Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לבילוי בפריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר חזרתי משישה ימים בפריז.

אני לא אוהב מוזיאונים, וגם כנסיות לא מדברות אלי. אני שומר שבת ואוכל כשר.

אלה היו 6 ימים של טיולים רגליים מאלפים. לקחתי מפה, וכל יום חרשנו רובע אחר של העיר.

התחלנו בארוחת בוקר מינימלית במלון, בצהרים באגט עם טונה, ובערב מסעדה/פיצריה כשרה באיזור המלון (ליד מטרו קדט) וברובע היהודי (מארה).

ראיתי כמעט את כל המוזאונים והכנסיות, אבל מבחוץ. המבנים יפהפיים, הארכיטקטורה מדהימה.

זו עיר שוקקת חיים, הכבישים הומים מכוניות (ועוד איזה), ים של אנשים. אם אתה דובר צרפתית, זה יקל עליך, הם לא ששים לשתף פעולה באנגלית.

ראיתי רק מאזדה 6 אחת, אבל מאות מיני קופר, והמון סמארט. הרוב זה רנו, גם דגמים שלא מיובאים לארץ, וכמובן גם כמה רכבים מיוחדים. השיא היה שפשוף טמבון לטמבון בין פורשה ללמבורגיני בשדרות האליזה, כשכל החבר'ה עוצרים בצד ומייעצים אחד לשני.

תמונות בערב.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מכיוון שבצרפתית לא מבטאים ברוב המקרים אותיות אחרונות אז זה נקרא "פורום לה האל" (ולא לה האלס)

וכן "לה וייה" (ולא לה וייט).

בילוי נעים - רפי לין

רפי.... נדמה לי בצרפתית ס' של רבים שמוצמדת לאות היגוי במילה הבאה (כמו H) נהגית כמו ז - כלומר לה זאלה. בשעור של ה-ס' בסוף מילה כנראה התענייתי בזו שישבה לידי. דווקא ישראלית.

בכתיבה בעברית אני מנסה לרשום בצורה פונטית כדי להקל על מי שירצה לחפש במפה באגלית או בצרפתית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

יש כמה כנסיות שכן מומלץ לבקר גם בתוכן כ "סקרה קר" במונמרטר (וגם את הכיכר שמאחוריה "פלאס דו טרטר") שבערב יש בה אומני רחוב: http://thundafunda.com/33/backgrounds/Place%20du%20Tertre,%20Paris,%20France%20pictures.html

כנסיה שניה (קתדרלה) הנה כמובן "נוטר דאם": http://persuasivecreative.files.wordpress.com/2011/01/notre-dame_de_paris_2792x2911.jpg

הכיתוב בצרפתית הנו קשה לקריאה והיגוי למי שלא שולט בשפה ורק דוגמא מעולם הרכב:

רנו - RENAULT (רנאולט).

פז'ו - PEUGEOT (פאוג'אוט).

בברכה - רפי לין

פורסם

מישר - אני חושב שזה מיועד לאותם אנשים שאומרים "שברולט" וחושבים שככה צריך. :-)

בכל מקרה, כל הדיון הזה על הגייה צרפתית הוא מיותר. בשפה הזאת יש יותר יוצאי דופן מחוקים.

ובאותו עניין:

http://www.youtube.com/watch?v=7JE3XxtyMr0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למידע נוסף, פנה לחבר הפורום יגאל Monopusto, ובקש שישתתף בדיון. זכור לי שהיה לו הרבה עצות שימושיות בנושא מטיול שעשה עם המשפחה בשנה שעברה.

GOLF, אני מקווה שלא איחרתי את המועד ואתה עדיין בארץ. בשבועות האחרונים לא עברתי על כל ההודעות באוף ורק עכשיו הגעתי לזאת. תיכננתי לפרסם את רשמי מפריז עם חזרתי ארצה, אבל, איכשהו- לא יצא.

אל תדלגו על פינה קסומה שהיא "פלאס דה ווז'" על הבניינים המעניינים שסביבה, הגינה הקטנה במרכז והשלווה שבה.

שימו לב בפריז שכל ספסל, פנס רחוב, שער ביית, חצרות, בתים, חנויות, מזרקות, ככרות ועוד הנם בעצם כעין יצירת אמנות קטנה.

היופי בפריז נמצא בכל מקום.

