Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מיטסובישי גלנט, שנת 1996.

הרכב נוהג ממש יפה ואני די מבסוט עליו.

הבעיה שלו היא דווקא בירידות.

הרכב מוריד הילוך בעצמו גם אם אני במהירות של מאה ואפילו יותר.

המנוע מתאמץ ממש וכמובן טוחן דלק.

מישהו יודע מה המקור של בעיה כזאת?

פורסם

מבחינת צריכת דלק אין לך מה לדאוג, כל עוד אינך לוחץ על דוושת הגז במכונית בעלת הזרקת דלק צריכת הדלק היא אפסית. אתה צריך לדאוג לגבי הבלאי של הגיר והמנוע ועל כך אשאיר למומחים לענות..

פורסם

יש לך גיר "חכם" עם "בינה מלאכותית", שמכונה INVEC -Intelligent & Innovative Vehicle Electronic Control System

אני גם חושב שהתופעה שאתה מתאר תקינה וזה אחד ה"פיצרים" של הגיר.

זה מה שמצאתי בחיפוש קצר באינטרנט :

INVECS would, for example, downshift to increase engine brakimg

while travelling downhill

פורסם
הלוואי שזה היה כך בכל הגירים האוטומטיים. זה לא מזיק למנוע שלך וזה תקין.

תמיד אפשר להוריד ל3 למי שיש...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
זה שהמנוע עובד בסל"ד גבוה לא אומר בהכרח שהוא גם מתאמץ. אלו שני דברים שונים.

אפשר לקבל הסבר? מה שחשבתי הוא שהמנוע עובד בסל"ד גבוה כי מופעלת עליו מסת הרכב שנוסע בירידה. לפיכך הוא כן מתאמץ כדי לבצע בלימה של הרכב.. האם אני טועה?

פורסם

מידת המאמץ של המנוע נגזרת מרמת התפוקה שאתה מצפה להוציא ממנו. כאשר אתה נוסע בעליה בפול גז ובהילוך גבוה, הסל"ד יהיה נמוך אבל המנוע יתאמץ, ובמקרים מסויימים גם יתחמם. זה מפני שהוא מתאמץ.

כאשר אתה נוסע בירידה בהילוך נמוך ובסל"ד גבוה, סביר להניח שאתה כלל אינך לוחץ על דוושת הגז, לכן על אף שהסל"ד יהיה גבוה, המנוע בשום אופן לא יתחמם.

זאת גם הסיבה שכאשר המנוע מראה התחלה של התחממות בעת נסיעה בעליה ארוכה, כדאי להוריד הילוך ולתת לו לעבוד בסל"ד גבוה, כלומר: בתוך תחום העבודה היעיל שלו. זאת בנוסף לכך שסל"ד גבוה מאפשר גם סירקולציה עדיפה של נוזל הקירור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קורה לי גם בקורולה 06

בירידה חזקה אני נותן בלימה קטנה ע"מ שהרכב יוריד הילוך ולא "יברח"

אגב אני בטוח שאם תלחץ על הגז לאחר שהוא הוריד הילוך מעצמו הוא יעלה שוב הילוך

פורסם
תודה על ההסבר.

אין בעד מה.

אגב, הדיון הזה מזכיר לי דיון דומה שבו השתתפתי בפורום אחר, שם נתתי דוגמה קצת יותר מפורטת. ממליץ לך לקרוא: http://www.fiatclub.co.il/forum/showpost.php?p=56452&postcount=47

עריכה:

עכשיו אני רואה שהקישור שנתתי מוביל רק להודעה שכתבתי, מבלי שניתן לצפות בשאר השרשור. כדאי לך להיכנס לשרשור ולקרוא את המשכו לאחר הודעה זו, כיון שלאחר מכן ניתנת גם התייחסות ישירה לנושא שנידון בשרשור זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...