Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז הלכתי באמריקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אני טועה, אני לא חושב שזה אוטו שנעים להחזיק בארץ. בארצות הברית זו סתם עוד מוסטנג חדשה, ובגדול האמריקאי הממוצע מאוד ידידותי כלפי האוטו הזה. בארץ תשומת הלב שתקבל נראית לי כמו סיוט, ועם הכבישים הפקוקים כאן אתה מפסיד את היכולת הפנומנלית של האוטו לכסות מרחקים בנוחות. אם יש דבר אחד שאני מאוד מעריך בגולף ודומותיה הוא היכולת להתקדם מהר בתנועה בלי לעורר מהומות, פועל יוצא של צורה סטנדרטית ומנוע שלא צריך סל"ד או רעש בשביל לייצר דחף רציני. מאוד נוח.

With that said, ראיתי מוסטנג קופה, מהמודל החדש (כמו שהייתה לי רק V6) היום על כביש החוף. זה אומר שיש דרך לייבא אותן. מעניין כמה זה עולה. לא יכול להגיד שלא הייתי מתחלף. את החניה שלי הייתי משכיר למי שיש לו אוטו קטן ומעפן, אירופאי או יפני, שיחגוג.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
את החניה שלי הייתי משכיר למי שיש לו אוטו קטן ומעפן, אירופאי או יפני, שיחגוג.

אל תמהר כל-כך להיפטר ממנה - המוסטנג בסך הכל ארוכה ב-24 ס"מ מפוקוס סדאן. נראה לי שתיכנס יופי בחניה :wink:

לגבי ה"אנונימיות" של ההוט האצ' למיניהן אני בהחלט יכול להזדהות איתך. אחרי שנתיים עם MX-5, זה תענוג גדול

להיות שוב בלתי נראה, עם סתם מגאן אפורה שאף אחד - חוץ מכמה מביני עניין - לא מעיף לעברה מבט שני :-)

פורסם

יכול לאשר את מה שאתה אומר לגבי תשומת הלב והאי נוחות בלהחזיק רכב כזה (למרות שאני די בטוח שאם הייתי גר במרכז המצב היה יותר טוב). מפקקים אני לא כל כך סובל כי אני גר בדרום.. התשומת לב יכולה להיות סיוט אבל גם כיפית לפעמים, במיוחד כשזה מושך את האנשים הנכונים.

בגדול לא כיף לצאת עם הרכב למועדונים ומקומות המוניים, לי אישית זה מאד מציק ברמה שאני לא מסוגל להתפנות אל הבילוי עצמו.

לגבי מה שאמרת על הצורה החדשה שראית, בסוף 2009 תחילת 2010 הספיקו עוד להכנס כמה חתיכות מהצורה החדשה (אבל זו היתה רק מתיחת פנים).

שלשום התפרסמה ידיעה בגלובס שאומרת שמשרד הרישוי החל לאשר ולהכניס לארץ דגמים ביבוא אישי עם תקינה אמריקאית, אבל עוד לא הודיעו על זה רשמית (למרות שבפועל נכנסים דגמים). ציינו שם את האקליפס, קמארו, הונדה אקורד ושברולט קרוז. לא ציינו מה קורה לגבי המוסטנג אבל סביר להניח שפתחו או יפתחו בקרוב גם את היבוא שלה.

פורסם

אני מבין את הצורך לא למשוך עיניים ולהיות "זאב בעור כבש", גם אני כזה.

אבל אני אישית לא מתכוון לתת לזה לעצור את עצמי מלקנות רכבים מהנים לנהיגה, ולא משנה כמה מושכים הם יהיו.

אני מאוד מקווה שאני לא אשנה את הדעה שלי אחרי שיהיה בבעלותי רכב מהנה לנהיגה ומושך.

פורסם

לדעתי מוסטנג זה לא קורבט והיא יחסית סולידית. יותר משירוקו ואפילו יותר מלהיט יבוא אישי אחר מאמריקה - הדודג' צ'רג'ר, למרות שהאחרונה היא סדאן 4 דלתות.

בשירוקו אני לא מקבל מבטים (במרכז. לא הייתי איתה בדרום) אז אני מניח שגם מוסטנג לא תקבל מבטים במרכז. לגבי ניקור עיניים - אולי המעט שעוד חושבים שמכונית אמריקאית היא מכונית פאר, יחשבו שהמוסטנג יוקרתית (כמו בחור שעובד איתי שחשב שאני משודרג כי הפוקוס-ליסינג שלי תוחלף בשברולט קרוז והוא חשב שהקרוז אמריקאית).

