Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אבי נעצר לפני כ8 חודשים לבדיקה רגילה של רישיונות.

בבדיקה נתגלה שהרישיון לא בתוקף מעל לשנה(למען הדיוק-שנתיים), ולכן הוא לא יכול יותר לנהוג.

אני הגעתי למקום ואספתי אותו.

יש לנו זימון למפשט בעוד כחודש- רציתי לדעת מה עליי לעשות?

באותו היום ניגשתי למשרד הרישוי, והם אמרו שהרישיון לא נשלח בגלל שהם לא קיבלו את הטופס של הבדיקות הרפואיות(אבי בן 73), אני זוכר שאני הלכתי איתו יחד לבדיקות ושלחתי להם את הבדיקות בעצמי, אני מודה שטעיתי שלא בדקתי שזה הגיע.

כמובן שהוא קיבל רישיון באותו היום בתנאי שהבדיקות הרפואיות יתבצעו שנית, לקחתי את הרישיון הנייר שקיבלנו, והלכתי איתו לבדיקות, והפעם בדקתי שזה הגיע וקיבלתי אישור.

מאז אבי נוסע עם רישיון זמני.

רציתי לדעת מה עליי לעשות?

הבנתי שעלולים לחייב אותו לבצע שיעורים וטסט מחדש, אם אכן זה יהיה כך הסיכוי שאדם בן 73 עם ליקוי שמיעה קל וקושי בהבנת השפה יצליח ויעבור שואף לאפס.

הבנתי שאני יכול להתקשר לשמטרה, לקבל את הטלפון של התביעות ולגשת לדבר איתם ולנסות להגיע להסכם כולשהו שיגמר בקנס(מבחינתי שישללו לי את הרישיון ואני יתחיל מחדש).

אם אני עושה זאת, ואני אקבל תשובה שלילית ישנה אפשרות להגיש עירעור על כך?

האם לאחר המשפט, אני יוכל להגיש עירעור על פסק הדין(במידה ויחליטו שהוא יצטרך לעשות הכל מהתחלה)?

מה הסיכוי להוציא אותו מזה ללא לימוד נהיגה ותיאוריה מחדש?

תודה רבה!

קובי

פורסם

עם כל מה שתוסיף ותרשום , אביך אשם ללא ספק. חובת נהג רכב לוודא שרשיון הנהיגה שלו בתוקף טרם הוא נוהג.

אמנם אביך אדם מבוגר ויפה שעזרת לו לטפל בנושא, אבל גם אתה היית צריך להעיר את תשומת ליבו שרשיונו עוד לא חודש.

אגב, בתי המשפט עייפים מלשמוע טענות מסוג " עוד לא שלחו לי" , הן הנושא רשיו נהיגה והן בנושא רשיון רכב.

אם אביך אינו עבריין סדרתי (מה שנראה לי), סביר כי יקבל קנס בלבד ולא פסילה, לא נראה לי אנושי לשלול לאדם בגיל 73 את הרשיון.

אתה אכן יכול לדבר עם התיבעות ,אבל שלא תעז להעלות על דעתך להציע להם להעביר את האשמה עלייך. (משהו בסגנון: " נכון שדברתי בטלפון, אבל כפרה עלייך תרשום לי על וינקר!"). תדבר איתם , תסביר להם, יהיה בסדר.

אגב, 8 חודשים ועד היום עוד לא היה משפט ? חבל על הזמן, אם לא תדבר עם התביעות , אז עדיף לך לשלוח טיעון לעונש או להודות , ואז לפחות העונש יוקל.

שבוע טוב, סע בזהירות .

:evil:אחינו הנהג:evil:
פורסם

ישה- ידעתי שאתה או מישהו מהח'ברה שעזרו לי אז יענו לי.

המשפט נדחה באותו הזמן, והוא בעוד כחודש.

אבל רציתי לדעת יש בפורום עורכי דין לזה לא?

לכן פירסמתי זאת שוב.

ואני לא מזלזל חלילה באף אחד מחברי לפורום, ההפך אני מעריך את העזרה ממכם ותמיד אשמח לשמוע ממכם.

הסיבה שבגללה פירסמתי שוב זה על מנת שהעורך דין/עורכי דין יתנו בנוסף אליכם את חוות דעתם.

