Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שחתמנו את הפרק של רומא,

אישתי ואנוכי טסים למילאנו בסוף יולי,אנחנו נשהה שם 5 לילות.

הכוונה בגדול לא להשתקע שם אלא לבלות שם מקסימום יום-יומיים.

העוגן היחיד שיש לנו כרגע בטיול הזה זה יום אחד במודנה (מיותר לציין למה,כן ?).

עכשיו מגיע התור שלכם:

1.אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי מרחקים בנסיעה (הכוונה משך זמן נסיעה) בין הערים הבאות:

מילאנו-פירנצה.

מילאנו-מודנה.

מילאנו-ונציה.

כמובן אם יש מסלול מסויים שעדיף לעשות את זה אשמח להמלצות (נניח ועדיף לנסוע לעיר מסויימת ומשם להמשיך לעיר אחרת, אז כמה זמן בערך תיקח הנסיעה בין הערים).

2.אתרים מומלצים שכדאי לראות בכל אחת מהערים.

3.חברות השכרה- מישהו התנסה בהשכרת רכב במילאנו ?

4.מודנה- מוזיאונים ופעילויות מוטוריות מומלצות ? (יש צורך בקניית כרטיסים מראש ? לקבוע הגעה מראש ?).

5.מעבר לערים שציינתי,יש המלצות למקומות\אתרים בסביבה שהם בגדר חובה ?

6.המלצות למלונות נחמדים ונקיים עם מיקום טוב ? (הדגש הוא לא משהו מפואר,העיקר שיהיה נקי ונגיש).

7.נקודה למחשבה- נעדיף לבלות את היום הראשון במילנו מאחר וניהיה אחרי טיסה ארוכה (כ-11 שעות) ועדיף לא לנהוג במצב כזה של ג'טלג).

כל טיפ\הצעה שיש לבעלי הנסיון תתקבל בברכה!

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מילאנו ונציה זה משהו כמו 3 - 3.5 שעות ( עד כמה שאני זוכר )

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אם אתם נוחתים בבוקר אתם יכולים לקחת את הרכבת לעיר (שימו לב שהמרחק ממלפנסה למילאנו הוא בערך 50 ק"מ). הרכבת עולה 11 יורו לאדם ויוצאת פעמיים בשעה, היא מגיעה ל-Cadorna משם אתם יכולים להמשיך במונית או מטרו למלון.

במילאנו תחבורה ציבורית טובה (אוטובוסים, טראם, תחתית) תבררו במלון איך להגיע לאתרים ותקנו שם כרטיסים. את הכרטיס צריך להחתים באוטובוס/טראם/כניסה למטרו. בעקרון כמעט ולא בודקים אבל לא שווה לקחת סיכון (נסיעה עולה יורו אחד, קנס החל מ-50).

לדעתי, אין יותר מדי מה לראות במילאנו, רק:

- דואומו והגלריה לידו

- מוזיאון לאונרדו דה וינצי

- ה"סעודה האחרונה", אבל צריך להזמין מקום מראש.

בערב איזור הבילויים נקרא navili, יש שם שתי תעלות עם הרבה פאבים ומסעדות לאורכן.

אם הגעתם לעיר ברכבת אפשר לשכור רכב ב-stazione centrale (התחנה המרכזית), יש שם כמה סוכניות השכרת רכב ודי הרבה מלונות (רק שימו לב שגם "נערות עובדות").

מבחינת מקומות - אם אתם נוסעים לונציה מומלץ לעצור בברגמו, ורונה ואגם גרדה.

• אחראי פורום
פורסם

1.אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי מרחקים בנסיעה (הכוונה משך זמן נסיעה) בין הערים הבאות:

מילאנו-פירנצה. כ-300 ק"מ

מילאנו-מודנה. כ-180 ק"מ

מילאנו-ונציה. כ-280 ק"מ

בכוונה לא כתבתי זמני נסיעה, כי זה מאוד משתנה בין אם אתה נוסע רק על כבישי אגרה (מעולים, מהר מאוד למרות

שהאכיפה נהייתה מטורפת) או בכבישים הכפריים (לאט אבל תענוג).

למען האומדן, מילאנו-פרינצה על כביש אגרה לוקח שעתיים וחצי-שלוש.

כמובן אם יש מסלול מסויים שעדיף לעשות את זה אשמח להמלצות (נניח ועדיף לנסוע לעיר מסויימת ומשם להמשיך לעיר אחרת, אז כמה זמן בערך תיקח הנסיעה בין הערים).

