Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איל,

המכוניות הן הדבר הפעוט כשאתה בא לשים זכוכית מגדלת.

זה לא סוד שכל קופות החולים גובות מחירים מופקעים על תרופות מצילות חיים. לצורך הדוגמה אם תרופה נמכרת לצרכן ב-10,000 שקלים, היא עלתה לקופת-חולים כמחצית המחיר (וגם זה לא זול).

מכונית זה מותרות: יש כסף = יקנו - אין כסף = יסעו בתח"צ.

תרופות זה הכרח: יש כסף = יחיו - אין כסף = ימותו.

דבר נוסף - היבואן לא מרוויח 30 אחוז, הוא מרוויח פחות: יש לו הוצאות שכירות, ארנונה, חשמל, פרסום, משכורות, ביטוח וכיו"ב. עדיין נשאר לו נתח נכבד וזה לא צריך לעניין אותי כצרכן כמה הוא מרוויח. יקר לי = לא קונה.

אגב, קראתי שהעובדה ששלמה-סיקסט מתחיל ליבא מכוניות תוזיל את מחיר המכוניות רק ב-2-4 אחוז.

הרווח הגדול של יבואן מקביל כשלמה-סיקסט יהיה שהוא יוכל לרכוש לעצמו מכוניות לצי הליסינג וההשכרה שלו במחיר נמוך יותר מאשר שילם עד כה דרך יבואן ראשי (וזאת למרות ההנחות שקיבל). במצב כזה הוא יוכל להציע תנאי ליסינג טובים יותר, אך מחיר המכונית לצרכן הפרטי ישאר גבוה בעיקר כדי לשמור על מחירון גבוה בשעת מכירת הרכבים בתום התקופה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
איל,

זה לא סוד שכל קופות החולים גובות מחירים מופקעים על תרופות מצילות חיים. לצורך הדוגמה אם תרופה נמכרת לצרכן ב-10,000 שקלים, היא עלתה לקופת-חולים כמחצית המחיר (וגם זה לא זול).

מכונית זה מותרות: יש כסף = יקנו - אין כסף = יסעו בתח"צ.

תרופות זה הכרח: יש כסף = יחיו - אין כסף = ימותו.

.

אמיר מאיפוא הבאת את הנתון בקשר לתרופות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

גם בלי שציטטת אותי, יכולתי להבין את שאלתך.

הנושא הזה הובא באחת מתוכניות התחקיר בטלוויזיה.

אם אני זוכר נכון, הראו שם שארגון בשם "שראל" מוכן להתחרות בקופות החולים ולספק תרופות במחירים מופחתיחם משמעותית, אך חסמים כבדים שהוטלו עליו מונעים ממנו לעשות זאת בצורה שוטפת.

אגב, גם המדינה שותפה - היא חייבת לגבות את המע"מ ולזרז את קיצו של הנזקק.

אני אנסה לחפש את הכתבה הזאת, בכל זאת עברו מס' שנים מאז.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
ישה,

גם בלי שציטטת אותי, יכולתי להבין את שאלתך - בא לי - אייל :lol: .

אך חסמים כבדים שהוטלו עליו מונעים ממנו לעשות זאת בצורה שוטפת.

אגב, גם המדינה שותפה - היא חייבת לגבות את המע"מ ולזרז את קיצו של הנזקק.

.

על זה אני מדבר

הרכב - הסלולר - התרופות - אני רוצה גילוי נאות , במקומות שאחרים חושבים עבורי :wink: וקובעים לי כי הם בלעדיים .

ויודעים טוב ממני , מה טוב בשבילי - מה טוב בשבילם .. - לפחות יהיה גילוי נאות .

