Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קרה ל- R8?

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"גלובס" של סוף השבוע כתב דובי בן-גדליהו (כתב הרכב של העיתון), כי: "בפלח האקזוטי בישראל רכישות רבות מתבצעות כגחמה עד להופעת תחליף ראוי יותר, לעתים כעבור פחות משנה. יציאת מכוניות אקזוטיות כאלה לשוק היד השנייה, עלולה לגרום לזילות בערך השיווקי של הדגם, ראו מה שקרה לאאודי R8".

הכתבה המלאה כאן: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?QUID=1056,U1289738154589&did=1000600473.

אז מה קרה ל- R8?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא יודע מה קרה ל R8, אבל חלק גדול מהכתבות של דובי בן גדליהו הן על סמך תחקיר נועז שמורכב משיטוט באתר יד2 ומעיון במחירון לוי יצחק.

במקרה הזה הוא הרחיב את התחקיר וגם בדק את נתוני המכירות שנמסרים ע"י היבואנים וגם את מחיר המכוניות בחו"ל.

את רוב הכתבות שלו הייתי יכול לכתוב לבד ואולי אני אפילו יותר נגיש לאלפיון העליון שהוא נוהג לנתח את התנהגותו הצרכנית.

איפה לעזאזל ב.מיכאל שעבר מידיעות לגלובס???

עכשיו כשמוסף 7 ימים שולח כתב להשקת SLS הוא שולח את רענן שקד, עיתונאי שאני מאוד אוהב את כתיבתו, אבל לא מבין ברכב כמו ב.מיכאל.

פורסם

מאחר והשמועות אודות פרארי ומאזרטי רצות כבר מתחילת השנה(והפכו במהלכה משמועות לידיעה מבוססת), יהיה זה אך הגיוני שמי ששוקל רכישת R8 ימתין לבאות.

נקודה נוספת, R8 מגיעות ארצה גם ביבוא אישי - ובמחירים נמוכים משמעותית ממחיר היבואן.

מחירי R8 נמוכים משמעותית ממחירי פרארי - והמכונית עצמה שונה במהותה ממאזרטי גראן-טוריסמו, כך שאפשר לצפות לקהל יעד שונה, גם בקבוצת האלפיון העליון המצומצמת.

הבה נמתין מספר חודשים לאחר השקת האיטלקיות ונראה. לא הייתי ממהר להספיד אותה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הידד לאלפיון העליון המזדחל בפקקים ובין המכמונות עם [מותר להגיד זיקפה בפורום?] של מיליון + שקל.

2 מכוניות R8 נמכרו בארץ. על איזה "ערך שווקי" מדבר הכתב? הוא טובע בים נתונים שעומקו הממוצע 2 סנטימטר.

גם אם תהייה ל- R8 ירידת ערך של 50% בשנה, היא תמשיך להיות איקון עיצובי מדהים.

פורסם

אודי R8 עם כל הכבוד ל"הישג" של אודי בפגיעה בול כבר במכונית ה"על" הראשונה "שלהם". היא לא החומר של מכוניות על.

היותה היחידה שנמכרה כאן קנתה לה זמן מה של חסד, אבל זה לא מחזיק מים.

למה מרכאות - "הישג" - על שום כך שלא הוצגה כאן שום פריצת דרך או מרהיבות יוצאת דופן

"על" - כי הביצועים וההתנהגות שלה באופן משוקלל עדיין לא במגרש של הגדולים

"שלהם" - כי ההתבססות על מכלולי מדף של למבוריגיני לא באמת מצדיקה את הגאווה שלהם.

בשורה התחתונה - מכונית על דה-לה-שמאטע!

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
אודי R8 עם כל הכבוד ל"הישג" של אודי בפגיעה בול כבר במכונית ה"על" הראשונה "שלהם". היא לא החומר של מכוניות על.

היותה היחידה שנמכרה כאן קנתה לה זמן מה של חסד, אבל זה לא מחזיק מים.

למה מרכאות - "הישג" - על שום כך שלא הוצגה כאן שום פריצת דרך או מרהיבות יוצאת דופן

"על" - כי הביצועים וההתנהגות שלה באופן משוקלל עדיין לא במגרש של הגדולים

"שלהם" - כי ההתבססות על מכלולי מדף של למבוריגיני לא באמת מצדיקה את הגאווה שלהם.

בשורה התחתונה - מכונית על דה-לה-שמאטע!

