Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לקנות רכב מסוג אלפא 159 מאדם פרטי. הוא יד 2 ברכב וקנה אותו לפני זמן לא רב עם 0 ק״מ מחברת מימון.

ברור לי כי יש הפחתה של מספר אחוזים במחירון. אבל מעבר לכך, מה כדאי לי לבדוק?

וכן כמה חמורה תהיה ההשפעה על סחירותו העתידית, בהנחה שאני אהיה יד 3 ואני מתכוון להחזיק ברכב כ- 4-5 שנים?

תודה לעוזרים,

דני

פורסם

אין משהו מיוחד שכדאי לבדוק, צריך לבדוק את כל הדברים הרגילים שבודקים ברכב משומש עם הרגישויות המוכרות של אלפא. בנוסף, כדאי לבדוק שהשיעבוד על הרכב הוסר.

סחירות עתידית היא תמיד עניין רגיש באלפות, אבל אני לא חושב שהיד הנוספת תיהיה מאוד משמעותית בעוד 5 שנים.

פורסם

השאלה אם ההפרש במחיר שווה את היד הנוספת? כוונתי היא שיש די הרבה 159 בלוחות, כולל בטרייד אין

של אלפא "אוטודיל", וכדאי לבדוק באיזה מחיר אתה יכול לקבל רכב מקביל מיד ראשונה, פרטית (יש "רווח" של יד+ מקוריות רכב שמשפיעה על הסחירות).

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

הבעיה המרכזית שלך במכירת הרכב לא תהיה היד אלא המקוריות של הרכב.

לך תסביר למישהו בעוד חמש שנים שאותה חברת מימון בכלל לא השתמשה ברכב.

תחשוב מה אתה היית חושב על רכב בן 5 שרשום שהוא במקור מחברה, לעומת רכב בן 5 מפרטי.

מאידך, וכפי שנאמר למעלה - אם אתה מקבל על הרכב הנחה מאוד משמעותית, בהחלט ייתכן ששווה לך. ייתכן גם שתוכל להוכיח במסמכים שהרכב היה בעצם בבעלות פרטית מתחילת דרכו. אם אתה יכול להשיג מסמכים כאלו שגם נראים אמינים, זה משנה את התמונה.

פורסם

תודה לכל העוזרים. ההפחתה במחיר אכן משמעותית בהשוואה לרכישת רכב חדש.

יחד עם זאת, אני מוטרד ממה שציינתם לגבי הרישום כרכב של חברה. מה אני אמור לחפש ברישיון לגבי הנושא?

ואיזה מסמכים יוכלו להבטיח (לקונה עתידי) שלא נעשה שימוש ברכב ע״י החברה?

פורסם

כולם מודעים היום לתהליך שלאחר 12 חודש היבואן חייב להעביר את הרכב על שמו או על שם קונה אחר ( חברת מימון ), כאשר הרכב לא זז מטר.

לכן מסמך כלשהו מאותה חברת מימון / או מהמוכר צריך למנוע חשש עתידי, אבל...

יהיו כאלה שרק תכתוב חברה במודעה בעוד 5 שנים לא יתקרבו לרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איזה דגם זה (קלאסיקו, קלאסיקו+ וכו'), כמה ק"מ הרכב ומה המחיר המבוקש?

ככה ניתן יהיה להתייחס יותר ספציפית להצעה

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

Rehud- אני בהחלט מבין מה אתה אומר על החשש העתידי לקנות רכב שבעתיד יהיה רשום שהיה בבעלות חברה.

הנושא באמת מטריד אותי. אפילו אם אני לוקח בחשבון הפחתה משמעותית בעלות, ובמיוחד בהשוואה למחיר חדש.

מצד שני, לא הייתי רוצה לוותר על ההזדמנות.

לכן אני שוב חוזר אליכם: איזו אנפורמציה תוכל להרגיע אותי?

(מלבד מכתב כלשהו שהרכב הגיע עם 0 ק״מ מהחברה)

תודה,

דני

פורסם

שוב, אתה לא חייב- אבל אם תוכל לומר מה הנתונים של הרכב שמציעים לך (דגם, ק"מ ומחיר בעיקר) ניתן יהיה לספק לך מידע שאולי יעזור לך לקבל החלטה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

מנוע 2.2 אוטומטית?

