Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסאאב חוזר לחיים - לאיטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שלוש, או ארבע שנים שבהן הרכב היה בתרדמת ללא השגחה רפואית (מיד הסברים) ובהן גם אני הייתי טרוד בהמון עניינים (ילדים, בניית בית, קריירה) קיבלתי דחיפה ממקום לא צפוי להתחלת תהליך שיקום לסאאב.

המקום הלא צפוי הוא אימי, שהסאאב חנה מול ביתה בשנים האחרונות.

סיפור המעשה:

הסאאב בבעלותי מאז 1996, בתחילה הוא היה רכב יום-יומי שלי ולפני כ 10 שנים עבר למעמד "רכב כיף". בדרך הוא עבר שיפוץ מנוע וגיר אצל אדמונד ביהוד (מוסך עוז שכבר לא קיים) והייתה גם תאונה לא נעימה שהעמידה אותו למספר חודשים שבסופם הוא שוקם אצל דיקר בכפר אחים.

את הסאאב העמדתי ברחוב ללא כיסוי או השגחה לאחר שנכשלתי בטסט על כמה דברים פעוטים ופשוט לא היה לי זמן, כסף או אנרגיה לטפל בהם. רציתי לחכות לסיום תהליך הבניה של הבית שלנו ולפנות אז זמן לתחביב.

זמן קצר אח"כ הסאאב ספג פגיעה לא נעימה בכנף קדמית, כולל שבירה של הפגוש הקדמי (תמונות מצורפות). כמובן שלא השאירו פרטים ולעולם לא אמצא את הפוגע. הפגיעה הזו רק ייאשה אותי יותר והסאאב נעטפה מבחינתי בשדה הכוח "בעיה של מישהו אחר" שידוע שהופך כל דבר לבלתי נראה...

כך חלף לו הזמן, הסאאב כוסתה באבק וליכלוך, אני כאמור הייתי טרוד בנושאים אחרים ובסוף באמת מישהו אחר הרגיש שהסאאב היא בעיה שלו. אמא שלי החליטה שהגיע הזמן לשים קץ למצב. היא לקחה יוזמה ודחפה אותי להחזיר את הסאאב לכביש. כנראה שהנוף של הרכב האומלל שנשקף לה מעבר לשער ביתה לא היה מרנין במיוחד.

היא ארגנה עבורי פינוי של הסאאב למוסך שבו יבצעו תיקוני פחחות דחופים (רק קוסמטיקה קלה), ידאגו לבדיקה של המכלולים הבטיחותיים ונעביר טסט. כרגע אנחנו מחכים לצינורות בלם קדמיים שיש להחליף.

האמת, אני מתרגש. מתחשק לי כבר לחזור לנהוג ולטפל ברכב כמו בעבר. ברור לי שלא יהיה לי פנאי או ממון להשקעה מאסיבית, אבל התוכנית היא לשמור על הסאאב במצב נסיעה ולהשקיע את מעט הזמן שיהיה לי בשדרוג איטי של המכניקה, מערכת החשמל ובאיסוף חלקים לקראת שיפוץ גדול שיקרה בעתיד, אם תרצה השם (קצת אמונה לא תזיק - בכל זאת ירושלמי).

עוד כמה מילים, יש פה כמה חברים שבטח נעלמתי להם: רן שושני, רם מילון שפנו אלי מספר פעמים בפרטי ולא הגבתי - התנצלותי הכנה. אני כעת אשתדל לעקוב אחר הפורום והודעות.

ראיתי שכמה חבר'ה פה התחילו פרויקטים הקשורים בסאאב 95/96 ונותרו פעמים רבות בלי מענה לשאלות בסיסיות, אז אתם מוזמנים לשאול - לא שאני יודע את כל התשובות, אבל אני לפחות מכיר כמה קצוות של חוטים.

מקווה שהתמונות הבאת כבר יהיו אופטימיות יותר.

saab96v4-sad1.jpg

saab96v4-sad2.jpg

saab96v4-sad3.jpg

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עברו להם כשלושה שבועות והסאאב שוב נוסע בכבישי ירושלים.

עבר טסט ומוכן לקראת השיפוץ המתגלגל הארוך שמצפה לנו.

התהליך יהיה מאוד איטי משיקולי זמן ותקציב - אבל אשתדל לעדכן בשירשור לאורך הזמן.

בינתיים:

- הוחלפו צינורות הבלמים הקידמיים

- תוקנו הכנף הפגועה והפגוש החתוך

- תוקנו מספר נקודות חלודה בולטות (לא תיקון יסודי - אבל משהו שישרוד שנתיים-שלוש)

- נוקה מיכל הדלק

הרכב אמנם עם טסט ולכאורה אפשר לנסוע בו, אבל מרגיש לי מאוד "לא מחובר" הכל מקרקש ורועש. הרכב שנהנה במצב תקין מאחיזת כביש מצויינת מרגיש קצת מנותק מדי לטעמי. וכמובן הקרבורטור הכפול הארור של Solex שכל פעם נתקע על טורים גבוהים. בעיה שכבר קיימת כמה שנים ברכב ולא הצלחתי לפתור.