אם משהו נראה כמו ברווז, עושה קולות של ברווז ושוחה כמו ברווז, כנראה שזה ברווז...

גדולתה של R8, בדומה לסופרקאר היסטורית אחרת(NSX), היא בעובדה שזו סופרקאר לא קפריזית, שמאפשרת לך גם לבלות שעות בפקק ובתנועה ישראלית מרגיזה מבלי שתצא ממנה מרוט.

R8 נראית כמו סופרקאר עם טאץ' יחודי לאודי. אישית, היא מעניינת אותי יותר מעוד מהדורת סופרלג'רבלבונידואהאספרסו SV של גייארדו או מורסיילאגו שעומדת לנפוח את נשמתה.

יקירי, קרא מבחני התנהגות(handling days) של מגזינים בחו"ל. R8 מקבלת שם מחמאות מלוא החופן.

אני לא חסיד גדול של מכוניות אודי, אך R8 היא הישג ראוי להערכה בכל קנה מידה.

פורסם

מעניין שהזכרת את NSX, כי ממש כמו R8 גם אז נאמרו דברים דומים אודותיה נוכח הקונקרנציה האיטלקית (וגם הבריטית, אז עוד היו דברים כאלו). היא הייתה "מכונית על" שלא דרשה מכונאי צמוד, לא התחממה או התקלקלה ועלתה סכום שפוי ביחס למתחרות.

אממה, ההיסטוריה אמרה את דברה ו- NSX על אף כל דברי הלל, לא ניצבת במקומות הראשונים של קלאסיקה אקזוטית.

לגבי ההתנהגות והיכולות, אני מודע היטב למחמאות לה היא זוכה בחו"ל, אבל בתוך כל אלו עדיין ניתן להבחין בכך שגם אם היא מבצעת, ומבצעת היטב, את הגרוש ללירה, את המגע החמקמק של כריזמה של מכונית על היא נעדרת.

אגב, בהיותה מכונית על אינסטנט היא כן מביאה על עצמה זילות מה של מושג מכונית העל.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני לא רוצה להפוך את הדיון הזה להאם הr8 היא מכונית על אמתית,

אבל גם אני סולד ממנה.

היא חסרת התלהבות,היא לוגית מידי,she makes too much sence,הR8 היא מסוג המכוניות שאני כן יכול לראות עלהן מדבקה של דיזל. למה ?כי זאת התכלית של הרכב,להיות גם שימושי וגם אקזוטי,אז היי למה שלא נחסוך גם בדלק.

זה קצת כמו בחורה ממש כוסית ,אינטיליגנטית,מנומסת,חמודה,מלומדת,בעלת שאיפות שעושה כושר ומשתדלת להיות טובה לכולם.

אחלה...

אבל מה שאנחנו באמת רוצים כוסית,אינלטיגנטית,חריפה שאומרת לך בפרוצוף מה היא חושבת,נעלמת לשלושה ימים,גוררת אותך לסקס חפוז בסמטת רחוב חשוכה,ושותה כמו בהמה ומעשנת כמו קטר,והיא לא יודעת מה היא תעשה מחר.

Porsche 944 turbo

פורסם
אבל מה שאנחנו באמת רוצים כוסית,אינלטיגנטית,חריפה שאומרת לך בפרוצוף מה היא חושבת,נעלמת לשלושה ימים,גוררת אותך לסקס חפוז בסמטת רחוב חשוכה,ושותה כמו בהמה ומעשנת כמו קטר,והיא לא יודעת מה היא תעשה מחר.

אתה יכול להוסיף למעלותיה של הגברת גם את החתימה של קרמבו, אם זה עושה לך את זה.:lol:

דווקא רשימת המכוניות שלך מעידה על חיפוש בת זוג יציבה בנפשה ובגופה. לא ראיתי שם איזו משביתת שמחות איטלקית אמיתית(ותסלח לי הפונטו HGT על שאני מטיל ספק ב-DNA האיטלקי שלה).

פורסם
מעניין שהזכרת את NSX, כי ממש כמו R8 גם אז נאמרו דברים דומים אודותיה נוכח הקונקרנציה האיטלקית (וגם הבריטית, אז עוד היו דברים כאלו). היא הייתה "מכונית על" שלא דרשה מכונאי צמוד, לא התחממה או התקלקלה ועלתה סכום שפוי ביחס למתחרות.