קובי

פורסם
אתה עומד בשתי חזיתות. האחת בית המשפט והשניה משרד הרישוי

העבירה היא עבירה שמהותה במקרה שלך טכנית ולא מהותית והראיה הטובה לכך היא שמשרד הרישוי נתן לאבא להמשיך לנהוג, וזאת על סמך בדיקות רפואיות שעשה מיד לאחר קבלת הדו"ח , כך שאין חולק שאביך כשיר מבחינה רפואית והיא לא הנושא.

את הנקודה הזאת יש להדגיש בבית המשפט כמו את העובדה ששלחתם בזמנו את החומר הרפואי שהתיר לו לנהוג מבחינה רפואית. (כמובן שכיום הבדיקה כבר לא רלבנטית ). ורק תקלה מינהלית בדואר ישראל או במשרד הרישוי גרמה להסתבכות האומללה.

חלקכם ברשלנות היה שלא עקבתם על כך שלא קיבלתם רשיון חדש , וקח את האחריות על כך בבית המשפט . סתם לסקרנות ( מה שם השופט )

מעריך שהדבר יסתיים בקנס בלבד בבית המשפט.

אם אלה יהיו התוצאות המערכה עוברת למשרד הרישוי

אביך אמור לעבור בדיקות רפואיות כפי שנדרש מכל בעל רשיון נהיגה מעל גיל 65 וזאת למען בטחונו ובטחון שאר המשתמשים בדרך. היה ואת הבדיקות הללו הוא יעבור איני רואה שום סיבה שלא יחודש לו הרישיון במסגרת הסמכות הקיימת בתקנה בסופה, ללא כל מבחנים .

נשמח לשמוע ממך על התפתחות הדברים.

שלום, אבי נעצר לפני כ8 חודשים לבדיקה רגילה של רישיונות.

בבדיקה נתגלה שהרישיון לא בתוקף מעל לשנה(למען הדיוק-שנתיים), ולכן הוא לא יכול יותר לנהוג.

אני הגעתי למקום ואספתי אותו.

יש לנו זימון למפשט בעוד כחודש- רציתי לדעת מה עליי לעשות?

באותו היום ניגשתי למשרד הרישוי, והם אמרו שהרישיון לא נשלח בגלל שהם לא קיבלו את הטופס של הבדיקות הרפואיות(אבי בן 73), אני זוכר שאני הלכתי איתו יחד לבדיקות ושלחתי להם את הבדיקות בעצמי, אני מודה שטעיתי שלא בדקתי שזה הגיע.

כמובן שהוא קיבל רישיון באותו היום בתנאי שהבדיקות הרפואיות יתבצעו שנית, לקחתי את הרישיון הנייר שקיבלנו, והלכתי איתו לבדיקות, והפעם בדקתי שזה הגיע וקיבלתי אישור.

מאז אבי נוסע עם רישיון זמני.

רציתי לדעת מה עליי לעשות?

הבנתי שעלולים לחייב אותו לבצע שיעורים וטסט מחדש, אם אכן זה יהיה כך הסיכוי שאדם בן 73 עם ליקוי שמיעה קל וקושי בהבנת השפה יצליח ויעבור שואף לאפס.

הבנתי שאני יכול להתקשר לשמטרה, לקבל את הטלפון של התביעות ולגשת לדבר איתם ולנסות להגיע להסכם כולשהו שיגמר בקנס(מבחינתי שישללו לי את הרישיון ואני יתחיל מחדש).

אם אני עושה זאת, ואני אקבל תשובה שלילית ישנה אפשרות להגיש עירעור על כך?

האם לאחר המשפט, אני יוכל להגיש עירעור על פסק הדין(במידה ויחליטו שהוא יצטרך לעשות הכל מהתחלה)?

מה הסיכוי להוציא אותו מזה ללא לימוד נהיגה ותיאוריה מחדש?

תודה רבה!

בית משפט לא מחייב אנשים לעשות טסט או שיעורים.

בית משפט נותן קנסות ,שלילות ,מאסר.

למה עד עכשיו אביך לא קיבל רשיון קבוע. את זאת עליך לבדוק במשרד הרישוי.

וכל התהליך הזה לא קשור כלל למשפט עצמו.

עשה זאת דבר ראשון .יקל עליך בשיחה עם התובע או בבית המשפט.

תנסה לתאם פגישה עם התובע לפני המשפט עדיף כמובן, או ביום המשפט לפני תחילתו.

אל תציע לו את ההצעה הלא רצינית של העברת האשמה אליך, אלא תסביר כי קרתה טעות אביך אדם מבוגר שאינו שולט בשפה , ומכאן נובעת התקלה, ונקווה שיבין ויסתיים הדבר בקנס לא גדול.

