Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי ואני מודע לכך, אני בכל זאת בדעתי.

ניידות קיימת תמיד, סבתא שלי בת 75 וכבר 20 שנה נוסעת באוטובוסים ומונית.

אני לא חושב שגם לה צריך להיות רישיון, לא כי לא בא לי, ולא כי אני לא רוצה,

פשוט כי אכפת לי ממנה ומכל שאר האנשים על הכביש כולל אותי.

נכון שיכול להיות שתנהג הכי יפה בעולם ובהתאם לחוקים ולתנאי הדרך ויום מן הימים

יעבור איש באדום ויתנגש בך, ואז תרגיש את מרפי דוקר אותך בגב, אבל הרי

שמטרת אגף התנועה במשטרה ומשרד התחבורה להפחית את הסיכויים האלה כמה שיותר,

וכאן נכנס לתמונה גילו ומצבו הבריאותי של אדם שנמצא מאחורי ההגה.

תסכים איתי שאצל רוב האנשים מעל גיל 70, כושר התנועה הופך קשה, מהירות התגובה מתארכת,

כושר ההבחנה נפגע ואני מתחיל להזכיר לעצמי את הפרסומת ההיא.

אני יודע שזה מעליב, ולכל אחד מאיתנו יש סבתא או סבא שרוצים בסך הכל להגיע למעוז חפצם בשקט,

אבל השקט הזה מפחיד אותי ואני לא אשקר.

ולגבי הסיפור אמרתי שהוא הזוי, הבחור היה צריך להביא את הרישיון לתחנת המשטרה,

אם השופט היה טיפש מספיק בשביל לא לבדוק את זה, זה רק עניין של מזל.

רותם.

פורסם

תותחן, אתה כנראה לא מכיר אנשים. אתה מזכיר לי את ההודעות בפורום גאדג'טים על הקושי להתאים טלפון לאבא הזקן בן ה-50 (ודומני שגם כאן, בדביקים של פורום קניה ומכירה, יש שרשור על רכישת רכב לזקנים בני 50).

אז אני עברתי את גיל ה-50, וכך גם זוגתי, ואני מודיע לך שאין לי כל קושי לבחור רכב ולתפעל אותו. וכנ"ל גם לגבי הסמארטפון המתוחכם ביותר ועוד מכשור הרבה יותר מסובך שאני פוגש בעבודה.

במסגרותשונותעבודתי אני נתקל באנשים בני 70 ו-80 ואפילו יותר אשר ראייתם צלולה והכושר המנטלי מוטורי שלהם תקין, והם שקולים ומודעים למגבלותיהם והרבה פחות מסוכנים לסביבה מכמה טיפוסים שמתפרעים על הכביש ומתגאים בכך - כמו בשרשור הזה. לקבוע שכל אדם מעל גיל 65, או 70, או 75 אינו כשיר לנהיגה היא קביעה גורפת אשר תפגע בלא מעט אנשים שעדיין תורמים לחברה - אם בהמשך עבודה, אם בהתנדבות ואם בהרבה מאוד פעילויות אחרות, ואשר הנהיגה שלהם הרבה יותר בטוחה מזו של הצעירים אותם אתה מעריץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מעריץ של צעירים, וההפך הוא הנכון, אני חושב שברוב הדברים בעולם הניסיון הוא שעושה את ההבדל,

מה שאומר חד משמעית שאין ספק שאנשים בגיל שלך יודעים לנהוג יותר טוב מאנשים בגיל שלי, בזה אין לי ספק.

אני מאחל לך להגיע לגיל 75 ולהמשיך להיות מפוקס וצלול, עם קו מחשבה נקי ומוטוריקה נפלאה, גם בזה אין ספק.

לא הכללתי, אני דיברתי על הרוב ובלבד שלא קבעתי שאסור להם לנהוג או כל דבר שכזה, בשביל זה יש את משרד התחבורה.

לא פעם יצא לי לראות בכביש אדם מבוגר נוסע אט אט בקצבו שלו ומותיר אחריו שובל של נהגים כעוסים ועצבניים שמאותתים,

מצפצפים, עוקפים מימין או כל דבר שכזה. שלא תחשוב לרגע שאני אחד מאלה, אני סובלני וסבלני כלפי כל קהל הנהגים

בישראל, שיהיו אשר יהיו נשים, גברים, נערים מתבגרים, זקנים- דעתי עומדת על כך שיש להקפיד יותר בגיל הזה וזהו.

רותם.

פורסם

ערב טוב קובי

כשלנהג אין רשיון תקף מעל שנתיים אזי משרד הרישוי לא יתן לו רישיון נהיגה אלא לאחר תאוריה וטסט.

את משרד הרישוי לא ממש מענינים הנימוקים לאי תשלום האגרה ולסיבת אי חידוש הרישיון. אגב לפני מספר שבועות הייתי בפגישה אצל שר התחבורה ואחת הסוגיות שהעלתי בפניו היה העניין הנדון. לא ברור לי מדוע שאדם שלא חידש רישיון מסיבה כזו או אחרת- לא העביר כתובת במשרד הפנים, לא היה לו כסף לשלם את האגרה מאבד את רישיונו. כשעו"ד לא משלם את רישיונו לא שולחים אותו חזרה לאוניברסיטה ולמבחנים כך גם רופא מתווך וכו'.. מדובר בצעד קיצוני ופוגעני שאני נתקל בו לפחות אחת לחודש.

