Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לבילוי בפריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד 3 שבועות אני טס לפריז עם החברה. אבקש מכל מי שהיה להמליץ לי על מקומות בילוי, ובכלל כל סוגי הטיפים שיכולים לעזור לתכנן את הטיול (שבוע) הכי טוב שאפשר - כמה כסף לקחת, תחבורה, ממה או ממי להזהר, וכו'.

תודה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המלון סגור? אם לא, אני ממליץ בחום על מלון פשוט וזול בשם 'לה הוואן', קרוב לאופרה ולמטרו קדט. מלון קצת יקר יותר אבל מקסים נמצא בפסאז' באותו אזור - מלון שופן.

בקשר לתחבורה, המטרו מאוד מאוד נוח וקל להתמצאות. כדאי לכם לרכוש מראש כרטיס לשבוע (מצריך תמונות פספורט), הכרטיס תקף גם לאוטובוסים.

ההמלצה הכי טובה שלי היא לקחת יומיים פנויים מכל אתרי החובה ותורי התיירים וללכת לאיבוד ברגל ברחובות המדהימים של פריז, בעיקר בגדה השמאלית. לקנות באגטים וקרואסונים ולאכול בגני לוקסמבורג, לטייל בסמטאות הצדדיות יותר של המארה ואזור הסאקרה קר, וכך הלאה. לא להצמד למדריך כתוב (המדריך הכתוב הטוב ביותר, אגב, הוא של לונלי פלאנט).

תהנו.

פורסם

כן, המלון סגור.

תודה על ההתייחסות. אשמח לעוד טיפים מאנשים נוספים :)

פורסם

לי אישית יש בעיקר זכרונות רעים מפריז, אבל זה בגלל שהייתי צריך לחרוש אותה בנהיגה ולא שהיתי שם כתייר. אם אתה מתנייד ברגל או בתח"צ, זה אמור להיות אחד המקומות הכי מעניינים בעולם, עם אווירה קסומה, אוכל מצויין ו"נוף" איכותי. תעשה את שיעורי הבית שלך בשביל לדעת מאילו שכונות להתרחק. אל תצפה לשיתוף פעולה מהמקומיים, בחלק הזה של צרפת הם בד"כ לא ידידותיים כלפי זרים.

למידע נוסף, פנה לחבר הפורום יגאל Monopusto, ובקש שישתתף בדיון. זכור לי שהיה לו הרבה עצות שימושיות בנושא מטיול שעשה עם המשפחה בשנה שעברה.

פורסם

מומלץ לבצע שייט על הסיין ואז מראים לכם, מהנהר, את המבנים המעניינים שלגדותיו ואח"כ תוכלו לחזור אליהם ולבקרם מקרוב.

ארוחת ערב נחמדה במעדת "שארטייה" (חפש הכל באינטרנט) שהיא מגישה רק כמה בשרים, צ'יפס ובירה או יין כמו בימי העבר שהקימוה קצבי השוק והחשבון נכתב ונעשה בכת יד על מפת הנייר (והתשלום בכל האמצעים המודרניים כולל כרטיס אשראי עם מסופון נייד). שימו לב אל שידות המגירו שעל כל אחת מהן יש לוחית אמאייל לבנה עם מספר.

בעבר (לפני יותר ממאה שנים) לקוחות המסעדה הקבועים היו מקבלים מפית בד עם מגירה ממוספרת שבה הם היו מאחסנים המפית לשימוש בביקורם הבא. המחיר שם סביר והאוכל טוב והאוירה מיוחדת (למרות שהיא קצת תירותית).

אל תדלגו על פינה קסומה שהיא "פלאס דה ווז'" על הבניינים המעניינים שסביבה, הגינה הקטנה במרכז והשלווה שבה.

שימו לב בפריז שכל ספסל, פנס רחוב, שער ביית, חצרות, בתים, חנויות, מזרקות, ככרות ועוד הנם בעצם כעין יצירת אמנות קטנה.

היופי בפריז נמצא בכל מקום.

בברכה - רפי לין

פורסם

לקחתי לתשומת ליבי, תודה.

אני לא מתכוון לקחת שם רכב - תחבורה ציבורית בלבד.

פורסם

שלום

קודם כול קנה כרטיס לאוטבוס הפתוח המחיר הוא נדמה לי ליומים או שלושה אתה עולה היכן שאתה רוצה ויורד היכן שאתה רוצה [בתחנות כמובן ] מסייר בכול האתרים בצורה מסודרת. כמו כן יש הסבר באוזניות האוטובוסים האלה ושרותים יופי של דבר.

