Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת עצתך?! :shock:

למיטב הבנתי על פגוש שתוקן/הוחלף לא מקבלים רכב חדש.

אני חושב שאנשים כאן לוחמניים יתר על המידה.

אני מציע לבעל הרכב לקחת את הרכב ולבדוק האם יש ירידת ערך.

אם כן, לנסות ולתבוע אותה מהיבואן.

אם לא, סע לשלום המפתחות בפנים.

אלון, אילו היה מדובר אך ורק בפגוש בטח ובטח היה כדאי לשקול לוותר ולהסתפק בפיצוי סמלי זה או אחר - לדוגמה טיפול חינם או פריט איבזור. אך באו נעיין שוב במסמך:

"הנני מוותר בזה באופן בלתי חוזר על כל טענה ו/או תביעה ו/או זכות, מכל מין וסוג שהוא, בגין רכישת מכונית מסוג סיאט איביזה מ. ר. ..."

דהיינו הלקוחה נדרשת לוותר על התביעות גם מעבר לפגוש במידה תמצנא להן סיבות, כל זאת כאשר לא ניתנה לה ההזדמנות לבדוק את הרכב כלל. זהי הדוגמה הקלסית להסדר כפוי או מה שנקרה void agreement

במדינות רבות כפיית הסדרים בלתי קבילים תוך ניצול פסול בעליל של הנסיבות כגון החזרת ההלוואות וכדומה הינה עבירה פלילית חמורה ונקבעו בגינה עונשי מאסר בפועל. אינני בטוח שכך מתייחס לעבירה זו החוק בישראל (ראה לגודמה הפרשות של כפיית הסדרים על ידי חברות ניהול כתנאי לאיכלוס הדירות - והיו דברים מעולם). אך בטח ובטח גם בארץ איננו צודק הצד אשר נוקט בגישה פסולה זו.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על חברת צ'מפיון חלה חובת הגילוי אקטיבית במידה והרכב ניזוק מעבר ל-3% ירידת ערך. אם פחות, היא לא חייבת להודיע כלל. אם יותר, הנייר הזה לא שווה כלום אפילו חתום.

במדינות רבות כפיית הסדרים בלתי קבילים תוך ניצול פסול בעליל של הנסיבות כגון החזרת ההלוואות וכדומה הינה עבירה פלילית חמורה ונקבעו בגינה עונשי מאסר בפועל. אינני בטוח שכך מתייחס לעבירה זו החוק בישראל

בישראל ישנו חוק הלוואות חוץ בנקאיות שמסדיר לגמרי את הענין. מה הקשר שלך?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ממה שאני כל הזמן קורא , יש המון טענות על יחס מזלזל ואווירה שכונתית בצ'מפיון ,אפילו המוסכים שלהם לא עושים עבודה כמו שצריך.

יש לי סלוגן חדש לצ'מפיון : "צ'מפיון , האייבורי של עולם הרכב".

מי שמכיר את עולם המחשבים יודע על מה אני מדבר

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
. מה הקשר שלך?

התכוונתי להלוואה כי רכיב בהסדר כפוי. שוב, אינני בקאי לצערי בחוק הישראלי בנושא, אתייחס לחוק האירופי. כך למשל במדינות דוברות גרמנית "הסדר כפוי" או Knebelungsvertrag מופיע בסעיף BGB § I 138 בגרמניה ו ABGB § I 879 באוסטריה. בתרגום החופשי שלי הסעיפים אומרים את הבא:

"לא יכפה גוף או אדם עיסקה ברמאות, אלימות, איומים, או תוך ניצול הנסיבות המכבידות בתנאים הבלתי כדאיים בעליל עבור הצד השני"

הצורך להחזיר הלוואה כאשר הרכב איננו נמסר עד לחתימה על הסדר כפוי זה או אחר בהחלט יכול להיחשב לניצול (הייתי אומר ציני) של הנסיבות המכבידות של הלקוח מצד מוסר הרכב. זה היה ההגיון של בתי המשפט אחדים בארץ אשר פסלו הסדרים שנכפו ע"י כמה חברות ניהול כתנאי לאיכלוס בשכונות מסוימות. יחד עם זאת ישנם בתי המפשט בארץ אשר הכשירו בדיוק את אותם ההסדרים.

פורסם

קשה לי קצת לשמוע את מה שאתם רושמים פה אבל אני לא יתווכח כי מה שאתם רומשים פה הם דברים שקרו לכם והם דברים נכונים ועל היבואן צמפיון לפצות על כל דבר שקרה וגם אם לי היו מתקנים פגוש הייתי נלחם על זה אבל

המשפחה שלי כבר 15 עם מכוניות של צמפיון (סיאט ופולסווגן )

אפעם לא נפל עלינו כזה דבר של תיקון פגוש וצבע וכדומה, הרכבים יצאו חדשים מהניילון, ההסברה על הרכב הייתה מכובדת ביותר

כל טיפול שנסענו אליו נעשה כהלכה ולפעמים קיבלנו הטבות...

