמכת למימון פעולותיה והוצאותיה לפי הוראות חוק זה, ייקבע במסגרת ההקצאה לתחום הפעולה - ספורט, בסעיף תקציב משרד החינוך, התרבות והספורט, בחוק התקציב השנתי.

(א)

31.

תקציב הרשות

המוסמכת

תקנות החוק-

השר ממונה על ביצוע הוראות חוק זה והוא רשאי להתקין תקנות בכל ענין הנוגע לביצועו, ובכלל זה בענינים אלה:

(א)

33.

ביצוע ותקנות

תנאים למתן רישיון לפי חוק זה ולחידושו, לרבות כיסוי ביטוחי שיידרש מהמבקש רישיון לפי סעיפים 8 ו-9, וכן תנאים שיראו אותם ככלולים ברישיון לפי חוק זה;

תחילתו של חוק זה בתום תשעה חודשים מיום פרסומו, ואולם רשאי השר, באישור ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת לדחות, בצו, את המועד האמור בתקופה שלא תעלה על ששה חודשים.

בשורה התחתונה החוק היה אמור להיכנס לתוקף מקסימום 15 חודשים מהיום שאושר ב-15.12.2005 כלומר ב-03.2006 מבחינתנו הספורטאים

נגמר לממשלה הזמן ועל הממשלה להוציא היתרים זמניים (עד לגמר עבודתם) לרישיונות מירוצים,רישוי כלים,אישור מסלול או מסלולים זמניים,ביטוחים על בסיס פקודת התעבורה או לאשר

ביטוח אקסטרים מהארץ או מחו"ל אפילו באופן פרטי.

ואם לא חברים זו עילה לבג"ץ...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה אומר היועץ? מה אומרת עו"ד שרעבי? מה אומר יו"ר הרשות?

דני,

אותי לא מעניין מה הם אומרים ואני לא מפנה אצבע מאשימה אליהם,הם אמנם עושים בדרך שלהם,אבל הם עושים...

רק חבל שאין להם מספיק כוח להגיע ליעדים בזמן שהוקצב להם בגלל הבירוקרטיה(זה כמו לתת פול גז בניוטרל).

את האצבע המאשימה אני מפנה לשרה לימור לבנת שחתומה על החוק ובעלת הסמכויות על כל סעיפי החוק!!!

לדעתי אנחנו חייבים לדרוש ואף לתבוע מגברת לבנת לממש את החוק לאלתר ע"י היתרים זמניים כמו שציינתי בהודעה למעלה,

עד להשלמת כל התקנות כולל הכל.

קובי

פורסם

במקום לשים אלפי שקלים על גברי לוי, היינו צריכים למנות עו"ד חזק שחובב ומבין ספורט מוטורי,כי רק ע"י קריאת החוק והזמן שאזל לרשות/לממשלה מזמן, מאפשר להכריח אותם לממש את החוק,אבל אף פעם לא מאוחר...

אפשר לתגמל עו"ד שירצה להכנס לזה, בסכום התחלתי ,ואם יביא תוצאות לבסוף ,ההתאחדיות השונות התחייבו לו,

שחלק מסכום מההרשמה של נהג או ספורטאי יסולק לטובתו עד להשלמת שכרו.

אבל בינתיים עד שיזוזו כאן דברים,דני,מה ההמשך של הסלולרי שלך בקפריסין...?

פורסם

לאלון וקובי,

קודם כל, תודה. המאבק שלי הוא המאבק שלכם ושל כל מי שרוצה לקיים את הספורט במדינת היהודים.

אני לא חושב שבג"צ הוא התשובה. זה אולי נראה כמפלט, כולם יכולים לעשות ונטילציה ולשחרר תסכולים אבל זה לא יביא לתוצאות ממשיות. במחשבה שניה אולי ההיפך הוא הנכון, הגשת בג"צ בנגד המדינה, אותו גוף שאנחנו מבקשים ממנו לתקן את התקנות וגם לבוא לקראתנו בנושאים כאלו ואחרים, רק ירגיז את הפקידים ואז אתם תראו את המערכת עובדת באמת בהילוך איטי.

