Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיני, מקצוע המשפטים, כמו הרפואה, ראוי לכבוד בהתאם לרמתם המקצועית והמוסרית של העוסקים בו. המקצוע הזה, כאשר מיושם בידי אנשים שרדיפת הצדק היא האחרונה בסדר העדיפויות שלהם, הוא אחד הבזויים בעיני.

הפרקליטות מאויישת בחלקה בידי פקידים שהוסמכו לעריכת דין. פקידים אלו מסתכלים על השורה התחתונה - האם הצלחתי להרשיע או לא הצלחתי, לא משנה במה. כמו כן, עקב מצבה העגום של מערכת המשפט והעומס עליה (שבעיני הוא בחלקו מכוון), המערכת מקדשת הסכמי טיעון (כאלה שהצדק מהם והלאה לפעמים) כדי "לחסוך זמן שיפוטי".

המערכת שכחה שזמן שיפוטי הוא האמצעי, לא המטרה!

השופטים, והפרקליטות, שכחו שבאספקט הפלילי, ומהבחינה המוסרית, הסיבה שהם קיימים היא לא לחסוך "זמן שיפוטי" ולא "פוטנציאל שיקום העבריין" אלא שמירה על הסדר החברתי והציבורי באמצעות ענישה מידתית וראויה שמטרתה גם, אם לא בעיקר, להרתיע.

מה מאלו בא לידי ביטוי בציבור במקרה דנן, לדעתך?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאוד מזכיר לי "למה לקרוא את מארקס? פשוט לקחת את הכל ולחלק". ובכל זאת - תן קצת כבוד למקצוע המשפטים. כי הרי לכל מקצוע מגיע כבוד, כל שכן לאחד כזה שלומדים אותו לא מעט שנים. ראיות לא ראיות - צא מתוך הנחה שהתביעה לא מחלקת ממתקים חינם. ואם חילקה הפעם - הרי היו לכך סיבות מקצועיות.

יש תשובה מצויינת בהודעה שמעליי.

יש כובד למי שמתנהג בכבוד, משום מה נראה כאילו כל הסיפור הזה נסגר ככה כדי שיוכלו לאמר - הנה עוד הרשעה, התביעה עצלה.

במבי, אמנם רחוק הלינק שהבחור העלה פה מהמקרה הנ"ל אבל האם יש ענישה חמורה בפשעים חמורים?

זכור לי מקרה ש2 עבריינים הלכו לאיזה אולם חתונות ע"מ לירות טיל לאו לעבר החוגגים (עבריינים אחרים), עלו עליהם והתחיל מרדף משטרתי, במהלך המרדף הם פגעו ברכב והרגו את הנהגת. מה נראה לך שהם קיבלו ואיך היו מתייחסים לתיק הנ"ל במדינה אחרת?

haters will hate

פורסם
מה מאלו בא לידי ביטוי בציבור במקרה דנן, לדעתך?

דעתי היא שכל אחד צריך להתעסק במקצוע שלו. כך למשל במשך שני עשורים התמחיתי במקצוע מסוים. וכאשר קרה והגשתי חוות דעת מקצועיות לבתי המשפט היו השופטים אשר מסיבות כאלה ואחרות פתאום נתגלו כמומחים גדולים מבלי שעשו איזה תואר רלוונטי או אפילו הבינו במה מדובר. מאוד בא לי להגיד שהיו המשפטנים אשר קבעו שטויות מבישות. כך או כך, היו פעמים בהם חשתי נעלב בשם המדע כי נגרם לה בזיון.

ואז מתוך ניסיון האישי הנ"ל לא ארשה לעצמי להתבטא בנושאים בהם לא התמחיתי ואשר נשגבים מבינתי.

