Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא דובר המועדון וכל מה שנכתב הוא על דעתי האישית בלבד.

מקומנו האמיתי בראש המחנה ועצם העובדה ששותפנו הינה ראיה שמועדון החמש בעל משקל סגולי רב...

מסכים עם כל מילה!

אבל- מועדון החמש בחר שלא לעשות מעשה כיוון שלכאורה כפי שהצגת זאת בהתחלה "זה לא קל/לא אפשרי!

גם נושא הסניפים בעבר היו מוקצה מחמת המיאוס בעיני וועד המועדון עד שקם הסניף הראשון.- עכשיו זהו הבובון של המועדון.

כשאמרתי לפני שנים שזה צריך להיות המהלך סתמו את פי בספקנות, עכשיו הדרישה באה מהשטח.

אפשר גידי, להתעלם ולעצום עיניים ולקוות שהמהלך יכשל, ואפשר להצטרף למהלך.

מועדון החמש הוא מועדון גדול, אבל ישנו עוד כוח אנושי רב במעטפת מסביב וההון האנושי הזה התעורר. וביחד הוא

מהווה משקל נגד גדול. למועדון.

ואם נעזוב לרגע את כל נושא האמוציות ומשחקי הכבוד, וניגע בנושא האספנות והתחביב בלבד-לא שווה להגיע כגוף

ענק למלחמה מול הרשיות ולא רק כגוף גדול?

כי מה ההבדל בעצם בין בעל חיפושיית אלפא ווספה אופנוע קלאסי?

כולם שותים דלק כולם צריכים חלקים ועל כולם מוטלים אותם מיסים-פרט לשם המועדון הצרכים של כולם דומים

ולכן אין באמת ניגוד אינטרסים, יש מאבקי כוח וכבוד! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ליאור, כול הכבוד על היוזמה והרצון.

אני מחזק את ידייך ושמח כפליים שאתה הוא זה שלוקח את הנושא לידיים. אני בטוח שיהיו תוצאות.

חזק ואמץ. אני איתך!

מאיר

פורסם
מסכים עם כל מילה!

אבל- מועדון החמש בחר שלא לעשות מעשה כיוון שלכאורה כפי שהצגת זאת בהתחלה "זה לא קל/לא אפשרי!

מועדון החמש לא עושה שום מעשה בניגוד להשקפת עולמו, זו עמותה ללא כווונות רווח ולא עסק או מוסד, כל החלטה שתתקבל תובא לדיון בפני ועד המועדון והחברים ואז תיושם.

גם נושא הסניפים בעבר היו מוקצה מחמת המיאוס בעיני וועד המועדון עד שקם הסניף הראשון.- עכשיו זהו הבובון של המועדון.

כשאמרתי לפני שנים שזה צריך להיות המהלך סתמו את פי בספקנות, עכשיו הדרישה באה מהשטח.

מצויין! אי אפשר לחסום את השור בדישו

אפשר גידי, להתעלם ולעצום עיניים ולקוות שהמהלך יכשל, ואפשר להצטרף למהלך.

מעדון החמש הוא מועדון גדול, אבל ישנו עוד כוח אנושי רב במעטפת מסביב וההון האנושי הזה התעורר. וביחד הוא

מהווה משקל נגד גדול. למועדון.

ואם נעזוב לרגע את כל נושא האמוציות ומשחקי הכבוד, וניגע בנושא האספנות והתחביב בלבד-לא שווה להגיע כגוף

ענק למלחמה מול הרשיות ולא רק כגוף גדול?

כי מה ההבדל בעצם בין בעל חיפושיית אלפא ווספה אופנוע קלאסי,וסובארו?

אין הבדל, אז מה הסיבה שאותם מועדונים מפולגים ועד היום אינם שייכים למועדון אחד גדול?