בדרום יש שיעורי גניבות ופריצות גבוהים יותר וזה נכון לכל רכב.

אני חוזר רגע להשוואה שירוקו מול מוסטנג, כמה שהיא נשמעת מופרכת:

מכיוון שאני נוסע ממש מעט, אני יותר מתחבר למנוע פרימיטיבי עתיר נפח מאשר למנוע קטן מתוחכם וחסכוני.

למה קניתי את השירוקו? כי לא הייתה אז קופה במחיר הזה, גם לא ב 20% יותר.

אני מנחש שמי שמספיק חרוץ להזמין חלפים באינטרנט, אז אחזקת מוסטנג תהיה לו זולה יותר מאשר שירוקו, אך הוא יצטרך להתמודד עם חוסר אחריות יבואן ולחפש מוסך שיידע לטפל בו באוטו (מצד שני, אולי עדיף לשלם וזהו מאשר להתמודד על מימוש אחריות מול מחלקת השירות של צ'מפיון).

בכל מקרה, במצב היבוא האישי היום, לא הייתי שוקל בכלל להביא מוסטנג חדשה ולהתמודד עם משרד התחבורה שעושה יד אחת עם היבואנים נגד היבוא האישי, אז בכל מקרה הייתי מעדיף אחת בת שנתיים.

AMT - אשמח אם תוכל לפרט איך זה להחזיק מוסטנג בישראל מבחינת מציאת מוסך שיטפל בה והשגת חלפים.

אגב, האם קראתם את המבחן של יואב קווה למוסטנג http://www.kvishim.co.il/Articles.asp?id=771

מה שהפריע לי ומרחיק אותי מהמוסטנג זה המשפט "יש מכוניות שנותנות תחושה מהירה יותר ממה שהן באמת - למשל מאזדה MX5 - ויש מכוניות שמרגישות אטיות יותר ממה שהן באמת. מוסטנג שייכת לקבוצה השנייה" - הרי אני לא נוסע מהר בשביל להגיע מהר יותר, אלא בשביל הכיף. אם אפשר לנסוע במהירות חוקית ולהרגיש שאני נוסע 250 קמ"ש, אז למה לא. אם המוסטנג היא להיפך אז זה בעייה.

שימו לב לאנקדוטה בסוף הכתבה - המכונית הנבחנת שייכת למנהל בכיר בקומברס. היום עובד קומברס לא היה מרשה לעצמו מכונית כזו ובמידה וכן - לא היה רץ לספר על זה לעיתונות.

פורסם

המוסטנג גם ניצחה בגרסה הקודמת שלה (זו עם רק 315 כ"ס V8 4600 ) את המתחרות הישירות החזקות בהרבה - קמארו SS וההיא של דודג' - בכל מבחן.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

יש המון שירוקו על הכבישים, אולי בגלל זה ההתלהבות קצת ירדה. היא גם נראית קטנה ולמעט הפרונט, די סטנדרטית.

אין כיום שום דרך סבירה להכניס חלפים לארץ, עקב מצור של משרד התחבורה בשיתוף עם המכס, שעשו יד אחת בשביל לבטל אפשרות לייבא כחוק ולהכריח אותנו לקנות מהיבואנים.

מדינת ישראל שברה את הרצון שלי להתאמץ, אין לי כוח לקומבינות יבוא אישי ואין לי כוח להתעסק עם תחנונים לאיזה מניאק בשביל שיתן לי לקבל את מה שהזמנתי כחוק מחו"ל ולא ישלח את זה בחזרה למקום ממנו זה הגיע. אני רוצה לשלם, לקבל את האוטו שלי ולסוע. הכל כאן רקוב. אגב ריקבון, שימו לב לנתון מעניין:

המגאן ספורט הקודמת עלתה 189K ש"ח. על זה עוד שמעתי שקיבלו הנחות.

