Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שאני על 100 קמ"ש בגיר רגיל, שזה אומר הילוך 5.

אני מתקרב לרמזור אדום, מה עדיף לעשות? להוריד הילוכים בהדרגה עד עצירה מווחלטת ורק אז לשים ניוטרל?

או שזה בסדר אם מ5 אני יוריד ישר לניוטרל ויאט עד הרמזור?

אוטו דבר גם בעיר, נניח שאני הילוך 3, ואני במצב של ירידה, האם זה בסדר להעביר מניוטרל?

פורסם

חוץ מבטסט, לא שמעתי שהחוק הזה נאכף. באמת קיים כזה חוק?

וגם מה זה הביטוי הזה "גיר רגיל" למה להעליב? מה רגיל בו?

הביטוי הזה שהיה שגור, אי אז עד שנות השמונים, כבר לא רלוונטי היום, במציאות שבמדינה העברית. נסה אולי "גיר חריג", "גיר הולך ונכחד", "רכב עם דוושה נוספת", "גיר שאתה באמת שולט בזמינות הכח של המנוע", "גיר שלא מוסיף סתם לתצרוכת הדלק", "גיר אירופאי" (למי שראה סיינפלד, וזוכר את הפרק כשג'רי הולך עם פאוץ' וזה לא מספיק גברי אז קוראים לזה "european bag")

פורסם

הורדת הילוכים בהדרגה - לא בריא לגיר.

מעבר לN - לא בריא לבלמים.

אני הייתי ממליץ להוריד בלמים בהדרגה, אחרי הכל הגיר בנוי בשביל הדברים האלה, ובלאי זה דבר טבעי שנוצר ואין מה לעשות, זה גם הרבה יותר בטיחותי.

לא מומלץ לשים N בירידה, ממש מסוכן.

פורסם

אבי אסולין, תמשיך לנהוג באוטומט.

תוציא לניוטרל גם אם אתה על מאתיים! בשביל זה קיימים הברקסים.

הורדת הילוכים שוחקת מהר יותר את הקלאץ', ובוא נשווה רגע קלאץ'+ החלפה שזה מתחיל מ1000-1200,

או סט רפידות ב100-150??

אני מעדיף לטחון רפידות ודיסק בלם, מאשר קלאץ' חדש כל שנה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

לא מומלץ לבלום בניוטרל!

לתיבת הילוכים ידנית אין משאבת שמן שתזריק אותו למיסבים שלה. הקומה התחתונה של גלגלי השיניים מתיזה שמן כלפי מעלה וכך הוא מגיע אל הקומה השניה והמיסבים של הגיר. כאשר המכונית נוסעת במהירות בניוטרל, הקומה העליונה מסתובבת במהירות (כי היא מחוברת לגלגלים דרך הדיפרנציאל), ואילו הקומה התחתונה לא נעה כלל (מפני שהילוך לא משולב). כך לא מגיע שמן למיסבי הגיר והם נשחקים.

הדרך המומלצת היא בלימה תוך כדי שילוב הגיר בהילוך (אין צורך להוריד הילוכים) עד בלימה. רק כאשר המכונית עוצרת ניתן (ואף רצוי) לשלב לניוטרל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני מעדיף לטחון רפידות ודיסק בלם, מאשר קלאץ' חדש כל שנה.

ואני מעדיף לא להימצא לפניך בירידות.

אתה יכול לטחון את הבלמים אבל יש סיכוי שמאחת הירידות לא תצליח להגיע כלל למוסך...

ירון מאיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...