כולם שותים דלק כולם צריכים חלקים ועל כולם מוטלים אותם מיסים-פרט לשם המועדון הצרכים של כולם דומים

ולכן אין באמת ניגוד אינטרסים, יש מאבקי כוח וכבוד! -רן

רן, כפי שכתבתי, אני מייצג רק את עצמי ודעותי אינם השקפתו של מועדון החמש.

אם ניגע לרגע בשורש הבעייה, אין פה שאלה של כבוד ואגו. כל פעילות למען הנושא מבורכת, אולם אליה וקוץ בה, ההתייסות של הממסד לגופים שקמים ונופלים השכם והערב לא תורם לאיחוד הכוחות כפי שאתה מציין, אותם גופים זקוקים למימון רב ולמתנדבים שיפעלו ללא תמורה וברוב המקרים ישטפו במים צוננים (ראה דוגמאות).

לכן אני אישית, לא חושב שיש תרומה גדולה באם גוף זה יוקם כי השפעתו תהיה מזערית וחסרת נסיון במיוחד שליאור כתב בגדר ''הצעת הגשה'' אז לא רק שהתינוק לא נולד, אפילו האם לא נכנסה להריון.

אמת, זה קשה וכמעט בלתי אפשרי אולם מועדון החמש בראש ובראשונה צריך לייצג אותי. נקודה.

לצערי אין גוף בעולם שאינו סקטוריאלי שיכול לייצג נאמנה מגוון כל כך גדול של ציבורים וקהלים שיש להם אמנם נושא משותף אחד אולם אלף אנשים, אלף דיעות.

הוקמו בעבר עמותות שניסו ומנסות להשיג הישגים בתחומים מוטוריים וממש לא חצו אפילו את הנהר.

אמוציות ומשחקי כבוד יכלו מזמן לפתור את נושא הסניפים (אם כבר הזכרת) ואת סניף ירושלים בעיקר.

אז הרם את הכפפה, אחד את השורות ובוא והצטרף לאותו כח בירושלים לו אתה כה מייחל.

מה שטוב לכולם לא טוב לי? ברם, אתה מעדיף להשאר על הגדר ולא להצטרף. חבל.

לגופו של עניין, נושא הסניפים מבורך ואין לו ממש קשר לאיחוד שורות, הסניפים מפיצים את הבשורה לכל חובבי הג'אנר בכל הארץ וגורמים ליותר ויותר חברים להצטרף לגוף הגדול והמשמעותי ביותר (מה לעשות) ''מועדון החמש''. להוביל יחד ולא להיות מובל - זו השקפתי ודרכי, אני מברך כל מי שיחשוב אחרת.

וליאור ידידי, מאחל לך הרבה סבלנות וכח ובעיקר.

אגב, רן חבל שלא יוצא לנו להכיר, על כוס בירה בירושלים או בשרון היינו מלבנים הרבה מאוד עניינים

ו... אתה מוזמן

ברכות

גידי

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

שלום שלום,

ברצוני להבהיר מספר נקודות לאור שאלות שונות שעלו, כנקודות בסיס ומפתח עתידיות:

1. מתווה ההתאחדות כפי שמוצע כרגע הינו "הצעת הגשה" שלי ולפי הדרך בה אני רואה אותה מתנהלת. בדיונים הראשוניים של חבריה או אלו אשר ירצו להיות מעורבים בהקמתה יוחלטו הקווים לדמותה, פועלה, סמכויותיה והקריטריונים השונים.

2. שאלות שנשאלו לגבי מספר החברים הקובע, מיהו חבר בכל עמותה/מועדון ונושאי כפילויות וכו', אלו נושאים שידונו גם הם בדיוני ההתאחדות וביחד ובאופן דמוקרטי ושיתופי יגיעו להחלטות הנכונות.

3. אין שום עדיפות או קדימות למועדון זה או אחר. הרעיון הינו אחידות מבחינת הייצוג ומשקל קבלת ההחלטות וההצבעה.

