Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש איזה רכב שאני מעוניין לקנות אבל 2 דברים שאני צריך לברר ואין לי מושג איך, אולי למישהו כאן יהיו רעיונות...

פרטים קודם: הרכב שנת 60+ רישיונות מוקפאים (הבעלים אומר שהם הקפיאו אותם כי הם רצו לשפץ ובסוף התיאשו), אין מנוע...

שאלותי:

1) האם אפשר לדעת מה עלה בגורלו של המנוע לפני/בזמן ההעברת הבעלות? נראה לי מוזר שמנוע "נעלם" (הבעלים אומר שככה הוא קיבל את הרכב - עוד יותר מוזר)...

אני רוצה להיות בטוח שלא יבוא אלי יום אחד מישהו ו :twisted: ....

2) אם הרכב היה מונית, איך אני יכול לברר את זה, הרי אם אני קונה אותו אני צריך לשלם את המכס או משהו כזה...

3) מה צריך לעשות אם הרישיונות המוקפאים, להפשיר אותם? יש לי מיקרו-גל טוב... אבל אני לא רוצה שהם יהפכו למים :lol:

תודה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
יש איזה רכב שאני מעוניין לקנות אבל 2 דברים שאני צריך לברר ואין לי מושג איך, אולי למישהו כאן יהיו רעיונות...

פרטים קודם: הרכב שנת 60+ רישיונות מוקפאים (הבעלים אומר שהם הקפיאו אותם כי הם רצו לשפץ ובסוף התיאשו), אין מנוע...

שאלותי:

1) האם אפשר לדעת מה עלה בגורלו של המנוע לפני/בזמן ההעברת הבעלות? נראה לי מוזר שמנוע "נעלם" (הבעלים אומר שככה הוא קיבל את הרכב - עוד יותר מוזר)...

אל דאגה - היתה לך בעיה אם היה ברכב מנוע שמקורו לא ידוע...

2) אם הרכב היה מונית, איך אני יכול לברר את זה, הרי אם אני קונה אותו אני צריך לשלם את המכס או משהו כזה...

אין תשלום מכס על רכבים שעברו שבע שנים מיום רשומם - במקרה הגרוע תצטרך לגשת לבית המכס ולקבל חותמת

תודה!

גילי

אם אכן הרכב היה מונית ולא עשו בו שימוש מיום שחדל להיות מונית, זה מודל סביר שאין לו מנוע כי להסב מוניות לפרטי אחרי 1956 ולפני 1994 אם מדובר במנוע דיזל במקור, היו חייבים להחליף מנוע לבנזין...

מהסיבה הזאת עד שנת 94 - כמעט רק מוניות מרצדס שרדו את המעבר לשוק הפרטי - כל השאר נגרטו בהגיען לגיל 10 שנים.

סתם מתוך סקרנות באיזה רכב מדובר :?:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שאלותי:

3) מה צריך לעשות אם הרישיונות המוקפאים, להפשיר אותם? יש לי מיקרו-גל טוב... אבל אני לא רוצה שהם יהפכו למים :lol:

תודה!

גילי

1) זה לא צריך לעניין אותך, כל מה שאתה צריך זה אישור לשים מנוע חדש. את משרד הרישוי זה לא מעניין אם המנוע שלך מת או נעלם, אתה רק צריך להביא אתך אישור שהמנוע הזה מיובא או שהוא יצא מרכב שהורד מהכביש ...

2) כפי שכבר רשמו לפני, כנראה עברו הרבה שנים מאז שהרכב היה מונית ולכן לא נראה לי הגיוני שתצטרך לשלם עליו מיסים ...

3) תבדוק טוב טוב שהרישיונות מוקפאים נכון, כלומר הפקדה לתקופה מסויימת ולא הפקדה לפירוק שזה אומר שאתה בחיים לא תוכל להחזיר את הרכב לכביש ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
תבדוק טוב טוב שהרישיונות מוקפאים נכון, כלומר הפקדה לתקופה מסויימת ולא הפקדה לפירוק שזה אומר שאתה בחיים לא תוכל להחזיר את הרכב לכביש

מה זה אומר? איפה זה רשום, ואיך אפשר לבדוק זה זה?