בברכה - רפי לין

המלון (הזול) שלנו היה ממוקם לא רחוק מהכיכר הזאת, שממוקמת ברובע המארה האופנתי.

... אבל אל תשכחו להצטלם ליד הלובר, כדי לספר אח"כ לכולם שהייתם שם. :-)

check!

כמו שנאמר, הולכים בעיר הזאת המון ונהנים מכל רגע.

קח מפה איתך, תסמן מקומות אסטרטגים ותתחיל ללכת.

לא צריך רכב ולא צריך מונית, הכול במטרו!

אל תשכח לקפוץ לרובע היהודי.

זה נאמר בשרשור מספר פעמים ואני מחזק- כל בוקר היינו יורדים למטרו (ב-Gare de lyon- אחת מתחנות הרכבת המרכזיות בעיר) ויורדים במקום אחר בעיר- ומתחילים לחרוש אותו ברגל, עוצרים רק לארוחת צהריים נינוחה. המטרו נוח לשימוש וקל לניווט; לפעמים עמוס בשעות ה...אהם...עומס.

דווקא הרובע היהודי לא ממש הרשים אותי.

אלה היו 6 ימים של טיולים רגליים מאלפים. לקחתי מפה, וכל יום חרשנו רובע אחר של העיר.

התחלנו בארוחת בוקר מינימלית במלון, בצהרים באגט עם טונה, ובערב מסעדה/פיצריה כשרה באיזור המלון (ליד מטרו קדט) וברובע היהודי (מארה).

ראיתי כמעט את כל המוזאונים והכנסיות, אבל מבחוץ. המבנים יפהפיים, הארכיטקטורה מדהימה.

זו עיר שוקקת חיים, הכבישים הומים מכוניות (ועוד איזה), ים של אנשים.

ראיתי רק מאזדה 6 אחת, אבל מאות מיני קופר, והמון סמארט. הרוב זה רנו, גם דגמים שלא מיובאים לארץ, וכמובן גם כמה רכבים מיוחדים.

וגם טויוטה IQ, שממש גודשת את העיר.

מוסיף דבר שהרבה נופלים בו במטרו.

châtelet מבוטא שטלה ולא שטלט.

כשנוסעים במטרו, שומעים את הכרוז האוטומטי שמודיע על התחנה הנוכחית והתחנה הבאה- בכל נסיעה חיכיתי שנגיע לאיזור שטלה כדי לשמוע את ההגייה הסקסית הזאת.

המלצות נוספות ממה שאני זוכר כרגע, ללא סדר או חשיבות מיוחדים-

• מומלץ לטייל בשעות הערב המאוחרות באחד הרחובות הצדדים ברובע המארה- אחי ואני טיילנו שם בערב קריר אחד וישבנו לאכול פיצה במסעדה קטנה. באותו ערב הרחובות והמסעדות היו מלאים בצעירים (20-30) והייתה אווירה ממש טובה ברחוב (קשה לי להסביר במילים).
  • פורום לה-האל- בעצם מרכז קניות מחודש, עם מסעדות וחנויות קטנות, חלקן מענינות, ברחובות שמובילים אליו.
  • הגשרים השונים שעוברים מעל נהר הסיין- לכל גשר יש את היחוד והסיפור שלו וכל אחד נבדל מהאחר בעיצובו ובגודלו.
  • כמו בכל עיר תיירותית גדולה, גם על פריז ניתן להשקיף (כמעט) ממעוף הציפור. בעיר האורות יש 3 אפשרויות עיקריות- הראשונה, כמובן, היא מגדל אייפל; השנייה, היא שער הניצחון; והשלישית היא מגדל המונפראנס. אנחנו עלינו לראש שער הניצחון (זהירות-המון מדרגות)- הנוף מרהיב ואין צורך בבידוק בטחוני מייגע ותורות ארוכים.
  • גני לוקסמבורג, שכבר הוזכרו בתחילת השרשור, מדהימים ביופיים. היינו שם באח"צ שמשי, אחרי עוד טיול רגלי ארוך, קנינו גביע גלידה והתיישבנו למנוחה קצרה. באותו יום שכחנו את המצלמה במלון והייתה לנו רק מצלמת פלאפון ישנה- התמונות הכי טובות מהטיול, צולמו בה, באותם גנים יפהפים.

• את מגדל אייפל מומלץ לראות מקרוב לפחות פעמיים- ביום ובלילה.