בהמשך ובנוסף לעיל, יהיה צורך להחליט איך תתמודד ההתאחדות עם מועדונים (שחלקם כבר הביעו את נכונותם להצטרף להתאחדות) בהם יש שילוב בין כלי-רכב מודרניים לקלאסיים/אספנות, באופן שייצג את כולם באופן נכון וצודק. החלטות אלו כאמור אינן החלטות שאני או אחרים יחליטו למעט אותם נציגי גופים ומועדונים שישבו מול שולחן הדיונים ויחליטו על הדרך והמתווה.

אעדכן כי מועדוני רכב רבים איתם דיברתי הביעו נכונות להצטרף להתאחדות, בעוד אחרים דנים בנושא ויעדכנו בתקופה הקרובה אודות החלטותיהם בנושא.

בברכה,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

הי ליאור,

אתה כותב, "מועדוני ראכב רבים, ועדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה-

כמהת ואיזה מועדוני רכב יש בארץ בכלל?

כמה אנשים בכלל מאוגדים בסך כך המועדונים?

אריה

פורסם

אני לא מבין, אתה אומר שאין פה עניין של אגו אבל טוען שאם יוקם גוף כזה אז מועדון החמש צריך לעמוד בראשו כי הוא זה שעד היום קטף הכי הרבה הצלחות בנושאים שונים.

אין ספק שהצלחות מועדון החמש כבודן במוקמן מונח, אבל פה מדובר על התארגנות כללית לוא דווקא בתחום האספנות.

מה שכן, אתה לא מפסיק לציין שהכל נעשה בהתנדבות ושהחובה שלכם היא רק כלפי חברי המועדון, כי הם משלמים כסף.

אני חושב שאם כבר אתה קורא לזה התנדבות אז למה אתה מציין באותו משפט את עניין הכסף? בסופו של דבר האינטרס של כולנו הוא תרבות מוטורית מפותחת עם פתיחות של הרשויות לעניין וזה מה שמנסים להשיג פה.

ומספיק להשוות את זה לפוליטיקה ולנסות ישר להכליל גם על ההתארגנות פה את כשלונות העבר, בוא קודם כל ננסה, נבוא עם ראש פתוח וניתן לזה צ'אנס בלי ישר גישה שלילית.

הגישה השלילית הזאת של העם שלנו כבר משתלטת עלינו בהרבה תחומים בחיים וגורמת לנו רק לשבת להתלונן בבית בסלון המשפחתי בלי לצאת ולעשות משהו.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
הי ליאור,

אריה

אריה, הנה דוגמא:

http://www.i4x4f.org/

דןדן

יומן יבוא 1974 VW Trasporter BUS

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=319175

פורסם

ליאור - יוזמה ברוכה,בלי קשר למה שיוחלט בתקנות אלו או אחרות.

צריך לדעתי שיהיה גוף שמרכז את אוהדי התחום המוטורי ורכבי האספנות בכלל ויזום לחץ תקשורתי וממשלתי.

אני חושב שמועדון החמש-עשה ,מבחינתו ,את ה"טוב",כנראה שחברי המועדון ברובם יש להם רכבים ישנים במיוחד.

אני לא בטוח שהתוצאה הינה רק בגלל מועדון החמש, או כמה הם היוו משקל בהחלטות.

לי זה נראה כמו עוד החלטה של הממשלה שנותנת לבעלי רכבים עתיקים הטבות ץ

בעלי "ענתיקות",בדרך כלל אנשים אמידים שמחזיקים מספר רכבי אספנות עתיקים ביותר.

מישהו אמר קשר הון ושלטון?

ההחלטה לפגוע במעמד רכבי האספנות (30 שנים + ) נראית לי מכוונת.

אני אגב ייבאתי רכב אספנות לפני כ חצי שנה והמספר שנתנו לי הוא 7 ספרות , במבנה XX-XXX-71 , שמישהו כבר כתב בהודעה אחרת שזוהי התבנית לרכבים שהם ייבוא אספנות ולא ענתיקות.

