Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מקווה שהפרום מתאים לשאלה.

אני מחפש מקום להשקיע כצת כסף שניצבר, וחשבתי על השקעה במספר ירוק. הרעיון בבסיס ההשעה הוא לקנות מספר כזה ולהשכיר אותו לנהג.

אני מבקש ממי שיש לו קצת ידע ו\או נסיון בתחום להגיב בנושאים

- האם יש קושי או הגבלות על קניה של מספר כזה?

- האם השכרה של רשיון להפעלת מונית מחייב הקמה של חברה?

- מבעלי נסיון: האם זה משתלם כלכלית?

פורסם

מספר ירוק אפשר לקנות בשוק החופשי והמחירים הם סביב ה-160 אלף.

ככלל, מי שמחזיק מספר ירוק, צריך להחזיק תיק ברשות המיסים ולדווח על הכנסותיו מענין זה.

אם לא תמצא שוכר למספר, רצוי שתבצע הפקדה, אחרת פקיד המס עלול לחשוב שאתה מקמבן משהו ולך תוכיח שאין לך אחות.

דמי השכירות כיום נעים באזור ה-1,500 ש"ח ברוטו. לפני שנים אחדות נמכר מספר ב-120 אלף וההשכרה היתה סביב ה-900 שקל ברוטו.

לפני 20-25 שנה, מספר עלה 80,000 דולר. כוח קניה של 80 אלף דולר שהיה אז, היה הרבה יותר גדול מאשר 100,000 דולר של היום. אם אתה חושב על השקעה, תסיק מסקנות לבד.

במונחים של היום, אתה תחזיר את ערך המספר כעבור 9-10 שנים, וזה בהנחה שהוא יושכר רצוף כל הזמן.

פעם, מספרי מוניות היו מוקצים במשורה וכדי לזכות בהם היו עושים הגרלה בין המעוניינים. אח"כ התחילו להציף את השוק במספרים ומחירם בשוק החל לרדת.

חשוב להדגיש - אפשר לקנות מספר ממשרד התחבורה - הוא עולה כ-230,000 ש"ח. העובדה שמחירי המספרים בשוק, הם נמוכים יותר מאשר במשרד התחבורה, מעידה במשהו על האטרקטיביות של המספר כנכס.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אבא שלי נהג מונית והוא מנסה כבר תקופה לשכנע אותי לרכוש אחת ולאחר אינספור חישובים, אם אתה לא עובד בתחום אין לך מה לעשות עם זה.

השכירות היא כ1500 שמתוכם אתה משלם מס כי אתה צריך להנפיק קבלה על מנת שהמשכיר יקבל החזר מעמ וזה יחשב לו כהוצאה מוכרת. השכרת המספר עובדת במחזוריות מוזרה יש תקופות בשנה שהשכירות מגיעה כמעט ל1000 שקל, ואחרי תקופה מסוימת המחיר מאמיר לעבר 1600~1500. מבחינת כדאיות, ההשקעה תחזור רק בעוד כ9-10 שנים, וגם אז לך תדע מה יקרה בשוק המוניות בייחוד עם מחירי הסולר שרק הולכים ומאמירים, אישית הייתי מחפש אפיק השקעה יותר אפקטיבי שתראה בו רווחים בטווח קצת יותר קצר כדוגמאת הבורסה.

מחיר מספר בחוץ בשוק נע באיזור ה160-180 אלף ש"ח, המחיר אומנם קפץ אבל לא נתן כזו קפיצה משמעותית, לפני כ8 שנים אבא שלי רכב את המספר ב120, ב8 שנים המחיר מעט עלה אבל מחירי השכירות נותרו אותו הדבר.

אגב כל עתיד המוניות לוטה בערפל, אבא שלי אומר שלא מעט נהגים מתחילים לחפש אלטרניטבה אחרת בחיים בכדי לעזוב את התחום בגלל ההוצאות המרובות שרק הולכות וגודלות, וכמה כבר נהג יכול לגבות מנוסע? אי אפשר לשחוט את הנוסע במחירי נסיעה ובנתיים הנהגים סופגים, כמה זמן זה עוד ימשך? לדעתי לא עוד הרבה - אבל זה כבר להכנס לפוליטיקה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בעקבות כסף שהתפנה, גם אני שוקל קניית מספר ירוק והשכרתו.

מה המחיר של מספר ירוק? ומה עלות השכרה חודשית ממוצעת?

אתה רציני???

זה כתוב לך שחור על גביי מסך למעלה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

אם לא הייתי רציני, לא הייתי שואל.

בנוסף הוזכר שלפני שלוש שנים, מחיר מספר היה 160,000 ודמי שכירות 1,500 ש"ח. כך שברגע שיינתן המחירים כיום נוכל לדעת עד כמה נכונה הייתה ההשערה אז.

לי נמסר, אינני יודע אם זה נכון, שהמחיר כיום של מספר בין 200-250 אלף ודמי שכירות בין 1000-1500 ש"ח. אם נתונים אלה נכונים אזי מי שקנה מספר ירוק לפני שלוש שנים הרוויח כמעט 60%.

פורסם

ברשותכם, זוית נוספת לעניין - השקעה במספר ירוק היא השקעה באויר, לא במובן של בועה או משהו כזה, אלא במובן שאין במספר הזה שום ערך, הוא לא מיצר שום דבר. הערך היחיד שיש לו, נובע מרגולציה ממשלתית. מה יקרה לשווי המספר אם אובר תכנס לפעילות בארץ? אם תקום ממשלה שתחשוב שזה לא מתפקידה להתערב בשוק המוניות? אם יהיה מיתון חריף? אינפלציה? אני מאוד נזהר מהשקעות במוצרים שאינם מגובים בערך ממשי.

