Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע בתוכנית ליסינג והחלטתי שזה יקר מידי ואני בשנה הקרובה לא הולך לנסוע כל כך הרבה עקב זה שאני סטודנט ושאני עובד :)

והכל נעשה בתור אזור תל אביב...

אני מחפש רכב שיהיה כמובן זול אמין ושיביא אותי מ A ל B והכי חשוב שלא יראה הרבה מוסך כי זמן פה הכי יקר לי.

אבל גם חשוב לי שיהיה נוח גם לנסיעות ארוכות 150 ק"מ בערך אחת לחודש או לחודשיים...

מצאתי רכב VW POLO שנת 2003 ב 37 אלף, אף פעם לא נסעתי ב VW POLO.

בגלל ש 37 זה קרוב יותר ל 40 אז רציתי להתייעץ לראות אם שווה בכלל להתקרב לעסקה הזאת או לא

פרטים על הרכב:

שנתון 2003

138,000 ק"מ

זהו הדגם המפואר לפי מה שהבעלים טוען...עם כל התופסות ( שאין לי מושג עדיין מהם)

כולל ספר טיפולים חתום עי מוסך מורשה וכל זה..

רציתי לשמוע דעות והמלצות אולי לרכבים אמינים טובים באותו התקציב.

חשבתי לקחת גטס בגלל שאתה מקבל שנתון גבוה יותר במחיר נמוך יותר שיותר קרוב לאזור ה 30...אז אם אפשר לשמוע חוות דעת עליה גם יהיה אחלה למרות שיונדאי אני לא מתלהב מהם בקטע של מוסכים ואני רואה את חברים שלי מבלים דיי הרבה במוסכי יונדאי...

תודה עידן

פורסם

כדאי לך לבדוק שוב את התחשיב. יתכן שכסטודנט אינך מגיע לסף המס על הליסינג או שאתה משלם עליו מס נמוך מאוד, ואם מדובר ברכב זול יתכן מאוד שהתחשיב הכולל (במיוחד אם אתה מרוויח משהו על החסכונות בבנק, בעוד שאם הכסף יושקע ברכב הוא יאבד את ערכו) הוא דווקא בעד החזקת רכב ליסינג קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפולו היא מכונית נחמדה אבל מניסיוני לא מדובר במכונית מאוד אמינה.

מצד שני, הגטס דווקא כן נחשבת למכונית אמינה. לרעתה יאמר שצריכת הדלק שלה לא מבריקה וגם בנוחות הנסיעה ובטיחות היא נופלת מהפולו. אם אתה מחפש רכב שיביא אותך מ-A ל-B וזהו - היא עדיפה. אם אתה מחפש קצת יותר מהרכב שלך - יש אופציות אחרות, טובות יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

sperial

כדאי לך לבדוק שוב את התחשיב. יתכן שכסטודנט אינך מגיע לסף המס על הליסינג או שאתה משלם עליו מס נמוך מאוד, ואם מדובר ברכב זול יתכן מאוד שהתחשיב הכולל (במיוחד אם אתה מרוויח משהו על החסכונות בבנק, בעוד שאם הכסף יושקע ברכב הוא יאבד את ערכו) הוא דווקא בעד החזקת רכב ליסינג קטן.

אני על רכב קבוצה 2 סיטרואן C4 2009.

זהו רכב מצוין לליסינג.

התחשיב שלי הוא בערך 3000 ירידה מהברוטו + שווי מס, תעשה את החשבון זה יוצא בערך 2200-2400 שקלים לחודש וסביר להניח שב 2011 ייצא יותר מזה ועוד הפרשות סוציואליות שאני לא מקבל ...

אני דיי בטוח שאפשר לקנות רכב בהשקעה חד פעמית לתקופה של 5-6 שנים ולחסוך יותר כסף ולקבל בחזרה את ההפרשות הסוציואליות שהם גם כסף עם ריבית

פולו היא מכונית נחמדה אבל מניסיוני לא מדובר במכונית מאוד אמינה.