פורסם

על הצירוף של אלכוהול, נהיגה, הריגה וסלחנות בלתי נסבלת,

מתוך טור העורך מגיליון 137 (אוגוסט) של "הגה":

"בתאריך ה-11 ביולי פורסמה במוסף "24" של ידיעות אחרונות כתבתו של אודי עציון, כתב הרכב של העיתון. הכתבה שאף הופיעה על השער, סיפרה על הצעת חוק שמקדם משרד התחבורה, ולפיה רף אחוזי האלכוהול אצל צעירים יהיה אפס – קרי, איסור מוחלט על נהיגה לאחר שתיית אלכוהול בכל כמות שהיא. על משרד התחבורה הפסקתי כבר מזמן לכעוס, אולי לרחם היא המילה המתאימה יותר, אבל הפעם מגיע להם כל הקרדיט. סוף סוף צעד לכיוון מדיניות של אפס סובלנות כלפי עבירות בריונות כביש, אלו שבבסיסן זלזול בנהגים האחרים. אבל רבותי, צעירים זה לא מספיק. אפס אחוזי אלכולהול הוא רף שיש להחיל על כל הנהגים, המסר חייב להיות ברור וחד. אחרי אלכוהול מכל סוג או כמות (גם אם מדובר בנטילת תרופה בעלת אחוז כוהלי) – אין נהיגה. מי שמתחיל לכמת ולהגיד כמה כן וכמה לא מזכיר לי את הגברת מהבדיחה על ההצעה המגונה תמורת מיליון דולר לבילוי של לילה או חמישה שקלים. ברגע שהסכימה לראשון, פרוצה היא כן, עכשיו רק נסגור את המחיר...

אבל אני לא משלה את עצמי, גם אם ייבחרו אנשים לעבור על החוק, הם יוכלו להמשיך לקטול את משתמשי הכביש האחרים ללא חשש. תמיד תהייה שם מערכת המשפט הישראלית להגן על זכותם לעשות כן. במיוחד אחרי פסק הדין במשפטם של הזוג פנינה תורן ועמרי נעים שנאשמו בדריסת הילד אמיר בלחסן, הפקרתו וניסיון לטשטש את עקבות מעשיהם. אתם יכולים לשבת ולפלפל את הסוגיה המשפטית כמו הייתה סטייק אנטריקוט, ולערום עליה תילי תילים של הסברים מלומדים כפי שעשו סנגורי הזוג. אבל מבחינתי אפשר פשוט לקחת את כל המערכת העקומה הזו, לנגב בה את אחורי המדושנים ולדחוף אותה לזוג, לעורכי דינם ולשופטים עמוק ב..."

רלוונטי מתמיד...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

למה זה מעניין בן כמה הוא או אם הוא הביע חרטה, למישהו אכפת? המצב בשטח הוא שיש ילדה משותקת,לא אכפת לי מהצד השני או איך הוא הגיב.

מה שיותר עצוב, שעוד שבוע , שבועיים, שנה- כולנו נשכח מזה והמשפחה תישאר מתוסכלת

פורסם

מערכת המשפט של מדינת ישראל מזכירה לי את אהוד ברק.

מרוב תיחכום, מרוב הסברים, ממקום של יכולת לפרק שעון ולהרכיב אותו חזרה - שכחו את המובן מאליו שכל הדיוט מבין.

שכחו שמערכת המשפט אמורה גם לעשות צדק, שנבל יבוא על עונשו, שידעו שיש דין ויש דיין ושכל עבריין ידע טוב טוב שהוא יענש בחומרה על מעשיו.

אבל היי - הנהג הדורס הביע חרטה וגם חסך את זמנו היקר של בית המשפט - אז על מה אנחנו מתלוננים? :shock:

פורסם

דברים כאלו לא כותבים גם לא בהלצה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
דעתי היא שכל אחד צריך להתעסק במקצוע שלו. כך למשל במשך שני עשורים התמחיתי במקצוע מסוים. וכאשר קרה והגשתי חוות דעת מקצועיות לבתי המשפט היו השופטים אשר מסיבות כאלה ואחרות פתאום נתגלו כמומחים גדולים מבלי שעשו איזה תואר רלוונטי או אפילו הבינו במה מדובר. מאוד בא לי להגיד שהיו המשפטנים אשר קבעו שטויות מבישות. כך או כך, היו פעמים בהם חשתי נעלב בשם המדע כי נגרם לה בזיון.