גילי

פורסם

לך למשרד הרישוי, עם הבעלים מן הסתם, כי בלעדיו לא יתנו לך פרטים, ושיבדקו מה רשום במחשב. יש הבדל בין "הקפאה" ולבין "הורדה מהכביש לצמיתות", ואין כל סיכוי שהם יתבלבלו בלהגיד לך את זה! מן הסתם, אין כל בעיה כאמור להחזיר רכב "מוקפא" לכביש אם הוא רכב אספנות, כן יש בעיה להחזיר רכב כזה שלא (מתחת לגיל 30). אין אפשרות, ככל הידוע לי, להחזיר רכב עם "הורדה לצמיתות מהכביש"... אלא אם אתה קומבינטור גדול, בטוח שיש גם כאלה, לצערי אינני מכיר אף אחד... :mad::twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ראשית אינך נדרש לבוא עם הבעלים למשרד הרשוי - א ל א רק עם תעודת הזיהוי שלו,

שנית בזמנו ביררתי במשרד הרישוי ונאמר לי כי אפשרות (קיים איזשהוא נוהל לכך) להחזיר רכב שהורד מהכביש (הבעלים החזירו את הניירות למשרד הרישוי כשמטרתם להורידו מהכביש), בתנאי שהוא הגיע כבר לגיל אספנות ו-שהוא עדיין מופיע במחשב משרד הרישוי (פרטיו בכל מקרה).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

שנית בזמנו ביררתי במשרד הרישוי ונאמר לי כי אפשרות (קיים איזשהוא נוהל לכך) להחזיר רכב שהורד מהכביש (הבעלים החזירו את הניירות למשרד הרישוי כשמטרתם להורידו מהכביש), בתנאי שהוא הגיע כבר לגיל אספנות ו-שהוא עדיין מופיע במחשב משרד הרישוי (פרטיו בכל מקרה).

תוספת קטנה: אתה צריך להגיע עם ת.ז. הבעלים + יפוי כח חתום. יש טופס סטנדרטי של משרד התחבורה לענין, אבל אפשר גם על סתם נייר.

לגבי החזרה של רכב לאחר הורדה לצמיתות אם הגיע לגיל אספנות - זה כבר מענין מאוד וגם פעם ראשונה שאני שומע על זה. אתה בטוח? יש לזה אסמכתאות כלשהן?

נמרוד

פורסם

לעניין יפוי הכוח אתה צודק באופן תיאורטי - אבל אני בכל פעם שניגש בעבור משהו למשרד הרישוי - לא נתבקשתי בשנה האחרונה להציג יפוי כוח (דרך אגב יפוי הכוח הזה נדרש באופן מעשי בזמן העברת בעלות בבנק הדואר).

לעניין החזרת רכב לכביש - פשוט ברשותי קטנוע שהבעלים שלו הוריד אותו מן כביש לפני כ-15 שנה. ניגשתי בזמנו (לפני כ-3 שנים) למשרד רישוי, הפקידה בדקה במחשב ואמרה לי שהפרטים של הקטנוע (יחד עם הסטטוס של הורדה מהכביש - על ידי הבעלים) מופיע במחשב. לשאלתי מה עושים היא אמרה שקיים נוהל להחזיר הרכב לכביש (עם הגיעו לגיל אספנות) - אני באופן אישי לא המשכתי בכך היות והקטנוע (למרות נדירותו) לא היה שווה את המאמץ.

פורסם

תוספת קטנה: אתה צריך להגיע עם ת.ז. הבעלים + יפוי כח חתום. יש טופס סטנדרטי של משרד התחבורה לענין, אבל אפשר גם על סתם נייר.

לגבי החזרה של רכב לאחר הורדה לצמיתות אם הגיע לגיל אספנות - זה כבר מענין מאוד וגם פעם ראשונה שאני שומע על זה. אתה בטוח? יש לזה אסמכתאות כלשהן?

נמרוד

ידוע לי שהדבר אפשרי - אבל צריך הסבר דיי טוב לעובדה שהרכב עדיין קיים...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נמרוד

ידוע לי שהדבר אפשרי - אבל צריך הסבר דיי טוב לעובדה שהרכב עדיין קיים...

חבר'ה, אל תזרקו סתם דברים. אם אתם מחדשים משהו אז בבקשה תנו יותר פרטים ואל תזרקו דברים ...

לדרור יש מנטה מדהימה שהבעלים בטעות הפקיד לפירוק במקום הפקדה זמנית. הוא מנסה כבר כמה שנים להחזיר אותה לכביש ללא הצלחה (היא כבר מזמן אספנות). אני אשמח אם מישהו יסביר פה איך אפשר להוציא לה רישיונות מחדש ???

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לשאלה המקורית אני מצרף עוד שאלה...

איזה מנוע אפשר לשים במרצדס 190 שנת 64? רק 1.9?

אם כבר אני קונה רכב שאין לו מנוע, אז למה לא לשדרג...

גילי

פורסם

סוף סוף יצא המרצע מן השק - עכשיו כולנו יודעים על איזה רכב דיברת!!!!

• תוכן חדש...