Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב גולף מודל 1995, 1800 סמ"ק אוטומט:

יש לי בעיית מזגן כזו: כשאני מפעיל את המזגן יוצא רוח (כלומר נדמה לי שהמפוח עובד) אבל לא יוצא אויר קר; כשאני מפעיל את המזגן אז הגלגל של המדחס שנמצא על רצועת המנוע מתחיל להסתובב אבל כמו שאמרתי האויר שיוצא הוא לא אויר קר. לפני כשנה המזגן לא קירר כל כך (אבל קירר קצת) וכשבדקו את הגז אז היה לחץ גז תקין).

השאלות שלי הן ראלו:

1) האם יכול להיות שהגלגל של המדחס מתחיל להסתובב כשאני מפעיל את המזגן אבל המדחס דפוק ?

2) איך אני יכול לדעת אם חסר לי גז או שהלך לי מדחס ?

3) אם זה לא גז ולא מדחס איזה עוד סיבה יכולה להיות ? האם זה יכול להיות רצועת מדחס ?

4) ורק למי שמבין: אם אני מחליף מדחס האם כדאי להחליף גם רצועת מנוע ? (אני מבין שכדי להחליף מדחס צריך לשחרר את רצטעת המנוע לא ?)

5) האם צריך להחליף עוד משהו כשמחליפים מדחס ? אמורי לי להחליף שמן של מדחס וכם פילטרים - האם זה נכון ?

6) מההעלות ???

פורסם

לא חייבים להחליף רצועת אביזרים במקרה של החלפת מדחס. יש לבדוק את הרצועה לשחיקה ובלאי.

לגבי שאר השאלות בצע חיפוש בפורום, חוסר קירור של המזגן יכול לנבוע משלל רב של תקלות ברכיבי המערכת במיוחד ברכבים עם בקרת אקלים כגון: חיישנים טמפ', המצמד של המדחס תקול, תקלה במערכת הבקרה, חוסר גז, תקלה חשמלית, טמפ' נוזל קירור גבוהה...

איזה כייף לי :)

פורסם

השאלות שלי הן ראלו:

1) האם יכול להיות שהגלגל של המדחס מתחיל להסתובב כשאני מפעיל את המזגן אבל המדחס דפוק ?

כן.

2) איך אני יכול לדעת אם חסר לי גז או שהלך לי מדחס ?

מחברים שעונים, בודקים לחצים, ויודעים. ניתן גם להוציא את הגז למכונת מיחזור, אז יודעים כמה בדיוק יצא, ואם היה חסר, כמה.

3) אם זה לא גז ולא מדחס איזה עוד סיבה יכולה להיות ? האם זה יכול להיות רצועת מדחס ?

טענתך שהמדחס מתחיל להסתובב (הקלאץ' מצמיד), שוללת סבירות לרצועה לא תקינה, יתכן והיא מחליקה, אז, היית כנראה שומע רעש לוואי. יתכנו בעיות נוספות כמו סתימה במערכת, בעיה חשמלית, ועוד.

4) ורק למי שמבין: אם אני מחליף מדחס האם כדאי להחליף גם רצועת מנוע ? (אני מבין שכדי להחליף מדחס צריך לשחרר את רצטעת המנוע לא ?)

אם צריך , מחליפים, אם לא, לא. הכל לפי הממצאים בשטח.

5) האם צריך להחליף עוד משהו כשמחליפים מדחס ? אמורי לי להחליף שמן של מדחס וכם פילטרים - האם זה נכון ?

המדחס אמור להגיע עם שמן, יתכן ויהיה צריך להשלים. כן, רצוי להחליף פילטר/מייבש.

6) מההעלות ???

מה העלות למה? לחוסר גז? לרצועה מחליקה? לסתימה במערכת? או למדחס תקול? במילים אחרות, יש לאתר את התקלה, אז, לבקש מס' הצעות מחיר ולהחליט.

