Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק נקודה להבהרה:

הסיליקון כשלא משתמשים בו נכון במנוע הוא עלול לגרום לסתימות, במערכת השמן סיליקון הוא הרסני מאוד, ברגע שכמה פירורים קטנים חודרים למשאבת השמן ומשם לחרירי שימון, המנוע לא מקבל שימון ואפילו לא תידלק הנורה של לחץ השמן, מישום שהלחץ שמן עולה בצורה מטורפת בין משאבת השמן לבין הסתימה, מעבר לסתימה החלקים לא יקבלו שימות תלוי היכן הסתימה נוצרה, אבל עדיין לא יגיע שימון שיגרום לנזק בילתי הפיך.

לכן דאג שהסיליקון לא יגלש מעבר לאטם שנימצא ברשת, או באגן שמן עצמו.

גם אם זה לא פתר את הבעיה, שווה לפרק את אגן השמן ולנקות את הרשת, זה טיפול מונע .

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדרך כלל אין במשאבות שמן אטם או סיליקון זה מסוכן מדי.

אני ראיתי משאבות בלי אטם או עם אטם ברזל.

היצרנים מסתמכים על שטח ישר וחלק ועל צמיגות השמן כדי להבטיח אטימה.

פורסם

על גוף משאבת השמן לרוב אין אטם. על חיבור למשמרת לעיתים יש אטם/אורינג ולעיתים לא. בכל מקרה סיליקון אסור ליישם במקומות האלו למרות כי נקודת חיבור זו היא קריטית ואטימה לקוייה עלולה לגרום לשאיבות אויר למעגל השימון ותופעות של מרימים דופקים, למשל.

פורסם
הרכב שנת 2004 אוטומט. השמן מנוע הוא 10/40 חצי סינטטי של המוסך המרכזי והרכב מטופל רק שם. לאחר כדקה שהרכב מונע הכל מיסתדר והרכב שקט לחלוטין. האם זוהי בעייה של שמן מנוע? זוהי תופעה שנימשכת המון זמן וחוץ מזה הכל בסדר והרכב נוסע חלק. יכול להיות אולי בעיה של משאבת שמן שלא נותנת תפוקה מלאה אלא רק לאחר שהיא קצת מתחממת? אשמח לתגובות...

תודה. :)

אני מציע לך לבקר במוסך שמכיר היטב את הרכב לשם בדיקה של מקור הרעש והאם בכלל יש לטפל 'בבעיה'.

אני לא אתפלא לשמוע שלא קיימת בכלל בעיה ברכב מהסיבה הפשוטה שמרימים הידראולים עשויים לתקתק גם דקה וברכבים מסויימים וזה נחשב עדיין תקין.

בדוק את הנחיות הייצרן לבדיקת מרימי השסתומים ברכבך ומהו הזמן הנורמלי שהמרימים ממשיכים לתקתק, אם אחד המרימים גורם לרעש חריג ניתן להחליפו בחדש ללא שום בעיה.

תעשה בדיקה פשוטה. תניע את הרכב ותעלה סל"ד מנוע ל-2000 סל"ד למשך דקה או שתיים ובדוק האם עדיין קיים רעש מהמרימים.

אני לא מכיר את הרכב שברשותך אך ברכב הקודם שלי גולף דור 4 רעש המרימים נמשך גם מעבר לדקה עד שתי דקות וזה תקין מבחינת ייצרן הרכב. בבדיקה שביצעתי לאחר פירוק מכסה שסתומים ובדיקת המירווחים בעזרת מד מירווח לא נמצאו חריגות לכן לא החלפתי אף מרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברכבים יפנים וקוריאנים לא אמור להיות שום רעש ממרימים הידראולים כלל, גם לא אחרי התנעת בוקר, אז ברור שיש כאן תקלה.

אולי רק מקור הרעש הוא לא מהמרימים כמו שכבר צויין אך לרוב רעשים אלו מאוד יחודיים בדר"כ לא טועים לגביהם.

פורסם

מה ההבדל העקרוני במבנה המנועים יפנים/קוריאנים לעומת מנועי VAG שלא אמור להיות רעש מהמרימים ההידראולים.

פורסם

לא יודע, אולי VAG לא יודעים לעשות מנועים כמו שצריך אבל כן יודעים להוציא הוראות שמסבירות את "הפאשלות" שלהם... האמת שלא נתקלתי בתופעה של רעש מרימים בהתנעה בשום רכב ,למעט בגלל תקלות, החלפת שמן ומסנן או התנעה ראשונית לאחר תיקון מנוע או ראש מנוע.