מצד שני, הגטס דווקא כן נחשבת למכונית אמינה. לרעתה יאמר שצריכת הדלק שלה לא מבריקה וגם בנוחות הנסיעה ובטיחות היא נופלת מהפולו. אם אתה מחפש רכב שיביא אותך מ-A ל-B וזהו - היא עדיפה. אם אתה מחפש קצת יותר מהרכב שלך - יש אופציות אחרות, טובות יותר.

הבנתי, כן חשבתי על גטס עכשיו השאלה היא כזאת:

נניח ואני מחפש גטס, אילו פרמטרים עליי להוציא מהמשוואה עבור הרכב הזה? כלומר מה נחשב אמין בו ?

אני אתן דוגמא: נניח וחיפשתי מזדה אני יודע שלמזדות יש מנוע מצוין לכן על ק"מ גבוה לא הייתי שם יתר חשיבות אלא על כל מיני פרמטרים אחרים כמו נגיד גיר\מכות רציניות\טיפולים קרבים.

פורסם

במקרה של הגטס, היות ומדובר ברכב שנמכר לרוב לציי רכב והשכרה, חשוב לבדוק נזקי הזנחה - פגיעות בתחתית הרכב שיכולות להעיד על "גטס ג'יפ", הזנחה וטיפולים שלא במועד וסימני לבלאי פנימי חריג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
sperial

אני על רכב קבוצה 2 סיטרואן C4 2009.

זהו רכב מצוין לליסינג.

התחשיב שלי הוא בערך 3000 ירידה מהברוטו + שווי מס, תעשה את החשבון זה יוצא בערך 2200-2400 שקלים לחודש וסביר להניח שב 2011 ייצא יותר מזה ועוד הפרשות סוציואליות שאני לא מקבל ...

אני דיי בטוח שאפשר לקנות רכב בהשקעה חד פעמית לתקופה של 5-6 שנים ולחסוך יותר כסף ולקבל בחזרה את ההפרשות הסוציואליות שהם גם כסף עם ריבית

בתחשיב העלות אתה צריך להתחשב בכמה גורמים:

1. מה המס השולי שלך? אם הוא נמוך הרי ש"שווי השימוש" לא משמעותי לגביך שכן אינך משלם עליו מס או משלם עליו מעט. אם ההכנסות שלך גבוהות תשלם מס גבוה.

2. האם התחליף לעלות הליסינג הוא רכיב פנסיוני, או שתקבל אותו כ"הוצאות רכב" שגם הן האינן מזכות אותך בהטבות סוציאליות, או שמדובר בשילוב כלשהו?

3. אל תשכח שרכב אינו הוצאה חד פעמית - אלא יש הוצאות שוטפות די נכבדות (ירידת ערך, רישוי, ביטוח, דלק, טיםולים שוטפים ותיקון תקלות). הוצאות אלה יכולות להצטבר לכדי 1000-2000 ש"ח בחודש גם בלי הוצאות חריגות.

4. האם יש לך "קנס יציאה" בהחזרת רכב הליסינג, והאם יש לך אופציה להחליפו לרכב ליסינג יותר זול?

5. רכב הליסינג שלך חדש, כך שאינך מבלה הרבה במוסך. הנסיון שלי עם מכוניות ישנות הוא שהן נוטות לבקר במוסך לפחות פעם בחודשיים שלושה. היו לזה, אצלי, רק שני יוצאים מהכלל - בלנו שהיתה נתקעת לא יותר מפעם בשנה וקורולה שרשמה גרירה ראשונה בהגיעה לגיל 11 שנה.

לדעתי לפני שתקבלהחלטה סופית כדאי לך להתייעץ עם מדור השכר של המעסיק או עם מומחה בתחום החשבונאות על מנת לאמוד את עלויות שתי הדרכים, ורק אז לקבל החלטה. יתכן מאוד שהחלטתך לוותר על הליסינג נכונה, אבל צריך לבסס אותה על תחשיב המתחשב בנתוניך האישיים, ולא על כתבה כזו או אחרת ב-Ynet או וואללה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. מה המס השולי שלך? אם הוא נמוך הרי ש"שווי השימוש" לא משמעותי לגביך שכן אינך משלם עליו מס או משלם עליו מעט. אם ההכנסות שלך גבוהות תשלם מס גבוה.

