Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות על carpc

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,יש לי כמה שאלות בנוגע לנושא carpc

א.רציתי לדעת אם זה מתאים לי הפרוייקט הזה,עכשיו נשאלת השאלה למה אני צריך את זה והאם זה משתלם?

תשובה:אז ככה הרכב של המשפחה ואבא שלי חיפש מערכת מולטימדיה איך לצערנו הרכב שלנו בעייתי בהתקנת דאבל דין

(מאזדה 6 צורה ישניה)

רק אם מתאם לדשבורג ודין אחד בינוני+התקנה זה עסק יקר.

סה''כ אני מחפש ברכב,נגן נוח,gps,מצלמת רוורס. אני מחפש משו שלא ישעמם ושתמיד יהיה מה לעשות ויתן תמורה למחיר בדאבל דין ודין אחד אין ממש תמורה למחיר הכל יקר מה שטוב יקר לכן חשבתי על הפרוייקט ששווה מאמץ מבחנתי

ב.ספק הכוח של המחשב של הרכב,במידה ואין לי מגבר ברכב ולא רדיו דיסק עם יציאה לrca איך אני מחבר את הספק כוח ואיך ישמעו ברמקולים המקוריים?

פורסם

אתה יכול להרכיב לך מחשב פשוט, איזה ATOM 330 במחיר של 500 ש"ח ללוח כולל מעבד עוד כמה שקלים לזכרון והארדיסק, 1400 +/- לספק ומסך, עוד כמה שקלים למארז. ואז תוסיף מה שאתה רוצה.

אם זה דונגל GPS 40$

מצלמת רוורס זה כבר מחברים למסך ישירות.

את כל זה מחברים בכבל לכניסת ה AUX במערכת הקיימת (במידה ואתה לא רוצה להגביר במגברים) מיציאת האוזניות מלוח האם.

זה אמור להספיק לך.

סך הכל איזה 3000 שקל בחישוב גס מאוד.

תעשה חיפוש בפורום, CAR PC ותחשוב האם כדאי לך?

אחד היתרונות של מחשב זה עיבוד קול ברמה גבוהה, לכן רוב חברי הפורום בעלי ה PC מתעסקים בזה.

אולי עדיף לך מערכת מולטימדיה פשוטה, או יד שניה.

פורסם

אם אין לי יציאה של rca או aux ברכב אז זה אומר שאני לא יכול לשמוע מערכת המקורית של הרכב?

אני רואה הרבה אנשים מוותרים על הפרוייקט הזה שזה אחלה רעיון אני מאוד אוהב את זה

הכל בגלל כאב ראש ופחד להיכנס לזה אני אומר פשוט תעשו את זה רק צריך שיהיה איתך מדריך.

מה החיסרון בפרוייקט כזה?חוץ מכאב ראש,היתרונות יש הרבה שמגיעים לסוף פשוט נהנים

פורסם

בנוגע למערכת המקורית, אם היה לך AUX היית יכול לחבר את המחשב למערכת המקורית (היית מאבד הרבה איכות) אבל אין לך, לכן (ותקנו אותי אם אני טועה, אין לי ניסיון עם מנחתים) אתה צריך מנחת, עם כניסת AUX ואז אתה יכול או לחבר את המחשב למנחת ולהשאיר את המקורית + מחשב או לבטל את המקורית ולקנות מגבר קטן (היות ואתה מעוניין להגביר את הרמקולים הקיימים) ולחבר אותו לרמקולים הקיימים ולמחשב.

אני ממליץ שתוותר על המקורית לגמרי ותשתמש רק במחשב, אחד היתרונות הגדולים של המחשב זה איכות הסאונד והאופציה לספריית שירים ענקית בהישג יד.

מתאם דאבל דין, ראיתי הרבה פתרונות ומתאמים לדגם שלך, יש כאלה שמחלים את המערכת המקורית, יש כאלה שמרימים את המסך לכיוון פתחי האיורור, יש כאלה שעשו שיפתח מהתא שמעל המערכת ועוד.

תצטרך למצוא את מה שמתאים לך.

בקשר למחשב, תוכל לרכוש משהו כמו d510, 2GB, 320GB 5400RPM ב900 ש"ח מKSP. ספק כוח מחו"ל יעלה כ 110 דולר כולל משלוח. מארז תוכל לבנות קופסא פשוטה מMDF אם אתה רוצה לשים אותו בבאגז', או לקנות מארז morex או voom2pc ולמקם אותו קרוב יותר לנהג כמו מתחת לכיסא או אפילו בתא כפפות.

צריך להריץ מהמחשב אל המנחת או מגבר כבלי pl-rca וכבל VGA למסך. כמו כן צריך להריץ RCA-RCA מהמסך לטמבון למצלמת רוורס וכמובן גם כבל מתח לספק של המחשב - ישירות מהמצבר.

מחשב: 1300-1500 ש"ח.

GPS: מומלץ לקנות את הbu353 מחול ב50 דולר= 200 ש"ח (לעומת 400 בארץ).

מצלמת רוורס: 50 דולר = 200 ש"ח

מקלדת (אם תרצה): יש את ה rii mini בKSP ב350 ש"ח או מחו"ל בלי כיתוב בעברית ב200 ש"ח, מחו"ל יש גם את הlenovo ב200 ש"ח.

מנחת: צריך להתאים אותו לצרכים שלך ויש לכך חכמים ממני בפורום.

מגבר: אם תבחר לוותר על המערכת המקורית גם כאן חכמים ממני יציעו דגמים פשוטים.

מסך: ליליפוט 629GL עולה כ 200 דולר = 1,000 ש"ח.

מתאם דאבל דין: 100-200 דולר.

כבלים (2XRCA-PL, 1XRCA-RCA): כ200 ש"ח.

מארז: 100 ש"ח לMDF ועד 750 ש"ח למארז MOREX או VOOMPC (ניתן להזמין מחו"ל במשמעותית זול יותר).

קח בחשבון שחלק מהדברים תצטרך להתקין אצל מישהו - כמו כבלים ואולי גם מסך.

עכשיו יש לך תמונה מלאה;)

היתרונות במחשב זה שיש לך מחשב ברכב וכל מה שאתה יכול לעשות עם אחד כזה אתה יכול אפילו יותר ברכב.

היתרונות הישירים זה סאונד איכותי, ספריית שירים בהישג יד, יצירת מערכת מולטימדיה מותאמת (אם אתה לא צריך GPS למשל אתה לא חייב).

החסרונות זה שצריך לדעת מה עושים, זה לוקח הרבה זמן להגיע לסטאפ המושלם. יש צורך למצוא ולהתקין תוכנות רבות. בגלל השפע והאינספור אפשרויות זה יכול להיות מעיק לעיתים (לדוגמא לקח לי שלושה ימים להגדיר דיבורית).

• תוכן חדש...