בשביל כל השילובים הנ"ל, אני מאוד ממליץ על אתר viamichelin. אתה יכול לבנות שם מסלולים עפ"י העדפה,

מצויינים שם אטרקציות ובתי מלון והוא ממש עוזר לסדר את המחשבות.

2.אתרים מומלצים שכדאי לראות בכל אחת מהערים.

ציינת את הערים הכי מעניינות לתיירים. מה הכיוון שלכם?

4.מודנה- מוזיאונים ופעילויות מוטוריות מומלצות ? (יש צורך בקניית כרטיסים מראש ? לקבוע הגעה מראש ?).

למעט פרארי (אין צורך בתיאום מראש, לדעתי שווה), לא רחוק משם יש את מוזיאון ומפעל למבורגיני.

למוזיאון אין צורך לקבוע מראש אבל לסיור המדהים במפעל יש צורך (דרך האתר של היצרן) וזה משהו כמו 38-40 יורו.

שווה כל יורו.

5.מעבר לערים שציינתי,יש המלצות למקומות\אתרים בסביבה שהם בגדר חובה ?

יש, אבל ב-6 ימים שהם לא הרבה ושאת חלקם תעביר בשדה תעופה, הייתי מתמקד בנק' שציינת.

אבל אם בכ"ז, אז אגם גארדה והעיר וורונה מומלצות.

6.המלצות למלונות נחמדים ונקיים עם מיקום טוב ? (הדגש הוא לא משהו מפואר,העיקר שיהיה נקי ונגיש).

אנחנו בכוונה לוקחים מלונות מחוץ לערים, אם זה מה שתעדיף אז יש לי המלצות על מלונות טובים ולא יקרים.

7.נקודה למחשבה- נעדיף לבלות את היום הראשון במילנו מאחר וניהיה אחרי טיסה ארוכה (כ-11 שעות) ועדיף לא לנהוג במצב כזה של ג'טלג).

השאלה של דריש חשובה. מלפנסה לפחות, נמצא כחצי שעה נסיעה ממרכז העיר. לגבי האחרים אני לא יודע.

פעמיים נחתתי שם והעדפתי ישר לאסוף את הרכב ולנסוע לאיזורים הכפריים הקרובים למלון.

בפעם האחרונה מצאנו מלון מעולה וזול יחסית, כ-10 ק"מ מהשדה. אם תרצה אני יכול למצוא את הפרטים שלו.

אין שום בעיה לקחת תח"צ למרכז העיר, בטוח יש שם מלונות סבירים, לדעתי זה יותר מסורבל.

כל טיפ\הצעה שיש לבעלי הנסיון תתקבל בברכה!

עידן

צפון איטליה וטוסקנה זה תענוג אמיתי.

עשיתי את המסלול שציינת משהו כמו 3 פעמים ברכב ועדיין לא נמאס (ואם לא הצאצא שנולד הייתי חוזר).

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מוזיאון פרארי נמצא במרנלו שהיא קצת דרומית למודנה, פלוס נוסף במראנלו הוא מסלול המבחןשל פרארי-פיוראנו

שניתן להציץ על הנעשה בו מבחוץ וכמעט תמיד אפשר לראות משהו מעניין.

בפרק זמן שיש לך אני הייתי מבלה יומיים בפירנצה יומיים בוונצייה והשאר באטרקציות מוטוריות לפי העדפותיך.

פורסם

את רוב המידע המעניין כבר קיבלת פה, לכן אני רק אוסיף מספר מילים לגבי השכרת רכב.

בקישור הזה תמצא את הסוכנויות הקיימות במלפנסה. כמו תמיד, כדאי לבדוק את התעריפים והתנאים של החברות המקומיות

ולא למהר להזמין מהחברות הגדולות. לי אישית יש נסיון טוב עם חברת Maggiore, שהאתר שלהם גם מאפשר במקרים רבים

לבחור את הרכב הספציפי שבו תנהג ולא רק את הקטגוריה. בלי קשר למה שאתה רואה באתר, תמיד כדאי להרים טלפון לסוכנות

ולהתרשם מרמת האנגלית שלהם ומהגישה של נציג השירות. אנגלית היא לא נושא טריוויאלי באיטליה, ואף אחד שם גם לא שומר

יותר מדי על דיפלומטיות או לשון נקיה, לכן אם נפלת על סוכנות דפוקה, סביר להניח שתרגיש זאת כבר משיחת הטלפון הראשונה.

