Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל את חוות דעתכם בקשר לחוויה לא נעימה שזכיתי לה היום .

נסעתי בכביש בין עירוני , כאמור עם שברולט מאליבו LT כשהמחוג על 100 קמ"ש . לצורך העיניין הכביש היה בשיפוע , ירידה .

ברגע הלחיצה על הברקסים התקבלה תחושה של פמפום ממש מהיר , כאילו מערכת הABS נכנסה לפעולה אפילו עם ליטוף של הברקסים.

יש מצב שהברקסים פשוט התעייפו מהירידה הארוכה והמהירה? או שזו איזושהי מערכת הגנה מובנת במאליבו למניעת "התעייפות " של הברקסים?

כושר הבלימה נפגע מאוד , ולא יכלתי לעצור שם את נסיעתי המקום צפוף גם ככה וללא שוליים אז המשכתי בזהירות .

שכבר הגעתי לכביש על מישור הברקסים המשיכו לתפקד ככה אז החלטתי לכבות את מערכת בקרת היציבות (TC - Traction Control ) ולהפעילה שוב . לפתע הכל עובד טוב. (מצד שני , יכול להיות שהברקסים פשוט התקררו )

השאלה שלי היא מה לעזאזל קרה? ואיך אני מונע את הפעם הבאה?

פורסם

בדוק שלא חסר לך אוויר באחד הגלגלים.

כי כשחסר אוויר באחד הגלגלים המהירות סיבוב של אותו הגלגל מעט יותר שונה, וזה עלול להפעיל את אחת המערכות לבקרת יציבות.

אם לא חסר אוויר פנה לבדיקה במוסך, בכל זאת מדובר בבלמים...

פורסם

TC - בקרת משיכה לא יציבות,אין קשר לבלימה. היא משתמשת רק בחיישנים של ה ABS כדי למדוד סחרור גלגלים.

מכיוון שאנחנו לא יכולים לדעת מה בדיוק קרה שם,ומכיוון שהרכב באחריות יצרן - אני ממליץ להכנס ליבואן ולקבל ייעוץ ושירות בחינם :-)

פורסם

יש קשר לבלימה כי כדי למנוע את הסחרור היא פשוט דופקת לגלגל המסוים הזה ברקס, וכתוצאה מכך גם לכל השאר . (היא לא תעצור לך גלגל אחד ותגרום לרכב לפנות)

בקשר ללחץ האוויר בגלגלים הגיוני מאוד ואני אבדוק את זה , תודה.

פורסם
יש קשר לבלימה כי כדי למנוע את הסחרור היא פשוט דופקת לגלגל המסוים הזה ברקס, וכתוצאה מכך גם לכל השאר . (היא לא תעצור לך גלגל אחד ותגרום לרכב לפנות)

בקשר ללחץ האוויר בגלגלים הגיוני מאוד ואני אבדוק את זה , תודה.

זה לא קשור אל הבלימה ,גם כשמערכת ה TC מנותקת לגמרי מערכת ה ABS עובדת.

• תוכן חדש...