אממה, ההיסטוריה אמרה את דברה ו- NSX על אף כל דברי הלל, לא ניצבת במקומות הראשונים של קלאסיקה אקזוטית.

לגבי ההתנהגות והיכולות, אני מודע היטב למחמאות לה היא זוכה בחו"ל, אבל בתוך כל אלו עדיין ניתן להבחין בכך שגם אם היא מבצעת, ומבצעת היטב, את הגרוש ללירה, את המגע החמקמק של כריזמה של מכונית על היא נעדרת.

אגב, בהיותה מכונית על אינסטנט היא כן מביאה על עצמה זילות מה של מושג מכונית העל.

אני מציע לך לעיין בהיסטוריה של מכונית על לכל הדעות, הלו היא מקלארן F1, ואיזה רכב שימש כקנה מידע כאשר גורדון מוראי ניגש למלאכת התכנון.

פורסם
אתה יכול להוסיף למעלותיה של הגברת גם את החתימה של קרמבו, אם זה עושה לך את זה.:lol:

דווקא רשימת המכוניות שלך מעידה על חיפוש בת זוג יציבה בנפשה ובגופה. לא ראיתי שם איזו משביתת שמחות איטלקית אמיתית(ותסלח לי הפונטו HGT על שאני מטיל ספק ב-DNA האיטלקי שלה).

באופן אירוני באמת לHGT אין אופי איטלקי מובהק (חוץ מאיכות ההרכבה ) ה190 שלי אמורה להיות שחקנית שח יציבה ומפנקת בתקציב של 20k.

הפורשה היא כל מה שאפשר לבקש במכונית קופה ישנה,(הייתי יכול לקנות MR2 טורבו או GT3000 )אבל החלטתי ללכת על בחירה מהלב. עד כמה שאפשר כאשר מדובר בתקציב של (2500-3000 פאונד)

האמת שבימינו אני מוצא את רב המכוניות משעממות צפויות שנדמה שייצר אותן קורפוראטיב גדול שהיה צריך להתחשב בנוהלי בטיחות סטדנרטים בין לאומיים וקרן פנסיונית לפועלים שבנו את הרכב.

רכב המיינסטרים היחידי שאני מוצא בו הרבה אופי ויחודיות זאת הC6 של סיטרואן.

Porsche 944 turbo

פורסם

מהי "מכונית על" בכלל? זאת הגדרה מאוד חמקמקה. גם כי מכונית העל של אדם אחד היא עונדה סיוויק עם אגזוז ושל אדם אחר - למבורגיני גייארדו בגרסת ולנטינו בולבוני, וגם כי היא מאוד יחסית לזמן: מכוניות העל של פעם הן לא מכוניות העל של פעם. ואם נגדיר מכונית על כתוצרת של אחד ממותגי האקזוטיקה האיטלקיים - מכוניות העל של היום לא דורשות מהנהג את ההקרבה שהוא היה צריך לעשות לפני 30 שנים. הן שמנות יותר, נוחות יותר, שקטות יותר - ובאופן כללי, מכוונות לסטנדרט נמוך יותר של נהגים: כזה שימעך את דוושת הגז במקום הלא נכון או שיבלום באמצע פניה.

ה-R8 היא דוגמה מצויינת לכיוון ש"מכוניות העל" נוסעות אליו. זאת מכונית מהירה (מאוד), מרשימה (מאוד) וקלה (מאוד) לנהיגה. כל מטומטם יכול להתיישב בה, לקחת פניה מהר ולהרגיש כאילו הוא הנהג הכי טוב בעולם. ואפילו יותר חשוב - החברים שלו יחשבו בדיוק כך.

האם כולנו נאהב מכונית כזאת, שעושה את הכל בשביל הנהג? כנראה שלא. אבל זה העתיד, ואנחנו רואים אותו כבר עכשיו ברחוב. המכוניות המשפחתיות של היום הן לא המכוניות של פעם - לטוב ולרע - והאבחנה הזאת מחלחלת במהירות גם למעוז של "מכוניות העל". ה-R8 - או אודי - לא אשמים בדבר. אם כבר, הם השכילו לזהות טרנד והשיקו מכונית שנוסעת כמו מכונית על ונראית כמו מכונית על (וסלחו לי, אבל פורשה לא באמת נראית כמו מכונית על), אבל לא יותר מסובכת לתפעול מ-A3 1.6.

