Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי בדיוק באותה הדילמה..

מצאתי רכב בדיוק עם אותם הפרמטרים שרשמת אבל בנוסף גם גג שמש (ממש מגניב!).

כבר הייתי מוכן לקנות ואז ביררתי קצת על הרכב ועל אמינות ועלויות אחזקה.

אז ככה.. דיברתי עם מוסכניק מקצועי ושאלתי אותו על הסניק ועל הפיקסו, הוא המליץ לי חד משמעית על הפיקסו.

הטיעונים שלו היו: קלה יותר לטיפול וזולה משמעותית לאחזקה (תיקונים וטיפולים), לדוגמא החלפת רצועת טיימינג עולה בסביבות 4500 ש"ח ומאוד מומלץ לעשות במוסך מורשה בכדי לא לפגוע במנוע.

לאחר מכן שאלתי בחורה שעובדת איתי ורכשה סניק 2005 1.6L האם הרכב יקר לתחזוקה?

אז ככה, כשהיא רכשה אותו הייתה צריכה לתקן מספר דברים:

ידית פתיחת תא מטען - לא הצליחו לתקן במוסך לא מורשה והפנו אותה למוסך מורשה, שם אמרו לה שהיא צריכה להחליף מחשב כלשהו בעלות של 3500 ש"ח. היא החליפה מחוסר ברירה.

שיכפול שלט - ישנו כרטיס שהוא גם המפתח הנעה של הרכב, עלות של 1500 ש"ח וניתן לבצע רק דרך היבואן.

מגבים - נשמע טיפשי להכניס אותם כאן.. אבל כשניתן לרכוש מקורי שמתאים לרכב רק דרך היבואן ואלו עולים 400 ש"ח זה כבר לא כל כך מצחיק.. לבסוף מצאה משהו שמתאים דרך אוטודיפו ב-200 ש"ח.

חלון נהג - נפל כרטיס ביקור לתוך הדלת, זה הספיק בכדי להרוס את המנגנון. במוסך לא מורשה לא הצליחו לתקן את הבעיה והפנו אותה למוסך היבואן, שם החליפו לה מנגנון בעלות של 1500 ש"ח.

יש לציין שהרכב עבר בסה"כ כ-60K ק"מ.

בשלב הבא שאלתי את אחד העובדים הבכירים של קרסו על הרכב והוא התוודה והודה כי יש הרבה תקלות עם רנו מגאן וסניק מאותן השנים.

ועכשיו לפיקסו,

עם הפיקסו יש לי רומן ארוך, לאבי היו שתיים כאלו מודל 2004 ו-2007 ולדעתי הרכב הזה פשוט כיפי!

מרגיש קל על הכביש וזריז מאוד, מאוד מרווח (יותר מהסניק) ואוורירי, תא נוסעים נעים מאוד ולאחר שימוש רב גם נראה אמין ולא מתפרק (יצא לי לנסוע בסניק 2005 והרכב זימזם מכול פינה).

לגבי אמינות מכאנית, הרכבים היו חדשים (לא יותר מ-3 שנים) ולכן הראו אמינות גבוהה וכמעט ללא תקלות. אם זאת המתקינים של הדיבורית/קודן הצליחו לשבור את לוח השעונים ואף לעשות תקלה במחשב אשר גרמה להחשכת לוח השעונים מידי פעם (תוקן במסגרת אחריות). זו אשמת הרמה הנמוכה של המתקינים בארץ (לא כולם..).

הבעיה העיקרית עם הפיקסו: קשה למצוא! מיעוט הרכבים גורם לאלו השמורים פשוט להיחטף תוך שעות וימים.

לי אישית חמקו שלושה רכבים מתחת לאף (נמכרו תוך שלושה ימים בממוצע).

לעומת זאת, את הסניק ניתן למצוא בשפע, וזה גם הייתרון שלה על פני הפיקסו :roll:

לא בעיה למצוא אחת שמורה עם ק"מ נמוך, וגם אז ניתן להוריד מחירון באופן משמעותי (בערך 15000 לרכב המדובר) מה שגורם לקניה להראות הגיונית יותר..

דבר נוסף, ריבוי הרכבים משמע: קל למצוא חלפים מפירוק.

ועוד נושא זה הבטיחות, הסניק קיבלה 5 כוכבים במבחני ריסוק לעומת 4 בסיטרואן וזה לא דבר שיש להקל בו ראש.

אני אישית עדיין מחפש פיקסו ללא הצלחה :-(

מקווה שעזרתי ולא חפרתי יותר מידי.

בכל מקרה שני הרכבים טובים (רק אחד טוב יותר:wink:)

בהצלחה בקניה.

פורסם
לא קשור לשרשור, אבל גם ל-164 יש מזגן תותח. פשוט צריך מזגניסט מקצועי שיבדוק אותו יסודית וימצא אלו רכיבים איבדו מכוחם ב-15 (פלוס) השנים שהאוטו על הכביש.

שי

שגעון המשפחתיות: על הדרך נוכל לעזור לך גם למצוא מזגניסט... מאיזה אזור את בארץ?

• תוכן חדש...