בשלב הזה ועד שיוגש בג"צ (הנאשמים מעדיפים לגשת לטסט ולא לנהל מלחמות עיקשות וארוכות) או שינוי חקיקה (השר ציין כי יעביר את הדברים לצוות המשפטי לבדיקה) הפתרון הינו לעבור תאוריה וטסט ואז לרוב השופט מסתפק בקנס סמלי ביותר. (במקרה האחרון שטיפלתי בירושלים סיכמתי עם התביעה על מאה ש"ח)

בהצלחה

יהונדב בר עוז, עו"ד

פורסם

אני מקפיץ את השירשור.

יש לנו זימון למחר לעסקת טיעון אבל יש לי בעיה אחת- אני לא יודע לאיפה אני צריך ללכת?

לבית המשפט בפתח תקווה או לתחנת המשטרה של פתח תקווה?

האם יש עוד משהו שאני צריך לומר מחר? משרד הרישוי הביא לאבי רישיון קבוע מפלסטיק עד לסטוף 2012 ובמחינתו אין שום בעיה.

כמו כן, אני רוצה לדחות את המשפט, כיצד אני יעשה זאת?(להזכירכם הוא ביום שלישי או רביעי השבוע).

נ.ב- עד איזה סכום הם יכולים לקנוס את אבי? מה קורה אם יתנו לו למשל 10 נקודות ואז ישללו לו את הרישיון בגלל הנקודות?

ואיזו תקופה הם יכולים לתת לו שלילה- חודש חודשיים-שלוש?

קובי

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים.

דיברנו עם התביעה, אבי קיבל קנס של 400 ש"ח, ושלילה על תנאי.

כמה שניסיתי לבקש שנקבל רק קנס ללא השלילה על תנאי זה לא עזר אז סגרנו את זה ככה.

על איזה עבירות בידיוק מדברים בשלילה על תנאי?

הבנתי מהירות, אור אדום, נסיעה ללא רישיון בתוקף מעל שנה- מה עוד?

קובי

פורסם

יופי

תלוי מה מסכמים.

לפני המשפט תדבר שנית עם התובע ותבהיר כי מדובר בשלילה על תנאי על אותה עבירה בו הוא מואשם כעת בלבד, שזה בד"כ הנוהג.

בעבירות תנועה אמיתיות בד"כ השלילה תחול על מספר עבירות חמורות וכו' אצל אביך מדובר יותר בעבירה טכנית, לכן יש לדאוג לכך שהשלילה תחול רק על העבירה בו הוא מואשם כעת.

לא מניח כי צריך להיות עם זה בעיה ויש לראות שאכן כך מוגש לשופט, וכך נכתב בגזר הדין.

צריך לסכם גם את אורך התקופה בה התנאי הוא בתוקף בין שנה לבין שלוש שנים ואת תקופת השלילה חודש, 3 חודשים, 6 חודשים וכו'

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מצטער שכחתי לציין זאת- סיכנו לתקופה של שנה- שלילה למשך חודש על עבירות חמורות.

היא אמרה לי שעברות חמורות זה אור אדום, מהירות מופרזת ושאני יחפש באינטרנט אני בטח ימצא את הרשימה המלאה.

משום מה היא הרגישה שהיא עושה לנו טובה, דיברה בצורה מעצבנת וכמה פעמים אמרה- עזבו אותי תילכו למשפט וזהו, אבא שלי נלחץ ואמר אוקי בסדר שיהיה עם התנאי.

לא אמרו לנו להגיע למשפט, אמרו שהטופס של העסקה יגיע לשופט הוא יתן על זה את האישור עם החותמת ואז נקבל לבית דוח לתשלום של 400 ש"ח.

אמרו לנו שאנחנו כבר לא צריכים ללכת, האם בכל זאת ללכת?

תודה רבה ישה!!!

קובי

פורסם

אני מעדיף שתלכו כדי שלא יהיה "טעות"

תנסה לשנות את רוע הגזירה שלא יחול על עבירות חמורות כי אין בכך הגיון בכלל עם התובע /ת לפני הדיון.

לא תצליח אביך יצא די בזול, ומבחינתו עיסקה מצויינת וגם אם יעבור במהלך השנה עבירה מן העבירות החמורות לא כולם הם הזמנה למשפט אלא תשלום קנס בלבד ולכן הפעלת התנאי לא תבוא לידי ביטוי.

הפעלת התנאי רק על ידי בית משפט , וגם אז אפשר יהיה לטעון כנגד הפעלת התנאי

בהצלחה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, האם כדאי לנסות להוריד את התנאי?

הסיבה היא פשוטה- הם יגידו לי למה?

הרי אם אבא שלי נוהג כמו שצריך אין לי סיבה לדאגה.

ואם אני דואג אז סימן שאבי לא נוהג כשורה.

זה מה שהמשטרה אמרה לי מה לעשות?

האם הם יכולים להעלות את העונש מחר או שרק ניתן להוריד ממה שכבר סגרתי עם המשטרה?

קובי

פורסם

תודה רבה לכולם על עזרתם.

השופט קיבל את העיסקה, התביעה לא הסכימה להוריד את התנאי/ להקל אותו רק לעבירה הספציפית הזו.

קובי

• תוכן חדש...