Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים וחברי הפורום שעוזרים לי בתהליך הקנייה, עד כה הייתם לי לעזר רב. לקנות רכב יד שנייה זה כאב ראש לא נורמלי, ואתם האופטלגין שעוזר קצת.

אז לקחתי פיאט פונטו שמצאתי באינטרנט לבדיקה בדינמומטר ביד אליהו תל אביב.

האוטו יד שניה, שנת 2005, 80,000 קילומטר, ידני, מנוע 1.3 ליטר, צבע כחול.

המחיר שהמוכר מבקש עליו - 35K.

מחיר מחירון (לפי יד2): 33.5K.

להלן התקלות שעלו בבדיקה (אני מכניס אותם מילה במילה, בלי סינון):

*בלאי פנימי במנוע. קורוזיה וסימני נזילת מים בין ראש לבלוק המנוע. רעשים פנימיים במנוע, רעש במערכת תזמון ושספתומים, נזילות שמן, סימני שריפת שמן בעומס, תושבות מנוע, לטפל ולנקות מערכת קירור, תיפקוד מערכת דלק והצתה לקוי.

*נקישה בהגה, חופשים במתלה, תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי.

*בוקסות בולמים אחוריים פגומים.

*תיקון פגיעה לאורך צד ימין ודופן אחורית, מעיכות פח ותיקוני מרכב בצבע סביב, פלסטיקי קישוט ופגושים פגומים וחסר פלסטיק בחזית, הוחלפה שמשה.

* צמיגים שונים שחוקים ויבשים.

*מצבר חלש משנת 2006. פנס קדמי ראשי פגום.

*בלאי מצמד גבוה, שילוב הילוכים לקוי וקשה + בורר לקוי, תושבת תיבת הילוכים פגומה, חופש ייתר ציריות.

אין שום דבר על השילדה, הכל נקי.

זה כל מה שהופיע בדו"ח (ואם יש בעיות ניסוחיות, ככה זה בדו"ח....).

אני לא מבין גדול במכניקה של מכוניות. מה מכל הדברים שציינתי חשוב, ומה לא חשוב?

הבנתי שהרבה פעמים הם מציינים דברים כדי לכסת"ח את עצמם. מישהו יכול להצביע על דברים כאלה פה?

אם מישהו יודע לתרום הערכות מחיר לתקלות הנ"ל, זה יהיה גם טוב.

חוות דיעה כלליות יתקבלו בברכה. לקחת, לא לקחת, מחיר רלוונטי, וכו'.

תודה!

פורסם

לדעתי המחיר גבוהה לעגלה כזו.

שריפת שמן מעידה על מנוע גמור . נראה לי שהאוטו הזה עבר הורדה רצינית של קלומטרז.

מצלמות דשבורד איכותיות לרכב

פורסם

נראה לי שאתה מבלבל את המוח.

אם תיקח רכב 2009 עם 5000 קמ לבדיקה, זה מה שיכתב.

מכוני הבדיקה מכסים לעצמם את התחת.

בגדול הבדיקה נראית סביר לחלוטין, רק המחיר נשמע מופרז מאוד.

כמו כן פנה למשרד הרשוי ובדוק מקוריות על הרכב (אם יצא מליסינג)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לפי דעתי מדובר ברכב יוצא השכרה שעבר הורדה רצינית ביותר של ק"מ.

רובן המוחלט של הפונטו בשנים הנ"ל היה בליסינג\השכרה - אני אישית לא שמעתי על אנשים שנכנסו אז לסוכנות, וביקשו את הדגם הידני של הפונטו ספייס. אוטומטיות כאלה, יש דווקא.

רק בשביל לסבר את האוזן - לפני שנה וקצת היה מבצע של פונטו ספייס בבאדג'ט שבו הן עלו 30 אלף ש"ח. הק"מ הממוצע היה 90 אלף ק"מ לרכבים משנת 2006, ככה ש-80 אלף לרכב כזה נשמע קצת חשוד.

הבלאי מוגזם, יחסית לכל רכב ובטח ובטח לרכב שבו ישנו בלאי שכזה.

הדרך היחידה שהמוכר יקבל מחירון או מעל המחירון על הרכב, זה במידה והוא יתקן את כל הליקויים, וישנם כאלה.