מה שכן, אני לא מסכים עם הקביעה שמכונית כזאת היא לא מהנה או חסרת התלהבות. אמנם על ה-R8 לא יצא לי לנסוע, אבל על מכונית מסדרת RS של אודי, כזאת שאומרים עליה שהיא פחות טובה מ-M, דווקא כן. ואני יכול להגיד לכם שאם תתיישבו לפני ההגה שלה ותמצאו כביש מפותל וריק, עדיין ימרח לכם על הפרצוץ חיוך טפשי - ואולי גם יפלט לכם צחקוק מטומטם. זה סוג שונה של הנאה - אולי אין כאן את המעורבות שתמצאו במכוניות שחובבי הרכב הקלאסיים מדברים עליהן, אבל יש כאן תחושה משכרת של "דפקתי את הפיזיקה". אולי קצת קשה להבין את הגישה הזאת מאחורי המסך, כשחושבים על ההגה האילם והנייטרליות המושלמת של המכונית. כנראה שזה פשוט מסוג הדברים שצריך לנסות.

בסופו של דבר, שתי הגישות משקפות הנאה מנהיגה. איזו מהן אתם מעדיפים היא כבר בחירה אישית, אבל אי אפשר להגיד על אודי R8 שהיא מכונית משעממת. אז אולי בשביל חלקנו הבחורה האלכוהליסטית והפרועה היא הבחירה - בעוד חלק אחר מאיתנו שואף דווקא לשלמות ולאינטליגנטיות.

אגב, לקרוא לסיטרואן C6 מכונית מיינסטרים זה בערך כמו לקרוא למסעדת "שגב" מזללת המבורגרים ;)

פורסם

אני בטח מפספס פה משהו - R8 היא מכונית בייצור סדרתי, לא במהדורה מוגבלת בשום אופן, ובכמות עותקים שתיוצר ככל שיידרש ויחפצו הקונים לקנות.

לא כך הדבר היה בNSX, ולפיכך אני לא רואה את הבסיס להשוואה.

יותר מזה - הNSX היתה חוד החנית בזמנה. תעוזה יפנית שבאה ובעטה בכל המוסכמויות שהצליחו לייצר פה שנים של איטלקיות מהירות-אך-מתפרקות וגם לעשות את זה באמינות יחסית.

הR8 משחקת במגרש אחר לגמרי, היא מגיעה מיצרנית שפויה, היא נהנית מארגז כלים משמעותי (מבוססת על שלדה של למבו) וכמו שאמרתי בתחילה - היא מכונית מייצור המוני.

מכונית על לטעמי היא כזו שאין ממנה הרבה ואין שום תכנון שיהיו ממנה הרבה. הכי קרוב לזה שמייצרת התעשיה היום היא כנראה הLFA, שאולי לא מתנהגת כמו למבו, אולי לא מהירה כמו FXX, אבל זו מכונית שנולדה כמכונית על, מיוצרת כמכונית על וכנראה גם תמות כשהיא מכונית על.

את שאר הרכבים עדיין תוכלו להזמין בסוכנות הקרובה לביתיכם. אל חשש :)

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

השאלה היא האם יצור המוני זה באמת מה שמשנה. עבור הרוב המכריע של הפורום הזה - וכלל האוכלוסיה - אודי R8 היא לא המכונית שיזמינו אחרי שחוזה הליסינג יגמר. היא עדיין מכונית שנמצאת מחוץ להישג ידם של רוב האנשים בעולם הזה - וזה מה שמקנה לה אקסקלוסיביות והשתייכות למועדון מצומצם של מכוניות. כשאנחנו אומרים super אנחנו מתכוונים למשהו עליון. ומכיוון שעליונות היא הגדרה יחסית, כשמשווים אודי R8 לרמת המכוניות שנמצאת בהישג ידה של רוב האוכלוסיה - היא בהחלט supercar. גם אם בשנתיים הראשונות ליצורה נבנו 9,945 כאלה - זה לא אומר שהיא המונית - זה בעיקר אומר שהיא מכונית מוצלחת.

פורסם

לפני כמה דקות חזרתי מתערוכת Festival Of Speed במיאמי

בתערוכה הזו יש כמעט כל מכונית על שתוכלו לחשוב עליה (אני אעלה תמונות מחר מחרתיים) וכשהתחלתי לקרוא את השרשור שמתי לב שלא היתה שם אפילו R8 אחת

גם ג'רמי נוטה להסכים

http://www.youtube.com/watch?v=g4CPBfpnye0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

• תוכן חדש...