כי אם יוגש בג"צ, מה תהיה הטענה? "לא מאפשרים לעשות מרוצים"? המדינה בהגנה תטען כי היא עובדת ומתקנת תקנות על מנת לשמור על חוקי המדינה ולשמור על שלום הציבור (גם הנהגים הם הציבור). שום הרכב שופטים לא יתערב בתהליך כי אנחנו לא מסוגלים להוכיח ההיפך, מקסימום יקצבו להם זמן להשלמת ההליך. הקצבה שגם היא חסרת משמעות כזכור מהבג"צ הראשון בנושא.

יש באמת נושאים חשובים יותר שצריך להתמודד איתם.

דבר ראשון במעלה הוא איחוד השורות - כבר ברקע מתפתחת לה המלחמה הבאה, מלחמת המועדונים. שוב, אני לא מבין לגמרי על מה מדובר אבל זה נראה לי כבזבוז אנרגיות מיותר (כל הוויכוח נראה לי כמו "למי יש יותר גדול"). גם שאר הענפים צריכים להפנים שכל עוד הם מרוכזים בויכוחים הפנימיים, תשומת הלב שלהם לא מופנית כלפי העיקר - התקנות והחוק הקרב ובא.

ברוך ציין במילה את "החוק למניעת האלימות בספורט" כמה ממכם קרא את החוק הזה ומבין את השלכותיו על הספורט? לטעמי השם צריך להיות "החוק להשלמת הכנסה לשוטרים". יש עוד מכלול של נושאים כבדים וחשובים כמו רישוי עסקים למסלולים קבועיים וארעיים, תקני בטיחות לקיום ארועים, כיבוי אש ועוד ועוד. כולם אומרים "שזו תהיה בעיה של המארגנים, הם כבר ככה מרוויחים מכל הסיפור" אבל זה לא נכון. זו בראש ובראשונה בעיה של הספורטאים. אם לא ניתן יהיה לקיים ארועים או שעלות קיום ארוע תהיה גבוהה להחריד, אז מה יקרה? המארגנים יגלגלו את העלויות למתחרים שיצטרכו להחליט אם לשלם או לשבת בבית. ואל תשלו את עצמכם בקשר לספונסרים - עד שלא תהיה ליגה סדירה, יציבה ושתרוץ מספר ארועים (או עונות) אף ספונסר כבד לא יכנס! אבל אם מלכתחילה מספר המשתתפים יהיה נמוך בגלל ההוצאות אז הכנסנו לעצמנו גול עצמי.

ישבתי לא מזמן בישיבה ברשות והזדעזתי מזה שאף אחד חוץ ממני וברוך לא קם ואמר משהו. נציגי הענפים היו כ"כ עסוקים בלריב אחד עם השני או בלהתווכח עם היועצת המשפטית לגבי תקציבים, שלא עניין אותם שום דבר אחר. תבינו, ביום שאחרי, יש ענפים שימצאו בסכנת הכחדה (ראלי וראלי רייד מכוניות ואופנועים) אבל אני לא שומע כלום מכיוונם - שקט ודממה, עושה רושם שהם מקבלים את גורלם או לא ממש מבינים מה עומד להגיע. לי, באופן אישי, קשה לקבל את זה. אולי אני כבר כ"כ הרבה זמן בתוך המלחמה שכבר אני לא יודע משהו אחר, אבל לעזאזל, תתעוררו! לפני שבאמת יהיה מאוחר מדי (אם כבר לא מאוחר).

קובי, לשאלתך - זה השלב הבא. עד שלא תהיה התעוררות ושיתוף פעולה בין כל ההתאחדויות השלב שאח"כ הולך והופך לפחות רלוונטי.

