Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נמכרו יותר מ 900,000 מאזדה MX5 - מיאטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרואדסטר הכי נמכרת בעולם חצתה את קו ה 900,000 מכוניות מאז שהתחילו למכור אותה ב 1989.

בשנת 2000 המכונית כבר נרשמה בגינס כמכונית הספורט הכי נמכרת אי פעם והרישום מתעדכן כל הזמן מאז.

כמה שאנחנו שונים משאר העולם.

http://www.autoblog.com/2011/02/04/mazda-mx-5-miata-hits-900k-next-stop-one-million/

900000_Mazda_MX-5-4.jpg

אייל

פורסם

מספר מדהים. מה שעוד יותר מדהים זה שעם כל היכולת של מזדה למכור רודסטרים כמו לחמניות חמות מזדה לא העמידה אחות בכורה למיאטה שתתן פייט בקטגוריה של הבוקסטר\Z למיניהן.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
מספר מדהים. מה שעוד יותר מדהים זה שעם כל היכולת של מזדה למכור רודסטרים כמו לחמניות חמות מזדה לא העמידה אחות בכורה למיאטה שתתן פייט בקטגוריה של הבוקסטר\Z למיניהן.

הMAZDASPEED MX5 הייתה גרסא די חזקה עם מנוע 1.8 טורבו תוספת של 25 אחוז בכ"ס ו33 אחוז במומנט. לא רע.

ואני חושב שזה כל הקסם של המיאטה, הפשטות שלה.

הנה תמונה של המיאטה הכי יפה שירדה מפס הייצור :

MiataCoupe2.jpg

haters will hate

פורסם

ניסו עם ה RX8 , לא הלך.

אני לא חושב שמי שהולך לקנות בוקסטר או BMW יתבלט בינן לבין מזדה. זה גם סוג של סמל סטטוס אחרי הכל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המאזדה מיאטה לא המציאה נישה חדשה, מה שכה איפיין את תעשיית הרכב היפנית בסוף שנות ה 80' ותחילת ה 90', אלא פשוט מילאה חלל שחסר לאחר שהופסק ייצורן של ה MGB, ה MG מידג'ט והטריומף ספיטפייר.

תעשיית הרכב האירופאית פשוט נטשה את מכונית הספורט הקטנה והזולה, ולמעט הפיאט X1\9 שטופטפה לשוק בכמויות קטנות ובמחירים מופקעים בעליל, לא היה ליצרנים האירופאיים מה להציע.

אפשר לצחוק על מאזדה כמה שרוצים, אבל צריך לזכור שמדובר ביצרן אמיץ שלא נרתע מהשקעה גדולה במנוע גאוני-אבל-דפוק, מנוע הוואנקל, והשקיעה בו שעות פיתוח אין סופיות ומשאבים רבים, למרות שדי היה ברור להם שישועה כלכלית לא תצמח להם ממנו.

המיאטה שהוצגה ב 89' נהגתה ונבנתה בדיוק לפי מורשת הרודסטר הבריטיות - מנוע פשוט וצנוע הספק (יחסית), הנעה אחורית, מיתלים פשוטים, גג נפתח והחשוב מכל - הרבה הנאת נהיגה בלא הרבה כסף.

וזה היה סוד קסמה והמפתח להצלחתה.

אירופה ניסתה להחזיר תשובה פה ושם, ודי אם נזכיר את הפיאט ברקטה שלא ממש הצליחה או הב.מ.וו Z3 שלא היתה צלחה גדולה בכל המובנים, אבל עדיין שנים רבות המיאטה היתה פשוט לבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא חושב שמי שהולך לקנות בוקסטר או BMW יתבלט בינן לבין מזדה. זה גם סוג של סמל סטטוס אחרי הכל.

כן, זה בהחלט מסביר את ההצלחה היחסית של ה-Z :?

ה-RX8 לא מהווה דוגמא לדעתי מפני שמדובר ברכב עם מנוע שונה בתצורה שונה.

כבוד למאזדה על הנכונות לשמר את הפשטות היחסית.

פורסם

המאזדה RX7 היה רכב חזק יותר שכיוון גבוה יותר, ליריבות כמו BMW ואפילו פורשה. כמה זה הצליח? תיהיו אתם השופטים.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם
ניסו עם ה RX8 , לא הלך.

