Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באירופה הדלק הכי זול למכוניות זה גז טבעי - עלות ק"מ על גז טבעי יכולה לעלות כפי 3 פחות מעלות בנזין. כמו כן חלקיקי הNOX ו CO2 הנפלטים בזמן השריפה שואפים ל-0 וזה נחשב ירוק.

עד כמה שידוע לי אפשרי לעשות הסבה לרכבי סולר לגז טבעי ולהפוך את האוטובוסים לידידותים לסביבה.

לפי התחזית הכלכלית, ישראל הולכת להפוך למעצמת גז, ומצפים שאף נתחיל למכור למדינות אחרות.

אז למה אף אחד אפילו לא מדבר על זה?

פורסם

זה לא כלכלי למדינה.

אם יוסיפו בלו של 3 שקלים למחיר הגז (המיועד למכוניות), אולי אז למדינה יהיה אינטרס לעודד הסבה.

כיום הבלו על גז טבעי עומד על 15.81 ש"ח לטון (כ-1.6 אג' לק"ג) בעוד שעל בנזין הבלו עומד על כ-2.8 ש"ח לליטר (2792.18 ש"ח ל-1,000 ליטר).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

התיכנון של המדינה היה באמת להפוך את האוטובוסים למונעים על גז, אבל החשש היה פיגועים שבמקרה של פיגוע לא יהיו פצועים אלא רק... שלא נדע.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בולשיט, בנזין יותר גרוע מגז.

הסיבה האמיתית היא שעדיין לא המציאו את המנגנון שיאפשר לאוצר לחלוב מאיתנו מספיק כסף דרך הגז.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני לא רוא בעיה לשים גם את הבלו של הגז על 3 שקל. בכל מקרה יהיה יותר זול ויותר ידידותי לסביבה.

ואל תשכחו שלא נקנה נפט מחו"ל וככה הכסף ישאר במדינה - דבר שיעודד מאוד את הכלכלה הישראלית.

לגבי האוטובוסים - הבעיה היא לא רק מטעני חבלה, אלא גם תאונת דרכים. בתאונה משתחררת המון הנרגיה אך עדיין בלוני הגז נשארים שלמים. או בקיצור - אני לא קונה את החרטוט הזה.

ומה מפריע להתקין מערכות כאלה על משאיות לא כבדות?

פורסם

לא רוצה להעליב אתכם חברים יקרים, אבל אם זה היה משתלם למדינה

בטוח שמישהו חכם מאיתנו (ועם יכולות כספיות טובות) כבר היה עושה עם זה משהו.

כנראה שההוצאות או היחס עלות - תועלת, לא משתלם.

פורסם

חס וחלילה להעליב. ספר את זה לאירופאים שמייבאים גז מרוסיה ואירן הלא כל כך קרובות וזה משתלם להם יופי.

פורסם
אם זה היה משתלם למדינה בטוח שמישהו חכם מאיתנו כבר היה עושה עם זה משהו.

הייתי שמח להאמין שזה נכון, אבל זו גישה שנותנת לממשל קצת יותר מדי קרדיט.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

חס וחלילה. קרדיט זה הדבר האחרון שאני נותן לממשל לנו. :-D

אם מישהו מפה חשב על רעיון טוב, שילך על זה, אולי הוא עוד ירוויח.

פורסם

(1,000,000 BTU) כ-27 מ"ק גז טבעי, עולים כ-4.8 דולר.

ב-1 מ"ק יש כ-880 ליטר.

כלומר 27 מ"ק = 23,760 ליטר.

מחיר הליטר כ-0.000202 סנט (0.000808 אג').

ברכב נכנס לפחות 50 ליטר גז, כלומר כ-4 אגורות לתידלוק (לפני מיסים, הוצאות וכד')

מישהו יכול להגיד איפה טעיתי ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, אתה בטוח שבקוב נכנסים 880 ליטר?

cc = סמ"ק

1000CC = ליטר

מ"ק = 1 מיליון CC

לא אמור לצאת אלף ליטר בקוב?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני לא בטוח בכלום, התוצאות נראות לי יותר מידי טובות. אפשר לומר שמחיר הגז שואף לאפס.

החישוב של 1,000,000 BTU מתייחס ללחץ וטמפרטורה מוגדרים ומקובלים בתהליך - בהתאמה שאר הנתונים.

.

פורסם
באירופה הדלק הכי זול למכוניות זה גז טבעי - עלות ק"מ על גז טבעי יכולה לעלות כפי 3 פחות מעלות בנזין. כמו כן חלקיקי הNOX ו CO2 הנפלטים בזמן השריפה שואפים ל-0 וזה נחשב ירוק.

עד כמה שידוע לי אפשרי לעשות הסבה לרכבי סולר לגז טבעי ולהפוך את האוטובוסים לידידותים לסביבה.

לפי התחזית הכלכלית, ישראל הולכת להפוך למעצמת גז, ומצפים שאף נתחיל למכור למדינות אחרות.

אז למה אף אחד אפילו לא מדבר על זה?

לפי מה שאני יודע, נמכרו מספר רכבי סובארו אימפרזה (יכול להיות שעוד דגמים אבל אני לא בטוח), עם מערכת גפ"מ, היישר מהיבואן. כלומר לא התקנה מקומית. במספר מצומצם של תחנות דלק אפשר למלא גפ"מ, אני חושב שביציאה מהרצליה יש אחת.

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם
אמיר, BTU זו לא יחידה לאנרגיה?

כשחיפשתי נתונים מצאתי שמחיר הגז מתייחס ל-1,000,000 BTU.

אני מניח שבעצם החישוב מתייחס לפונציאל אנרגטי (תרמי) שניתן להפיק מהגז ולא לקיבולת באחסנה.

את אותם מיליון BTU ניתן להפיק גם מ-27 מ"ק גז וסביר שמכאן נובעת טבלת המרה המשווה בין אנרגיה לנפח. אגב, טבלת ההמרה ציינה הערה ספציפית לענין גז, לכן אני מניח שמדובר במשהו מוכר בעולם שעוסק בכך.

הכל כתוב בגוגל. אני בכוונה לא מוסיף קישורים למקורות, כי אם הסתמכתי על מקור מוטעה או שהבנתי לא נכון, שהביקורת לא תלך שולל אחרי אותם מקורות.

.

• תוכן חדש...