לדעתי ואם זה השלב הבא שקובי מתכוון אליו, אז יש ענפים שיצאו בסוף התהליך במצב טוב יותר (שוב, יחסית) מאחרים לדוגמא: ראלי-קרוס או כל ראלי אחר במתחם סגור, קרטינג, עבירות ואופנועים (בהסתייגות לגבי אנדורו וראלי רייד), כל האחרים הולכים לאכול זין לא קטן. ככל שהמרוץ ארוך יותר (בק"מ) ומתפרש על תא שטח גדול יותר, כך יהיה יותר קשה ויקר לקיימו (כדברי הרשות: תשכחו מראלי חרמון/אילת בשנים הקרובות). צר לי...

ברק

ד"א:

ברגע שמבצעים מדידת זמנים או מתנהלת תחרות בין 2 כלי רכב או יותר על כביש/דרך אחת זה מרוץ! פה החוק נכנס.

תאמין לי, אני יודע. למדתי את זה בדרך הקשה.

תשובה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה אתם מצפים,שנשב בחיבוק ידיים ושיאכילו אותה את כל בולשיט של התקנות?מוליכים אותנו שולל כבר 5 שנים ממעבר החוק,על כל מכשול שעוברים יש עוד עשרה,נמאס לנגן לפי החליל של הרשות,מי שקרא קצת את החוק, מבין שאין סיכוי איתו,אלא רק עם הוראה מלמעלה ובמילים אחרות השרה לימור לבנת...אם היא לא תחתוך בדרישות הגרנדיוזיות של החוק,

פשוט אין דרך,ואם יש דרך היא תהיה מאוד ארוכה מפותלת ועלויות האירועים יהיו לאוליגרכים בלבד!!!

המלחמה הכי אפקטיבית שלנו היא בג"ץ או הפגנה ושרפת צמיגים מול הכנסת, יש לי הרגשה שכולם וותרו התייאשו...

בקצב הזה גם עוד 20 שנה לא יהיו פה מרוצים.

אגב בעולם הנאור,גם במרוצים של אליפות עולם בראלי אין חציצה בין הקהל למתחרים אפילו לא חלקית,לא בשלבים המהירים

ולא בקטעי קישור,אולי אנחנו צריכים לקחת את הגברת לבנת לראות מרוץ ראלי בחו"ל על חשבון המדינה כמובן,ולפתוח לה את העיניים מה קורה בעולם ואולי היא תתחיל להבין מה המשמעות של הדרישות המטורפות

של החוק.

קובי

פורסם

החוק והתקנות מיסדו את הביצה הישראלית.

אם רק ידעתם כמה סעיפים בחוק ובתקנות אינם הולכים בקנה אחד עם דרישות הפדרציות הבינלאומיות הייתם מפסיקים לריב, מפסיקים את הפעילות, נמנעים מלהוציא רישיונות מרוץ, רישוי כלי הרכב ונלחמים אל מול החוק ותקנותיו.(שימו לב לא הרשות לנהיגה ספורטיבית)

עכשו בואו וניראה מי מוכן לעשות זאת? אף אחד, כולם חרמנים ברמה אימפוטנטית ולא מסוגלים לעשות כלום, למה? כי אנחנו מפוצלים, כול אחד רוצה להראות את "הבוטן שלו" לאחר וככאלו לא נצליח להתמודד.

התמודדות זה לוביסטים.

התמודדות זה לדעת איפה באמת עומד כיום נציג הפדרציות לספורט מוטורי בארץ !!!!

התמודדות זה להפוך את הדברים כיום לבלתי רלוונטים.

האם אתם בעמדת בכיינות או האם מנשבת בתוככם רוח הקרב למען הדורות הבאים?

אנחנו בעמותה יודעים בדיוק איפה אנחנו עומדים.

ברוך

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

אני מסכים איתך ברוך,גיבוש זה שם המשחק....

