Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמ שכבר אמרתי קודם כל תשנה את המערכת למצב נורמל,אין צורך ב 3WAY.

אחרי זה תנסה לשחק קצת באפשרויות שם(קצת קשה לי להיזכר איו אפשרויות יש שם כדי לעזור לך).

לגבי זה שלהוריד את הקרוסים ולחבר ישירות לא הייתי ממליץ לך,מכיוון שזה עבדה אחרת לגמרי ומצריכה הרבה יותר מאמץ ועבודה והשקעה לכל דבר,אם אתה מעוניין לעבוד אקטיבי.(כל אלמנט מחובר ישירות למגבר) עדיף שתקרא קצת על זה ותבין איך כל זה עובד זה לא פשוט.

אצלי הרגשתי ההבדל משמעותי שעבדתי עם קרוס של הרמקולים לבין עכשיו שאני עם הקרוס של המכשיר(יותר שליטה,יותר דיוק וכו'..)

Scan Speak

פורסם

מה הכוונה כל אלמנט ? טוויטרים למגבר, וופרים למגבר ? כלומר זה יתפוס את כל 4 הערוצים ?!

שמע בנורמל נראה לי אין XOVER אם אני זוכר נכון ... מה שאני זוכר זה שהרמקולים נשמעים הכי טוב ב 2W .

אבל אני אנסה עוד פעם .

איפה ניתן לקרוא על חיבור אקטיבי ? עדיף להתחיל בעברית ...

פורסם

תנסה להריץ חיפוש על חיבור אקטיבי, יש הרבה מאוד מושגים על נושאי האודיו ב FAQ תנסה לחפש שם גם.

לגבי התפיסה של הערוצים נכון זה יתפוס 4 ערוצים החיבורים האלו,אם תרצה סאב תצטרך עוד מגבר אליו.

Scan Speak

פורסם

אני לא מצליח למצוא חומר מדויק ב FAQ ...

אני רוצה להבין - אני צריך לנתק את הקרוס הפאסיבי ולחבר כל אלמנט בנפרד למגבר (יציאות 1-4) , אבל איך הHU ידע איפה כל אלמנט נמצא ? הרי חלוקת ה RCA מחלקת את הרמקולים ל "קידמי" "אחורי" "סאב" ולא "טוויטר" "מיד" "סאב" .

אתה מבין מה אני אומר ?!

פורסם

קודם כל נכון את כל החיבורים שאמרת מחברים כך אל המגבר.

לגבי הרדיו- מכיוון שאתה תשלוט על כל זוג אלמנטים בנפרד זה מצריך כ 3 זוגות RCA שאותם אתה מחבר לרדיו מאחורי ע"י היציאות

טוויטרים ליציאת HIGH

רמקולים ליציאת MID

את הסאב ליציאת הSUB W

ברגע שכל זה מחובר ככה,אתה משנה את תצרוכת הרדיו ל 3WAY,ניכנס לאפשרות ה XOVER ושם אתה תראה שתוכל לשלוט על

HIGH

MID

SUB...

ושם אתה חותך אותם לפי איך שאתה אוהב,קח בחשבון שישנם עוד כמה אפשרויות כמו ALLIGMENT וכו' שגם בהם אתה יכול להשתמש להיעזר בזה.

עדיף לך לחפש באינטרנט קצת על כל העסק האקטיבי.

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

למה אמרתי לך לעבור ל3WAY (אני חיברתי פסיבי והייתי ב3WAY, מניסיון נשמע הכי טוב.)

אתה מחבר את היציאה של הHIGH לרמקולים(בצבע אפור אם אני לא טועה) ואת היציאה של הסאב לסאב (צבע סגול).

נכנס לקרוסאובר ומתחיל להגדיר הכל, את הרמקולים חותך על 80 וכנ"ל את הסאב, אם הרמקולים מסוגלים לסחוב על 63 אז תעביר הכל ל63.

P.EQ- איקוולייזר ל3 תדרים אותם אתה בוחר, אתה יכול להגביה ולהנמיך, אצלי לדוגמא 8K ו10K היו על 2-.

