Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נכה צה"ל ואני זכאי לרכוש רכב ללא מיסים.

רציתי לדעת כמה אחוזים מה- 119,990 ש"ח שעולה פיאט בראבו טורבו חדשה הם מיסים?

תודה מראש

שלומי.

פורסם

לא יודע לענות בוודאות על השאלה, אבל לפני מספר חודשים ליוויתי חבר קרוב שגם הוא נכה צה"ל בתהליך רכישת רכב חדש.

הבראבו היתה מועמדת די רצינית מכל אפשרויות שבדקנו, ואין ספק שברמת המחיר שלה היא נתנה פייט קשה לכל השאר. הבעיה היא שהמיסוי עליה ביחס לאחרות נמוך מאוד, וזאת מפני שהיא בקבוצת זיהום 4 בלבד, כך שבניכוי המס, היא נאלצה לעבור אחר כבוד לצד היקר של הסקאלה - כמובן יחסית למתחרות.

בסופו של דבר החבר רכש פולקסווגן ג'טה 1.6 מנג'ר. אז נכון שרמת האבזור שלה נמוכה בעשרות מונים מזאת של הפיאט ושיש לה מנוע עתיק יומין ולא ירוק בעליל, אבל בסופו של יום נשאר לו בכיס סכום כסף לא מבוטל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כלומר כשאתה קונה רכב ללא מסים אז תיקח את האוטו שיש עליו הכי הרבה מס כך שאחסוך את הסכום המקסימלי.

רכב טוב? שיקול משני.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

בין איזה רכבים הוא התלבט חוץ מהגטה והבראבו?

יש לי 85% מימון ממחיר הרכב לאחר הורדת המיסים.

לדוגמה: אם המחיר הוא 120,000 ש"ח פחות 40% מס (סתם לדוגמה) יוצא 72,000 ש"ח

ומתוך זה ממומן 85% כלומר אני צריך להוסיף מכספי 10,800 ש"ח.

פורסם

למיטב זכרוני, גם אצלו אלו היו בערך הסכומים. עוד מכוניות שהוא לקח לבדיקה הן מיצובישי לאנסר 1.5 (בעעעעע!!), טויוטה קורולה, ועל הדרך גם שקל קיה סיד, אם כי היא לא הגיעה לשלב נסיעת המבחן. רכבו הקודם היה אופל אסטרה 1.8, שהיה פשוט רכב מעולה, אולם בעקבות השירות הרע לו הוא זכה במוסכי היבואן הוא החליט שהוא לא נכנס בסאגה הזאת לסיבוב השני.

כלומר כשאתה קונה רכב ללא מסים אז תיקח את האוטו שיש עליו הכי הרבה מס כך שאחסוך את הסכום המקסימלי.

רכב טוב? שיקול משני.

לא נעים ואפילו מצער לומר, אבל עם כמה שהמשפט הזה מטופש, ככה הוא נכון במציאות של היום :?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אם כך, אין לך שום בעיה. על מכוניות כיום יש מס של כ-90%, אז בוא נניח שהבראבו עולה לפני מס סכום של 70 אלף שקלים (אחרי רווח ליבואן וכדומה). תוריד מזה 85% ותקבל כ-10000 שקלים. אם לפני מס היא הייתה עולה רק 60K או לחלופין 80K, ההבדל בסופו של דבר עבורך יסתכם באלפי שקלים בודדים - כמעט חסר משמעות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אל תשכח שמנוע חדשני גם צורך פחות דלק - כך שגם אם יש הפרש של כמה אלפי שקלים לרעת הבראבו, עדיין אפשר לחסוך אותם די במהירות, אם אתה חוסך בכל חודש תדלוק אחד בזכות צריכת דלק מועטה.

פורסם

המיסוי על רכב כולל מע"מ הוא 113% עם מקור הרכב ארה"ב או ארצות השוק המשותף .מקור אחר 128%.

על זה יש הפחתה על פי דרגת זיהום והאויר וכן הפחתה על אביזרי בטיחות

כאן מדובר ברכב בשיעור מיסוי 113%.

התוצאה המעשית היא בערך 100% מיסוי

לכן המיסוי במקרה שלך כ 60 אלף ש"ח ועלותך תהיה 9000 ש"ח = 15% מתוך 60000 ש"ח העלות

אם תרכוש רכב שעלותו 200 אלף ש"ח עלותך תהיה 15000 ש"ח = 15% מתוך 100000 ש"ח עלות.

כלומר הפרש עלות של 80000 ש"ח לגביך = 6000 ש"ח בלבד 15000-9000

ואז מגוון כלי הרכב ואיכותם , גדל בהרבה.

אגף השיקום גם מסייע בהחזקת הרכב לכן אתה יכול להרשות לעצמך קצת יותר מבחינת עלויות אחזקה שוטפות.

כנכה עליך לבחון מספר נקודות שחשובות לכל רוכש אבל במיוחד לנכה

רכב לנכה = ניידות לכן שירות מהיר במוסך ואמינות הרכב הם פרמטר חשוב במיוחד בבחירת הרכב.

סחירות =הסיוע לרכב ראשון שונה מסיוע לרכב שבא אחריו בעוד 42 חודש, לכן לא לרכוש רכב שאין לו ביקוש בשוק יד שניה , כי אין לך רצון להיתקע עם רכב שרק משוגעים לדבר מחפשים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עד כמה שאני יודע, ההטבה שנכה צה"ל זכאי לה מעבר לרכישת הרכב ללא מסים, היא אגרת רישוי מוזלת (קצת יותר מ-20 ש"ח לשנה). לא ידוע לי על השתתפות בדלק או משהו בסגנון.

פורסם

אלעד טוב שבאופן אישי אינך מודע לכך

למיטב ידיעתי אתה מקבל קצבת ניידות בהתאם ל% נכותך השתתפות בביטוח המקיף והחובה + תו חניה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם אתה מתעניין בבראבו אז אתה יש לך כנראה פטור ברמה של טויוטה קורולה שהוא הרכב הייציג.

הפטור נע סביב ה55 אלף, לכן כדאי לך לחפש רכב עם פטור דומה לפחות.

נדמה לי שהפטור של הבראוו נמוך מ40 אלף אפילו לדגם האטרקטיבי יותר שמחירו 129900

• תוכן חדש...