מחר אצרף מספר תמונות וגם פירוט של אטרקציות מוטוריות בעיר.

טיול מהנה,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
מכיוון שבצרפתית לא מבטאים ברוב המקרים אותיות אחרונות אז זה נקרא "פורום לה האל" (ולא לה האלס)

וכן "לה וייה" (ולא לה וייט).

אכן "לה האל" (Les Halles), אבל דווקא "לה וילט" (La Villette) - לא "לה וייה" ולא ,"לה וייט".

למה? כי ב"לה האל" יש S שאינה מבוטאת בסוף (כמו ברוב השפה הצרפתית, אם כי חריגים יש לרוב), וב"לה וילט" יש E בסוף שדואגת לזה שישמעו את ה T (וגם כי הצירוף LL מבוטא - בניגוד לספרדית - כ L ולא כ Y, ברוב המקרים)

פורסם

• הגשרים השונים שעוברים מעל נהר הסיין- לכל גשר יש את היחוד והסיפור שלו וכל אחד נבדל מהאחר בעיצובו ובגודלו.

אפרופו הגשרים על הסיין, מישהו יודע מה פשר המנהג לתלות מנעולים על הגדרות של הגשרים?

SAM_1938s.jpg

פורסם
מחר אצרף מספר תמונות וגם פירוט של אטרקציות מוטוריות בעיר.

כמובטח, כמה תמונות נבחרות-

בשביל חובבי הכדורגל- המבנה העב"מי במרכז התמונה הוא איצטדיון הסטאד-דה-פראנס. התמונה צולמה לא רחוק מכנסיית הסקרה-קר.

jthjwawnjmom.jpg

גני לוקסמבורג- תצלום מתוך מצלמת פלאפון ישנה. ביקור חובה.

ityizydzzafy.jpg

מגדל אייפל בלילה-

kjm2jozmdtnm.jpg

תצפית!! קייטרהאם בכיכר הקונקורד-

dn4xzyz2e5ue.jpg

מבט על הפריז מהגבעה עלייה ממוקמת כנסיית הסקרה-קר, בצפון העיר-

yuyaq4mywmzm.jpg

הגשרים שעל נהר הסיין-

m3dzz0gnzzca.jpg

1wwmwqglnozo.jpg

y0wtjenmzqtm.jpg

הלובר, מבט חלקי (הפירמידות)-

tyyyw1zn2kln.jpg

האינבליד-

whyyazyntjzy.jpg

פסל של שארל דה-גול, בסמוך לגשר אלכסנדר השלישי-

mzr2jizgmnik.jpg

mmzm13yqjzkg.jpg

שדרות השאנז אליזה, מבט מכיוון מזרח (תחילת השדרה, כיכר הקונקורד) לכיוון מערב (שער הניצחון, בתמונה)-

m2myml2ymehz.jpg

גשר אלכסנדר השלישי-

nhyuwjkydmwi.jpg

כנסיית הסקרה-קר, מבט מלמטה-

wzcm1y2mywnn.jpg

תמונה נוספת של האינבליד-

zdkhndwyuaxo.jpg

בעיות חניה? בפריז?

jzmjytgcdnn3.jpg

שער הניצחון-

2mgyzhanmmzu.jpg

שדרות הגראנד-ארמה, מבט מערבה, ממרפסת הצפייה בשער הניצחון, לעבר הלה-דפנס (האיזור העסקי החדש של פריז)-

qd1yzodaqdn4.jpg

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

זוגות מאוהבים נוהגים לחבר מנעול אל הגדר ולזרוק את המפתח לסיין ולסמל בכך את אהבתם שהיא נצחית ולעולם (כך הם חושבים ומקוים).

ניתן לראות כאלו מנעולים בעוד מקומות שונים ברחבי העולם.

בברכה - רפי לין

פורסם

תקשיב לי ותקשיב לי טוב

אתה חייב פשוט חייב ללכת לפוטורוסקופ!

פשוט מקום חובה!

תקרא עליו ואל תוותר באמת הדבר הכי מומלץ בפריז

אתה תודה לי

ובקשר ליורו דיסני,מקום משעמם בעיקר לילדים אם כבר לונא פארק אז לכו לאסטריקס

ושוב אני מציע לך ללכת לפוטורוסקופ עדיף לבדוק כבר על מלון ללילה שם באזור

• תוכן חדש...