כשאתה עובר ל3WAY האופציות שלו פשוט לא נגמרות, גם אם אתה עובד פסיבית.

2WAY האופציות מוגבלות יותר, הסאב מחובר ליציאת הREAR ולכן מנגן גם את השיר ולא רק נותן את הבסים.

אופציית הנורמל היא ההכי מוגבלת, אין בה קרוס אובר בכלל (אני לא סגור אם ל2WAY יש, לא זוכר), ואין שליטה על הסאב.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

BIOS כמ ושאמרת זה אפשרי לעשות אך נראה לי מיותר,העבודה עם 3WAY זה לעבודה אקטיבית נטו.

כשאתה מחבר את הכל דרך קרוסאובר פאסיבי יש לו נקודות חיתוך משלו וכשאתה חותך את יציאת ה HIGH אתה חותך את כל מה שעובר ביציאת ה RCA שזה שני הרמקולים.

מה שאתה עושה זה עירבוב קטן,ואם זה נשמע לך טוב אז זה מה שחשוב,:wink:

Scan Speak

פורסם

אני מדבר מתוך עשרות שעות כיוונים, בתצורה הזאת זה נשמע הכי טוב.

הקרוס אובר חותך תדרים בין הוופר לטוויטר, אני בטוח שהוא לא מקובע לחתוך את הוופרים ב80 או 63.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

טוב חברים נראה לי התצורה הזאת מתאימה לי .

אני יעיף את הקרוסאוברים, למרות שהם נראים טוב מאחורה :]. מהניסיון שלי עם מערכות ביתיות אקטיבי הכי טוב .

תודה לכולם !

פורסם

קח בחשבון כמו שאמרתי עבודה אקטיבית מצריכה יידע לפני,עם אתה מעוניין ללמוד תוך כדי העבודה עם זה אתה יכל לגרום נזק לרכיבים תזהר מזה.

איזה מגבר יש לך ורכיבים אתה רוצה להגביר אקטיבי?

ויש לך מגבר לסאב?(במידה ויש סאב)

Scan Speak

פורסם

אין בנתיים מגבר לסאב וסאב בגלל שאני עדיין מרגיש שאת הקומפוננט לא מיצאתי.

יחוברו אקטיבית 2 טוויטרים ו 2 וופרים של Hybride audio CLARUS .

מגבר soundown SAX4.100 .

איזה נזק אני יכול לגרום ?! רק אם אני מתפרע בעוצמה של הווליום ... אם הטוויטר יקבל 100W כנראה הוא לא ישרוד.

פורסם

הווליום זה אחת הסיבות שאפשר לגרום נזק,עם החיתוכים של הטוויטר אפשר לשרוף אותו בקלות אם אתה לא יודע עד איפה להמשיך לחתוך ומאיפה..

וחוץ מזה יש לך אחלה רכיבים אני לא מבין למה אתה אומר ששומעים לא טוב..

Scan Speak

פורסם

ישרשירים שפשוט צורם באוזן ואם הזמן אני מרגיש שהטוויטר פשוט מקבל תדרים שהוא לא יכול להשמיע אותם כמו שצריך והסאונד מקבל "צרידות" כזאת ... ואם מורידים את העוצמה של הטוויטר אז הסאונד נשמע אטום כזה.

יש לי בבית רמקולים מאוד טובים אז אני יודע איך דברים צריכים להשמע. ובמערכת באוטו הדברים לא נשמעים כמו שצריך ...

אז אני רוצה לעשות כיוון כמו שצריך ויכול להיות שדברים אחרים גורמים לזה.

פורסם

מניסיון אם אתה מתעסק עם מערכות בבית במוצרים איכותיים זה לא יישמע אצלך ככה,גם עם כל הרכיבים הטובים שיש אצלך ואך יותר טובים,לי יש מוניטורים בבית ושום מערכת ששמעתי בה ברכב לא מתקרבת לזה(ושמעתי הרבה יחסית).

Scan Speak

• תוכן חדש...