Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תזכרו את מה שאני חושב בקול רם.

התקפה על איראן מצד ישראל תתרחש אחרי שהשילוב של כיפת ברזל וחץ יתנו מעטפת הגנה אווירית .

קברניטי השלטו לא יעיזו לתקוף לפני כן ,פשוט כי הם יודעים שצריך את דעת הקהל [גם אם זה רק למראית עין].

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חיל האוויר האיראני הוא בדיחה. כך גם חיל האוויר הסורי, הלבנוני ואף הירדני.

לא יודע על איזה מידע בדיוק אתה מתבסס, אבל מהמידע שיש לי ושעל מקורותיו אני מעדיף שלא לפרט, זוהי טעות לשים בכפיפה אחת את חיה"א הירדני עם אלה של סוריה ולבנון.

יש לירדנים טייסים מעולים (רובם ככולם ממוצא בדואי ונחשבים לאליטה בממלכה), ציוד אמריקאי ואימונים רבים.

צבא לבנון, לעומת זאת, הוא בדיחה עצובה לעומת צה"ל. מזל שיש להם את חזבאללה שעוד יכול לנהל מלחמה אמיתית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נגיד וטייסי ירדן נחשבים לטובים, בדקת את כמות ואיכות הנשק?

אמנם הוא טוב משמעותית מסוריה, איראן ולבנון, אך ביחס לישראל, סעודיה ומצרים - הוא קטן וחלש.

זו המציאות.

המיג 29 שיש לאיראן, הם מהדור הראשון. משמע - מקבילים ל F16A. מה שאצלנו משמשים בעיקר להדרכה. סתם לקבלת פרופורציה. אלו מיגים שהיו לעיראק וערקו לאיראן בעיקבות פלישת ארה"ב. ככה שגם להם אין חלפים וידע טכני מספיק טוב. מה גם שהמערכות בתוך המטוסים שלהם די ישנות ולא משודרגים כמו אצלנו. וזה הטופ שלהם.

בשנת 79 בעקבות המהפך הדתי באיראן, הופסקה אספקת הנשק מארה"ב.

אין חלפים ל F14 ואין פצצות ו/או טילים. אי לכך, כוח ההרתעה הגדול של ה F14 נעלם. האיראנים החלו לחפש מחליף לטילי הפניקס (אוויר-אוויר) ארוכי הטווח ומצאו זאת בהסבת טילי הוק עתיקים, שבכלל הם טילי קרקע אוויר.

לפחות הם יצירתיים...

כיום מתוך ששה-שבעה מטוסי F14 שעוד כשירים לטיסה, לא ממש מאיימים. הם יותר משמשים כתחנות מכ"ם מעופפות, בעיקבות המכ"ם המטורף שלהם שמסוגל לספק קריאה נקודתית של שדה הקרב.

ולחשוב שאלו גולת הכותרת של חיל האוויר שלהם.

ועוד משהו שתשמחו לשמוע,

את אותם F16 ראשונים שקיבלנו בשנת 1980, קיבלנו בעיקבות ביטול אספקת הנשק לאיראן, שכן הם היו מיועדים אליהם.

והם הגיעו בול בזמן בכדי לתקוף בעירק את הכור הגרעיני...

:wink:

יאללה, ארץ נהדרת. נמאס לי לזיין את המוח.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אני חושב שאתם קצת שאננים ונסחפים ביכולות של ח"א שלנו לעומת של האוייבים שלנו.

לצעירים שבניכם שעדיין ינקו חלב אם או מטרנה (בעצם לא היה עדיין) אתם אולי שמעתם

אבל אני זוכר את מלחמת יום הכיפורים, הייתי אז תלמיד בכיתה ו' וזכורים לי היטב הימים

שבהם טילי סאם 6 הפילו כול מטוס שחג בסביבת הטילים, הסורים הצליח להפיל לנו

כ-70 מטוסים והרמטכ"ל משה דיין או מפקד ח"א אמר משפט " הטיל שכופף את כנף

המטוס".

אולי גם היום יש להם הפתעות שחיל האוויר שלנו לא ערוך להם ?

אולי יש ברשותם טילים קרקע אוויר חדשים שלחיל האוויר אין אמצעי ל"א לשבש אותם כמו שקרה בתחילת מלחמת יום הכיפורים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

ביום כיפור ידעו על סוללות הטילים, ההחלטה לא לתקוף אותן טרם המלחמה הייתה פוליטית.