ולא סתם אנשים ממשיכים וקונים מהם מכוניות (והרבה) המכוניות איכותיות ואמינות

אני מקווה שאולי מישו מצמפיון יקרא את השירשור הזה ויעביר את זה הלאה וכולם יהיו מרוצים בעתיד...

HU: pioneer DEH8350SD. COM: FOCAL165VB. 6X9: MOREL TEMPO. AMP: HERTZ HE4. SUB: HERTZ ES300

פורסם

ג'ובקה, זה מה שאתה חושב. יש דברים שאינך יודע - אם התיקון בוצע במפעל, אתה לעולם לא תעלה עליו...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
"לא יכפה גוף או אדם עיסקה ברמאות, אלימות, איומים, או תוך ניצול הנסיבות המכבידות בתנאים הבלתי כדאיים בעליל עבור הצד השני"

אין פה שום נסיבות מכבידות. יש עסקה, בגינה נרכש רכב. הרכב נמסר עם הטעייה של הקונה, הוא יכול לבטל את העסקה אם יוכיח כי אכן הייתה הטעיה מכוונת או מוסוות. הנייר החתום הזה לא שווה כלום אם יוכח כי הוא הוחתם תחת לחצים כלכליים. כל הנושא הוא לבית המשפט, סכסוך אזרחי רגיל. כמו כן מועצה להגנת הצרכן יכולה להתערב פה אם היא רוצה ולפעול בשם התובע בתביעה גדולה יותר. הוא אפילו לא יישא בהוצאות משפט.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

המצב המתואר הוא פשוט חוצפה!

על כזה זלזול בלקוח לא שמעתי, זה לא שקנית ממוכר בים ארטיק והוא זירז אותך כי יש לו עוד שתיים וחצי אנשים בתור, זו מכונית.

כמו שלא היית מסכים לבדוק אוטו מיד שניה בתנאים שהם לא תנאים אסור להענות לדרישה שלהם, למרות שהם חברה גדולה,

לקבל מכונית בתנאים כאלו.

לדעתי אפשר לעשות עם זה משהו, אבל אני לא מומחה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא הבנתי את הכותרת, מי קיבל מה במייל? (דפדפתי 5 עמודים כדי לראות איפה מגלים שמדובר במכתב שעובר במייל ולא מדובר בלקוח אמיתי).

משכנתא זה קל

פורסם
אין פה שום נסיבות מכבידות. יש עסקה, בגינה נרכש רכב. הרכב נמסר עם הטעייה של הקונה, הוא יכול לבטל את העסקה אם יוכיח כי אכן הייתה הטעיה מכוונת או מוסוות. הנייר החתום הזה לא שווה כלום אם יוכח כי הוא הוחתם תחת לחצים כלכליים. כל הנושא הוא לבית המשפט, סכסוך אזרחי רגיל. כמו כן מועצה להגנת הצרכן יכולה להתערב פה אם היא רוצה ולפעול בשם התובע בתביעה גדולה יותר. הוא אפילו לא יישא בהוצאות משפט.

דבריך נראים לי נכונים באופן עיקרוני. המסמך אכן, כפי טענתי מקודם, לכאורה נראה בלתי-קביל בעליל. אך המציאות המשפטית (במיוחד בארץ) יכולה להיות סבוכה ובלתי-צפויה (אחרת אולי אפשר היה לבטל את מקצוע המשפטים). לכן כפי שהמליצו כאן רבים - מאוד לא כדאי להמשיך במקרה שכזה ללא ליווי משפטי מקצועי צמוד. אני בכל אופן עוד ביום התקרית הייתי רץ לתקדין לחפש עו"ד. רק בגלל שלא נראה לי הגיוני מבחינת היבואן להוציא מסמך מעין זה בגלל הפגוש. יתכן מאוד שישנם כאן (ע"פ המסופר כמובן) דברים מעבר לכך.

פורסם
עדיין קונים מצמפיון כי עדיין יש פרייארים שנכוו אבל נתנו להם טיפול חינם וקנו עוד פעם לדוגמא חבר הפורום RS.

שכנראה שגם החתימו על אותו חוזה.

די לחרטט !

האם רכשת פעם רכב בצ'מפיון ?

איזה כייף לי :)

פורסם
מה שבאמת נעדר מהשרשור הזה, זו תגובה של היבואן. אולי יש לזה צד שני?

אם הייתי ייבואן של רכב לא הייתי מגיב בשופ פורום מכיוון שגם אם תעשה שמניות באוויר לא תוכל לעולם לצאת נקי או חיובי כאשר 10 טוקבקים עלייך.

איזה כייף לי :)

פורסם
די לחרטט !

האם רכשת פעם רכב בצ'מפיון ?

לא ואני גם לא יקנה, אני לומד מטעויות של אחרים:lol:

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תוכן חדש...