רוב הייחוד של דגמי ה RX ב 40 שנה האחרונות, מאז הוצגה ה RX2, היה טמון במנוע הוואנקל שלהן.

בשנים האחרונות חלה התקדמות עצומה בתחום הגדשת מנועים, וההתקדמות הטכנולוגית סייעה ליצרנים להגיע להספקים גבוהים גם ממנועים צנועי נפח יחסית, מה שבעצם ביטל את יתרונו העיקרי של מנוע הוואנקל - גודל פיזי קטן.

בנוסף, היצרנים הגרמניים, ובעיקר פורשה, "ברחו" ליצרני מכוניות הספורט היפניות, ופלח השוק של מכוניות כמו המאזדה RX8 או הטויוטה סופרה הצטמצם פלאים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מכוניות ספורטיביות בשביל יצרן גדול זה בשביל להביא לקוחות צעירים לאולמות התצוגה.

טויוטה מכרו את הסליקה,ספרה, MR2 שהם היו חברה הרבה יותר קטנה.

עכשיו לא מעניין אותם להביא לקוחות צעירים,גם ככה כולם קונים מהם.

בשביל זה יונדאי מחזיקים מכונית ספורטיבית באולם תצוגה שלהם,נראה לכם שהיבואן מרוויח כסף על הכמה מכוניות שהוא מצליח למכור בשנה?

באנגליה ובמדינות אחרות רואים יותר MX5 מאשר מזדה 3,עד שהדברים ישתנו הם ימשיכו למכור את ה MX5.

RX8 נמכרה לא רע בכלל יחסית למה שמכונית הזאת מסמלת.

זאת מכונית ספורט יוקרתית עם מנוע מוזר של חברה שמוכרת בעיקר את ה 323.

אייל זאת לא מכונית גיי,זאת מכונית של כוסיות אבל בטעות יצאה להם מכונית מעולה.

אייל

פורסם

טויוטה החליטו לנטוש הרבה כיוונים ולהתמקד במכוניות עממיות מכיוון שלקסוס התחילה לתפוס תאוצה ושיווקה מכונית ספורטיבית (SC)

נכון להרגע יש להם את הSC וLFA ובקרוב תצא קופה קטנה עם סמל של טויטה בחזית.

יונדאי מכרו כמויות די נאות של הקופה ונכון להרגע הג'נסיס מציעה יחס תמורה לכסף מצויין ונמכרת בכמויות נאות.

ניסאן, יצרן במימדים ענקיים מוכר את ה350Z, גם במספרים יפים.

הבעיה של המתחרים היפניים למאזדה היא תמחור, הS2000 של הונדה הייתה מתומחרת גבוה מכל המיאטה והMR2 ספיידר לא פרקטית בהשוואה למאזדה ונהנתה מתג מחיר גבוה יותר. צריך לזכור שרוב רוכשי המיאטה אינם בדיוק חובבי רכב, אלא אנשים שלא צריכים יותר מ2 מושבים ונהנים מהגג הפתוח והמחיר הנכון.

דווקא הרבה יצרנים קטנים נטשו את הרעיון של מכוניות ספורט, מיצובישי לדוגמא לא הציגה מחליפה לGT3000 ומוכרת רק את האקליפס, סובארו לא מייצרת מכונית קופה ואני לא מדבר על הSVX אלא אפילו על נטישת הייצור של האימפרזה עם 2 דלתות.

וד"א הRX8 מעולם לא ניסתה להיות יוקרתית והיא עדיין נמכרת החל מ26K דולרים.

haters will hate

פורסם

לא הכי ברור לי איך היא נכנסת לגינס בתור מכונית הספורט הכי נמכרת,ואיך בדיוק הם מגדירים "מכונית ספורט"

דוגמא - פורד מוסטנג, נמכרה במיליון וחצי יחידות רק ב10 שנים האחרונות ובמעל 8 מיליון מאז תחילת הייצור.

אם להתעמק בזה, אני בטוח שאפשר למצוא עוד כמה דוגמאות כאלה.והאמת,900 אלף יחידות מאז שנת 89 נשמע לי לא כזה מרשים.

V5

• תוכן חדש...