Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, זה השרשור הראשון או השני שלי בחלק הזה של הפורום. אני מקוה שאצליח להיות ענייני וברור.

אני לא בעניין של מערכות ומגברים ושאר ירקות, אני מסתפק לרוב במעט שיש מבלי לפוצץ את האוטו בווליום (אלא אם כן יש איזה בומבה של שיר בגלגל"צ אז אני קצת נסחף)

לפני חודשיים רכשתי יונדאי גטס 2007 וברכב יש רדיו דיסק מקורי מתוצרת לא ידועה. כתוב עליו VDO ו Hyundai. ניתן לשלוט על הרדיו דיסק מההגה. יש ברכב 4 רמקולים שגם הם אולי מקוריים. 2 בדלתות הקדמיות ו2 באחוריות.

לרוב אני שומע גלגל"צ ולא ממש בווליום גבוה, היום בבוקר לקחתי איתי דיסק רגאיי שמזמן לא שמעתי ורציתי להנות ממנו בדרך לעבודה.

מסתבר שכאשר מגבירים קצת את הווליום (על הצג של הרדיו דיסק זה הראה עוצמה של בערך 30-32), מתחילים רעידות מהרמקולים שכנראה נגרמות מצלילי באס מסויימים וגם הרגשתי כשנגעתי בדופן דלת הנהג בכדי להוריד את החלון החשמלי שכל הדלת רועדת עם המוסיקה. בנוסף, גם נשמעו קרקושים שונים. זה ממש ביאס אותי :(

אני אשמח לעזרתכם בלנסות להבין מה הבעיה.

הרכב שמור (יד שניה) והכל במצב ממש חדש. בסובארו DL 93 שהיתה לי לפני הגטס, הייתי יכול להגביר את הרדיו מאוד חזק ולא היו תופעות כאלה.

מה לדעתכם הבעיה?

פורסם

הקרקושים/רעידות/רעשים שאתה שומע נקראים רזוננס.

רזוננס נגרם בגלל תדרים מסויימים שהרמקולים מנגנים (בעיקר תדרים נמוכים של באס)

גלי הקול בתדרים אלה גורמים לוויברציות. עקב וויברציות אלה חלקי הפלסטיק/מתכת שנמצאים בעיקר בדיפוני הדלתות ובמקומות נוספים ברכב מתחילים לרעוד ולהרעיש.

אני משער ששמת לב לזה במיוחד כאשר ניגנת דיסק רגאיי מאחר ובסגנון הרגאיי יש יותר באס, משמע יותר תדרים נמוכים הגורמים לוויברציות.

בעולם הרכב פותרים בעיה זו ע''י הדבקת יריעות בידוד המכילות זפת בתוך דיפוני הדלתות ובמקומות הבעייתיים - כך הם מוסיפים מסה לחלק המקרקש ומונעים ממנו להרעיש.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

כמה צריך לעלות טיפול כזה לדלתות הרכב?

האם יש מישהו מחברי הפורום שעושה דברים כאלה בעלות מוזלת? {אני גר בנתניה}

האם ניתן לעשות זאת לבד (בעזרת שרשור הדרכה אולי?)?

פורסם

ניתן לעשות לבד(אני עשיתי ברכב שלי ושל חבר).

עלות אצל מתקין לעבודת בידוד של שתי שכבות כולל חומר היא בין 2000 ל-2500.

בשיפוצים...

פורסם

וואוו. סכום לא מבוטל.

מעניין שלא היתה לי את הבעיה הזו באף אחד מהרכבים הקודמים. לא בסובארו DL ישנה לא באיביזה 98 ולא באף רכב אחר.

אין שום פתרון אחר?

אולי יותר פשוט יהיה לבטל את הרמקולים ולקנות חדשים עם כיסוי למגש האחורי? או שגם אז יש לצפות לרעשים וקרקושים?

פורסם

צריך לבדוק מה מקור הקרקושים, האם זה הפלסטיקים ושאר המנגנונים בדלת או שפשוט הגיע זמן הרמקולים (המקוריים?) ללכת.

באותה נשימה, הגברה של רדיו דיסק היא עלובה וחלשה, וגרוע מכך אין שום פילטר שמנחית תדרים נמוכים מדי מלהגיע לרמקולים. זה יוצר מצב שגם בווליום לא גבוה מאוד הרמקולים עובדים קשה מאוד, מה שמכניס המון רעש ובחח-בחח למוזיקה.

שוב, בלי לשמוע על אילו רעשים בדיוק אתה מדבר יהיה קשה לדעת איפה הבעייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מאמין שמדובר ברמקולים המקוריים שבתוך הדלתות.

כתבת "צריך לבדוק", איך בודקים? יש דרך שאוכל לבדוק בעצמי?

• תוכן חדש...