ואז מתוך ניסיון האישי הנ"ל לא ארשה לעצמי להתבטא בנושאים בהם לא התמחיתי ואשר נשגבים מבינתי.

אחרון ראשון - נושא המשפט רחוק מלהיות נשגב מבינתם של רוב בני חלד, קל וחומר מבינתו של מי שמתנסח ברהיטות כמוך, כך שהצניעות שלך אינה במקומה. אם אתה רומז שהתחום נשגב מבינתי שלי, אענה לך כך, במחילה - כאשר יש לי בבית בעיות אינסטלציה קלות עד בינוניות, אני מטפל בהן לבד, בדר"כ בהצלחה מלאה. כאשר יש בעית צנרת הדורשת מגע עם צואה או שפכים, למשל, אני משלם למישהו שזו פרנסתו שיתכבד ויתקן את הבעיה, אני גם בדרך כלל לא מתעניין בפרטים הטכניים; לא כי אני לא מסוגל, אלא כי אני בוחר שלא להתעסק עם זה. אתה יכול לערוך הקבלה עם תחום המשפט, אם תרצה.

לעניינו של דבר, נושא השרשור אינו משפטי, ואינו בא לבחון את המשפטפטת העומדת בבסיסן של הכרעת וגזר הדין. נושא הדיון הוא המסר שהכרעה זו מעבירה לציבור, אשר מורכב מרוב נורמטיבי וממיעוט שעלול לבצע פעולות לא נורמטיביות.

מכיוון שמדיניות, משטר, דעת קהל ותקשורת הן כן חלק מתחום ההתמחות האקדמי והמקצועי שלי, אני כן מרשה לעצמי לומר כי לדעתי המסר שעובר לציבור במקרה הזה הוא כדלקמן: מערכת המשפט בישראל רחוקה מלהרתיע פושעים, כמעט מכל סוג שהוא, והיא מועלת בתפקידה הציבורי.

מערכת המשפט בישראל, והפרקליטות בפרט, הן בירוקרטיות שמצמצמות את תפקידן הציבורי לכדי "חסכון במשאבי שיפוט" (השופטים) וסימון וי בטבלת הרשעות\זיכויים (התביעה הציבורית). תפקידן האמיתי גדול מזה מונים רבים, וכולל בין השאר גם לוודא שהחלטותיהן משמרות הרתעה מסוימת בפני פושעים בכוח.

ונסיים באימרה ידועה: "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר אל רחמנים".

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ליטל, אפשר להבין את הכעס ואת המקום ממנו באה הודעה כזו.

להערכתי - דורס בנו של חשין יקבל כזה עונש ששוב ניווכח שלא חשוב מה עשית אלא במי פגעת.

הנסיבות בשני המקרים דומות אבל את תראי שיהיה פער תהומי בענישה.

למה? תילי תילים של הסברים "מלומדים" יכתבו כדי לכסות את כל מה שכל ילד מבין, שבתאונה הזו נדרס בעל דם כחול...

פורסם
ליטל, אפשר להבין את הכעס ואת המקום ממנו באה הודעה כזו.

להערכתי - דורס בנו של חשין יקבל כזה עונש ששוב ניווכח שלא חשוב מה עשית אלא במי פגעת.

הנסיבות בשני המקרים דומות אבל את תראי שיהיה פער תהומי בענישה.

למה? תילי תילים של הסברים "מלומדים" יכתבו כדי לכסות את כל מה שכל ילד מבין, שבתאונה הזו נדרס בעל דם כחול...

מבינה שזה מגיע ממקום של כעס ותסכול, אבל מכיוון שמדובר באינטרנט במקום מאוד ציבורי צריך לשלוט בכעסים ובצורת הכתיבה שלנו בכל פעם כאשר כותבים לפני ששולחים הודעה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...