Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה חשובה, יש לי opel corsa 2002 יד שנייה.

בקרוב יהיה לי רישיון וההורים שלי כל הזמן מסבירים לי שאני לא יוכל להוציא את הרכב הרבה מהעיר..

הם אומרים שאם אני יצא איתו הרבה מהעיר הוא יהרס ויהיה הרבה במוסך.

עכשיו השאלה שלי אם זה באמת נכון? אני מדגיש שאין להם סיבה לשקר אבל אולי הם פשוט לא מבינים..

זה באמת מכונית שלא יכולה לסחוב הרבה נסיעות ארוכות?

באמת עדיף להשתמש בה רק בתוך העיר ורק מדי פעם לנסיעות ארוכות?

כי ממש בניתי על האוטו לצאת איתו למלא מקומות ולא בראש שלי להיות במוסך כל שני וחמישי

תודה

Opel Corsa 2002

נהג חדש

פורסם

שטויות במיץ. אין שום בעיה לנסוע עם אופל קורסה 2002 מחוץ לעיר... זה ה- 1.2 או ה- 1.4?

בכל מקרה אין לך מה לחשוש במידה והרכב תקין.

פורסם

כתוב ברישיון נפח מנוע 1389

90 כ"ס

והרכב עבר טסט לפני שבועיים בערך אז הוא תקין.

ותודה על התשובה הרגעת אותי

נקווה ששאר התשובות יהיו כאלה

Opel Corsa 2002

נהג חדש

פורסם

אתה יודע, בחו"ל, הכוונה בכל מקום שהוא לא בארץ, הנסיעות הבין עירוניות שיש אצלנו מתבצעות על בסיס יומי קבוע בתוך הערים עצמן משמע רוב הנסיעות שנחשבות אצלנו כבין עירוניות, בכל מקום אחר בעולם נחשבות עירוניות. רוב חברות הרכב מתכננות את רכביהן על פי מקומות אלו שלקוחותיהן פי כמה וכמה יותר גדולים ובעלי השפעה מהשוק הישראלי בטח או ובטח כשמדובר ברכב חדש יחסית משנת 2002.

אגב, ופה אם אני טועה יתקנו אותי אחרים, נסיעות כאלו, בין עירוניות אף שומרות על הרכב לטווח ארוך יותר מאשר נסיעות עירוניות בלבד, מכיוון שהשימוש במכלולי הרכב מתבצעים לעיתים יותר רחוקות, כמו שימוש בבלמים והחלפת ההילוכים גם אם מדובר ברכב אוטומטי וכמו כן המהמורות שנמצעות בשפע בכבישי הערים ופוגמות בבולמי הזעזועים ושאר מכלולי הרכב כגון הפלסטיקה הפנימית וכו' גם ברוב המקרים לא יימצאו בכבישים המהירים והבין עירוניים ולכן יחסכו את פירוקו המהיר של ריהוט הפנים.

דבר שלא פחות חשוב, צריכת הדלק שיורדת משמעותית בנסיעות בין עירוניות.

אגב, להוריך אכן יש סיבה מוצדקת "לשקר" לך אם אכן זה המצב והם לא מודעים למצב האמיתי, והיא שהנסיעה בכבישים בין עירוניים אלולה להיות יותר מסוכנת לנהג חדש מאשר נסיעה עירונית. הכל מתבצע יותר מהר וטווח הטעויות שיש לנהג הוא הרבה יותר קטן, גם כל טעות ולו ההכי קטנה יכולה לגרום לתוצאה הרבה יותר חמורה ולא רק לך אלא גם לסובבים אותך.

אני לא מכיר אותך, או את האישיות שלך ושל הוריך, אך אני מניח שבמידה והם בחרו לשקר לך, זה מכיוון שהם מכירים אותך יותר טוב מכל אחד אחר והגיעו למסקנה שרק ככה הם יוכלו להרחיק אותך מהכביש המהיר עד שאתה והם תקבלו את הבטחון המספק שהינך בשל לעלות על הכבישים המהירים של ארצנו.

פורסם

חוסר הבנה של ההורים.

אין מה לדאוג, כמו שהבחור מעליי ציין, נסיעות בין עירוניות עדיפות בהרבה על נסיעות עירוניות שמוסיפות בלאי גבוה בהרבה לכל חלקי הרכב, בין אם זה הבלמים (שימוש תכוף יותר) ובין אם זה בולמי הזעזועים (במפרים אמרנו?) שלא לדבר על זה שהשמן מנוע לא תמיד מגיע לטמפ' עבודה, ורוב הזמן לא מגיעים להילוכים גבוהים (חיים קלים יותר למנוע)

ולא נכנס בכלל לנושא של פיח שמצטבר מנסיעה אך ורק בהילוכים נמוכים, לפעמים סל"ד טיפה גבוה לאורך זמן בינוני "בריא" יותר למנוע.

שורה תחתונה, סע מחוץ לעיר ותהנה!.