בארץ הזאת

עוזי חיטמן

מילים: עוזי חיטמן

לחן: עוזי חיטמן

גם אני נולדתי בארץ הזאת

והלכתי לאורכה ולרוחבה

גם אבי חלם על הארץ הזאת

הרבה שנים לפני שהוא בא

גם אני ניגנתי בארץ הזאת

שירים שנבטו מאדמתה

גם אני הגנתי על הארץ הזאת

אם הסכמתי או לא הלכתי אתה

אך יש כאלה שלוקחים

מונופול על החכמה

הם יודעים יותר טוב ממני

הם יודעים יותר טוב ממך

מה טוב בשבילי מה טוב בשבילך

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל,

בן-גוריון ובגין כבר מזמן אינם.

האידאלים שזרמו בעורקייהם הפכו לקלישאות. גם הם לא הצליחו לשמור על הכל כפי שחלמו.

המדינה הפכה לנכס עובר לסוחר, בין אם אתה איש עסקים ובין אם אתה פוליטקאי.

רוצה לשנות? רוץ לרשות הממשלה. אני מקווה שלא תתעוור ממנעמי השילטון.

אני בעד דיקטטורה לזמן מוגבל, ע"מ להחזיר למדינה את מה ששייך לעם, לנכות השורות מחומסים, חומדים ומשחדים.

הבעיה היא שלא בטוח שהדיקטטור/שילטון צבאי ירצה להיפרד מכיסאו בתום התקופה.

.

פורסם

בן-גוריון ובגין כבר מזמן אינם.

האידאלים שזרמו בעורקייהם הפכו לקלישאות. גם הם לא הצליחו לשמור על הכל כפי שחלמו.

המדינה הפכה לנכס עובר לסוחר, בין אם אתה איש עסקים ובין אם אתה פוליטקאי.

רוצה לשנות? רוץ לרשות הממשלה. אני מקווה שלא תתעוור ממנעמי השילטון.

.

תרשה לי לצטט - ברצינות .

אמיר - לא אין לי כוח לנהל עסק - ברור שלא מדינה - אבל בעסק מתייעצים איתי ואני מגיע לשעתיים שלוש - והעסק עובד טוב

עם איכות עובדים ולקוחות - כבר 50 שנה , ומיטב שועי הארץ ומנהיגיו אכלו ואוכלים אצלנו , בפשטות וללא שופוני וניצנוצים :idea:

רף שחיתות או הגזמה פראית - מושך בסוף את כולם - אנשים מרגישים כ "פריירים" כי מפורסם, שהאחר מרוויח הרבה יותר .

גילוי נאות , רווח הוגן , הם לא מילים גסות - ולא דיקטטורה , ההפנמה כי כל אחד יכול להיות המנהיג, והחברה תנהיג את עצמה .

כאשר לא מאמינים בכוחנו מבקשים מנהיג חזק , או נשברים ואומרים , לא נחמיר עם המושחתים כי אולי מחר זה יהיה אני :evil: וחבל .

סכום האנשים הטובים והרציניים במדינה שאני מכיר - עולה על סכום התוצאה הסופית של מראה והתנהלות המדינה .

אני לא חושב שמנהיג אחד הוא הפתרון - לדעתי , הייתי מקים מועצת נגידים , סנהדרין ,או בית לורדים קבוע .

עם 30 אנשים רציניים ,בני 65+ בוגרי כלל מערכות ניהול וחברה במשק - הכהונה תהיה לא מוגבלת כל עוד הם מתפקדים כהלכה .

הם יבחרו ויבחנו בפני בית המשפט העליון כמו שנבחרים עומדים לחיקור בקונגרס בארה"ב - יבדקו הצהרת עולמם

ואם יש נגדם תלונות ואו אינטרס במינוים .

המשכורת שלהם תהיה בסיסית מאוד + הוצאות - לא מנעמי שילטון .

הם יקבעו עתיד לחברה בישראל , ( יופיעו בפנייהם כל קבוצות החברה בישראל )

הם יקבעו את משכורות המנהלים וביחס למשכורות של העובדים שלהם.

הם יקבעו , את השקעת המדינה בחינוך ובפיתוח אזורי עדיפות לאומית .

