Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה

אנו מתכוונים לרכוש רכב נוסף למשפחה, כרגע במשפחה 3 נהגים אשר נוסעים על הונדה אקורד V6 בודדה אשר עברה 430,000 ק"מ (ונוסעת כמו חדשה,טפו טפו טפו)

עקב היותי סטודנט אני מעוניין ברכישה הכלכלית ומשתלמת ביותר אבל גם להנות קצת בדרך, (המעבר מאקורד לחיפושית הוא בילתי אפשרי בישבילי)

האוטו יסע לפחות 25,000 ק"מ בשנה, במזומן אוכל לשים 30,000 אש"ח ובמידה ואצטרך יותר אוכל לקחת מימון או הלוואה

צימצמתי ל-3 אופציות (מזול ליקר) שלדעתי יתנו תמורה של כלכלי\מהנה\אוטו טוב:

1.פורד פוקוס 2002, 30 אש"ח, זול, אוטו טוב, אבל מה עם האחזקה? איך להיפטר אח"כ?

2.מאזדה 3 2006, 60 אש"ח, שזה כפול, אבל היא תשמור על הערך ותיהיה אמינה יותר (גם עקב שנתון)

3.הצעה של אלדן - מאזדה 3 2010 עם 7,000 ק"מ בלבד ב105,000 ש"ח (חדשה על הכביש עולה 121,000)

באופצייה השלישית אני מקבל 3 שנות אחריות, שמירת ערך, אוטו חדש, ואוטו שאוכל למכור אותו בקלות מאוחר יותר

אבל אני אצטרך גם מימון על האוטו ובסופו של דבר הוא יעלה לי 115,000 (אחרי הריבית, יש להתחשב בעובדה שאני אקח 60 תשלומים שאוכל לעמוד בהם ולחן התוספת של 10,000 אלף שקל לא כלכך משמעותית בעיניי)

4*.(בונוס:))הצעה משלמה Sixt לגבי ליסינג מימוני של מאזדה 3 2008 60,000ק"מ ב80,000 אש"ח, אבל חברים אמרו לי להתרחק מהם (גם הריבית על המימון היא 10% ואולי לא כלכך כידאית)

האם לדעתכם האופציה 3. הרבה פחות כלכלית מ1.?

או שאם ארכוש פורד פוקוס שעבר כ120,000 ק"מ ואחרי 3 שנים יהיה 200,000 ק"מ ושנתון 2002 + תקלות + ירידת ערך ובעת מכירה אצתרך לרדת עוד במחיר, אז האם אני לא מפסיד יותר כסף (ומרוויח כאב ראש) מאשר רכב חדש (יקר) עם אחריות?

אני אשמחחחח לשמוע כל דעה בנושא, תודה רבה לכווולם!

פורסם

אתייחס רק לאפשרויות שציינת, ולא ארחיב למכוניות אחרות שאולי יתאימו יותר (למשל - סופרמיני במקום משפחתית).

1. אחזקה כמו של מאזדה 3 בערך. איך להיפטר? מוכרים. אחרי שלוש שנים למשל הוא יהיה שווה 18K, הפסד של 12K נניח.

2. אחרי 3 שנים תהיה שווה 40K. תהיה אמינה יותר - נניח 5K פלוס - כלומר 15K הפסד.

3. אחרי מימון 115K, אחרי 3 שנים תהיה שווה 75K נניח, הפסד של 40K. יותר אמינה? נניח 5K פלוס. סה"כ 35K הפסד.

4. נוותר.

מכאן לדעתי האופציה השנייה היא הטובה ביותר כלכלית, בתנאי שאתה יכול לממן את ה-60K בקלות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה אתה חושב שלעבר מאקורד למזדה זה לא כמו לעבור לחיפושית?

גם אם תקנה פוקוס ותחליף אותה כל שנה וחצי עדין האופציה תהיה כדאית יותר.

אם כבר ללכת על חדש, כנס לסוכנות מאזדה ותבקש יפה מימון לרכב. אני בטוח שתקבל שם מימון הרבה יותר טובה מאלדן וככה גם יהיה חדש מהנילון + פחות יד במחיר של כ-122 אלף ש"ח.

A3

A4

פורסם

לגבי המימון: איך הגעת כך שמימון של 75K ל-5 שנים יעלה לך 10,000 ש"ח בריבית? אפילו אם תקבל ריבית פריים פחות 0.5% הריבית תהיה גבוהה יותר, וזאת בהנחה האופטימית שהפריים לא יעלה מעבר לרמתו כיום (3.5%). גש לבנק ובקש הצעה להלוואה לפני שאתה כותב ש"תוכל לעמוד בתשלומים", ובקש חישוב של ההחזר החודשי אם הריבית עולה ב-0.5% או 1% (לפחות) שכן נדמה לי שצפויה לך הפתעה לא נעימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני חושב כמו רוני, שעדיף לך לקנות מאזדה 06.

לי לדוג' יש מאזדה 3 2005 ועד עכשיו חוץ מטיפולים שוטפים לא היו בעיות.

ידוע שרכב חדש מהחברה מאבד ב3 שנים הראשונות הכי הרבה מערכו, ככה שחבל על הכסף.

פורסם

מבחינה כלכלית, האופציה הראשונה תהיה הזולה ביותר, בהנחה שתמצא רכב שמור יחסית.

