Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיות של אספקת חשמל עקב התקנת מערכת אודיו.

רציתי לשאול מבעלי המקצוע פה שמתעסקים בחשמל רכב אם ישנם השלכות שונות או

הגבלות בהתקנת אלטרנטור שמוציא פי 2 ו פי3 מאלטרנטור מקורי של הרכב ?

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

אם אלטרנטור מכוניתך המקורי הוא של 60 אמפרים (תפוקה מירבית) איני מאמין שתוכל בכלל להתקין אלטרנטור של 120 אמפרים ובודאי שלא של 180 אמפרים (פי 3, כפי שכתבת).

הגדלת אלטרנטור בתפוקה של עוד כ 20-25% תהיה סבירה וללא בעיות מיוחדות.

אלטרנטור עם תפוקת זרם גבוהה מאוד מהווה גם התנגדות לסבובי המנוע שבולמת אותו ועומס זה גם נופל על רצועת האלטרנטור שלא תמיד יכולה לעמוד זאת.

באיזה מכונית מדובר, שנת ייצור ונפח מנוע?.

בברכה - רפי לין

פורסם

כל מקרה לגופו,

איזה רכב, איזה אלטרנטור מקור, איזה אלטרנטור חדש ?

אני עברתי בגולף 2.0 ליטר,

מאלטרנטור 90 אמפר מקורי

לאלטרנטור 150 אמפר עם פולי מוקטן מה שהוביל אותי ל-130 אמפר בסל"ד סרק

ו-177 אמפר ב-1500 סל"ד

(מדוד על סקופ)

לא היתה ירידה בביצועים או עליה בצריכת דלק, לפחות לא כאלו שברמה שהרגשתי משהו.

פורסם

מדובר בטויוטה קורולה 2003 1.6L GLI

השאלה מאיפה בא ההתנגדות למנוע ?

האם ה AMP נקבע לפי כמות הסלילים ?

JVC KW-AVX836

פורסם
אם אלטרנטור מכוניתך המקורי הוא של 60 אמפרים (תפוקה מירבית) איני מאמין שתוכל בכלל להתקין אלטרנטור של 120 אמפרים ובודאי שלא של 180 אמפרים (פי 3, כפי שכתבת).

הגדלת אלטרנטור בתפוקה של עוד כ 20-25% תהיה סבירה וללא בעיות מיוחדות.

אלטרנטור עם תפוקת זרם גבוהה מאוד מהווה גם התנגדות לסבובי המנוע שבולמת אותו ועומס זה גם נופל על רצועת האלטרנטור שלא תמיד יכולה לעמוד זאת.

באיזה מכונית מדובר, שנת ייצור ונפח מנוע?.

בברכה - רפי לין

בוקר טוב רפי

לפי מה שהסבירו לי פה בפורום התנגדות האלנרנטור למנוע היא מזערית ולא חשוב הגודל הפיזי או ההספק שהוא מוציא,

ועלפי נסיוני בעבודה רצועות אלטרנטור נקרעות מיובש או ממתיחת יתר, תקן אותי אם אני טועה.

בברכת יום טוב גילי

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם

במנוע גדול וחזק כמעט ולא תהיה השפעה מורגשת בירידת כוחו כשאלטרנטור גדול יותר טוען בזרם חשמלי גבוה, אבל במנוע קטן זה יורגש.

אני כותב מתוך נסיון של מי שביצע בפועל עשרות הסבות לאלטרנטורים גדולים יותר ונתקל בבעיות שצצו עקב כך (או שלא צצו),

הן במכוניות פרטיות עם מנוע קטן והן המסחריות עם מנוע דיזל, כך שבהחלט נתקלתי בבעיות הכשל של הרצועות שאותן לא ניתן היה לשנות.

בברכה - רפי לין

פורסם

מה לגבי המנוע של הרכב שלי ? האם טויוטה קורולה 2003 GLI 1.6L נחשב מנוע קטן לפי הגדרתך ?

ומה לדעתך המקס' שאפשר לשים על אוטו שכזה ?

כמו כן הבנתי שאלטרנטור נשלט על ידי המחשב רכב ועובד לפי דרישת צריכה של החשמל.

האם עדיין יורגש עומס על המנוע כל הזמן ? או שיורגש כאשר תהיה צריכה גדולה ?

אשמח אם תוכל להתייחס לאוטו שלי בעיניין השידרוג אשמח לשמוע הצעות הערות או טיפים בנושא שלא

שידרוג אלטרנטור עליו.

JVC KW-AVX836

פורסם

איני מכיר ספציפית את הטויוטה ולכן לא אוכל להתייחס אליה.

זרם טעינה מירבי של האלטרנטור נוצר רק כשיש מתח נמוך של המצבר כתוצאה מפריקתו, אחרי התנעת מתנע ארוכה או שישמו מוגבר ברכיבי חשמל גדולים.

כשמתח המצבר עולה, זרם טעינת האלטרנטור יורד.

בברכה - רפי לין

פורסם

אגב שאלה בנושא.

האם שידרוג שלושת הגדולים בכבלי 0G והחלפת המצבר למצבר AGM חזק יותר יכולה לפתור את הבעיה ?

הבעיה היא היבהוב אורות בצריכת חשמל בפיקים בווליום גבוהה של מערכת האודיו.

עקרונית אני הזמנתי בלי קשר לשידרוג האלטרנטור כבל 0G לשלושת הגדולים + לניתוב לתא המטען.

