Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גלשני רחיפה - כמה שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

אני מדבר על הגלשן שמחובר למצנח ונע ע"י הרוח.

מעוניין לקנות אחד.

כמה עולה כזה דבר?

מה הסכנות?

פורסם

אתה מדבר על זה:

kite-surfing.jpg

אם אתה מבר על זה אשמח לענות על כל מה שמעניין אותך, אני עוסק בספורט הזה קרוב ל6 שנים.

או על זה:

microlite_glider_pair.jpg

פורסם

הראשון לדעתי. לא מניסיון אישי: זה לא ספורט הכי בטוח. יש סיפורים על אנשים שנגררו לתוך סלעים כי הם נקלעו למצב מלחיץ ולא ניתקו את עצמם מהמצנח וכו'. יש את הסכנות הרגילות של ים (מערבולות וכו'). בכללי כשאתה נכנס לספורט חדש הכי טוב להסתכל על האנשים שעושים אותו. אם אתה מוצא קבוצה גדולה של אנשים שעושים אותו הרבה זמן - כנראה שזה כיף ואז זה לא משנה אם זה מסוכן :)

בהצלחה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

הי,

אני מדבר על הסוג הראשון. (התמונה הראשונה בהודעה של RNB)

נ.ב עופר - שמתי R1R על האוטו. לא תאמין מה השינוי :-)

פורסם
אני אישית הכרתי מישהו שהיה יוצא לו מדי פעם נוזל מהמוח דרך האף, אחרי רחיפה לא מוצלחת במיוחד.

מה??

פרט!

פורסם

הספורט הוא ספורט אקסטרים וכמו בכל ספורט אקסטרים גם כאן יש את הסכנות שלו. אני לא אתחיל למנות את כל הפציעות שראיתי או שמעתי אליהין אבל ברגע שגולשים בחוף בטוח ללא סלעים או כל מיני סכנות אחרות ומבינים את תנאי הגלישה אפשר מאוד להנות ממנו.

אני אישית עברתי לגלוש אחרי שזנחתי רכיבת פרי רייד באופניים עקב פציעה. בקייטסרפינג טפו טפו טפו גם אחרי אין ספור סשנים של גלישה בתנאי רוח משתנים מיום אביבי רגיל לסופה עצבנית של החורף אני בנתיים בריא ושלם.

היות והספורט עוסק בשילוב בין ים ורוח חייבים חייבים חייבים להעבור קורס כדי להבין את עקרון השליטה בקייט וכיצד להתמודד עם מצבים קיצוניים ומצבי חירום, בלי קורס אין מה לגולש לעשות על החוף, הוא יסכן את עצמו ואת הסובבים אותו. עכשיו תקופת האביב היא התקופה הטובה ביותר להיכנס לספורט בגלל עונת הרוחות הצפוניות שלאט לאט מתחילות להגיע.

מכאן הספורט לא נראה כזה מסוכן

קצת לגבי מחירים:

הספורט כמו כל תחביב יכולם להסתכם בכמה אלפי שקלים.

כמובן כמו בכל דבר ישנן רמות מחירים, מציוד זול, לציוד במחיר בינוני ולציוד קצה (הכי טוב שקיים בשוק).

קורס גלישה: 1200 ש"ח בערך

קייט: נע מ2000 ש"ח למצנח משומש עד ל7500 ש"ח של חדש

גלשן: מ500 ש"ח למשומש עד 4000 ש"ח חדש.

טרפז (ריטמה שאיתה מתחברים לקייט): מ100 ש"ח למשומש עד 1000 ש"ח

ביגוד:

מכנס גלישה: מ200 ש"ח עד 400 ש"ח

חולצת גלישה ארוכה מסננת קרני UV: מ 150 ש"ח עד ל 300 ש"ח

משקפי שמש יעודיות לגלישה:מ150 ש"ח עד ל700 ש"ח.

אגב אני רואה שאתה מאשקלון יש לכם אחלה חוף שם וגם החברה סבבה, אם אני לא טועה הם גולשים בקשתות.

פורסם

תודה!

נכון, יש שם המון חבר'ה.

רמת השחיה שלי סבירה, לא משהו. האם להיות עם מצוף זה מספיק, או שקריטי להגיע לרמת שחיה מעולה++?

ואשמח אם תוכל לפרט על הסיכונים יותר לעומק. בהנחה שאכן מדובר בחוף ללא סלעים בכלל.

פורסם

לגבי רמת שחייה מספיק לדעת להחזיק את עצמך על פני המים ולהתנהל בקור רוח בזמן שאתה מנסה להניף את הקייט בעומק או מנסה להגיע לגלשן שעף ממך.

הקייט מייצר המון כוח וברוח חזקה מאוד אתה יכול לעלות אותך לגבהים של עשרות מטרים. במידה ולא יודעים להשתלט על הכוח הזה נכון, הסכנות נעות משיפשוף מקצת גרירה על החוף או חס וחלילה למקרים מאוד נדירים של מוות שהגולש לא הצליח להשטלת על הקייט ונכנס בקירות, חמות וכו'.

ישנו סרטון ביוטיוב שממחיש כמה מקרים קיצוניים שהסתיימו בפציעה כזאת או אחרת, הנה אחד מהם

ניתן למצוא גם מקרים חמורים יותר.

אני ממליץ לשים את כל זה בצד ולהתרכז בפאן.

פורסם

אאוץ'. (אביעד לדעתי כדאי שתשים את הכסף בצד לצמיגים, כל יום שעובר אני מבין כמה נהיגה זה תחביב בטוח יחסית :) )

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תוכן חדש...