המגאן ספורט החדשה עולה 225K ש"ח. זה 15K יותר מגולף GTI חמש דלתות DSG למרות שבבריטניה, למשל, הגולף יקרה יותר בכמעט 20%. תשאלו "למה". בגלל שפורומים זה לא מדיום מאוד אינטראקטיבי, אני כבר אענה: בגלל שהמגאן נראית עכשיו כמו שירוקו, קרסו חושבים שהם יכולים לתמחר אותה מול השירוקו (230K) והRCZ. כמובן שמלכתחילה השירוקו מתומחרת גבוה מול הGTI רק בגלל שהיא קופה, למרות שבחו"ל היא מעט זולה מהGTI...

עכשיו קרסו ימכרו שתיים כאלה, ויתפלאו למה. בטח יגידו, כמו דלק מוטורס כשהם סירבו לייבא את המיאטה, שחובבי הרכב קשקשנים ואף אחד לא קונה. תודה באמת - יש לכם אחלה מוצר, אבל מעטים ישלמו את המחיר הזה עבור רנו, מעטים מאוד.

קרסו, תעשו טובה, תנו לנו יותר קרדיט מזה. יש לכם את המוצר הכי טוב בקבוצה, תמכרו את המכונית במחיר סביר ונשמח לומר לצ'מפיון *דיינו ולהזמין מובילים על מובילים של מגאנים. אולי את האבא שקונה GTI לבת שלו ביחד עם הטוארג שלו עצמו לא תרוויחו כלקוח, אבל רבים אחרים כן.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

Roee, צ'מפיון התאפסו לא מזמן על המחיר שלהם לשירוקו 2.0 ועכשיו הוא כבר לא באזור ה230 אלא באזור ה211.

(http://www.vw.co.il/models/scirocco/prices)

VW שמעו שאתה בכיוון של GTI חדשה ומטפלים בעניין הESP,

APR שמעו שירדת עכשיו ממוסטנג אז דאגו לK04,

ובמשרד האוצר נפלה השמועה שאתה שוקל לייבא מוסטנג אז דאגו להעלות את מחירי הדלק. :)

שוב הGTI לדעתי נופלת עלייך כמו כפפה, אגב גם אני מתחבר אחד לאחד למה שאתה אומר.

ניסיתי לשים את עצמי במקומך ולעשות קצת חושבים, המסקנה היחידה שהגעתי אליה זה או GTI דור 6 חדשה או משומשת שעדיין תחת האחריות.

או רכב משומש הנעה אחורית/AWD שהוא קרוב לוודאי כבר מחוץ לתקופת האחריות אבל בגלל הירידת ערך מגיע לרמת המחיר של הGTI ונותן את אותה מידת הפאן של הGTI, כמובן שפה יש ריסקים מסויימים ואין הרבה אפשרויות כי המחירים ההתחלתיים כבר של הרכבים האלה הם באזור ה330+ אלף.

פורסם

לא ידעתי לגבי השירוקו. זה הופך את התמחור של המגאן להזוי כפליים.

מכונית יקרה ומשומשת אני לא אקנה, בעייתי מבחינת אחריות ואני לא יכול לחשוב על שום דבר שאני רוצה או נכנס לי בחניה (הGTI זה כל מה שנכנס שם, מבטיח לכם. ג'טה לא תכנס).

ברור שאובייקטיבית הGTI הכי מתאימה לצרכים שלי. זה כזה אוטו מוצלח שהוא מתאים כאן כמעט לכל אחד - קטן מבחוץ, מרווח מבפנים, חזק, חסכוני, נוח, DSG, מה לא. אוטו מושלם. מה שכן, הוא הרדקור בערך כמו קרם לחות לגבר. לפעמים זה טוב, לפעמים זה רע. שתבין, אני לרוב נוסע פעמיים-שלוש בשבוע, ביתר הזמן האוטו בחניה (בטח השכנים חושבים שאני סוחר סמים מהבית. אין לי בעיה עם זה). אני גם לרוב בוחר את השעות בהן אני נוהג. השילוב של שני אלו גרם לי לחשוב שאולי יהיה נחמד לקנות משהו קצת יותר מרגש. נגיד מגאן קאפ. נגיד.

אבל לא ב239K.

