Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלות הנשאלות כיצד התוסף לשמן מנוע פותר את בעיית התיקתוקים ? האם התוסף עלול לגרום לשחיקה או בלאי מוגבר של חלקים אחרים במנוע ?

האם אתה מתכוון לאחד מהתוספים בקישור המצורף הזה ?

http://justicebrothers.com/pages/products/products_carcare_oil_additives.htm

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי תוספי שמן,אני גם לפי דעתו של מרק.

הרי ניתן לפתור כמעט כל בעיה בעזרת תוספים.

במקרה הזה הרעש מהמרימים יפסק, השאלה היא אם חלקים אחרים לא יושפעו לרעה מהתוסף כמו בלאי מוגבר יותר.

או בקיצור כמו לסתום חור ברדיאטור בעזרת ביצה, (החור יסתם ועל הדרך כל הרדיאטור יסתם).

פורסם

קראתי את דפי הנתונים של תוספי השמן בקישור שצירפתי קודם לכן ולא ממש החכמתי מהמידע הטכני הרשום באתר.

לא מוסבר כיצד התוספים האלה פועלים לשיפור צריכת השמן או להפחתת רעשים ממרימי השסתומים ומה המרכיבים של תוספי השמן האלה.

אהבתי את המונח 'המקצועי' Contains JB Metal Conditioner יענו קונדישיינר למתכות.

פורסם

דווקא יצא לי לעבוד עם התוספים האלו והם באמת עושים את העבודה, לגבי ההרכב, מדובר במרכיבים סודיים כל שהרבה מידע לגבי איך התוסף עובד או ממה הוא מורכב, לא תמצא שם.

מעבר לכך בנושא תוספים, גם יצרני רכבים רבים משתמשים בתוספים למינהם ובחלק מהמקרים גם מעורבים בפיתוח שלהם, כך שאני לא מוצא שום מניעה לפחות לנסות לעשות טיפול ע"י תוסף איכותי ומוכר לפני שמשקיעים בתיקון יקר.

פורסם

העיקרון הוא שאם תוספי שמני המנוע היו שווים משהו, יצרני השמנים כבר היו מוסיפים אותם למוצרים שלהם.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

יצרני הרכב מיצרים רכבים, לא שמנים נוזלים ותוספים.

במכלולי הרכב השונים עלול להיות תקלות שונות ומשונות שנובעות משימוש מסויים של הלקוח ולפעמים כדי לפתור אותם צריך תוסף מסויים וזאת כדי למנוע תיקון יקר של המכלול, גם היצרן רוצה לחסוך ולכן מפתח או מעורב בפיתוח של תוספים כדי לפתור מיקרים אלו כגון פיח בתאי שריפה, נקישות שסתומים, רעשי מנוע בחם או קר, עבודת תיבה אוטומטיות לא חלקה ועוד תקלות שונות.

פורסם
למה אתה לא ממליץ , בעקרון ,

או אולי מהו העקרון ?

1. שימוש בתוספי שמן מנוע עלול לבטל את אחריות ייצרן הרכב למכלולים שונים של הרכב כמו מנוע, ממיר קטליטי במידה ונגרם נזק לאחד ממכלולי המנוע או הממיר.

2. ניסיון אישי שלי בתחום שלא קשור באופן ישיר לתחום הרכב הראה שעלות/תועלת זניחה בשימוש בתוספי שמן.

3. כול עוד אני לא רואה דף נתונים מסודר הכולל מידע לגבי הרכב התוספים ואופן פעולתם והחיסרונות שלהם (לכול דבר יש גם חיסרון) אני לא מכניס למנוע שלי חתול בשק.

אני מציע לך גם לקרוא את המידע בקישור המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=167257&highlight=%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

בתחום תוספי שמן המנוע הכל בלוף. מזמן כבר שנפח המנוע וכמות השמן שבו אינה לינארית. יש מנועים קטנים עם יותר שמן בעוקה מאשר מנועים גדולים. וזה כבר אומר הכל על המדבקה.

אתה יכול לכתוב מיילים עד מחרתיים, או לשלוח את התוסף מתנה למשהו אחר, ורצוי בעל רכב עם מנוע גמור שירגיש שאולי יש עוד סיכוי, ולהמשיך הלאה בחיים.

פורסם

אתה גיבור גדול בדיבורים....אבל זה לא חדש...ביום שלך יהיו בעיות מנוע ותדע שיש סיכוי שתוסף אולי יפתור בעיה או לפחות יאריך את הקץ אתה תשתמש כמו גדול, בלי כל הבולשיט שאתה ממציא כמו דפי מוצר, כדי להשמע חכם.