פורסם

הייתה לי אופל קורסה 1.4, 98 עד לא מזמן, אני גר בצפון והייתי עושה עם הרכב בכיף 35 אלף קילומטר בשנה, זה כלל כמה נסיעות לאילת, הרבה נסיעות לנגב ובעצם לאן לא? אם היה שלום עם שכנינו אני דיי בטוח שהייתי נותן קפיצה גם לאירופה.

בטיול האחרון באירופה שכרתי אופל מריבה, גם עם מנוע 1.4, עברתי איתה יותר מ-5 אלף ק"מ בחודש שהייתי שם במהירויות שלא חולמים עליהם אפילו בארץ, אם כבר אז נסיעה עירונית גורמת לבלאי יותר גבוה מנסיעה בין עירונית. אז כמו שאומר רון קופמן, תעשה לי טובה!

פורסם

נסיעה מחוץ לעיר בכביש מהיר עדיפה בכל פרמטר על נסיעה בתוך העיר.

אולי ההורים שלך פשוט מפחדים שאם תתקלקל תהיי רחוק מהבית.

כמה ק"מ עברה האופל?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

טוב קודם כל תודה רבה על כל התגובות המושקעות באמת עזרתם לי מאוד

גם אני חשבתי כמוכם מזל ששאלתי ועכשיו אני בטוח.

ובקשר לק"מ לא הבנתי מה כתוב בלוח שעונים.

זה כתוב בצורה הזאת:

km

838.6

140451

אז האוטו עשה 140,451 ק"מ אבל מה זה ה838.6?

Opel Corsa 2002

נהג חדש

פורסם

אגב, להוריך אכן יש סיבה מוצדקת "לשקר" לך אם אכן זה המצב והם לא מודעים למצב האמיתי, והיא שהנסיעה בכבישים בין עירוניים אלולה להיות יותר מסוכנת לנהג חדש מאשר נסיעה עירונית. הכל מתבצע יותר מהר ותווך הטעויות שיש לנהג הוא הרבה יותר קטן, גם כל טעות ולו ההכי קטנה יכולה לגרום לתוצאה הרבה יותר חמורה ולא רק לך אלא גם לסובבים אותך.

אני לא מסכים, הפוטנציאל לתאונות גבוה יותר בנסיעות עירוניות מאשר בינעירוניות, בין אם זה בגלל שיש הרבה צמתים ורמזורים וכיכרות וכבישים ליד מקומות הומי אדם שבהם הרבה אנשים קופצים לכביש בלי שום התראה.

ובעצם כל נסיעה שלא תתנהל על פי כללי הזהירות תהיה מסוכנת לנהג ולסובבים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
טוב קודם כל תודה רבה על כל התגובות המושקעות באמת עזרתם לי מאוד

גם אני חשבתי כמוכם מזל ששאלתי ועכשיו אני בטוח.

ובקשר לק"מ לא הבנתי מה כתוב בלוח שעונים.

זה כתוב בצורה הזאת:

km

838.6

140451

אז האוטו עשה 140,451 ק"מ אבל מה זה ה838.6?

מה שרשום מעל הקילומטרז', זה סך הקילומטרים שנסעת ברכב מאז שאיפסת את אותו מד.

וזה ממש שטויות לא לנסוע עם רכב כמו אופל קורסה מחוץ לעיר.

אם זה היה איזה מכונית מיני ישנה עם מנוע 1000 סמ"ק (מרוטי, שרייד, אונו) הייתי אולי מבין את החששות של הוריך.

הרכב שמופיע לי בסמלון, הוא מנוע 1600 ושנת 2001, השתמשתי בו לפני חודש וחצי להעביר ציוד מהבית של ההורים שלי בקריית גת עד לדירה שלי באילת והנסיעה עברה חלק (רק לבדוק אויר בצמיגים לפני הנסיעה) וכיום משמש את אחי הגדול בנסיעה קבועה מקרית גת לרחובות, בימים שהוא שייך להורים שלי הוא נסע את כל הארץ. (כולל נסיעות לאילת ורמת הגולן)

ההורים שלך סך הכל מפחדים שתצא מהעיר בהתחלה, מה שגם לי קרה בתור נהג חדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אני לא מסכים, הפוטנציאל לתאונות גבוה יותר בנסיעות עירוניות מאשר בינעירוניות, בין אם זה בגלל שיש הרבה צמתים ורמזורים וכיכרות וכבישים ליד מקומות הומי אדם שבהם הרבה אנשים קופצים לכביש בלי שום התראה.

ובעצם כל נסיעה שלא תתנהל על פי כללי הזהירות תהיה מסוכנת לנהג ולסובבים.

1+...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
1+...

אני חושב שלא הסברתי את עצמי טוב או שלא יצא ברור.

דווקא אני חושב שבתוך העיר מתבעצים הרבה יותר תאונות, מחוסר ריכוז שנובע מנסיעה איטית ועמידה ארוכה בפקקים, התכוונתי שהתוצאה של תאונה בעיר שנגמרת בדר"כ בנישוק פגושים, מחוץ לעיר תהיה הרבה יותר רצינית.