פורסם

אולי ברכב שלך לא ניתן. בגולף דור 4 ניתן ועוד איך לבדוק את תקינות המרימים ההידראולים בעזרת מד עלים לבדיקת המירווח+בדיקת חופש בין הקאמ' למרים ההידראולי.

אין יותר מה לבדוק מכיוון שאין מה לתקן או לשפץ וגם ייצרני הרכב לא מפרסמים מידע בעניין שיפוץ או בדיקות נוספות.

פורסם

אצלי הייתה אותה תופעה, נפסקה לאחר החלפת שמן בחדש ופילטר שמן חדש, הקודם היה פגום.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• ספונסר פורום
פורסם

רעש קל מאד ממנגנון השסתומים בשניות הראשונות הוא טיבעי

מאחר והשסתומים קרים ונוצר מעט רווח מהכיוונון ההידראולי האחרון שבוצע

בזמן פעולת המנוע האחרונה .

רעש דפיקה משמעותי בזמן ההנעה קרי מרים ריק מעיד על תקלה במרים עצמו ,

המרים לא אמור לאבד את השמן האצור בתוכו במשך זמן החניה ,ללא קשר לפעולת המשאבה

בזמן ההנעה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ממש לא בהכרח בעייה במרימים, יש תקלות של שאיבת אויר למערכת השימון שגורמות לבעיות הללו. בעיה ידועה הייתה לסובארו לפני כמה שנים טובות (במנוע 1.8 עד כמה שאני זוכר). היו מחדשים את הגומיות של המשאבת שמן עם קיט שיפוץ והנקישות בוקר היו מפסיקות.

תופעות דומות לאלו כבר נתקלתי בכל מיני רכבים שבסופו של דבר נגמרו בחלפת משאבת שמן או תיקון מנוע מלא (בעקבות בוצה קשה) וזאת אחרי שכבר החליפו את המרימים ההידראולים ללא הצלחה.

דווקא ליונדאי ידועה בעייה של מרימים שחוקים כתוצאה של סתימה פנימית, מה שגורם לבוצה להצטבר בהם ואז אין שימון תקין בין המרים לגל הזיזים ומתחילה שחיקה. גם מיצובישי סבלו מתופעה דומה של המרימים הקטנים שהיו בתוך הנדנדים (חולקים אולי את אותם המכלולים ואולי גם את אותם הבעיות).

במקרים יותר נדירים מצאתי בעיות של לחץ נמוך לכוון ראש המנוע בגלל דליפות במעברי שימון שגרמו לנפילת לחץ לכוון המרימים, דוגמא שזכורה לי טוב הייתה אטם ראש לא מקורי עם מעבר שימון לא מדוייק כמו אטם מקורי שגרם לתופעה של נקישות מרימים שהיו עוברות רק לאחר שהמנוע היה מתחמם לטמפ' עבודה.

פורסם

בהוראות אחזקה עבור גולף דור 4 הייצרן מציין במפורש שהרעש מהמרימים עשוי להיות לפרק זמן של דקה ויותר, השאלה הנשאלת האם זה כיסוי תחת של הייצרן ?

מנסיונו של חבר הפורום רון רעש מהמרימים הנמשך לפרק זמן כה רב מצביע בהכרח על תקלה כולשהי הגורמת למרימים להרעיש.

צירפתי את הוראת היצרן הרלוונטית עבור גולף דור 4.

Checking hydraulic bucket tappets

Special tools and workshop equipment

required

Feeler gauges

Wood or plastic wedge

Note

Renew defective bucket tappets complete

(cannot be adjusted or repaired).

Irregular valve noises when starting engine

are normal.

Test procedure

– Start engine and run until radiator fan has

switched on once.

Increase engine speed to about 2500 rpm

for approx. 2 minutes.

If hydraulic bucket tappets are still noisy,

locate defective tappets as follows:

פורסם

יש תוסף שמן שתפקידו הוא להשתיק רעש מרימים דופקים, התוסף הוא של חברה שנקראת JB וניתן להשיגו רק אצל מוסכים שעובדים עם התוספים האלו.

היייתה לי בעיה כזו בדיוק בטראנו בנזין שהייתה שלי והתוסף הזה פתר אותה לאחר כמה דקות של עבודה, נקרא engine smoother או משהו דומה.

• תוכן חדש...