אני נמצא באחוז המס השולי 30% כרגע עם הרכב אך אני מתחיל ללמוד והאחוז הזה יירד ל 23% בקרוב במיוחד אם אני משאיר את רכב הליסינג.

2. האם התחליף לעלות הליסינג הוא רכיב פנסיוני, או שתקבל אותו כ"הוצאות רכב" שגם הן האינן מזכות אותך בהטבות סוציאליות, או שמדובר בשילוב כלשהו?

לא, בדקתי אצלנו מקבלים הטבות סוציואליות על 100% מהשכר לא כולל הרכב !, הוצאות רכב או נסיעות הן תוספת של 500 שקלים.

3. אל תשכח שרכב אינו הוצאה חד פעמית - אלא יש הוצאות שוטפות די נכבדות (ירידת ערך, רישוי, ביטוח, דלק, טיםולים שוטפים ותיקון תקלות). הוצאות אלה יכולות להצטבר לכדי 1000-2000 ש"ח בחודש גם בלי הוצאות חריגות.

כן, ידוע אבל השאלה היא כספית ואישית, בתור סטודנט שעובד גם אני מחפש רכב ממקום א' ל ב', אבל בתור סטודנט שעובר בעבודה טובה אני מחפש כלי רכב ביותר מ 10000 שקלים שיהיה טוב, את האיזון הזה אני מנסה לחפש כרגע.

4. האם יש לך "קנס יציאה" בהחזרת רכב הליסינג, והאם יש לך אופציה להחליפו לרכב ליסינג יותר זול?

יש לי קנס יציאה, אך כרגע אני יכול לגלגל את חוזה הליסינג לעובד אחר בחברה. זאת הזדמנות חד פעמית אפשר לאמר.

5. רכב הליסינג שלך חדש, כך שאינך מבלה הרבה במוסך. הנסיון שלי עם מכוניות ישנות הוא שהן נוטות לבקר במוסך לפחות פעם בחודשיים שלושה. היו לזה, אצלי, רק שני יוצאים מהכלל - בלנו שהיתה נתקעת לא יותר מפעם בשנה וקורולה שרשמה גרירה ראשונה בהגיעה לגיל 11 שנה.

הלוואי גם עליי ... מה עוד יש להוסיף...

לדעתי לפני שתקבלהחלטה סופית כדאי לך להתייעץ עם מדור השכר של המעסיק או עם מומחה בתחום החשבונאות על מנת לאמוד את עלויות שתי הדרכים, ורק אז לקבל החלטה. יתכן מאוד שהחלטתך לוותר על הליסינג נכונה, אבל צריך לבסס אותה על תחשיב המתחשב בנתוניך האישיים, ולא על כתבה כזו או אחרת ב-Ynet או וואללה.

כאשר לקחתי את הליסינג עשיתי את החישובים הללו...

בדקתי את הנתונים יותר במדויק עם מחשבון שכר, הנה המספרים:

כסטודנט על 80% משרה - ההפרש בשכר בין עם רכב ליסינג ללא רכב ליסינג הוא 2500-2600 שקלים בנטו

נניח והייתי נשאר על משרה מלאה ונפטר מהרכב - הייתי מקבל עוד כ 2400 לנטו.

מסקנה - ככל שאני יורד בשכר אני משלם יותר על הרכב בין אם היה לי רכב או לא .

- אגב בדקתי גם מה קורה אם אני יורד קבוצה לקבוצה 1 - אז השכר גודל בכ 100 שקלים.

מה דעתך ?

לדעתי גם אם אני קונה רכב חדש, אני יכול להישאר על תשלומים חודשיים של 1500 ולא 2500 שזה יתרון דיי גדול ( 1000 שקל הבדל מהליסינג שזה כ 12000 לשנה).

ונניח שאני קונה רכב משומש כמו גטס ב 36 אלף שקל.

תוך 3 שנים אני מחזיר את ההשקעה בהשוואה לליסינג ואני מקבל את הרכב כ"נכס" אם אפשר יהיה לגרוטאה שהוא יהיה אז נכס... אבל עדיין אתה מבין את הנקודה שלי.

תוספת: ואני אוכל לשמור את ההטבות הסוציואליות ... שזה עוד כסף בעקרון :)

• תוכן חדש...