מומלץ לשאול אם יש להם מכוניות עם מדבקת ה-Aduana השווייצרית ל-2010. יש לקוחות ששוכרים את הרכב ונוסעים לשווייץ,

שם עליהם לשלם את האגרה השנתית ע"מ לנוע בכבישים המהירים. המדבקה קשה עד בלתי ניתנת להסרה, לכן ברוב המקרים

תישאר באוטו כשהוא יחזור לאיטליה. אם תצליח לשריין מכונית כזאת, אז הרווחת את האופציה "לקפוץ" לשווייץ כאוות נפשך מבלי

לשלם את ה-30 יורו (או 40 פרנק) לממשלה המקומית.

כבישי האגרה באיטליה הם בין האיכותיים שיצא לי לנהוג עליהם, והנסיון שלי כולל גם את גרמניה ורוב מערב אירופה. שימו לב

שכל המסמכים שלכם איתכם כל זמן שאתם על כביש מהיר - ביקורות פתע במעברי האגרה ובמחסומי הגבול הן עניין נפוץ שם,

ובמצב כזה אתם לא רוצים להתחיל דיון עם המשטרה לגבי המוצא שלכם (הונג קונג? ישראל?). שמרו את הדרכונים הישראליים

בהישג יד ואל תסתמכו על תעודות תושבות או נתינות זרה כל עוד אין לכם שם אזרחות.

הכבישים הציבוריים הם סבבה בד"כ, אבל מומלץ לבקש רכב עם ESP וצמיגים טריים ליתר בטחון, שכן אתם אף פעם לא יודעים

מתי תיקלעו לכביש עפר בוצי באמצע ההר. בגדול אין מה לדאוג, זה לא צרפת עם הכבישים הציבוריים המחורבנים שלה ואפשר

בהחלט לנוע בדרכים עוקפות וצדדיות ללא חשש ואפילו במידה מסויימת של הנאה. שימו לב רק שהדרך העוקפת לא תאריך את

הנסיעה יותר מדי, והשתדלו להימנע מתנועה בדרכים הרריות וע"ג שבילים בחושך.

נקודה אחרונה לנהיגה באיטליה מתייחסת בעיקר לשטח עירוני - שימו לב לרוכבי הדו"ג. כל הקליפים ביוטיוב מהמזרח הרחוק

לא יכינו אתכם לבלאגן שהולך לפעמים בערים בשעות העומס. קחו בחשבון שהרוכבים שם יודעים טוב מאד מה הם עושים,

השתדלו להימנע מתנועות פתאומיות ולנהוג באופן חלק ועקבי. עם זאת, אל תשכחו שבאיטליה האגרסיה והאסרטיביות בנהיגה

הן עניין שבשגרה, לכן אם כבר נכנסתם לאנשהו בטעות או שפיספסתם תמרור, אל תעצרו ואל תהססו - המשיכו לנסוע.

בלי קשר לנושא הנהיגה, סתם משהו לשים לב אליו: אם נראה לכם שמישהו מהמקומיים מדבר אליכם בכעס או בצורה עויינת,

אל תהיו כ"כ בטוחים בזה. ההגייה והאינטונציה שונות מאד בין המחוזות באיטליה, ולא נדיר להיתקל במישהו שנשמע מעוצבן

אבל בעצם זה פשוט איך שהוא מדבר. הנושא מורגש במיוחד כאשר הם מדברים בשפה זרה, ולכן גרם לי כבר כמה מצבים

משעשעים בביקוריי באיזור. :-D

יאללה, have fun kids!

פורסם

ראשית תודה לכולם על המידע, זה עוזר מאוד!

כמה דברים:

1.פרארי\למבורגיני ושות'- בהחלט יש כוונה להגיע למוזיאונים ומפעלים שלהם,זו בגדול הסיבה שלשמה אנחנו מגיעים לצפון איטליה (הטיול לפני 3 שבועות לרומא היה עבור "נפשה האומנותית של אישתי",הטיול הקרוב לצפון איטליה זה בעיקר לנשמה המוטורית של אנוכי..).

שכחתי כמובן לציין את מראנלו (וטוב שמישהו פה הזכיר אותה), עד כמה היא קרובה למודנה ?

2.כמה זמן,פלוס מינוס,אורך ביקור במוזיאון של פרארי\למבורגיני וכן הביקור במפעל של למבורגיני ?

3.השכרת פרארי-אני יודע שיש כל מיני כאלה שמשכירים באיזור מודנה ומראנלו, יש מישהו מומלץ ?

מישהו יודע מחיר של התענוג ? (בכל אופן אני אשכיר,רק להכין את הכיס לסטירה...).

4.טוסקנה-גם אני שמעתי שטוסקנה מדהימה וחובה להגיע אליה-עד כמה היא רחוקה מהערים שציינתי (במילים אחרות, איזו מהערים שציינתי הכי קרובה אליה ופלוס מינוס המרחק).