פרויקטים קרובים ומציאותיים:

- התקנת חגורות בטיחות במושב האחורי, כדי שגם הילדים יהנו

- החלפת ההצתה לאלקטרונית (מצאתי קיט נחמד במחיר סביר - כ 250 ש"ח)

- מציאת קרבורטור של Weber 32/36 והתקנתו

- שיקום סביבת הנהג - מחוונים, מתגים

- מעבר על כל המערכת החשמלית: חיזוקים וניקוי

- איזון גלגלים / ציר קדמי מטרה לנסות ולהחזיר את הרכב ליציבות טובה על הכביש

כמה תמונות מהיום הראשון בבית (מספר הרישוי מופיע באישורי)...

saab96V4-better1.jpg

saab96v4-better2.jpg

saab96v4-better3.jpg

יניב מיכאלי

-----------

פורסם

הראשון הבלוג של ג'ק אשקראפט, האיש והאגדה בענייני סאאב Sonnet ובענייני מנועי V4. האיש בונה מנועים המיועדים לביצועים ולמרוצים ולטובת כל מי שרוצה שהסאאב שלו תאכל אימפרזות לארוחת בוקר (טוב, זו קצת הגזמה). הוא מביא את מנועי ה V4 להספקים מכובדים של 140 כ"ס (במקור 65 כ"ס) ומחזיק מלאי מרשים של חלפים (מאוד יקרים).

הבלוג שלו זה תענוג. האיש מסביר, מצלם ומלמד איך צריך לעבוד עם הרבה כבוד למכוניות, לחלקים וללקוחות.

http://saabjournal.blogspot.com/

השני טומי מפינלנד. הבחור מחזיק כמה וכמה סאאבים מעניינים ומשפץ סאאב 96 משנת 1964 (שתי פעימות). מה שמעניין אצלו זו העובדה שהוא עושה הכל במוסך הבייתי, כולל פחחות, צבע וניקוי חלקים באלקטרוליזה. שוב, הכל מצולם ומוסבר. מעניין מאוד.

http://www.saabisti.fi/

יניב מיכאלי

-----------

פורסם

יניב לפני הכל הייתי מליץ לך לדבר עם המומחה של סאאב שמבקר כאן בפורום!

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=8651

רעשים וקירקושים יכולים להעיד על גומיות מתפוררות, ובולמים קצת יבשים.

לפעמים נסיעה הגונה פותרת חלק מהם...

אה כן גם אני אוהב את הוובר יותר:

http://motors.shop.ebay.com/__?_from=R40&_trksid=p3841.m39.l1313&_nkw=Weber+32%2F36&_sacat=

בכל מקרה מחכים לך-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
איזה יופי,

בהצלחה :-D

תעדכן את החתימה:

קלאסיקה עתידית: פיאט מולטיפלה - שנת 2002

וקאסיקה היסטורית: רנו 4 GTL - שנת 1985

אפרופו רנו, אני עוד חייב לך חיפוש במחסן של בית הורי. אשתדל לעשות את זה. לדעתי יש שם מיני תופינים שיעניינו אותך.

יניב מיכאלי

-----------

פורסם
יניב לפני הכל הייתי מליץ לך לדבר עם המומחה של סאאב שמבקר כאן בפורום!

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=8651

רעשים וקירקושים יכולים להעיד על גומיות מתפוררות, ובולמים קצת יבשים.

לפעמים נסיעה הגונה פותרת חלק מהם...

אה כן גם אני אוהב את הוובר יותר:

http://motors.shop.ebay.com/__?_from=R40&_trksid=p3841.m39.l1313&_nkw=Weber+32%2F36&_sacat=

בכל מקרה מחכים לך-רן

את אורן אני מכיר כמובן (כנראה עוד לפניך :wink:).

לגבי הרעשים, מסכים איתך לחלוטין בהחלט יש להניח שחלק מהעניין נובע מהעמידה הממושכת של האוטו. צריך כמובן גם לעבור על כל הברגים ולחזק, לגרז ולשמן את מה שצריך ואחרי שאסע כמה עשרות קלומטרים לנסות ולזהות שוב את מקור הרעשים.

הקרבורטור כמו שאני מבין בסך הכל ניתן לאיתור גם בארץ, אם אני מבין נכון ממה שקראתי הוא מורכב גם בסוזוקי סמוראי וכאלו יש לא מעט (גם בפירוקיות). לפני שאפנה לאיתור, רכישה, התקנה והתאמה של אחד כזה, אני אעשה עוד ניסיון לטפל ב Solex - קראתי שיש קיט שמחליף את המשנק מאוטומטי (מבוסס חום מים) לידני. אנסה לאתר קיט שכזה ונראה אז...

לגבי המפגש - אשתדל להגיע אולי בשישי הקרוב, אשכנע את האישה לוותר על השלאפשטונדה :idea:

יניב מיכאלי

-----------

פורסם

זה היה מהיר...