1.איך עושים את זה?

2.אולי מארגנים פילוט משותף לכולם?(עם אישורים של לימור כמובן...מוצע להסמיך את השר לקבוע פטור מחובת... )

3.מי נותן גז בעניין הזה?אולי מועדון מרוצי ישראל שמגעים ניטרלים לכל הצדדים?ולא בציניות.

אני באופן אישי חושב שכולם צריכים להיות באותה צלחת (התאחדות)לפחות בשנתים שלוש הראשונות של תחילת האירועים.

התאחדות אחת בלי ראשים,אלא רק פורום,בפורום יהיו נציג או שתיים מכל מועדון,בלי הראלי שלי והספרינט של אחותי,

אלא על אותו מסלול מעגלי או לא מעגלי,אבל קצר בהתחלה כולם ישתתפו ביחד.

מתי הישיבה הראשונה?

פורסם
החוק והתקנות מיסדו את הביצה הישראלית.

אם רק ידעתם כמה סעיפים בחוק ובתקנות אינם הולכים בקנה אחד עם דרישות הפדרציות הבינלאומיות הייתם מפסיקים לריב, מפסיקים את הפעילות, נמנעים מלהוציא רישיונות מרוץ, רישוי כלי הרכב ונלחמים אל מול החוק ותקנותיו.(שימו לב לא הרשות לנהיגה ספורטיבית)

עכשו בואו וניראה מי מוכן לעשות זאת? אף אחד, כולם חרמנים ברמה אימפוטנטית ולא מסוגלים לעשות כלום, למה? כי אנחנו מפוצלים, כול אחד רוצה להראות את "הבוטן שלו" לאחר וככאלו לא נצליח להתמודד.

התמודדות זה לוביסטים.

התמודדות זה לדעת איפה באמת עומד כיום נציג הפדרציות לספורט מוטורי בארץ !!!!

התמודדות זה להפוך את הדברים כיום לבלתי רלוונטים.

האם אתם בעמדת בכיינות או האם מנשבת בתוככם רוח הקרב למען הדורות הבאים?

אנחנו בעמותה יודעים בדיוק איפה אנחנו עומדים.

ברוך

מי ישנה את החוק ותקנותיו??

במדינת ישראל קיימים סעיפי חוק תקפים מהמג'לה - חוק מימי השלטון התורכי

במדינת ישראל קיימים חוקים רבים שבסיסם הוא חוקים מתקופת המנדט הבריטי נקראים פקודה, אחת מהן היא נכון פקודת התעבורה.

אתמול אישרה הכנסת הארכה של תקנות לשעת חירום שנולדו בתקופת המנדט הבריטי!!

כאן חוקקו חוק נהיגה ספורטיבית ותקנות כיוון שאף אחד לא רוצה ולא מוכן לקבל אחריות , וזה מתחיל מן הגדול ועד הקטן.

אנשים רגילים שיש תאונות דרכים , שמסתיימות בהרוגים ובפצועים לכן , קיימת אדישות אבל...

אם באירוע ספורט ילד בשם אמיר רנד נפגע ונהפך לצמח כל הארץ רועשת ומחוקקים חוק.

אם יש אירוע כמו פסטיבל ערד והוא נגמר בהרוגים כל הארץ רועשת ונחקק חוק.

לגבי המחוקק ענף הספורט המוטורי הוא מסוכן, אז מי רצה /רוצה ירצה לקחת אחריות?

אף אחד, לכן החוק ותקנותיו הם שלייקס לשלייקס לחגורה.

ובתוך האף אחד הזה כלול גם הבג"ץ.

ובנוסף חוק משנים אחרי שרואים שהוא לא פועל , כאן הוא עוד לא פועל, רק עכשיו סיימו לכתוב את כל התקנות.

ברוך אתה בעל נסיון רב , רצית להרים איזה אירוע בערד , שבוטל או נדחה.