אם כן אז חדשה עולה 207K ש"ח, נגיד 210K ש"ח "על הכביש", נוסיף עוד 5K ש"ח על הסאנרוף, ז"א 215K ש"ח הרכב עולה בסוכנות, קבלת הנחה של 35K ש"ח במקרה הטוב (כי חברת המימון לרוב מקבלות הנחה קטנה לעומת לקוח פרטי), ממש לא נשמע לי כמו עסקה כדאית בכלל. אני לא הייתי רוכש גם ב-150K ש"ח (180K ש"ח זה בערך המחירון המשוכלל אם תבדוק ביד2).

קח בחשבון שכשאתה תרצה למכור את הרכב בעוד אי אילו שנים תצטרך לרדת חזק בשביל למכור וזו הסיבה העיקרית שציינתי מחיר נמוך שכזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד- קודם כל, תודה על ההתייחסות המפורטת. אבל יש לי מס׳ שאלות: המחירון ביד 2 בערך 178k. אבל להבנתי הוא משקלל את ירידת הערך הקשורה בקניה עם 0 ק״מ וכן את העובדה שהרכב הופך ליד שניה. לפיכך, לא הבנתי מדוע עוד 30k מתחת למחיר זה מהווה סכום ריאלי.

שנית, לא הבנתי באיזה אופן יופיע רישום של רכב שנקנה עם 0 ק״מ כאשר ארצה למכור?

תודה,

דני

פורסם

א) הרכב עם 6.5K ק"מ, לא צריך להתייחס אליו כרכב עם 0 ק"מ אלא כרכב משומש לכל דבר.

ב) הרכב היה בבעלותו הקודמת רשום על שם חברה. נכון שבמחירונים יש סעיף שמוריד פחות במחירון על זה אבל בתכלס כשתגיע למכור את האוטו (לאדם פרטי או לטריידאין) אף אחד לא יקבל שום מסמך שתציג וישחטו אותך במחיר.

ג) אתה תהיה יד שלישית לאוטו שעדיין לא שנה על הכביש. ז"א שאתה תצטרך להחזיק אותו 5 שנים בשביל להגיע לממוצע (שהוא גם נמוך מדיי לדעתי, החלפת יד כל שנתיים), אם תנסה למכור אותו לפני יורידו אותך חזק במחירון, אם תנסה למכור אחרי גם יורידו לך מהמחיר כי יש רכבים יותר טובים בשוק.

ד) עם כל הכבוד למה שרשום במחירון זה לא אומר שזה מה שקורה במציאות. כשאני עשיתי טריידאין לפני שנתיים ברכישת רכב חדש לידי הייתה אישה שעשתה טריידאין לרכב משומש שנרכש עם 0 ק"מ מחברת ליסינג ולמרות שהמבצע היה טריידאין במחירון פשוט שחטו אותה במחיר (כי ידעו שיהיה לה נורא קשה למכור את הרכב בשוק הפרטי).

ה) אני בימים אלו מחפש רכב ספורטיבי משנת 2007-2008 (כלומר כ-5 שנים על הכביש). אני יוצר קשר קודם כל עם אנשים שהם יד ראשונה בשביל להפחית את ההצגות של "לא ידעתי" אחרי הבדיקה. בשביל שאני אקנה רכב יד שניה הבעלים הנוכחי יצטרך להוכיח לי בצורה מאוד יצירתית שגם הבעלים הקודם שמר על האוטו. בשביל שאני אקנה אוטו יד שלישית צריכה להיות התגמשות רצינית במחיר, כשיש כ"כ הרבה רכבים עם נתוני פתיחה טובים למה לשלם אותו מחיר על רכב שצריך עכשיו לעשות עליו סדרת חקירות

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

159 חדשה נמכרת כעת במסגרת מבצע של 'חבר' ב 199,000 ש"ח ברמת גימור קלאסיקו פלוס.

לא שווה להשקיע עוד 19,000 ש"ח ולקנות חדש?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...