נזילות השמן אולי יחייבו אותך בפתיחה של אזור הטיימינג, ואז רצוי כבר לעשות טיימינג - זה עולה כסף.

המון תותבים שבטח חופשיים וכל מיני תושבות למיניהן שאתה צריך להחליף - הכל זה כסף...

הכנס את המכונית למוסך מורשה, תוציא הצעת מחיר לתיקון - וקזז אותה מהמחיר שמבקש המוכר. אם לא יוריד, תמשיך לרכב הבא.

פורסם

הדרך הקלה ביותר "לקרוא" בין הכסת"ח בתוצאות הבדיקה (ואכן נראה שיש שם לא מעט ממנו), היא לקחת את הרכב למוסך

שיגיד לך איזה מהליקויים לתקן ומה לא משמעותי. על-פניו לא נראה שיש בעיות משמעותיות, אבל ביקור במוסך יסייע לך לקנות את

הרכב בראש שקט יותר. בכל מקרה, המחיר המבוקש מעט גבוה - אלא אם המוסך יגלה שכל הליקויים שצויינו אינם משמעותיים.

פורסם
קודם כל תודה לכל המגיבים וחברי הפורום שעוזרים לי בתהליך הקנייה, עד כה הייתם לי לעזר רב. לקנות רכב יד שנייה זה כאב ראש לא נורמלי, ואתם האופטלגין שעוזר קצת.

אז לקחתי פיאט פונטו שמצאתי באינטרנט לבדיקה בדינמומטר ביד אליהו תל אביב.

האוטו יד שניה, שנת 2005, 80,000 קילומטר, ידני, מנוע 1.3 ליטר, צבע כחול.

המחיר שהמוכר מבקש עליו - 35K.

מחיר מחירון (לפי יד2): 33.5K.

להלן התקלות שעלו בבדיקה (אני מכניס אותם מילה במילה, בלי סינון):

*בלאי פנימי במנוע. קורוזיה וסימני נזילת מים בין ראש לבלוק המנוע. רעשים פנימיים במנוע, רעש במערכת תזמון ושספתומים, נזילות שמן, סימני שריפת שמן בעומס, תושבות מנוע, לטפל ולנקות מערכת קירור, תיפקוד מערכת דלק והצתה לקוי.

*נקישה בהגה, חופשים במתלה, תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי.

*בוקסות בולמים אחוריים פגומים.

*תיקון פגיעה לאורך צד ימין ודופן אחורית, מעיכות פח ותיקוני מרכב בצבע סביב, פלסטיקי קישוט ופגושים פגומים וחסר פלסטיק בחזית, הוחלפה שמשה.

* צמיגים שונים שחוקים ויבשים.

*מצבר חלש משנת 2006. פנס קדמי ראשי פגום.

*בלאי מצמד גבוה, שילוב הילוכים לקוי וקשה + בורר לקוי, תושבת תיבת הילוכים פגומה, חופש ייתר ציריות.

אין שום דבר על השילדה, הכל נקי.

זה כל מה שהופיע בדו"ח (ואם יש בעיות ניסוחיות, ככה זה בדו"ח....).

אני לא מבין גדול במכניקה של מכוניות. מה מכל הדברים שציינתי חשוב, ומה לא חשוב?

הבנתי שהרבה פעמים הם מציינים דברים כדי לכסת"ח את עצמם. מישהו יכול להצביע על דברים כאלה פה?

אם מישהו יודע לתרום הערכות מחיר לתקלות הנ"ל, זה יהיה גם טוב.

חוות דיעה כלליות יתקבלו בברכה. לקחת, לא לקחת, מחיר רלוונטי, וכו'.

תודה!

יש כאן דברים שעולים:

-יש מים בראש מנוע.אם ילך לך ראש מנוע זה וואחד סיפור.

-הרכב עבר תאונה.תיקוני פחחות השאלה כמה קשים.

-הצמיגים בלויים .סכנה בטיחותית,סט איכותי שווה אלפיה.

-מצבר גמור.אתה לא רוצה לדחוף את האוטו בבוקר נכון?.

-גיר עושה רושם של מתנדנד,לקראת מוות.

הייתי מוריד לו חמישיה אם לא יותר. קיצר האוטו לא משהו, חפש משהו יותר שמור. נשמע כאילו הוא לא עבר 80 K אלא משהו יותר קרוב ל200.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...