ספר לכולם כמה רשויות כמה משרדי ממשלה מעורבים בתהליך של הרמת אירוע.

מסקנתי מכל החירטוט למעלה פשוטה. רק עם החוק הזה ותקנותיו ניתן יהיה לקיים ספורט מוטורי בישראל בעת הזו.

מי שחושב אחרת חולם בהקיץ.

ותזכרו מדובר בקומץ של ספורטאים פעילים היום , שכחו לרגע את פוטנציאל הספורטאים.

ביטוח לא ניתן להשיג!! . והרשות אם תשיג ביטוח זה לא בגלל שהיא חייבת להשיג זאת על פי חוק או תקנה אלא כדי לנסות לקדם את העסק.

מישהו יכול להראות לי מקרה שבו המדינה מבטחת תחביב . אני לא מכיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מי ישנה את החוק ותקנותיו?? אנחנו בעלי העניין, אנחנו חייבים, החוק לספורט מוטורי היה צריך לגעת רק בהבט התחבורתי והביטוחי, כול השאר על "חוק הספורט".

מחקתי קטע נרחב אני חושב שבתשובתי נתתי מענה לכול הדברים שמחקתי

רק עכשיו סיימו לכתוב את כל התקנות. את רובן אנחנו לא צריכים

ברוך אתה בעל נסיון רב , רצית להרים איזה אירוע בערד , שבוטל או נדחה. נדחה

ספר לכולם כמה רשויות כמה משרדי ממשלה מעורבים בתהליך של הרמת אירוע. לדבר על רשויות זה פתיחת תיבת פנדורה, האירוע לא נדחה בגלל רשויות (דווקא הם מוכנים לעשות הכול שהאירוע יצא) האירוע נדחה בגלל חוסר ידע של חכמולוגים שחושבים שהם מבינים בהקמת אירועים ושמים רגליים בטיפשותם והרשות נסמכת על דברתם.

מסקנתי מכל החירטוט למעלה פשוטה. רק עם החוק הזה ותקנותיו ניתן יהיה לקיים ספורט מוטורי בישראל בעת הזו.

מי שחושב אחרת חולם בהקיץ. אז אולי אני חולם בהקיץ אבל לפחות אני מוכן לעשות מהלכים בכדי לפתור את הבעייה

ותזכרו מדובר בקומץ של ספורטאים פעילים היום , שכחו לרגע את פוטנציאל הספורטאים.

ביטוח לא ניתן להשיג!! ביטוח הונח על שולחן הרשות, הרשות לא מוכנה לממן אותו כאשר שם העמותה מופיע בביטוח, העמותה היא הגוף (ככול שאני יודע) היחיד שהביא ביטוח אמיתי לכלל האירועים בישראל, בקשת הרשות מהעמותה למשוך את ידנו מהביטוח היא לפגוע באינטילגנציה של כותב שורות אלו, הרבה זמן, הסמכתאות, המלצות ומה לא הוגשו בשם הח"מ בכדי לקבל את הביטוח.

מישהו יכול להראות לי מקרה שבו המדינה מבטחת תחביב . אני לא מכיר. מישהו יכול לראות לך מקרה שבו המדינה מתערבת באיזה תחום בספורט? רק בספורט המוטורי! כפי שכתבתי מעלה חלקה של המדינה היה צריך להיות אך ורק בחום פקודת התעבורה והביטוח כול השאר הפדרציה הבינלאומית, מי אשם אנחנו פעילי הספורט המוטורי ועוד כמה כאלו שלא הרימו, וכיום לא מניפים את החרב בכדי להלחם על כבודם, לא הכול אבוד יש מה לעשות

ברוך שליט

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

דני האסימון צריך לרדת לעוד הרבה אנשים שחושבים שיהיו מרוצים בארץ בשנים הקרובות, במצב הנוכחי של החוק וההתנהלות של המדינה אין סיכוי.

• תוכן חדש...