Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קודם כל מתנצל מקרב לב על מבול ההודעות שלי בפורום הזה בשבועות האחרונים,

מחר אמורה להתבצע העברת הבעלות ולראשונה יהיה לי רכב על שמי, ואני לחוץ בטרוף!

אני מתכנן לשלם למוכר בהעברה בנקאית, ולעשות העברת בעלות בדואר.

הוא אמר שהוא לא מוכן להעביר בעלות עד שאין לו את הכסף, למרות ש(לדבריו) אני נראה לו בחור אמין "הוא ראה מספיק כלבוטק וכדומה" כדי להזהר מדברים כאלה.

בצד השני של הסקאלה אני מפחד להעביר למישהו 30 אלף ש"ח.

מה הנוהל המקובל בקניה יד שניה? פשוט ברכב הקודם שקניתי עם אבא שלי שילמנו במזומן, בסניף הדואר, ברגע העברת הבעלות...

שאלה נוספת היא על נושא הביטוח:

התחלתי באיחור אופייני לי לחפש הצעות ביטוח. מAIG, בה מבוטח הרכב הנוכחי על שם אבא, הציעו לי מקיף בסכום אסטרונומי של כמעט 8 אלף ש"ח, בגלל שלטענתם אין לי יכולת להציג העדר תביעות שכן מעולם לא הייתי רשום כנהג עיקרי באף ביטוח. זה נשמע לי אבסורד! ייתכן שכל מי שקונה רכב לראשונה בחייו, במשך 3 שנים יידרש לשלם סכומים כפולים על ביטוח או לחלופין לוותר על מקיף? לא נשמע הגיוני בכלל!

אשמח לשמעו דעתכם על זה, ומחר אני אנסה להשיג הצעה טובה יותר. כמו כן, אשמח להכוונה לחברות שיסכימו לבטח למספר ימים עד חודש, כדי לתת לי ראש שקט - החל מנובמבר אני יכול לבטח דרך אגודת חבר במחיר מאוד זול..

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לך לסניף הבנק שלך או כל סניף אחר של אותו בנק (רק שיקח שם יותר זמן לקבל אישור וניירת), תכין שיק בנקאי על שם המוכר והסכום שקבעתם. תראה לו את השיק ותן ברגע שתעשו העברת בעלות (יש הפתעות של מחשב לא עובד וומרפי הקשיש עדיין בועט..). העלות זניחה 10-20 ש"ח, עמלה קבועה ללא קשר לסכום.

אם משהו משתבש - אתה יכול להחזיר את השיק לבנק ולבטל אותו.

אל תעז לנסוע ללא ביטוח! בדוק בעוד חברות, גם אצל סוכנים ובאינטרנט. יש בעיה מסויימת לקבל ביטוח לחודש - בדוק קניית ביטוח לשנה ואפשרות לבטל והעלות של זה, כאשר יהיה לך סידור טוב יותר. זה מצב שהם מכירים, כי אתה יכול למכור את האוטו במשך תקופת הביטוח. נדמה לי שהחישוב הוא בחודשים ולא בימים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בוקר טוב,

מה שלא יקרה על תשלם למוכר שקל לפני העברת בעלות !!!! תופתע לגלות שיש מקרים לא מעטים שבעת העברת הבעלות יתגלה כי הרכב משועבד או מעוקל או שיש בעיה טכנית ואז אתה תהיה תלוי ולחוץ במוכר שיבטיח לך שהוא יסדר את זה ובזמן הזה הכסף שלך שוכב אצלו בחשבון בנק.... וזה שהוא אומר שהוא ראה מספיק כולבוטק עוד יותר מדליק אצלי נורה אדומה לגביו !

כמו שאמר קודמי, שהמוכר ימתין קצת ותכין שיק בנקאי על שם המוכר כפי שהוא כתוב בתעודת זהות ככה הוא יהיה רגוע ובעיקר אתה שלא תסתובב עם שטרות מזומן עליך מצד אחד ומצד שני במקרה שהעסקה תצא לפועל תוכל לבטל את השיק.

אל תניע את הרכב בלי ביטוח! הפיתוי הזה עלול לעלות בחיי אנשים ובהמון המון המון כסף....

תתקשר לכמה חברות ביטוח ותתמקח, תגיד שקיבלת הצעות טובות יותר ותן לסוכן לעבוד.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

שלום,

נהוג לשלם בצ'ק בנקאי, משמע צ'ק שמכוסה ע"י הבנק ולכן אין כל חשש שהצ'ק יחזור.

למרות מה שנכתב מעל, ישנם אנשים שמעוניינים רק בהעברה בנקאית מהסיבה הכי טיפשית שיש (לא מעוניינים לגשת לבנק להפקיד את הצ'ק, זהו בזבוז זמן וכו"...).

את הרכב שלי רכשתי מאדם דרך העברה בנקאית, הוא פשוט לא היה מוכן לשמוע על דרך אחרת ודבק בשלו.

אני מאוד רציתי את הרכב ולא הייתי מוכן לוותר והסכום אותו שלמתי היה הרבה ממה שכתבת פה. בסופו של דבר, אחרי כמה דקות לחוצות, ניסחתי על כתב חוזה קטן שיגן עלי במידה ותהייה בעיה בהעברת בעלות.

שורה תחתונה,

במידה והמוכר לא מוכן לשמוע על שום דרך אחרת (וזה ממש דבילי) ואתה החלטת שאתה מאוד מעוניין ברכב, תנסח חוזה שעיקרו יהיה שאתה משלם מראש והמוכר מתחייב למכור לך את הרכב לאחר מכן. במידה ויהיו בעיות כלשהן בהעברת בעלות, המוכר מתחייב להחזיר לך את מלוא הסכום, שהעברת אליו.

לגבי הביטוח,

עשיתי את אותה הטעות שלך ודחיתי את זה לשלב האחרון. אין הרבה מה לכתוב, תשבור קצת את הראש ותמצא את המחיר שהכי משתלם לך.

פורסם

בסוף, הבחור שמכר אפילו די שמח שאני עושה את זה בצ'ק בנקאי ולא העברה - יש בזה הגיון: אם זה העברה הוא צריך בעצמו לגשת לבנק ולראות שבאמת נכנס הכסף.

עשינו את זה לפי הספר - בדיקת שיעבוד (לדבריו של המוכר: בדקתי לפני שנה, אבל אל תסמוך עליי, ותשמור את ההדפס למתי שתרצה למכור), העברת בעלות, ורק כשהספח היה אצלי ביחד הוא קיבל את הצ'ק.

מבחינת ביטוח גם לא היו בעיות, קיבלתי הצעה מתאימה לתקציב שלי, לא התמקחתי יותר מידי כי בקרוב תהיה לי הנחה באחת מהחברות במילא.

המון תודה חברים!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...