השופט אטינגר שופט טוב.

כמובן שעל גזר הדין שלו ניתן לערער.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
(מבחינתי שישללו לי את הרישיון ואני יתחיל מחדש).

לא ניתן להעביר אישום מסוג זה לאדם אחר (במקרה זה אליך), הרשיון נהיגה על שם אביך ולכן הוא צריך לשאת בתוצאות.

Dr_Janana סיכם את הדברים בצורה ברורה ביותר.

בהצלחה

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תאמינו או לא, לאבי ז"ל היה אותו סיפור בגיל 70 ומשהו: נתפס בבדיקה לילית שגרתית עם רשיון שאינו בתוקף.

למה לא היה רשיון תקף - זה סיפור אחר, משעשע ומוזר בפני עצמו.

נתנו לו 48 שעות להציג רשיון במשטרה. אז נתנו. מצאו למי.

עברה שנה ומשהו, הגיע זימון. הלך למשפט. ללא יצוג.

אומר לו השופט: אדוני, מה איש בגילך, עם ותק וכישורי נהיגה כאלו (הוא ראה את הרשיון הלא תקף) עושה פה עם כל הפרחחים הצעירים? למה לא היה לך רשיון?

ענה: תראה כבודו, באותו לילה הייתי אצל גברת אחת. פתאם אנחנו שומעים שבעלה בא במפתיע מהמילואים. צ'יק ת'ק תפסתי את הבגדים, קפצתי מהחלון של הבית הפרטי, רצתי למכונית ונסעתי משם. התיק הקטן עם כל המסמכים שלי והרשיון נשאר שם, כנראה מתחת המיטה.

שואל כבודו: אדוני, בגילך?

עונה: (תוך הקשת 3 נקישות על הדוכן) טאץ' ווד, הכל עובד !

אמר השופט: לך הביתה !

הסיפור אמיתי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אז ככה:

אבי קיבל את הרישיון נהיגה שלו מפלסטיק והתוקף שלו הוא עד נובמבר 2012.

הצלחתי להשיג את מחלקת תביעות תעבורה של המשטרה וקבעו לי פגישה בתאריך 7 לחודש.

המשפט מתקיים ב10 לחודש.

מה אני עושה הלאה?

חשבתי אולי לדחות את המשפט- כיצד אני עושה זאת?

קובי

פורסם
תאמינו או לא, לאבי ז"ל היה אותו סיפור בגיל 70 ומשהו: נתפס בבדיקה לילית שגרתית עם רשיון שאינו בתוקף.

אומר לו השופט: אדוני, מה איש בגילך, עם ותק וכישורי נהיגה כאלו (הוא ראה את הרשיון הלא תקף) עושה פה עם כל הפרחחים הצעירים? למה לא היה לך רשיון?

ענה: תראה כבודו, באותו לילה הייתי אצל גברת אחת. פתאם אנחנו שומעים שבעלה בא במפתיע מהמילואים. צ'יק ת'ק תפסתי את הבגדים, קפצתי מהחלון של הבית הפרטי, רצתי למכונית ונסעתי משם. התיק הקטן עם כל המסמכים שלי והרשיון נשאר שם, כנראה מתחת המיטה.

הסיפור אמיתי.

מעשייה יפה.

בשביל מקרים כאלה (ואחרים) ניתנת לך האפשרות להציג את רישין הנהיגה שלך תוך 48 שעות.

אם לא הצגת אותו כעבור הזמן הנתון, כנראה שאין לך רישיון, או שלא באמת אכפת לך ממנו, אז חבל.

אני לא מכיר אותך, אבל נראה כאילו המצאת סיפור נחמד.

לפותח השרשור, למה לדחות את המשפט? אתה רוצה שאבא שלך יגיע לגיל 75 ויקחו לו את הרישיון? מזה משנה?

מצד אחד תגמרו עם זה כבר, תגיד במשפט שאתה מעוניין שיתנו לו קנס ולא ישללו לו את הרישיון על מנת שיוכל להתנייד,

מה שגם ככה לא פשוט בגילו, ותקווה שהשופט/ת יקלו עמכם.

מצד שני,

תסלח לי סליחה גדולה מאוד על מה שאני הולך לשאול, אבל אדם בגילו עם סעיף שמיעה, שלא יכול לעבור תיאוריה,

או לחילופין להבין בכלל את החומר הנלמד, מה יש לו לעשות על כבישי ישראל?. קצת קשה לי לקבל את זה.