לא אומר שלא תקבל תשואה נאה, אנשים עושים הרבה כסף מספקוצליות.

פורסם

המטרה של המדינה להרוויח כספים, כך שיש לה אינטרנס למכור מספרים ירוקים בכסף ולא לאפשר לכל אחד להיות נהג מונית.

משמעות של כניסת אובר זה להגיד לכל בעלי מספר ירוק/מוניות "זרקתם את כספכם לפח" ושווי הרכוש שלך נחתך לאפס, מכיון שמקבלי ההחלטות חפצי חיים הם, הם לא יבצעו מהלך שכזה.

כן ייתכן שיהיה מהלך חלקי שיחתוך חלק משווי המספר, אך כשמסתכלים לאורך תקופה ערך המספר עולה.

אם נסתכל על תשואה (כרגע מבלי להתייחס לשמירת ערך)

כמה עולה קניית דירת שני חדרים ומה התשואה הצפויה.

באותו סכום כסף כמה מספרים ירוקים אפשר לקנות ומה התשואה הצפויה.

פורסם

מצאתי ביד 2, מספר הצעות.

מספר ירוק בסביבות ה 240,000 ש"ח, השכרת מספר בסביבות 1500 ש"ח. כמובן שהמספרים מן הסתם נתונים למיקוח/משא ומתן/ביקוש והיצע בהתאם לעונות.

כמובן שמהסכום יורד גם מיסים... ו/ואו תקופות שבהם המספר לא יהיה מושכר.

פורסם

עם מספר ירוק עולה 160K ונגיד השכרה ממוצע של 1200.

לפי מה שאתם טוענים זה תשואה של 9%. יותר מהשכרת דירה ולא צריך משכנתא, תיקונים, ימים שהדירה ריקה, מיסים והכי חשוב לא צריך הון גבוה.

על פניו נראה רעיון טוב. אבל זה לא נקרא להשקיע. זה הימור/ספקולציה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

"מספר ירוק" נקרא כיום זכות ציבורית, הוא נכס לכל דבר אשר רשום ברשם המשכונות. ממש כמו דירה.

המחיר של זכות ציבורית כולל מעם היום הוא בסביבות 230000. כלומר את המע"מ מקבלים בחזרה מהמדינה.

מחירי השכירות נעים בין 1200 אצל סוחרי מוניות אשר מבטיחים הכנסה קבועה גם אם המספר לא מושכר לבין 1600 אצל נהג פרטי. המחירים כוללים מע"מ כלומר יש להוריד 18 אחוז וכמובן מס. כיוון שמחזיק מספר חייב לפתוח תיק במע"מ ובמס הכנסה.

עדיין למרות המספרים המפחידים, לצורך השוואה התשואה על דירה ממוצעת היום היא כ 3.5 אחוז ואילו על זכות ציבורית היא כ 9 אחוז. במצב השוק היום זו נחשבת תשואה יפה מאד.

להערכתי בעתיד (כ10 שנים מהיום) לא יהיו יותר מוניות עם נהג אלא יגיע אליך רכב אוטומטי ללא נהג שיקח את הנוסע לאן שיבקש.

במידה והערכה זו נכונה ישנם שתי אופציות. אחת שזכות ההפעלה תינתן לבעלי הזכת הציבורית ואז ערך הזכות יהיה שווה הרבה מאד כסף והשנייה היא שההפעלה של הרכבים האוטומטיים תיהיה עלידי חברה כלשהי ואז במצב כזה מחירי הזכות הציבורית יהיו שוום אפס.

ימים יגידו...

פורסם

הכנסה של כ-18,000 בשנה. תשואה של כ-7.5ֵֵֵ% בשנה.

זה לא הולף לפי חישוב מתי ההשקעה מחזירה את עצמה, כיוון שמחיר הנכס לא "נשחק" ואתה עדין יכול למכור את המספר בעתיד.

זה בעצם כמו להשקיע בדירה להשכרה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מצאתי ביד 2, מספר הצעות.

מספר ירוק בסביבות ה 240,000 ש"ח, השכרת מספר בסביבות 1500 ש"ח. כמובן שהמספרים מן הסתם נתונים למיקוח/משא ומתן/ביקוש והיצע בהתאם לעונות.

כמובן שמהסכום יורד גם מיסים... ו/ואו תקופות שבהם המספר לא יהיה מושכר.

הכנסה של כ-18,000 בשנה. תשואה של כ-7.5ֵֵֵ% בשנה.

זה לא הולף לפי חישוב מתי ההשקעה מחזירה את עצמה, כיוון שמחיר הנכס לא "נשחק" ואתה עדין יכול למכור את המספר בעתיד.

זה בעצם כמו להשקיע בדירה להשכרה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם לפני כ-4 שנים היה צריך כ- 9 שנים להחזיר השקעה, היום צריך כ-13 שנים לשם כך.

לא לשכוח שעל השכרת דירה פטורים מתשלום מס עד לכ-5,000 ש"ח לחודש ואילו כאן צריך בכל זאת להתחשבן מול שלטוות המס (בהנחה שה-1,500 ש"ח הם לא ההכנסה היחידה והבלעדית).

ולגבי ערכו של המספר - בשלהי שנות ה-80 כשהוא עלה כ-80,000 דולר, זה גם היה מחירה של דירה ממוצעת במרכז. כמה עולה אותה דירה היום?

אגב, זה שערך המספר עלה, אומר שכשמוכרים אותו משלמים עוד מס, שהרי היה רווח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...