רכשתי קיט להמרה ממשנק אוטומטי לידני:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270578555500

קראתי כאן על התהליך - נראה פשוט למדי:

http://homepage.mac.com/jlw/saabstories/solex/

נראה לי שגם אחד מאותגר טכנולוגית כמוני יתמודד עם המשימה.

יניב מיכאלי

-----------

פורסם

נו, זה לא באמת היה מפתיע.

היום ניצלתי יום של פגישות בירושלים והחלטתי ״להיות אמיץ״ לוותר על הליסינג המשעמם ולקחת את הסאאב.

אחרי הפגישה הראשונה נסעתי מכיוון גבעת-רם לכיוון ניות, ופתאום הרכב הפסיק להגיב. לרגע חשבתי שהקלאץ׳ הלך, אבל כנראה שזו לא הייתה הבעיה.

הצלחתי למצוא מקום חניה בטוח, פתחתי מכסה מנוע וניסיתי לאתר את התקלה. יש לציין שהרכב כבה, לא הניע ושידר אותות מצוקה (אל התת מודע שלי).

ליד הקרבורטור הייתה שלולית דלק גדולה. זיהיתי את מקור הנזילה, פתחתי כמה ברגים, ניקיתי אטם קטן בצד הקרבורטור וסגרתי שוב. הנזילה הפסיקה. אבל הרכב נותר סרבן הנעה. הזעקתי את זוגתי שתבוא לחלץ את ״הגיבור״.

במקרה עבר לידי בחור חביב באלפאסוד עם ספריי קרבורטורים שניסה לעזור. כשריססנו ספריי אל תוך הקרבורטור הרכב הניע. ברגע שזרם הספריי פסק גם האוטו דמם.

הבנתי שככל הנראה לא מגיע דלק אל המנוע (מה שהגיע זה ספריי). פתחתי את חלקו העליון של הקרבורטור. בתא המצוף היו משקעי בוץ שככל הנראה סתם את כל המעברים, הצינורות הדקים והדיזות של הסולקס. ניקיתי מה שיכולתי. פתחתי את הצינורות שהצלחתי וסגרתי שוב את החלק העליון.

ניסיתי להניע בסיוע זוגתי שסגרה את שסתום הצ׳וק ידנית. הצלחנו להניע אך כל פעם כשניסתי ל״תת גז״ המנוע כבה די מיידית. התייאשתי וכבר נהיה מאוחר והמחוייבויות האחרות החלו ללחוץ. מחר כנראה נאלץ לקחת אותו בבגרר למוסך.

בעסה.  

יניב מיכאלי

-----------

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זה מה שקורה כשיש זמן להתעסק בקוסמטיקה...

החלטתי שהמראות חסרות הברק זקוקות ל"שיפוץ" קל.

פירקתי לגורמים, ניקיתי ב"סנו רב מתכת" והברקתי כמיטב יכולתי.

האמת - נראה לא רע, ואפילו הצירים שהמראה מתכוננת עליהם עובדים טוב יותר.

צד ימין - לפני, צד שמאל - אחרי.

מראות לפני.jpg

מראות אחרי.jpg

יניב מיכאלי

-----------

פורסם

היום הייתי בבת גלים בחיפה, על המדרכה החנתה סאב זהה בדיוק, בגוון של צבע בורדו, במצב מאוד יפה, חבל רק שלא הייתה לי הזדמנות לצלם.

בכל אופן, כל הכבוד על השיפוץ (וסחתיין על אמא שלך- שיחקה אותו).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אחרי הניסיונות הקודמים להחזיר את הסאאב לכביש ואחרי שניסיתי כמה שטויות בעצמי (כן בני, ההמרה למשנק ידני זה ניסיון שלי, אבל הוואקום היה פתוח עוד קודם) החלטתי לטפל בנושא כמו שצריך.

זה מתחיל מהגרריסט יוסי כהן שהגיע לפני הזמן (!), טיפל ברכב בעדינות והיה לבבי ושירותי.

וכמובן אישפוז אצל הדוקטור בני ל. שטרח, בדק, החליף, תיקן, טיפל, מתח, כיוון, ועשה כל דבר בתשומת לב ומתוך מחשבה על מתן פתרונות יצירתיים לצד שמירה על מקוריות היכן שאפשר.

טסט? יש! ביטוח? יש! דלק? יש! ויש בעיקר הנעה והנאה וחיוך גדול.

ויש עוד כמה דברים לסדר - בטיחותיים (כמו צמיגים וחגורות בטיחות לילדים) וקוסמטיים (צביעה של כל מיני חלקים, סמלים שנגנבו, ריפודים).

אבל מבחינה מכנית הרכב שוב מרגיש כמעט כמו לפני עשור.

תודה!

saab_v4_1969_1.JPG

saab_v4_1969_2.JPG

saab_v4_1969_3.JPG

יניב מיכאלי

-----------

• תוכן חדש...