פורסם
אתה גיבור גדול בדיבורים....אבל זה לא חדש...ביום שלך יהיו בעיות מנוע ותדע שיש סיכוי שתוסף אולי יפתור בעיה או לפחות יאריך את הקץ אתה תשתמש כמו גדול, בלי כל הבולשיט שאתה ממציא כמו דפי מוצר, כדי להשמע חכם.

התשובה שלך לא עניינית ובמקום לענות בצורה מקצועית כנהוג בפורום טכני אתה תוקף אישית לכן בבקשה ממך שקול את התגובות שלך.

אם אתה לא מסוגל להתמודד עם שאלות טכניות שהם מעבר ליכולת הטכנית והמקצועית שלך אנא ממך מוטב שתשמור את התגובות בבטן.

פורסם
1. שימוש בתוספי שמן מנוע עלול לבטל את אחריות ייצרן הרכב למכלולים שונים של הרכב כמו מנוע, ממיר קטליטי במידה ונגרם נזק לאחד ממכלולי המנוע או הממיר.

2. ניסיון אישי שלי בתחום שלא קשור באופן ישיר לתחום הרכב הראה שעלות/תועלת זניחה בשימוש בתוספי שמן.

3. כול עוד אני לא רואה דף נתונים מסודר הכולל מידע לגבי הרכב התוספים ואופן פעולתם והחיסרונות שלהם (לכול דבר יש גם חיסרון) אני לא מכניס למנוע שלי חתול בשק.

אני מציע לך גם לקרוא את המידע בקישור המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=167257&highlight=%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

עבר זמנו...

הרכב אינו באחריות ולכן אין כאן בכלל עניין לדבר על זה.

הניסיון האישי שלי שהוא בטח רב משלך בטוח ורק מתחום הרכב בו עסקינן פה בפורום, הוא דווקא חיובי, אגב, כל התוספים המודרנים מותאמים לעבודה עם חיישן חמצן וממיר קטליטי.

מאז למדתי הרבה על תוספים ועל JB באופן כללי אני ממליץ, גם אם אין דף מוצר נוצץ ומרשים (שאותו לא תמצא אצל שום יצרן תוספים מהשורה הראשונה, ענייני סודיות)

סתם להשתמש בתוספי שמן זה מיותר, בטח אם משתמשים בשמן מנוע איכותי, אבל לפתור בעיה של נקישות מנוע, כשלב אחד לפני שמתחילים לפרק מרימים או להכנס לאבחוני רעש מעצבנים אני הייתי הולך על זה בשקט

• ספונסר פורום
פורסם

כידוע ,ביונדאי המדוברת כאן יש תופעה של בוצה וסתימת מעברי השמן שבנדנד

עצמו בקו שבין ציר הנדנדים למרים ההידראולי .

הסתימה היא בדרך כלל ברמה כזאת שצריך להשרות את הנדנד בחומצת קרבורטורים

ולפעמים אפילו להעביר חוטר עם חוט ברזל כדי לפתוח את המעבר .

אז איך בדיוק תוסף כל שהוא יכול לפתור בעיה כזאת של סתימה .

מישהו יכול להסביר כאן איך תוסף שמן יכול לעזור כדי להשתיק מרים שמרעיש ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

יש בתוספי שמן "טיפוליים" דרגטים ואספרנטים ברמה יותר גבוהה מאשר יש בשמן מנוע סטנדרטי, יתכן כי החומר הפעיל בתוסף יצליח לטפל בסתימות מעברים קלות ואז יהיה שקט. חשוב לזכור כי יש רעש רק כאשר המנוע קר ושמן עדיין לא מספיק דליל כדי למלא את המרים כך שסתימה משמעותית או מלאה, כזו שדורשת טיפול אגרסיבי כפי שתארת, לא קיימת עדיין.

בכל מקרה, רגע לפני מפרקים מרימים, ויש רכבים זה כלל לא סיפור פשוט, הייתי מנסה להחליף שמן ברמה גבוהה יותר ובעל טווח צמיגות רחב יותר, לא עוזר? מנסה להוסיף תוסף איכותי, גם אם יעלה 200 ש"ח, שזה כעשירית ממחיר תיקון מנוע, אולי שלב אחד לפני פירוק מנסה גם פלשינג.

• תוכן חדש...