Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קורה לי לפעימם, כחלק מתהליך הלמידה שלי לנהוג (זה שעברתי טסט לא אומר שאני יודע לנהוג פרפקט. אני נוהג עם אימי, שהיא נהגת מקצועית, 34 שנה על משאית) יוצא לי לעשות מדי פעם זינוק בעליה (איזור ירושלים ומעלה אדומים - מלא עליות).

לפעמים אני לא מרים את הקלאץ' מספיק ונותן גז, והאוטו לא זז/מדרדר אחורה מעט. האם למעשה זה יש השפעה שלילית על הקלאץ'?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תבצע כמה ניסיונות בכביש ריק אתה כבר תתרגל.

צריך קודם להתרגל לרכב ובמיוחד לקלאץ, אל תתייאש זה פשוט מאוד,וכמו שלמדת לנהוג תלמד לבצע זאת בצורה טובה מאוד זה עניין של זמן והרגל.

שים רגל על הבלם, שחרר לאט לאט את הקלאץ עד שתתחיל להרגיש את הרכב מעט רועד(זו הנקודת חיכוח), שחרר בהדרגה את דוושת הבלם, הרכב יעמוד במקום במצב זה אם תהיה עם רגל יציבה, כל שנותר הוא ללחוץ מעט יותר על הגז ולשחרר בהדרגה את הקלאץ.

תבצע את הפעולות האלו מספר פעמים לאט לאט, עד שתצליח עם הזמן תוכל להיות מהיר יותר.

פורסם

אני יודע לעשות זינוק בעליה. אבל לפעמים קורה שאני "מפספס" את הנקודה הרצויה בכמה מילימטרים, ואני נותן קצת גז, האוטו לא זז ואז אני מרפה מהדוושה.

מעלה שוב את הקלץ' למקום הנכון ואז האוטו זז.

כל התהליך לוקח כמה שניות.

אבל השאלה שלי היא אם בשלב שאני מפספס את הנקודה ונותן גז, אם זה משפיע על הקלאץ' בדרך כשלהי (שחיקה וכד').

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אותי המורה לנהיגה לימד לתת גז לפני שאתה משחרר את הקלאץ', ואז לשחרר אותו לאט לאט.

ככה אין סיכוי שהאוטו יברח לך אחורה.

לא יודע, איכשהו בחיים לא הייתה לי בעיה עם זינוק בעליה.

Auto Emoción

פורסם

איך לא ידרדר לך האוטו אחורה אם אתה לוחץ על הגז לפני הקלאץ'?

אם אתה בעליה מאד תלולה אז בזמן שתעביר את הרגל הימנית מהברקס לגז ותתחיל להרים את הקלאץ' האוטו אמור להדרדר לא ככה?

Renault clio RT 1994

פורסם
איך לא ידרדר לך האוטו אחורה אם אתה לוחץ על הגז לפני הקלאץ'?

אם אתה בעליה מאד תלולה אז בזמן שתעביר את הרגל הימנית מהברקס לגז ותתחיל להרים את הקלאץ' האוטו אמור להדרדר לא ככה?

חחחחחחחחחח

note to self: לא לכתוב הודעות כשחזרת מפאב מת מעייפות ושיכור למחצה.

הטכניקה הנ"ל טובה לשיעורי נהיגה בשביל שלא יכבה המנוע כשמתחילים לנסוע מעצירה, זה קורה בהתחלה...

לא יאומן שלרגע חשבתי שזה לזינוק בעלייה. וואוו.

Auto Emoción

פורסם

חבר'ה, בואו לא נגלוש לנושאים אחרים (חזרה שיכורים מפאב ושות').

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

כל עוד אתה לא נותן פול גז כשהקלאץ' לחוץ אל תדאג לו,הוא יהיה בסדר,לא מדובר בשחיקה ברמה שתהרוג אותו.

מה שכן,אני מבין שאתה נהג חדש,אז אפרופו קלאץ',קבל את הטיפ שבהחלט יעזור לך לשמור על הקלאץ':

פרט לשנייה בה אתה מעביר הילוך,אין כל סיבה שרגל שמאל תיהיה מונחת על דוושת הקלאץ'-בשביל זה יש מצד שמאל לדוושת הקלאץ' מקום שמיועד להנחת הרגל.

הרבה נהגים (בעיקר חדשים) נוטים להשאיר את רגל שמאל קבוע על דוושת הקלאץ',כלומר כשמעבירים הילוך הרגל כמובן לוחצת את הדוושה אבל אחרי שההילוך השתלב ומשחררים את הדוושה הרגל נוטה להשאר "מונחת" על הדוושה בהמתנה להעברת ההילוך הבא.

זה כבר בהחלט גורם לחימום הקלאץ' ולשחיקה מוגברת שלו מהסיבה שלעיתים לא מרגישים אבל מפעילים קצת לחץ על הדוושה כשהרגל מונחת שם.

מעבר לכך יש עניין בטיחותי,רגל שמאל צריכה להיות על המסעד המיועד לה מצד שמאל לדוושות במטרה לתת תמיכה לגוף.

לגבי העניין של למידת "נקודת ההפרדה" של הקלאץ' (הנקודה שבה שחרור הקלאץ' מתורגמת לגלישת הרכב קדימה) אתה יכול להעזר בבלם היד,כלומר ברגה שעכשיו אתה נמצא בעליה וצריך לעצור,תעצור את הרכב ותמשוך את בלם היד.

כאשר תצטרך להתחיל נסיעה תשלב לראשון,תגיע עם הקלאץ' לנקודת ההפרדה (אתה תרגיש אותה לפי המנוע שהסל"ד שלו ישתנה מעט) ואז תשחרר בלם יד,הרכב כעת יהיה בנקודת ההפרדה וכל עוד אתה לא בעלייה מאוד תלולה הוא לא אמור להתדרדר אחורה, בנקודה זו פשוט תתן מעט גז ותתחיל נסיעה.

את התירגולים של הטכניקה הזאת מומלץ לבצע במקום ריק שיהיה בטיחותי עבורך,עבור משתמשי הדרך האחרים וכמובן עבור רכבך.

אגב,כדי לתרגל את זה אתה כמובן לא חייב להיות בעלייה,נקודת ההפרדה של הקלאץ' בכביש מישורי תיהיה זהה לנקודת ההפרדה בכביש בעלייה,הכל עניין של ללמוד את נקודת ההפרדה,שהיא אגב משתנה ככל שהקלאץ' נשחק,אבל מתרגלים לזה.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה עידן. בעניין השארת הרגל - המורה תמיד העיר לי על זה, אבל עכשיו, שלא כל תזוזה של הדוושות אצלי מוצגת למורה/אמא שלי, אני מניח את הרגל. אני אנסה להיגמל מההרגל הזה הזה.

תודה לכולם,

רועי.

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...