במלחמה עצמה, כתוצאה מההלם של הצליחה המצרית ושל ההבקעה הסורית, חיל האויר הופעל בניגוד לתו"ל, ולכן נשחק לרמות קריטיות.

טכנית, ניתן היה להתמודד עם הטילים, זה לא קרה מסיבות אחרות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני לא נסחף, אני ריאלי. לו הייתי נסחף הייתי מזלזל גם ביכולתם של מצרים וסעודיה כי עדיין יש לנו יתרון עליהם.

ותרשה לי לא להגיב על המשפט שמזלזל בכולנו כי לא נולדנו וחווינו את מלחמת יום כיפור, אפילו לך תדע, אולי ורק אולי, יש חלק מאיתנו שחפר וחפר על המלחמה הזו ויודע עובדה או שתיים שאפילו אתה לא יודע. לך תדע.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מרק,

נשק יום הדין מבחינת לוחמה נגד מטוסים הן סוללות ה S-300 שהזכרנו מקודם.

ליתר דיוק, S-300 קיימים כבר כ 30 שנה לשימושים שונים ואנחנו מדברים בנושא האירני על וורסיה שנקראת S-300PMU-2 Favorite .

חשוב לשים לב שמדובר על ה MPU-2 כי את ה MPU-1 יש לאירנים בשפע אבל על פי ג'יינס (וכל מה שהם אומרים אני תופש כאמת כמעט מוחלטת), חיל האויר הישראלי לא ממש מפחד מה MPU-1 שאותם דרך אגב הוא גם פגש מקרוב מאוד בתקיפת הכור בסוריה.

מידע מודיעיני מצביע על כך שמטוס ללא יכולות חמקן, לא מסוגל להתמודד עם הסוללות האלה.

ישראל מפעילה מכבש לחצים אדיר בכדי שאספקת הסוללות לאירן (עיסקה שכבר סוכמה ונחתמה), לא תצא לפועל.

אם מחר פתאום צצות באירן הסוללות האלה, אני די משוכנע שאופציית התקיפה הישראלית יורד מהפרק לחלוטין.

זאת גם הסיבה שהאירנים טרחו כ"כ לרתך חביות ולהסוות אותם על משאיות כאילו היו הסוללות המדוברות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא נסחף, אני ריאלי. לו הייתי נסחף הייתי מזלזל גם ביכולתם של מצרים וסעודיה כי עדיין יש לנו יתרון עליהם.

ותרשה לי לא להגיב על המשפט שמזלזל בכולנו כי לא נולדנו וחווינו את מלחמת יום כיפור, אפילו לך תדע, אולי ורק אולי, יש חלק מאיתנו שחפר וחפר על המלחמה הזו ויודע עובדה או שתיים שאפילו אתה לא יודע. לך תדע.

לא התכוונתי לזלזל באף אחד.

sorry

פורסם

אף אחד לא נסחף, חילות האויר של אירן וסוריה סובלים מציוד מיושן וחוסר שעות טיסה,מה שפוגע הן בכשירות המטוסים והן בכשירות הטייסים.

לצעירים שבניכם שעדיין ינקו חלב אם או מטרנה (בעצם לא היה עדיין) אתם אולי שמעתם

אבל אני זוכר את מלחמת יום הכיפורים, הייתי אז תלמיד בכיתה ו' וזכורים לי היטב הימים

שבהם טילי סאם 6 הפילו כול מטוס שחג בסביבת הטילים, הסורים הצליח להפיל לנו

כ-70 מטוסים והרמטכ"ל משה דיין או מפקד ח"א אמר משפט " הטיל שכופף את כנף

המטוס".

אם אתה זוכר כמה מטוסים הפילו לנו אתה זוכר גם את יחס ההפלות בין המטוסים הסורים והמצרים לישראלים ?

אני אעזור לך:

לישראל נפלו סה"כ 102 מטוסים.

לסורים נפלו סה"כ 135 מטוסים.

למצרים נפלו סה"כ 235 מטוסים.

(זה במקרה מויקיפדיה כי אין לי פה את כל הספרים שקראתי על מלחמות ישראל).

רוב המטוסים הסורים והמצרים שנפלו היו בקרבות אויר.

אולי גם היום יש להם הפתעות שחיל האוויר שלנו לא ערוך להם ?

חיה"א זה החיל היחיד בצה"ל שאני בטוח שערוך היטב לכל הפתעה שיכולה להיות בשדה הלחימה.