לפוקוס יש המון חלקי חילוף בשוק, הרכב אמין מאוד באופן יחסי וירידת הערך מהמחיר הזה תהיה שולית.

מחירי ביטוח לפוקוס מהשנים האלה זה בדיחה, הרכב שוקל מעט מאוד (כמעט כמו סופר מיני) וכבונוס הוא הרכב היותר מהנה לנהיגה. בכללי, הייתי ממליץ לך ללכת על גירסת ה-5 דלתות שהרבה יותר מתאימה לצרכיך.

החישוב של רוני נכון אבל הוא לא לוקח בחשבון עלות נוספת של 30K ברכישת הרכב, זה לא המון כסף אבל אם ניזרום עם התחשיב של רוני, שים את ה-30K האלה בבנק ולאחר 3 שנים הם יהיו שווים 33 מה שמשנה בקצת את התמונה.

פורסם

תודה על התגובות חברה, באמת אופצייה 2 נראת הכי טובה,

ואם יש לכם הצעה לאוטו טוב אחר (גם סופר מיני) אני אשמח לשמוע,

פשוט לפי מה שראיתי שכל סופרמיני לא תיהיה זולה לרכישה או תחזוקה מפורד פוקוס, לכן אני חיפשתי פוקוס 5 דל' שהוא קטן\גדול זול וטוב ועדיין, האם יש משהוא שהרבה יותר משתלם (חוץ מהאופצייה השניה?)

תודה!

פורסם

מצחיקים אותי השרשורים של מה כלכלי או לא.

הרי דיברנו כבר על כך שרכב אינו נכס,אלא הוצאה.אם כך בכל מקרה מפסידים,השאלה איפה פחות.

מימון יגרור הוצאת ריבית בלבד של כ- 30,000 ולא 10,000.

אם אתה חושב רק כלכלית -מאזדה 3 2006 \-קנה רק מפרטי וכזו שנמצאת במצב טוב (אבל לדעתי זה יעלה לך יותר מ-60,000 אלא אם תקנה מליסינג /השכרה שם כבר יש הרבה זבל).

הסיבה: רכב כמעט חדש יספוג ירידת ערך רבה אם כי קיבלת כבר 16,000 הנחה אז אולי ההפסד יהיה פחות גדול.

אם הסיבה להפחתה היא שהרכב מהשכרה,קח בחשבון את ההפחתה למוכר בעוד X שנים כאשר תרצה למכור.

נניח,שתקנה את המאזדה ובעוד 3 שנים תרצה להחליף אותה אז תוכל למכור אותה בסביבות ה-75,000.

מההפרש הזה, תקזז את יתרת ההלוואה (אם תשלם את יתרת הקרן בפרעון מוקדם תהיה פטור מהריבית וישאר לך לתשלום סה"כ 30,000) ותעשה חשבון עם מה באת ועם מה נשארת.

אבל,אם אתה מתכנן להחזיק ברכב מעל 5 שנים יכול להיות,שעניין ירידת הערך פחות חשוב לך מאמינות ודווקא רכב יותר חדיש עם פחות הפתעה בתחזוקה יהיה טוב יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מבלי לקבל פירוט מדויק של העו"ש שלך בשנה האחרונה אני לא חושב מישהו יכול לייעץ לך מה כלכלי יותר בשבילך.

השאלה כמה כסף זמין יש לך בשביל רכב ולא כמה אחוזי ריבית אלדן/שלמה/חיים מציעים לך על המימון.

פורסם

תודה לכווולם על התגובות, אני פתוח להצעות על רכבים אחרים אם יש לכם להמליץ.

מצחיקים אותי השרשורים של מה כלכלי או לא.

הרי דיברנו כבר על כך שרכב אינו נכס,אלא הוצאה

תרשה לי לחלוק עליך, כל דבר שאני רוכש תמצע לאחר השווא של עלות מול תועלת,

כאן השיקול העיקרי נובעה מחיסכון גדול בזמן,

בתחבורה ציבורית הזמן שנדרש לי להגיעה ללימודים (במקרה הטוב) הוא שעתיים, לעומת זאת ברכב לוקח לי כ20 דקות,

ז"א לשני הכיוונים אני אבזבז 4 שעות על נסיעות במקום 40 ד', האם לחסוך 3 שעות וחצי כל יום במשך 3 שנים זה לא כלכלי? תלוי למי, לי החסכון בזמן מאוד כלכלי!

פורסם

בכל התחשיבים שהובאו חסר מימד הזמן. אין דין אדם המחזיק ברכב 3 שנים כדין אדם המחזיק בו 10. מי שמתכוון להחזיק ברכב שנים רבות יעדיף רכב חדש - אשר בד"כ ייתן לו יותר שנים של שקט מהמוסך ופחות מחזורי החלפה על כל הזמן והכסף המושקע בכך. מי שמעדיף לרכוש רכב לתקופה קצרה מפסיד הרבה יותר מירידת הערך של רכב חדש (בחישוב מצטבר על פני כמה כלי רכב, נניח 3-4 משך 10 שנים) ולכן עדיפה לו רכישת רכב מיד שניה.

טענתו של פרוסטי7 רלוונטית להחלטה על עצם הצורך בהחזקת רכב, לא לבחירה בין רכישת רכב חדש או רכב משומש. אני מסכים אתו שבזבוז הזמן בתחבורה ציבורית ישראלית הוא פקטור המצריך התחשבות, אבל גם זאת עד גבול היכולת הכלכלית להחזיק רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...