Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב משפחתי מרווח יחסית, לנסיעות יומיומיות מפ"ת לירושלים בתקציב של כ-100 אלפי ש"ח (ניתן למתוח מעט).

במשפחתי 2 מבוגרים ושלושה ילדים (2 בוסטרים וכסא תינוק).

המליצו לי ללכת על הרכבים הבאים:

מזדה 6

פורד מונדיאו

טויוטה אוונסיס

יצוין כי בתקציב שציינתי לעיל, אוכל לרכוש כנראה רק שנת 2007 של אחד מהדגמים הללו.

שאלותיי:

1. האם במחיר זה לא כדאי לקנות רכב מקבוצה 2 אך משנה יותר מתקדמת?

2. האם הדגמים של הרכבים שצוינו לעיל השתדרגו בשנת 2008, כך שרכישת הדגמים של שנת 2007 אינם כדאיים?

3. אילו מבין הדגמים הללו מומלץ יותר בהתחשב בנתונים המשפחתיים ובמרחקים אותם הוא אמור לגמוע (תצרוכת דלק וכדומה).

תדה מראש!

פורסם

ערב טוב בתקציב הנ"ל הייתי בהחלט הולך על משפחתית/מנהלים , הרכב אמור להסיע משפחה שלמה ככה שרכב מקבוצה 2 יהיה צפוף ולא נוח אפילו שתוכל לרכוש אחד משתנון מתקדם יותר, בתקציב הנל הייתי דווקא מחפש פאסאט משנת 2007, רכב חזק, מפנק מאד וגם מרווח. הרכבים שהצגת הוחלפו כבר משנת 2007, למרות שהוצגה פאסט חדשה בחול היא בהחלט הרבה יותר מודרנית, ומרווחת, יש לקחת בחשבון הוצאות דלק וטיפולים מעט יקרים יותר אבל בכל זאת היתרונות עולים על החסרונות.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אתה צריך דיזל חבר.

בתנאים שרשמת, הרכבים שציינת יצרכו כ11 ק"מ לליטר בממוצע.

ועם ממוצע של כמעט 200 ק"מ ביום עלויות הדלק יהיו עצומות.

עם רכב דיזל אני מאמין שתוכל להגיע ל15-18 ק"מ לליטר תלוי בסוג הרכב.

במקומך הייתי מחפש מגאן, אוקטביה או ג'טה.

אם בא לך להתפנק אז פאסאט או מונדיאו, אולי אפילו סופרב.

ואם יש לך ראש פתוח להצעות ואין לך בעיה עם גיר ידני אז ברלינגו או פרטנר מהדגם החדש הם רכבים משפחתיים מצויינים.

פורסם

אתה צריך דיזל חבר.

בתנאים שרשמת, הרכבים שציינת יצרכו כ11 ק"מ לליטר בממוצע.

ועם ממוצע של כמעט 200 ק"מ ביום עלויות הדלק יהיו עצומות.

עם רכב דיזל אני מאמין שתוכל להגיע ל15-18 ק"מ לליטר תלוי בסוג הרכב.

במקומך הייתי מחפש מגאן, אוקטביה או ג'טה.

אם בא לך להתפנק אז פאסאט או מונדיאו, אולי אפילו סופרב.

ואם יש לך ראש פתוח להצעות ואין לך בעיה עם גיר ידני אז ברלינגו או פרטנר מהדגם החדש הם רכבים משפחתיים מצויינים.

הממוצע יהיה יותר באזור 120 ק"מ ליום. האם לדעתך עדיין מצדיק דיזל? והאם הדגמים שציינת הם דגמים התומכים בדיזל?

פורסם

אכן נשמע שאתם גובלים בסף הכדאיות של דיזל.

מצד הבנזין אני מציע לבדוק את הונדה סיויק שהיא משפחתית מרווחת וידועה כחסכונית יחסית וגם את טויוטה קורולה מ-2009 אבל כאלה אוטומטיות בלבד, בשנה הזאת נמכר גם הגיר הרובוטי וגם האוטומטי לכן יש לשים לב.

מצד הדיזל האופציות כבר צוינו אך יש לשים לב שהמושב האחורי של הג'טה (ניתן לשקול גם את אחותה הסקודה אוקטביה) לא מאוד מרווח ויש לבצע בדיקה פיזית ברכב עם הכיסאות וההתקנים בהם אתם משתמשים להסעת הילדים.

בהצלחה.

פורסם

הגעתי ליישורת האחרונה ואני צריך להחליט כעת בין מזדה 6 החדשה לקצ'רי שנת 2008 (מצב מצוין, קילומטראז' נמוך במיוחד) לבין קורולה 2010 מהניילון במחיר כמעט זהה.

השאלה היא יותר עקרונית- האם רכב מפנק ומרווח יותר שכבר מצוי שנתיים על הכביש או רכב חדש מהניילון, 3 שנים אחריות, יד ראשונה- ובקיצור, כל היתרונות של רכב חדש.

האספקטים אותם לדעתי יש לבחון:

1. תצרוכת דלק- כאמור לכ-30,000 ק"מ בשנה.

2. אחזקה שוטפת.

3. ירידת ערך.

4. אחריות.

5. ידיים (יד ראשונה לעומת יד שניה).

6. מנוע 1600 מול 2000.

7. נוחות ותפנוקים.

מה דעתכם?

פורסם

אני מעריך שההפסד מבחינת ירידת הערך יהיה דומה ויש לזכור שהמאזדה כבר שת שנתיים וחצי-שלוש ועם קילומטרים נמוכים, לכן אם תחזיק בה 3 שנים ותכסה כ-90 אלף קילומטרים אז הרכב אז הרכב לא ייחשב כרכב שנסע המון. אבל רכב בן 3 לדוגמה עם 90 אלף קילומטרים זה משהו שמצריך הפחתה במחיר בזמן המכירה.

אחזקה שוטפת גם אני לא חושב שצפויים הבדלים משמעותיים בטיפולים במוסכי היבואן.

אחריות היא דבר שתקבל בטויוטה אבל במאזדה לא, בכל מקרה שני הרכבים ידועים כאמינים למדי.

מנוע ה-1.6 של הטויוטה בהחלט מספק מבחינת ביצועים ותיבת ההילוכים האוטומטית פועלת היטב, אבל גיר אוטומטי עם 4 הילוכים זה מציק מעט לעיתים. למאזדה יש 5 וזה תורם לשיוט נוח ושקט יותר במהירויות גבוהות.

המאזדה נוחה יותר מבחינת נוחות נסיעה ושיכוך מהמורות, תא הנוסעים שלה מבודד יותר טוב מרעשים חיצוניים והאיבזור דיי דומה לשל הקורולה GLI מלבד תוספת של 6 כריות אויר במאזדה, חימום מושבים וחישוקי מגנזיום.

מקווה שעזרתי במשהו, בהצלחה.

פורסם

בקיצור, עושה רושם שהכיוון הוא המאזדה, למרות שאני חייב להגיד שקיים פיתוי אדיר ברכישת רכב חדש.

בכל זאת, אף אחד לא נסע עליו לפניך, יד ראשונה, אחריות מלאה, בלי בדיקות ובלי בטיח.

התלבטות...:-D

• תוכן חדש...