כמי שמכיר את החיל מקרוב אני יכול להעיד שהם מתאמנים על מתארים שבצבאות אחרים נחשבים ל"דמיוניים",תוסיף לזה את הגישה הרווחת בחיל שצריך לעשות הכל כדי לא לאבד מטוס ותבין כמה החיל ערוך.

סתם נקודה למחשבה, במלחמת לבנון השנייה היה איסור גורף לטייסי המסק"רים לעבור את קו הגבול ולהכנס לשטח לבנון (הוראה מפורשת של ראש להק אויר). מהחשש הכי קל שאולי חיזבאללה יוכל להפתיע אותנו עם משהו,וכך למעט מקרים די בודדים שהם חצו את הגבול כדי ללוות את המס"ערים- הם ביצעו את כל התקיפות שלהם משטח ישראל.

אולי יש ברשותם טילים קרקע אוויר חדשים שלחיל האוויר אין אמצעי ל"א לשבש אותם כמו שקרה בתחילת מלחמת יום הכיפורים ?

לא מזמן חיה"א ערך אימון מדמה מלחמה במהלכו היתה סימולציה למצב שכל מערכות ההגנה והאש של המטוס נפלו ואיך מתמודדים עם מצב כזה.

אני שוב אומר,הגישה של "אסור לאבד מטוס בכל מחיר" מובילה ליצירת תרחישי אימונים שבצבאות אחרים פשוט לא נערכים לקראתם (התרחיש של נפילת מערכות כללית מאוד מאוד נדיר,עד כה לא תועד מצב שזה באמת קרה במהלך טיסה).

דבר נוסף,

אל תשכח שסוללות נ"מ נחשבות כיום מטרת איכות עבור יחידות מיוחדות.

בתקופת מלחמת יום כיפור היחידות המיוחדות של צה"ל די נשארו בצד והיו צריכות "לנהל מלחמה" משל עצמן במטרה להיות מעורבות בלחימה האמיתית.

מאז ועד היום עברו הרבה מים בנהר והופקו הרבה לקחים.

דבר אחרון בעניין של הערכת יכולתו של חיה"א אל מול חילות אויר של צבאות זרים, חפש מידע על אימוני RED FLAG,יש גם סירטונים ביוטיוב.

בקצרה, מדובר באימון משותף של חיה"א האמריקאי ביחד עם צבאות זרים,בין היתר הצבא הישראלי.

האימון מדמה קרבות אויר מעל תא לחימה שמוגן במערכות נ"א, יש מספר גיחות כאשר בכל גיחה עולים לאויר עשרות מטוסים כאשר פעם המטוסים הישראלים משמשים ככח מגן והאמריקאים כתוקף ובגיחה הבא הצדדים משתנים כאשר לכל אורך האימון יש את הסכנה של הפלה גם על ידי סוללות טילי הנ"מ.

רק בשביל הרקורד,באימון לפני כ-5 שנים התוצאה הסתיימה 60:1...

מטוס ישראלי אחד "הופל" לעומת 60 אמריקאים.

לפני מעל 10 שנים האימון הזה בוצע בישראל,התוצאה היתה עוד יותר מבישה.

האימון האחרון בוצע בנוואדה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם אני לא טועה, לפני כשנתיים היה אימון משותף עם ארה"ב בארץ?

בכל מקרה כמו שנאמר - הצבא שלנו מתכונן היטב למתקפות ולמלחמה. יש מס' פרוייקטים מאוד מתקדמים שבהתליכים מבחינת ההגנה והתקפה אווירית. במלחמה הבאה צה"ל ישתמש במירב היכולת שלו מכיוון שהמלחמה תהיה רצינית.

אני מאמין שאין סיכוי לאירן וכו' נגדינו.

פורסם
חיה"א זה החיל היחיד בצה"ל שאני בטוח שערוך היטב לכל הפתעה שיכולה להיות בשדה הלחימה.

לפני מלחמת לבנון השניה היינו יכולים לנהל בדיוק את אותו דיון על חיל הים האדיר של ישראל ובסוף היינו מרחק קצר מאוד מאח"י אילת בשידור חוזר.

אל תזלזל בצבאות זרים ובהפתעות שהם מכינים לנו.