רותם.

פורסם

הסיפור אמיתי.

אכן מעשיה יפה, אבל סתירה בחובה.

כתבת שלא היה לו רישיון בתוקף, אבל בביהמ"ש הוא טען שהוא שכח את הרישיון אצל הגברת.

או שגם השופט היה מבולבל?

פורסם

תסלח לי סליחה גדולה מאוד על מה שאני הולך לשאול, אבל אדם בגילו עם סעיף שמיעה, שלא יכול לעבור תיאוריה,

או לחילופין להבין בכלל את החומר הנלמד, מה יש לו לעשות על כבישי ישראל?. קצת קשה לי לקבל את זה.

רותם.

קצת לא יפה מה שאתה כותב.

אחותי עובדת עם חרשים, יש ביניהם חרשים, שנולדו (ויום אחד יומתו) כחרשים.

בין החרשים יש נהגים נפלאים, עם 0 גדול של קנסות ודוחו"ת.

יש לי קולגה בעבודה, שהוריו חרשים לחלוטין. אביו חרש מגיל 19 (נפגע בצבא) ואימו נולדה כחרשת לחלוטין.

אביו של אותו חבר, הוא חלק ממשפחה, של האנשים שאחותי עובדת איתם.

אדם חרש הוא אומנם סוג של נכה, אבל יש לנו בארץ עורכי דין חרשים, ואפילו מנתחים חרשים.

חרש הוא אומנם מוגבל, אבל יש לנו בארץ אנשים בריאים, שמוגבלים אפילו יותר מאותם מוגבלים.

בשביל נהיגה לא צריך שמיעה תקינה.

מה ההבדל בין אדם, שחרש לחלוטין כמו לבנה של איטונג, ובין צעיר בן 18 שיש לו ברכב ציוד שמיעה, שלא היה מבייש אפילו מסיבה של רג'א ראם?

אין הבדל.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
בשביל נהיגה לא צריך שמיעה תקינה. רצוי כן הכרחי לא

מה ההבדל בין אדם, שחרש לחלוטין כמו לבנה של איטונג, ובין צעיר בן 18 שיש לו ברכב ציוד שמיעה, שלא היה מבייש אפילו מסיבה של רג'א ראם?

אין הבדל.

יש הבדל ענק

הראשון מודע לנכותו ונוהג בהתאם

השני חושב בסבבה שהוא במסיבה ומתנהג בהתאם.

ואת התוצאות רואים בכביש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי השאלה על השמיעה של אבי, אני אסביר לך למה הכוונה, זה לא שהוא לא שומע כלל.

פשוט הגיל עושה את שלו, כמו כמעט כל אדם מבוגר בגיל 70+ השמיעה שלו חלשה יותר.

לגבי התיאוריה- הוא לא מבין כול כך עברית, אם תעשה לו תיאוריה בשפה שהוא מבין(פרסית) אני חושב שהוא יעבור, סה"כ עצרו אותו מלא פעמים לבדיקות, ואין לו עבר בעייתי- פה ושם על נסיעה ללא חגורה.

זה לא שהוא נוסע והוא לא מודע לסביבה שלו.

קובי

פורסם
אכן מעשיה יפה, אבל סתירה בחובה.

כתבת שלא היה לו רישיון בתוקף, אבל בביהמ"ש הוא טען שהוא שכח את הרישיון אצל הגברת.

או שגם השופט היה מבולבל?

אין שום סתירה. אני יודע שהרשיון שלו לא תקף, אתה יודע, אבל השופט לא!

יש אבחנה בין אין רשיון (שזה לא היה המצב) לתוקף. ממילא גם העניין שעלה בזימון היה אי הצגת רשיון.

לטעון אפשר מה שרוצים, בית המשפט הוא לא פעם זירת תיאטרון וזה בהחלט משפיע על השופטים, הם בני אדם כמו כולם.

שמעתי שבשנים האחרונות בלימודים משפטים יש גם קורס בהצגה ותיאטרלוית.

ולרותם - כתבתי שהסיפור אינו עלי, ככה שדבריך לא ממש לעניין. גם דעותיך על הגבלת נהיגה לקשישים וחרשים היא דעה רעה ושלילית. למה להגביל להם את הניידות? תרצה שיעשו לך את זה עוד כמה עשרות שנים?

לידיעתך - מעל גיל 65 אדם חייב לעבור בדיקה רפואית כל כמה שנים כדי לקבל היתר נהיגה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...