Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניווט בראלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

ראלי בולגריה היה המבחן האמיתי הראשון לכריס פטרסון, הנווט החדש של פטר סולברג ומי שנכנס לנעליו הענקיות של פיל מילס.

סיבות פרישתו של מילס תמוהות, לפחות העיתוי, אבל זה לפעם אחרת.

בסרטון ניתן לראות איזה יופי פטרסון הסתגל לתפקידו החדש וניתן ללמוד הרבה על תפקידו של הנווט בהקראה ברורה וטובה של ה-NOTES.

מי שמכיר את שיטתו של סולברג ישים לב שהוא שינה אותה מעט בכך שכעת הנווט מקריא לו רק פנייה קדימה ורק כאשר יש צורך הוא מקריא את זו שצמודה אליה כמובן. קודם לכן, בשיטה הקודמת זה היה לרוב 2 פניות קדימה.

סולברג סיפר כי יכול היה לבחור נווט נורבגי ולדבר "נורבגית" בתוך הרכב אבל העדיף נווט בריטי מכיוון שזו השפה היחידה שהוא מכיר בזמן הראלי .

לנו, כצופים, חובבי ספורט מוטורי וסתם נווטים זה מסייע לעשות שיעורי-בית וללמוד (ככה זה אצלי לפחות..)

http://www.youtube.com/watch?v=LYsQ0pD2r3s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מקווה שתמצאו בזה עניין ואולי נפתח דיונון קטן בנושא.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

איזה קצב ! אני בקושי מצליח לעקוב אחרי הפרטים שהנווט הזה יורה באוטומט !

ברור שזה עניין של הרגל אבל לא קל לקבל כל כך הרבה מידע בכזאת מהירות, תו"כ נהיגה על הקצה כמובן.

יש לי הסבר אפשרי -

ידוע שכשאדם קורא את שפה מוכרת, הוא לא קורא את המילים אות אחרי אות - מספיק המראה של המילה על מנת להבין אותה.

אני מניח שכשמתרגלים לשמוע כל כך הרבה נוטס בסטייג', אתה כבר לא מקשיב למילים אלא פשוט מצויירת לך בראש את העקומה המתוארת, כמו בקריאה.

אפשר להגיד שנוטס הם שפה שגורה אצל מי שנוהג/מנווט בצורה מקצועית...

[אין כמו תקופת מבחנים בשביל לכתוב בפורום :) ]

פורסם
משום מה אני שומע רק את צליל המנוע - ולא את הנווט מקריא נוטס?!?!?

משהו שאני צריך לעשות???

אלון

אלון כנראה שאין לך סטיריאו ברמקולים של המחשב כי שמתי לב שברמקול אחד אצלי שומעים רק את הרכב ובצד השני את הנווט.

תנסה ללחוץ פעמיים על הסמלון של הרמקול הקטן בדסקטופ, אולי תראה שהכיוון שמאל-ימין אצלך מוזז לצד כלשהו.

או שיש לך בעיה עם הרמקולים של המחשב.

פורסם

שלום לכולם!

לפי דעתי הסרטון מעולה.

ניתן לראות את המסלול מהמבט של הנהג, באותו הזמן ניתן גם לשמוע ניווט ובנוסף לזה צליל וטורים של המנוע.

מהסרטון ברור לי שסולברג נוהג לפי ה"ראייה" ולא לפי השמיעה, מרגישים את זה גם לפי דוושת הגז שלו.

הסיבות הן גם ברורות:

1. המסלול בבולגריה היה חדש לכל הנהגים וכמובן גם בשבילו. זה לא סוד גדול שכל הנהגים הגדולים והמובילים בראלי בעלי כישרון רב לא רק במיומנות הנהיגה והיכולת לחוש את הרכב אלא גם היכולת והכישרון לזכור את המסלולים וסטייג'ים רבים בעל פה. הם עוברים את אותם מרוצים שנים על גבי שנים והתפקיד של הנווט להדגיש את הניואנסים ולרענן את הזכרון.

2. הנווט מצויין ומנוסה אבל הפרטנר חדש בשבילו והוא לא רגיל עדיין, לא בגלל השפה אלא בגלל האינטונציה של הנווט. כיוון שאם הנווט אינו נותן את המרחק המלא לאחר הפניה עד המכשול הבא ולכן לא מדובר על המהירות האמיתית. סולברג נכנס לסיבוב, מוודא את נכונות המידע ורק אז לוחץ על דוושת הגז (סיטרואן מאפשר זאת). זה משפיע על טריקטוריות נכונות בשרשור סיבובים ואת זה ניתן לראות בסרטון, זה יותר בטוח וכנראה זה היה מירוץ לימוד דו צדדי שעבר בהצלחה.

3. רואים גם שסולברג נוסע די מדוייק ולא "משחרר" את הרכב גם בפניות רחבות. יכול להיות בגלל הסיבות הקודמות אבל יכול להיות שסולברג הפסיק לנהוג ל"רוחב". סביר להניח שגם היכולת והקיולים של הסיטרואן איפשרו לו לשנות את שיטת הנהיגה שלו.

בכל זאת הוא נהג מרוצים אחד מהגדולים ששום דבר לא יכול לעצור אותו, למרות כל המכשולים המשמעותיים בדרכו. הוא דוגמא טובה לנהגי מרוצים צעירים וגם לא צעירים!

אבל מצד שני באליפות 2010 כמעט ואין תחרות אמיתית בין קבוצות סיטרואן ופורד במיוחד במרוצי אספלט(טרמק) וגם בין הנהגים

(בקושי 10נהגי WRC) מי שנוהג מהר אבל שם דגש על הבטוח חייב להגיע לפודיום.

זוהי דעתי בלבד, אשמח לשמוע זווית אחרת.

בכבוד רב

קרייצ'מן מרק

סופר-טסט

נ.ב

מי שלא ראה את הסרטון המלא על ראלי בולגריה-מומלץ.

http://www.endymion.ru/rallyzone/wrc/

פורסם
אלון כנראה שאין לך סטיריאו ברמקולים של המחשב כי שמתי לב שברמקול אחד אצלי שומעים רק את הרכב ובצד השני את הנווט.

תנסה ללחוץ פעמיים על הסמלון של הרמקול הקטן בדסקטופ, אולי תראה שהכיוון שמאל-ימין אצלך מוזז לצד כלשהו.

או שיש לך בעיה עם הרמקולים של המחשב.

כנראה שזה באמת משהו בהגדרות הרמקולים...

תודה,

אלון

• תוכן חדש...