ומצבר AGM יעודי לאודיו.

מקריאה בפורומים בחו"ל הבנתי שיש להוסיף ביחד למה שקיים ולא להחליף את הכבלים בעת שידרוג שלושת הגדולים + לשים פיוז מתאים בהתאם לעובי הכבל לכבל פלוס שמגיע מהאלטרנטור למצבר כדי למנוע שריפת הכבל.

אז הוזמנו 2 בתי פיוז לכבל 0G.

עוד שאלה האם יש משהו מיוחד שצריך לעשות בהתקנת 2 מצברים אחד בתא המטען שישמש את מערכת האודיו ואחד לרכב ?

או שזה פשוט לנתב כבל פלוס בנפרד לשניהם מהאלטרנטור ?

האם אלטרנטור מקורי של הרכב יצליח לעמוד בעומס שכזה ?

JVC KW-AVX836

פורסם

יש ממסר שנועד למניעת מצב של פריקה בין שני מצברים.

אתה יכול לחפש אחד כזה של STINGER

http://cgi.ebay.com/NEW-STINGER-SGP32-200AMP-CURRENT-RELAY-BATTERY-ISOLATOR-/140487584408?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b5b66a98

ויש גם ל80 אמפר או 120 אמפר...

http://cgi.ebay.com/STINGER-SGP38-HIGH-CURRENT-RELAY-ISOLATOR-DUAL-SR80-/230565025728?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35aebf17c0

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קצת סדר בברדק:

-הספק האלטרנטור נקבע לפי מיבנהו (סוג ליבה, גודל הסלילים, חיבור משולש/כוכב וכו'), מבנה/קירור המיישר וסל"ד המנוע.

כמו כן הבנתי שאלטרנטור נשלט על ידי המחשב רכב ועובד לפי דרישת צריכה של החשמל.

האם עדיין יורגש עומס על המנוע כל הזמן ? או שיורגש כאשר תהיה צריכה גדולה ?

-בחלק (קטן יחסית) מהרכבים מתח המוצא של האלטרנטור נשלט ע"י מחשב הרכב ובשאר הוא נשלט ע"י ווסת אנאלוגי פנימי. בכל מקרה, כאשר צריכה החשמל עולה אז מתח המוצא של האלטרנטור יורד ואז מחשב הרכב/ווסת אנאלוגי מגדילים את הספק המוצא שלו עד אשר מתח המוצא של האלטרנטור חוזר לערך שנקבע (בדרך כלל 13.8 וולט).

-האלטרנטור מעמיס את המנוע. בקירוב ראשוני ניתן לאמר כי כל 55 אמפר מורידים 1 כ"ס מהספק המנוע (1 כ"ס = 760 וואט, 760 וואט/13.8 וולט = 55 אמפר) כך שאצלך ירדו 3+ כ"ס מהספק המנוע בצריכה מלאה.

-אין הרבה הגיון בהתקנת 2 מצברים ברכב כדי לאפשר צריכה גבוה יותר של זרם.

1. קיבולת מצבר/ים היא מוגבלת. אם אתה זקוק למשל ל 100 אמפר נוספים (=1400 וואט) למשך שעה אחת בלבד למשל תצטרך לפרוק 100 אמפר מהמצבר. מה שאומר שתצטרך: מצבר של 300 אמפר או יותר בעל יכולת פריקה עמוקה (> 30%). עשה חיפוש קטן ובדוק מחירו:-D

2. טעינת מצבר פרוק למחצה בעזרת אלטרנטור מקצרת את אורך החיים של המצבר ושל האלטרנטור עקב הזרמים הגבוהים.

האם אלטרנטור מקורי של הרכב יצליח לעמוד בעומס שכזה ?

גבולי מאוד, בדרך כלל האלטרנטור לא מתוכנן להפיק את הספק המוצא המקסימלי שלו באופן רציף, עם מחירי ההאלטרנטורים המשומשים/משופצים בארץ לא הייתי לוקח סיכון.

פורסם

קיבלתי מחו"ל הצעה לאלטרנטור של MECHMAN ALTERNATORS

אלטרנטור של 240AMP ו 125AMP כשהמנוע ב IDLE.

האם איבוד של 4 כוחות סוס משמעותי בכלל ?

JVC KW-AVX836

פורסם

-האם בכלל תצליח להכניס אותו לארץ?

-בדוק האם נדרש לחליף חגורת אביזרים/מותחן חגורה בזמן ההחלפה.

-בדוק האם נדרש להוסיף קירור מים ו/או אחר לגשר הישור של האלטרנטור.

-בסל"ד סרק תקבל הספק של 1.5 קילווואט, האם מספיק?

-אתה תאבד קרוב ל 5% מהספק המנוע כאשר האלטרנטור יפעל בהספק מירבי. אמנם זה לא ממש הרבה אך אם אתה אוהב "פתיחות" בפול ווליום זה יהיה מורגש. (לסבר את האוזן, בדגמי מרצדס בשנים האחרונות מחשב הרכב מקטין את זרם היציאה של האלטרנטור לאפס בזמן זינוק/קיק-דאון:wink:)

פורסם

זאת באמת השאלה הגדולה האם אפשר להכניס אותו לארץ ואם כן איזה אישורים צריך בשביל זה.

JVC KW-AVX836

• תוכן חדש...