5.התניידות-אני מאמין שאת התנועה לערים המרכזיות נעשה בכבישי אגרה על מנת לחסוך זמן,ובכל זאת, יש איזשהו כביש צדדי שאסור לפספס בדרך לערים הנ"ל ?

הכוונה לכביש עם נוף יוצא דופן,בשלב זה פחות יעניין אותי להתגרזן על הכביש גם כי המטרה להנות מהנוף וגם מהסיבה הפשוטה שבאותה תקופה אישתי תיהיה בתחילת חודש שביעי.

6.מלונות- אם יש לכם המלצות למלונות באיזור כפרי בפריפריה של הערים גם יכול להתקבל בברכה,דווקא יכול להיות נחמד לאללה להיות באיזור כפרי פתוח שקרוב לעיר.

שוב, המון תודה על כל המידע.

עידן

• אחראי פורום
פורסם
ראשית תודה לכולם על המידע, זה עוזר מאוד!

כמה דברים:

1.שכחתי כמובן לציין את מראנלו (וטוב שמישהו פה הזכיר אותה), עד כמה היא קרובה למודנה ?

20 ק"מ פלוס מינוס. לגבי מסלול הניסויים של פרארי, סע לפי הרעש ואל תנסה דרך ה"ש.ג."

(בנחמדות ובחיוך הוא יסביר לך שאם לא תעוף מהמקום זה יגמר רע), יש מקומות מסביב שאפשר להציץ יפה לתוך המסלול.

2.כמה זמן,פלוס מינוס,אורך ביקור במוזיאון של פרארי\למבורגיני וכן הביקור במפעל של למבורגיני ?

שעתיים כל אחד. הסיור במפעל לא ארוך מאוד.

4.טוסקנה-גם אני שמעתי שטוסקנה מדהימה וחובה להגיע אליה-עד כמה היא רחוקה מהערים שציינתי (במילים אחרות, איזו מהערים שציינתי הכי קרובה אליה ופלוס מינוס המרחק).

פירנצה נמצאת בטוסקנה (היא בירת החבל למעשה).

5.התניידות-אני מאמין שאת התנועה לערים המרכזיות נעשה בכבישי אגרה על מנת לחסוך זמן,ובכל זאת, יש איזשהו כביש צדדי שאסור לפספס בדרך לערים הנ"ל ?

הכוונה לכביש עם נוף יוצא דופן,בשלב זה פחות יעניין אותי להתגרזן על הכביש גם כי המטרה להנות מהנוף וגם מהסיבה הפשוטה שבאותה תקופה אישתי תיהיה בתחילת חודש שביעי.

בעיה. בתור חובב נהיגה, יהיה לך מאוד קשה לא ללחוץ בכבישים הצדדיים. רובם פשוט מדהימים.

התנועה די דלילה והם סלולים מעולה. גם אשתי היתה בהריון שם, אמרתי לה שאני רוצה לבדוק אם לעובר יש

את הגנים שלי ועד כמה הוא עמיד :lol: כמובן שלא השתוללתי יחד איתה, אבל כן יצאתי לנהוג לבד כשהיא מעולפת במלון.

שווה לנסוע דרכם מבחינת ההנאה והנופים, אבל מתישהו זה הופך להיות מונוטוני ואפילו קצת מעקב,

אז תכנן את זה מראש.

6.מלונות- אם יש לכם המלצות למלונות באיזור כפרי בפריפריה של הערים גם יכול להתקבל בברכה,דווקא יכול להיות נחמד לאללה להיות באיזור כפרי פתוח שקרוב לעיר.

כשאהיה בבית אחפש את כל הכתובות של המלונות.

שוב, המון תודה על כל המידע.

עידן

בבקשה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איתי,המון המון תודה על המידע,אני מאוד מעריך את זה!

אני בטוח שפה ושם אני אלחץ כי כמו שכתבת,בתור חובב נהיגה יהיה מאוד קשה לא ללחוץ,הכוונה היא שלמרות שזה יתסכל אותי מינית\מוטורית לא לתת בראש בכבישים המתאימים, הדגש לא יהיה על זה.

מה שכן,בלילה,אחרי שהאישה כבר באמת מעולפת,לא מן הנמנע שאני אתן גיחה לאיזה כביש מעניין בסביבה (אני גם מעדיף מכל הבחינות התגרזנות לילה על פני התגרזנות יום,זה פשוט הרבה יותר בטיחותי לטעמי).

לגבי הימצאותה של פירנצה בטוסקנה-האמת שלא ידעתי,אכן טוב לדעת וזה כן נותן לי איזשהו כיוון כי באמת שמעתי הרבה דברים על טוסקנה.