נכון, אין מצב שבאמצע התקפת הכור באירן יוקפצו מולינו להק סוחוי 47 (או 37 לשם העניין) אבל אף אחד בארץ לא יהיה בשוק אם פתאום הם יורידו רשתות הסוואה מעל סוללות S-300 חדשות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפני מלחמת לבנון השניה היינו יכולים לנהל בדיוק את אותו דיון על חיל הים האדיר של ישראל ובסוף היינו מרחק קצר מאוד מאח"י אילת בשידור חוזר.

נכון, אין מצב שבאמצע התקפת הכור באירן יוקפצו מולינו להק סוחוי 47 (או 37 לשם העניין) אבל אף אחד בארץ לא יהיה בשוק אם פתאום הם יורידו רשתות הסוואה מעל סוללות S-300 חדשות.

לזה אני בדיוק מתכוון. היכולות להסתיר ציוד במשך שנים מבלי שאף אחד מקהילות המודיעין יודעת משהו על הציוד הזה.

כאשר נכנס הקאלשניקוב לשימוש בצבא הרוסי במשך 5 שנים אף אחד לא ידע את המאפיינים של הנשק וקוטר הכדורים מכיוון שהחיילים היו חייבים לאסוף כול תרמיל ולהסתיר את הנשק.

פורסם

מיותר לציין שבמלחמה אין מנצחים , כן ?

גם אם נתקוף ויפלו לנו פחות חיילים עדיין לפעמים כדאי לקוות שלא תפתח מלחמה , בלי קשר לאטום.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

.

בוא נעשה סדר בדברים.

1.אני ממש לא מזלזל בצבאות זרים,מעולם לא אמרתי שנוכל להביס את צבא אירן\סוריה\לבנון בשעתיים, הדבר היחיד שהתכוונתי אליו זה שעם כל הלחץ ובפחד,צריך גם להכניס דברים לפרופורציות ולא לעשות מהצבאות הנ"ל מה שהם לא.

2.על אותו משקל בדיוק,בוא לא נעשה מחי"ל הים שלנו מה שהוא לא ולא נשווה אותו אפילו בצחוק לחיה"א.

חיל הים הישראלי נבנה מראש כחיל קטן (לצורך הענין החיל הכי קטן מבין אלה הלוחמים) והגנתי.

חיל הים מעולם לא תוכנן\אומן להכריע לחימה,היעוד העיקרי של חיל הים לאורך כל השנים היה שמירה על גבולה הימי של ישראל, על כן הסד"כ שלו מאוד קטן.

ראייה לכך אתה יכול לראות שלצורך הטיפול ברקטה שנפלה בחוף הנסיכה באילת היו צריכים להביא צוות צוללני חבלה ממרכז הארץ שיטפלו בזה וזאת על אף שבמרחק של כ-4 קילומטר משם יש בסיס של חיל הים.

עם השנים הוכנסו לשימוש צוללות הדולפין שלהן יכולות נשיאת נשק גרעיני,וזאת במטרה לתת לצה"ל "עומק" והרתעה בגיזרה הימית.

חיה"א לעומת זאת נבנה מראש כחיל התקפי שתפקידו הראשי זה הגנה על גבולות המדינה בשיגרה ויצירת הרתעה אסטרטגית אצל מדינות אוייב.

התפקיד המשני שלו,ובמדינת ישראל התפקיד המשני הזה לא ממש נופל מהתפקיד הראשי- יצירת עליונות אוירית בשדה קרב ועל ידי זה הכרעה בלחימה.

עכשיו אתה יכול להבין למה כש-F16 זורק פצצה בצה"ל הוא פולט גם נורי הטעייה כחלק מנוהל,ולמה לעומת זאת אח"י חנית חטפה טיל שיוט למרות שהיתה בלחימה ולמרות שהיה חשד שהיו ברשות חיזבאללה הטילים המדוברים.(הטילים כשלעצמם לא היו הפתעה גמורה,אמ"ן עדכן את החיל מראש שיתכן ויש ברשות חיזבאללה הטילים הנ"ל).

רמות המוכנות שונות לחלוטין.

3.עם כל הכבוד לסוללות ה-S-300, מדובר בנשק הגנתי שבהחלט יכול להוות מכשול,אבל זה עדיין לא ישנה את היכולות ההתקפיות של אירן\סוריה שברשותן (כן או לא) המערכות הנ"ל.

ההשוואה של עידן המודיעין בתקופת המלחמה הקרה לעידן המודיעין כיום קצת לא במקומה,קצת התקדמנו מאז,כך גם יכולות המודיעין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...