קודם כל, אולי זה לא ברור מההתנהלות הוירטואלית שלי, אבל אני לא לגמרי מטומטם; דבר שני, אין לי ספק שאם לא עכשיו, מתישהו קרסו יחליטו להוריד מחיר חזק, או לתת הנחות, וזה יהיה אובדן נטו שלי. אני מעדיף לשלם 250K עם מחירון יציב ולא 230K ואז שהמחיר ירד ל210K (כמו שרוכשי השירוקו 2.0T חוו על בשרם כרגע, כמו שאנחנו רואים. זה בסדר, הGTI שלי עלתה 230K ב2007, עכשיו 200K). מעשית, אני לא שש לשלם כלכך הרבה על רנו בגלל שיקולי ירידת ערך.

כן, כולנו חונכנו על ברכי עיתונאי רכב טהורי מידות ונקיי שלדה שבשבילם ירידת ערך זה מילת גנאי וקונים אוטו רק לפי התקשורת של ההגה, אבל מה לעשות, אם המגאן הזו תיפול בערכה כמו אבן, האוטו הבא אחריה יהיה, מקסימום, פלואנס "אגסי-ספיישל" ואנחנו לא רוצים את זה, נכון?

נחיה ונראה. אם יש כאן מישהו שמעוניין במגאן ספורט או קאפ, אנא צרו קשר בה"פ. המהומות במצרים מראות איזה כוח יש לאספסוף, אין סיבה שאנחנו לא נתנהג כמו אחד גם.

פורסם
לדעתי מוסטנג זה לא קורבט והיא יחסית סולידית. יותר משירוקו ואפילו יותר מלהיט יבוא אישי אחר מאמריקה - הדודג' צ'רג'ר, למרות שהאחרונה היא סדאן 4 דלתות.

בשירוקו אני לא מקבל מבטים (במרכז. לא הייתי איתה בדרום) אז אני מניח שגם מוסטנג לא תקבל מבטים במרכז. לגבי ניקור עיניים - אולי המעט שעוד חושבים שמכונית אמריקאית היא מכונית פאר, יחשבו שהמוסטנג יוקרתית (כמו בחור שעובד איתי שחשב שאני משודרג כי הפוקוס-ליסינג שלי תוחלף בשברולט קרוז והוא חשב שהקרוז אמריקאית).

בדרום יש שיעורי גניבות ופריצות גבוהים יותר וזה נכון לכל רכב.

אני חוזר רגע להשוואה שירוקו מול מוסטנג, כמה שהיא נשמעת מופרכת:

מכיוון שאני נוסע ממש מעט, אני יותר מתחבר למנוע פרימיטיבי עתיר נפח מאשר למנוע קטן מתוחכם וחסכוני.

למה קניתי את השירוקו? כי לא הייתה אז קופה במחיר הזה, גם לא ב 20% יותר.

אני מנחש שמי שמספיק חרוץ להזמין חלפים באינטרנט, אז אחזקת מוסטנג תהיה לו זולה יותר מאשר שירוקו, אך הוא יצטרך להתמודד עם חוסר אחריות יבואן ולחפש מוסך שיידע לטפל בו באוטו (מצד שני, אולי עדיף לשלם וזהו מאשר להתמודד על מימוש אחריות מול מחלקת השירות של צ'מפיון).

בכל מקרה, במצב היבוא האישי היום, לא הייתי שוקל בכלל להביא מוסטנג חדשה ולהתמודד עם משרד התחבורה שעושה יד אחת עם היבואנים נגד היבוא האישי, אז בכל מקרה הייתי מעדיף אחת בת שנתיים.

AMT - אשמח אם תוכל לפרט איך זה להחזיק מוסטנג בישראל מבחינת מציאת מוסך שיטפל בה והשגת חלפים.

אגב, האם קראתם את המבחן של יואב קווה למוסטנג http://www.kvishim.co.il/Articles.asp?id=771

מה שהפריע לי ומרחיק אותי מהמוסטנג זה המשפט "יש מכוניות שנותנות תחושה מהירה יותר ממה שהן באמת - למשל מאזדה MX5 - ויש מכוניות שמרגישות אטיות יותר ממה שהן באמת. מוסטנג שייכת לקבוצה השנייה" - הרי אני לא נוסע מהר בשביל להגיע מהר יותר, אלא בשביל הכיף. אם אפשר לנסוע במהירות חוקית ולהרגיש שאני נוסע 250 קמ"ש, אז למה לא. אם המוסטנג היא להיפך אז זה בעייה.