ושוב, תודה!

עידן

פורסם

האופציה של לוטוס אליז היתה יכולה להיות מעניינת מאוד אלמלא הייתי מגיע למילאנו עם מזוודה די עבה....

למרות שמי אמר שחייבים לקחת את הלוטוס דווקא ביום הראשון....

זרקת רעיון, תן לחשוב עליו.

פורסם

לגבי לוטוס אליז, אני בדקתי שנה שעברה בספטמבר והם רצו 1800 שקל לשלושה ימים. אני מאמין שביולי זה יהיה קצת יותר.

ממליץ להיעזר בגוגל מאפס http://maps.google.com/?hl=iw&ie=UTF8&ll=32.226743,34.747009&spn=2.183969,2.69989&z=9 לתכנון זמני נסיעה ומסלולים.

לגבי פרארי: פשוט חובה לבקר במראנלו! רבע שעה בערך ממודנה, וכל דקה בעיירה המופלאה הזאת היא חווייה נדירה שכל כולה אדום פרארי! הכל (ואני מתכוון הכל - מסעדות, עציצים, תחנות אוטובוסים, חנויות וכו') הכל קשור לפרארי. למפעל עצמו אין כניסה למבקרים שאינם לקוחות או עיתונאים. אבל מומלץ לעמוד כמה דקות ליד שערי המפעל, פרארי עוברות שם בכמויות. המוזיאון עצמו נחמד וזמן הביקור בו לא עולה על שעה (וגם זה בלחץ). לגבי השכרת פרארי - יש ממש ביציאה מהחניה של המוזיאון שתי סוכנויות להשכרת פרארי. הבחורות בלבוש האדום המינימלי יעטו עליך כבר ברגע הראשון בחינניות מופלאה ובמבטא מפתה ויציעו לך לנהוג בפרארי. שים לב שבסוכנות שנמצאת מימינך (כשאתה יוצא מהחניה) נותנים לנהוג בפרארי קצת יותר ישנות, כשהייתי שם לפני שנה הצי שלהם היה 360 , 355, וטסטהרוסה. אני בחרתי בזו השמאלית (F430) המחירים הם 35 ל-5 דקות ו70 ל-10, ומשהו כמו 170 יורו לשעה! אני לקחתי ל-5 (בפועל 7-8) ונהניתי מכל רגע!

לגבי למבורגיני: גם כאן חובה לבקר. אנחנו הגענו בשעת הפתיחה (11 בבוקר) ונכנסנו חינם כי פשוט לא היה למי לשלם...

ביקור במפעל עולה 39 יורו (כולל כניסה למוזיאון) ומצריך ביקור מראש. אבל... כשאני הגעתי, באתי בלי תיאום מראש, לאחר סיור קליל במוזיאון (כמו פרארי חצי שעה - שעה גג) גיליתי דלת "סתרים" שנמצאת בחדר צדדי לד המוזיאון ושם הוצגה הרבנטון המדהימה. במהלך צילומי הרבנטון עבר אותנו אחד העובדים במקום ופתח את הדלת, המראה היה מדהים - כ-40 למבורגיני דנדשות ומכל הדגמים מהגייארדו הרגילה ועד הLP-670 כולל דגמי מירוץ, חונות ב-ח' מחוץ למפעל עצמו. על הדלת יש שלט שאוסר כניסה עם מצלמה או פלאפון, אבל כמו ישראלי טוב התעלמתי מהשלט באלגנטיות והרמתי את המצלמה, העובד שראה שאני רואה לצלם, התנהג כמו איטלקי טוב והחזיק לי את הדלת במשך דקה שלמה כשאני מצלם ללא מפרע! (תמונות בהמשך). לאחר מכן גם נכנסתי לשטח המפעל, להפתעתי, כל עובדי המפעל היו בחוץ בהפסקת קפה ואף אחד לא דיבר איתי גם כשנכנסתי למפעל עצמו וסיירתי בו קלות. וכך הרווחתי גם מוזיאון וגם מפעל למבורגיני ב-0 יורו. ממליץ. (-;

כמו כן ניתן לסייר במפעל פגאני שנמצא בכפר san cesario sul panaro לא רחוק ממודנה גם כן. הביקור שם מצריך תיאום מראש ואני לא ביקרתי שם לכן לא ארחיב...

מקווה שעזרתי, טיסה נעימה וטיול מהנה!

למכירה שעון ברייטלינג shark יד 2 במצב נהדר!

פרטים בה"פ.

• תוכן חדש...