אז ההבדלה,לפחות ברמת מספר הרישוי, כנראה כבר מיושמת בפועל.

דןדן

יומן יבוא 1974 VW Trasporter BUS

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=319175

פורסם
אני לא מבין, אתה אומר שאין פה עניין של אגו אבל טוען שאם יוקם גוף כזה אז מועדון החמש צריך לעמוד בראשו כי הוא זה שעד היום קטף הכי הרבה הצלחות בנושאים שונים.

אין אגו, אבל יש הרבה נסיון שיש ללמוד מהמועדון בהתנהלות מול הרשויות. הבנת?

אין ספק שהצלחות מועדון החמש כבודן במוקמן מונח, אבל פה מדובר על התארגנות כללית לוא דווקא בתחום האספנות.

לכן תפקידו של מועדון החמש לייצג את בעלי רכבי האספנות בראש ובראשונה!

מה שכן, אתה לא מפסיק לציין שהכל נעשה בהתנדבות ושהחובה שלכם היא רק כלפי חברי המועדון, כי הם משלמים כסף.

נכון, זה פסול?

אני חושב שאם כבר אתה קורא לזה התנדבות אז למה אתה מציין באותו משפט את עניין הכסף? בסופו של דבר האינטרס של כולנו הוא תרבות מוטורית מפותחת עם פתיחות של הרשויות לעניין וזה מה שמנסים להשיג פה.

זה אומר שאנשים עושים למעל הכלל ללא תמורה מצידה ומקבלים לא פעם קיטונות של מים קרים.

ומספיק להשוות את זה לפוליטיקה ולנסות ישר להכליל גם על ההתארגנות פה את כשלונות העבר, בוא קודם כל ננסה, נבוא עם ראש פתוח וניתן לזה צ'אנס בלי ישר גישה שלילית.

מה לעשות שכל הנסיונות בעבר היו מלווים בפוליטיקה ובמאבקי כח. ולא חסר דוגמאות

הגישה השלילית הזאת של העם שלנו כבר משתלטת עלינו בהרבה תחומים בחיים וגורמת לנו רק לשבת להתלונן בבית בסלון המשפחתי בלי לצאת ולעשות משהו.

תשובותי בכחול

ומשהו על הגברת:

פורסם

אני אגב ייבאתי רכב אספנות לפני כ חצי שנה והמספר שנתנו לי הוא 7 ספרות , במבנה XX-XXX-71 , שמישהו כבר כתב בהודעה אחרת שזוהי התבנית לרכבים שהם ייבוא אספנות ולא ענתיקות.

טעות בידך,

כל הרכבים אשר מיובאים כיום ביבוא אישי בין אם רכבים חדשים ובין אם רכבי אספנות ללא הבדל גיל, מקבלים כיום מספר מהסדרה

9X-XXX-71

המטרה בהחלטה היא שרכבי אספנות ורכבים הסטוריים יקבלו מספר עם סיומת 55 ואילו רכבים חדשים ימשיכו את הסיומת 71

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
ליאור - יוזמה ברוכה,בלי קשר למה שיוחלט בתקנות אלו או אחרות.

צריך לדעתי שיהיה גוף שמרכז את אוהדי התחום המוטורי ורכבי האספנות בכלל ויזום לחץ תקשורתי וממשלתי.

אני חושב שמועדון החמש-עשה ,מבחינתו ,את ה"טוב",כנראה שחברי המועדון ברובם יש להם רכבים ישנים במיוחד.

אני לא בטוח שהתוצאה הינה רק בגלל מועדון החמש, או כמה הם היוו משקל בהחלטות.

לי זה נראה כמו עוד החלטה של הממשלה שנותנת לבעלי רכבים עתיקים הטבות ץ

בעלי "ענתיקות",בדרך כלל אנשים אמידים שמחזיקים מספר רכבי אספנות עתיקים ביותר.