שימו לב לאנקדוטה בסוף הכתבה - המכונית הנבחנת שייכת למנהל בכיר בקומברס. היום עובד קומברס לא היה מרשה לעצמו מכונית כזו ובמידה וכן - לא היה רץ לספר על זה לעיתונות.

איסור משרד התחבורה להכניס את המוסטנג חל לגבי כל המוסטנגים (לא רק לחדשה או לישנה), זאת אומרת שגם 2009 לא היית יכול להכניס. אבל כמו שציינתי, לפי גלובס היבוא נפתח ואני מקווה מאד שבקרוב הבעיה הזאת תיפתר. יש לך את האופציה לקנות אחת בארץ כמובן.

חלקים לטיפולים אני מזמין לבד דרך איביי בדרך כלל, נוח וזול. מטפל במוסך מקומי של חבר. הרכב צעיר אז הטיפולים הם שגרתיים ולא מסובכים. עוד לא היו לי תקלות שהצריכו אותי להשיג חלפים רציניים. חבר בעל מוסטנג ג'יטי שהלך לו אלטרנטור לא מזמן עם תום תקופת האחריות והחליף אותו במוסך פורד מורשה קיבל את הכסף במלואו חזרה לאחר פניה לפורד אמריקה דרך המוסך. אז יכול להיות שיש עם מי לדבר למרות הכל גם בקטע של אחריות.

פורסם

מה אתה עושה עם אישורי משרד תחבורה לגבי החלפים?

פורסם
מה אתה עושה עם אישורי משרד תחבורה לגבי החלפים?

עוד לא נדרשתי להציג אישורים כלשהם בשביל להכניס חלפים לטיפולים. מדובר בסך הכל על פילטרים וחמוצים למיניהם. כשהכנסתי דברים יותר רציניים (קיטים יניקה, מחשבי ניהול) כל עוד זה נעשה דרך UPS החלקים שוחררו.

פורסם

נראה לי שאתם קצת היסטריים לגבי אישורים של משרד התחבורה.

הם אמנם איטיים, מסורבלים ובלתי ניתנים להשגה, אבל הם מאוד הוגנים.

גם אני מחזיק רכב חדש מיבוא אישי (ועוד 2-3 רכבי אספנות) ומעולם לא מנעו ממני להכניס משהו.

שולחים להם את כל המסמכים בדואר.

החוכמה היא להוציא את האישור לפני הקניה בפועל (מוציאים חשבונית פרפורמה או הצעת מחיר מהמוכר לפני הקניה).

במקרה הכי גרוע, אם מדובר בחלק בטיחותי, מתאמים ביקור בפועל של נציג מטעם משרד התחבורה במכס שיבדוק פיזית את המוצר ויוודא שהוא מתאים לרכב (ולא לטרקטורון נניח).

לא מסובך במיוחד, רק קצת סבלנות ואורך רוח.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

כן, רק שזה לא הכי פרקטי כשאתה מסתמך על הרכב הזה ליום יום. כשאתה צריך SAP בשביל לתכנן את ייבוא החלקים לאוטו שלך זה באסה רצינית.

פורסם

אני יכול להבטיח לך שגם אם לא היית לוקח את ה- GT, אלא את הקבריולט (הסטנדרטית) - עדיין היית מחסיר פעימה בלחיצת הדוושה לתחתית. גם לי הציעו את ה- GT במחיר לא הגיוני בכלל בדוכן אוויס בשדה התעופה בסאן-חוזה (בערך 450 דולר, כולל כל הביטוחים, ל-5 ימים). סירבתי כי כבר נהגתי על הקבריולט במשך 10 ימים בתחילת הטיול וממש רציתי משהו שונה. בסוף לקחתי צ'אלנג'ר. ממש התאכזבתי ממנה. גם לא נעימה לנהיגה וגם שתתה דלק הרבה יותר מאשר המוסטנג (שהיא צמאה גם ככה...).

אני זוכר את הנסיעה מווגאס בחזרה לסאן-חוזה, השעה בערך 02:00 בלילה, כביש סרגל שפשוט לא רוצה להיגמר (משהו כמו שעה וחצי של נסיעה בקו ישר). עקפתי משאית. אני בחיים לא אשכח את העקיפה הזו... הצמדתי את הדוושה לרצפה במכה אחת וכ"כ נבהלתי מהשאגה של המנוע שממש רעדתי! אני לא מגזים! רעדו לי הידיים!

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

• תוכן חדש...