ובכל אופן, אני לא יודע מה הסטטיסטיקות עצמן, אבל אני מאמין שכך גם ההורים שלו חושבים ולכן הבחירה "לשקר" לו במטרה טובה על מנת לשמור עליו.

פורסם

אין לך מה לחשוש מנסיעות בין-עירוניות, בשני תנאים:

1. החשוב ביותר - שאתה נוהג נכון ובזהירות, שכן המהירויות הגבוהות בנסיעה בין עירונית עלולות לגרום נזק יותר גדול אם תתרחש תאונה.

2. שהרכב תקין - כלומר מטופל באופן סדיר ואין אינדיקציות לתקלות העלולות לגרום להשבתתו בדרך כמובן שברכב עם קרוב ל-150,000 ק"מ יתכנו תקלות בלתי צפויות, אבל אם תחשוש מהן עליך להשאר ספון בביתך, וזו גישה בלתי סבירה.

לדעתי עליך להיות מרוצה שיש באפשרותך להתלמד על רכב ישן - כך גם אם תספוג שריטה או מכה קטנה זה יהיה הרבה פחות מכאיב מאשר כאשר מדובר ברכב חדש.

ועוד עצה קטנה לתקופת הליווי, שאותה אני ממליץ לך להראות להוריך: נהג כמה שיותר, נצל כל נסיעה של בני המשפחה המלווים לצורך אימון - אם מדובר על נסיעה לסופר, הסעת האח הקטן לחוג או נסיעה לביקור אצל סבא וסבתא. נהג ביום ובלילה, ובתקווה שבקרוב יהיה גשם - גם בתנאי מזג אויר קשים. יתרה מזאת - תכננו טיולים עם נהיגה בין-עירונית, על מנת שתתנסה בנהיגה כזו. עדיף שתתנסה בה עם ליווי ולא תתקל בתנאים של נהיגה בין-עירונית לראשונה לבדך. זה מה שעשיתי עם שני בני המחזיקים ברשיון- בתקופת הלליווי הם נהגו בכל זמן שבו היו פנויים להצטרף לנסיעה משפחתית, כולל נסיעות (מחיפה) לירושלים ולרמת הגולן, כולל בכבישים מהירים ובכבישים צרים ומפותלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלון שלום,

כמו שכתבו לך למעלה - אין שום בעיה ליסוע עם הרכב מחוץ לעיר, ולהיפך.

מה שכן, שמור עליו במצב תחזוקתי טוב כדי שלא תתקע באיזה כביש חשוך ועזוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתה יודע, בחו"ל, הכוונה בכל מקום שהוא לא בארץ, הנסיעות הבין עירוניות שיש אצלנו מתבצעות על בסיס יומי קבוע בתוך הערים עצמן משמע רוב הנסיעות שנחשבות אצלנו כבין עירוניות, בכל מקום אחר בעולם נחשבות עירוניות. רוב חברות הרכב מתכננות את רכביהן על פי מקומות אלו שלקוחותיהן פי כמה וכמה יותר גדולים ובעלי השפעה מהשוק הישראלי בטח או ובטח כשמדובר ברכב חדש יחסית משנת 2002.

אגב, ופה אם אני טועה יתקנו אותי אחרים, נסיעות כאלו, בין עירוניות אף שומרות על הרכב לטווח ארוך יותר מאשר נסיעות עירוניות בלבד, מכיוון שהשימוש במכלולי הרכב מתבצעים לעיתים יותר רחוקות, כמו שימוש בבלמים והחלפת ההילוכים גם אם מדובר ברכב אוטומטי וכמו כן המהמורות שנמצעות בשפע בכבישי הערים ופוגמות בבולמי הזעזועים ושאר מכלולי הרכב כגון הפלסטיקה הפנימית וכו' גם ברוב המקרים לא יימצאו בכבישים המהירים והבין עירוניים ולכן יחסכו את פירוקו המהיר של ריהוט הפנים.

דבר שלא פחות חשוב, צריכת הדלק שיורדת משמעותית בנסיעות בין עירוניות.

אגב, להוריך אכן יש סיבה מוצדקת "לשקר" לך אם אכן זה המצב והם לא מודעים למצב האמיתי, והיא שהנסיעה בכבישים בין עירוניים אלולה להיות יותר מסוכנת לנהג חדש מאשר נסיעה עירונית. הכל מתבצע יותר מהר וטווח הטעויות שיש לנהג הוא הרבה יותר קטן, גם כל טעות ולו ההכי קטנה יכולה לגרום לתוצאה הרבה יותר חמורה ולא רק לך אלא גם לסובבים אותך.

אני לא מכיר אותך, או את האישיות שלך ושל הוריך, אך אני מניח שבמידה והם בחרו לשקר לך, זה מכיוון שהם מכירים אותך יותר טוב מכל אחד אחר והגיעו למסקנה שרק ככה הם יוכלו להרחיק אותך מהכביש המהיר עד שאתה והם תקבלו את הבטחון המספק שהינך בשל לעלות על הכבישים המהירים של ארצנו.

כל הכבוד , יופי של תשובה !

• תוכן חדש...