לך לטייל בממומרט יש הרבה מה לראות כמו כן לך ללידו בשאנזאליזה לראות הופעה מרשימה ביותר יקר אבל שווה כול גרוש אגב המולרוז נימצע באזור הממומרט למטה . כמו כן לך לקניון הגדול ביותר בכול ארופה [ארבעה העונות שמו ]

אם אתה יכול לנסוע לגני וורסי [יום שלם] שווה כול רגע כמובן שיט על הסיין כו שרפי ליין אמר לך לראות את מרכז הקניות לפייט מקום מדהים ביופיו שתדע פריז היא העיר היפה ביותר בעולם והרומנתית ביותר ולא יעזור כלום.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ההמלצה הכי טובה שלי היא לקחת יומיים פנויים מכל אתרי החובה ותורי התיירים וללכת לאיבוד ברגל ברחובות המדהימים של פריז, בעיקר בגדה השמאלית. לקנות באגטים וקרואסונים ולאכול בגני לוקסמבורג, לטייל בסמטאות הצדדיות יותר של המארה ואזור הסאקרה קר, וכך הלאה. לא להצמד למדריך כתוב (המדריך הכתוב הטוב ביותר, אגב, הוא של לונלי פלאנט).

תהנו.

בדיוק.

אפשר גם לקפוץ לבקר בוורסאי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה לכל המגיבים.

כמה כסף צריך פחות או יותר לטיול שכזה (זוג כאמור)? יש גם יורודיסני בתכנון.

פורסם

זה כמובן תלוי בשאלה אם תאכלו ארוחות ערב במאתיים אירו ומעלה או ארוחות פשוטות, מזדמנות; בשאלה אם תתניידו במוניות או במטרו וברכבת (לוורסאי יש רכבת); אם תרכשו בגדים בשאנז אליזה ובלאפייט או בחנויות הזולות יותר (טאטי במונמארט, כדוגמה נגדית) וכך הלאה.

מעבר לעלות הטיסה והמלון, אפשר לטייל ולהנות במשך שבוע בפריז בתקציב של פחות מאלף אירו.

ועוד משהו, אל תצלמו הרבה. תנו לעיניים לראות, עינית המצלמה פחות חשובה. בקיצור תתכוונן להנאות פשוטות, העיר הזו מאכילה אותך בהן בנדיבות, כך תהנה יותר מכל ביקור באטרקציה ממוסחרת זו או אחרת.

בקשר למוזיאונים, עדיפים מוזיאון אורסיי (המדהים) ופומפידו והקטנים יותר מהלובר.

פורסם

כמו שכתבו: בפריז הולכים. והרבה. אבל זה כייף.

תעברו באתרי התיירות כמו האינבליד, משרדי הממשלה, שער הנצחון, מגדל אייפל. יש נופך רומנטי בגשרים ולאורך הסיין , במיוחד בערב ובלילה.

אני שוטטתי פעם ברובע היהודי והיה מעניין. בצד השני נחמד בלילה בסימטאות הרובע הלבנוני.אבל רק אחרי מונמרט והכנסיה שם.

ברחבת מרכז פומפידו יש מידי פעם פעילויות - תבדק לפי הלו"ז שלך. סמוך לשם, בלה-האלס שהוא שדרוג של שוק ישן אפשר למצוא מסעדות פשוטות וטעימות. משם צפונה יש איזה רחוב של זונות - תאמינו לי שגם אחרי הצהריים ועם הצמודה שלי - היה מעניין לשנינו. הן יודעות לעושת פוזות "כמו שצריך".

דיסני זה נהדר. גם למבוגרים. תגיעו מוקדם - זה כשעה נסיעה מהעיר, יש רכבת ישירה. בדוק מתי יש מופעי לילה באגם - הזיקוקים זו חוויה מרשימה. אל תתקרב לשם בסוף שבוע כי התורים גדולים.

אם מעניין אתכם מוזיאון מדע - לכו לבקר בלה-וילט בצד הצפון מזרחי של העיר.

לה דפנס הוא רובע מעניין לשיטוט של כמה שעות. חריג בתכנונו ואלי עתידי משהו. טוב שתהיה ללא רכב - כי זה פשוט שוק לנסוע מתחת האדמה רובע שלם - מאבדים את חוש הכיוון, נכנסים לחניה (יקרה) לפי חוש (טוב שיש) והכל במהירויות שלא ממש מתאימות לתייר שנכנס למבוך התת קרקעי הזה בפעם הראשונה בחייו. אבל היה נחמד. למטה טעוד יותר למעלה. זירה טובה למרדפי סרטים...

ולגבי תקשורת עם המקומיים: מנסיוני פניות באנגלית לא תמיד נענות. אבל אחרי כמה מילים בצרפתית כשבאה בקשה לעבור לאנגלית -פתאם כולם יודעים לדבר באנגלית.

תהנו !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

עיר יפייפיה!

הייתי כבר פעמיים ואני מתכנן בקרוב להיות פעם שלישית.

כמו שנאמר, הולכים בעיר הזאת המון ונהנים מכל רגע.

קח מפה איתך, תסמן מקומות אסטרטגים ותתחיל ללכת.

לא צריך רכב ולא צריך מונית, הכול במטרו!

אל תשכח לקפוץ לרובע היהודי.

במידה שאתה חובב תעופה - מוזיאון התעופה והחלל לה בורז'ה.

2001 Opel Astra 1.6

• תוכן חדש...