הם יקבעו תמיכות בקבוצות לחץ - ערבים , דתיים , נכים , וכו' ושילובם בחברה .

ויש עוד -

ראש ממשלה והממשלה שתבחר תבצע את מדיניות בית הלורדים הנ"ל

וכך לא יווצר לחץ על המנהל , ראש הממשלה .

משרדי הממשלה וגופי השילטון ,לא יהיו חותמת גומי - יוגשו תלונות , ויאכף החוק במלואו .

פקידי ממשלה או גופים הצמודים אליה , יתנו הסברים למועצת הנגידים , ויש בסמכותה לדרוש גם לפטרם .

פקידי ממשלה וגופים הצמודים אליה , אשר סרחו בשוחד או ניגוד אינטרסים יועמדו לדין - ויוענשו בחומרה .

יש אפשרות ליצור סדר , דין , והתרעה - צריך לבדוק לאן אנו רוצים להגיע ..

( לפני כ 15 שנה , הייתה לי שיחה עם קבוצת קבלנים מהחשובים במשק , על עתיד המדינה , ופערי העוני והעושר

הם טענו כי הפרט קובע את גורלו , אני הסכמתי לכך - אך טענתי כי , עתיד הפרט הזה , תלוי גם בשאר הפרטים :idea:.

והצגתי את המצב אז בברזיל - עוני מול עושר - שוד בכבישים , לקיחת בני ערובה , פריצה והחזקת בני הבית בשבי במהלך שוד

הם צחקו - אתה מגזים .. ומאז שניים מהם נשדדו - ואנו רואים , כי כאשר אין עתיד ברור .. הפרט לא בדיוק קובע את גורלו )

כמובן שאין תשובות לכל - אבל יש מדיניות . הצהרת כוונות , ולפי הנתונים חברה מנהלת את דרכה ועתידה .

וברגע שחברה סוגדת לכסף בכל מחיר , בשקר , באינטרס שמור לי ואשמור לך .

יש שתי אפשרויות -

היום אתה על הסוס , מחר אני , ואז אתנקם בך על הכל..

או מהפכה - לא משחק במשחק מכור מראש ואשבור כלים - אני מחוץ לחברה , מותר לי לשדוד ולרצוח בשם ההישרדות שלי .

וגם אם כעת חלקנו חזקים - מי ערב לנו כי ילדינו יהיו חזקים בחברה עוד 10-20 שנה או הורינו .

סתם חומר למחשבה - מאחד שהוא די חזק אבל רואה הכל , :wink: ראה חתימה מטה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא אצטט - אני מקווה שנבון כמוך מבין לבד את הקשר הדברים :wink:

יש הרבה מן האמת וההגיון בדברים שכתבת, אבל במדינה שבה לשנות שיטת בחירה לוקח קדנציה שלמה שמחליטה לקדנציה הבאה, אני מקווה שאתה מבין שהדברים ישארו יותר על הנייר (מסך) מאשר יצאו לפועל, בעיקר כי שינוי כה דרמטי בוודאי אינו לטובת מחזיקי המושכות.

אני טוען שאת המדינה צריכים לנהל 70 חכמי כנסת הגדולה ולא 120 עסקנים עם שלל לוביסטים.

סנהדרין לא היתה כל-כך גרועה כמו שמנסים לצייר את הפן הדתי - אמרו שאם פעם ב-70 שנה הוציאו להורג מישהו, נקראה סנהדרין רשעה. משמע עם כל החששות, מסתבר שהכל נלקח במתינות. פורעים, פוחזים, הוללים ומושחתים היו בכל דור ודור.

יכול להיות שכשמתנתקים משורשים, מתנתקים מערכים ?

אה רגע - הסטנו את הדיון מרכב לאוף-טופיק, לא נראה לי שזה המקום להמשיך.

תפתח נושא, נמשיך שם.

.

• תוכן חדש...