מישהו אמר קשר הון ושלטון?

ההחלטה לפגוע במעמד רכבי האספנות (30 שנים + ) נראית לי מכוונת.

שי לך טעות קטנה, אני יכול להעיד על רכב בן 56 שנה שהגיע לארץ לפני חודש ומספר סיומת הרישוי שלו 71

מה שטוב ליו''ר - טוב לכולנו.

resizeddsc04545.jpg

ומשהו על הגברת:

פורסם
הי ליאור,

אריה

יש מספר מועדונים קרוב למספר יצרני הרכב הקיימים בארץ, בנוסף למועדונים "כלליים" בתחום האספנות, השטח, אופנועים ועוד.

בחלקם יש חברים אחדים (אני חבר במועדון NSU הישראלי, כרמל, אפשר לספור אותנו על יד אחת, לא? :lol:), בחלקם מספר עשרות כגון BMW, אופל ודומיהם ועד מאות חברים כגון מועדון אלפא רומאו, האופנועים, חיפושיות (כ-150 אומי?), IVC, מועדון החמש וכו'.

"על הגדר" יש כמות לא מבוטלת של חובבים ואספנים אשר מסיבותיהם שלהם החליטו לא להיות חברים בארגון זה או אחר.

בסה"כ יש בארץ למעלה מ-4,000 כלי רכב הרשומים כאספנות וכן מכוניות רבות נוספות המוגדרות כ"מיוחדות", אם בייחודן המוטורי ואם ייחודן לבעליהם... ב-CF בלבד יש כ-75,000 משתמשים רשומים, באתר קלאסיק קאר יש כ-15,000 משתמשים רשומים (קול מין העבר לחש לי) ובפורומים ואתרים אחרים אלפים רבים נוספים (במקרים רבים רשומים במקביל, כמובן). אפשר להגדיר אותם (למעט הטרולים :-D) כחובבי רכב, לאו דווקא כבעלי רכב (במיוחד בחופשים הגדולים...).

אני מניח שאפשר לומר שישנם מספר אלפים של בעלי רכב שיוכלו באמצעות גופים אלו ואחרים להתכנס תחת מעטפת ההתאחדות.

זה מה שאני יודע באופן אישי, אחרים מוזמנים להאיר את עיני המתעניינים.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
שי לך טעות קטנה, אני יכול להעיד על רכב בן 56 שנה שהגיע לארץ לפני חודש ומספר סיומת הרישוי שלו 71

מה שטוב ליו''ר - טוב לכולנו.

אין טעות...

הסיומת 55 היא רק לפי התקנה החדשה, ונכנסה לתוקף רק ב- 1/1/11.

רכבי האספנות אשר קיבלנו מספר רישוי בתקופה האחרונה עד לתאריך זה, קיבלו עם הסיומת 71.

החל מה- 1/1/11, רכבים חדשים ימשיכו לקבל את הסיומת 71, ואילו רכבי אספנות, יקבלו את הסיומת 55.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
אין טעות...

הסיומת 55 היא רק לפי התקנה החדשה, ונכנסה לתוקף רק ב- 1/1/11.

רכבי האספנות אשר קיבלנו מספר רישוי בתקופה האחרונה עד לתאריך זה, קיבלו עם הסיומת 71.

החל מה- 1/1/11, רכבים חדשים ימשיכו לקבל את הסיומת 71, ואילו רכבי אספנות, יקבלו את הסיומת 55.

קרא שוב את הודעתו שן דןדן

''ההחלטה לפגוע במעמד רכבי האספנות (30 שנים + ) נראית לי מכוונת.

אז ההבדלה,לפחות ברמת מספר הרישוי, כנראה כבר מיושמת בפועל.''

ומשהו על הגברת:

• תוכן חדש...