תשובותי בירוק בגוף הציטוט.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תתחיל מבדיקות שטחיות,

תפעיל מדחס ותוודא שהוא נכנס לפעולה,

תבדוק שאין בועות בעינית של המייבש,

תבדוק שהצינור היוצא מהמדחס קר מאוד,

יכול להיות שהמעבה בחזית הרכב סתום ויש לשטוף אותו ,

תתחיל מהקל אל הכבד

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• ספונסר פורום
פורסם

בגולף הזאת דור 3 מותקן מדחס של סאנדן בעל ספיחה משתנה ,

שסתום הספיחה נמצא בתוך המדחס והוא קובע את עוצמת הפעולה שלו

ביחס לטמפ החיצונית ועוצמת הקרור המבוקשת .

במידה והמדחס נכנס לפעולה (מעיד על כך שלא חסר גז) ועדיין אין קרור

כמעט בטוח ששסתום הספיחה שבמדחס לא תקין .

התיקון יצריך פרוק המדחס ושיפוץ שלו ,או החלפתו בחדש \משופץ

וכמובן החלפת המייבש .

עעלות של תיקון כזה נעה בין 1000 שח ל 2000 שח לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון,

1) איך אני יכול לדעת ש"המדחס נכנס לפעולה" ? האם עצם העובדה שכשאני מדליק את המזגן הגלגל שמוקף ברצועת המנוע מתחיל להסתובב מעיד על זה ש"המדחס נכנס לפעולה" ? כלומר האם כאשר הגלגל מתחיל להסתובב מעיד על זה שהמדחס נכנס לפעולה ?

2) והכי חשוב:ה אם כש"המדחס נכנס לפעולה" מעיד על זה שאין סיכוי שחסר גז במערכת ושהבעיה היא לא של חוסר גז ?

3) איפה נמצא בידיוק המייבש ? האם הוא נמצא בתוך המדחס ? יש לך תמונות של המדחס, של המייבשושל השסתום ?

4) אין אפשרות לתקן את השסתום הזה מבחוץ ? האם אי אפשר לנקות את המדחס הזה מבחוץ ובכך לפתור את הבעיה ?

etik,

איך אני בודק בועות בעינית של המייבש ? איפה נמצא המייבש ? יש לך תמונה ?

פורסם

הכוונה למדחס ספיקה משתנה (ולא ספיחה).

כמעט בכל המכוניות משנת 1994 ומעלה, שבהן גז המזגנים "החדש" R124a, אין עינית בקרה לגז.

עדיין יתכן שחסר הרבה גז, אבל עדיין תוותר כמות כזאת שתאפשר את הפעלת המדחס אבל כמעט ללא קרור.

בברכה - רפי לין

פורסם

רון, המדחס זה הסאן דן 1005 נכון?

לבחור עם השאלה, אין שום דרך לתת לך אינדיקציה בקשר למצב מערכת המזגן שלך מבלי חיבור שעונים.

בגדול הגלגלת של המדחס מסתובבת כל זמן שהמנוע מסתובב, ברגע שאתה מפעיל את המזגן ישנו מצמד שמחבר בין הגלגלת של המדחס לבין הציר של המדחס עצמו. על מנת לוודא שהמצמד אכן מתחבר, עליך לשמוע תיק יחסית חזק מכיוןן המדחס ברגע הלחיצה על כפתור הפעלת המזגן. במידה ואתה לא שומע "תיק" כזה ישנה כנראה תקלה בממסר המזגן "השחור" שיושב ליד המצבר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• ספונסר פורום
פורסם

אם אתה מאזור המרכז אתה מוזמן לבדיקה אצלנו במוסך,הבדיקה היא עשר דקות

ותקבל את כל התשובות.

בדיקה והצעת מחיר ללא תשלום וללא התחיבות מצידך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

גם אם אתה לא מהמרכז אני ממליץ לך לגשת לרון לבדיקה, אין עוד הרבה אנשים שמיבינים ככה ברכבי VAG

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם
רון, המדחס זה הסאן דן 1005 נכון?

לבחור עם השאלה, אין שום דרך לתת לך אינדיקציה בקשר למצב מערכת המזגן שלך מבלי חיבור שעונים.

בגדול הגלגלת של המדחס מסתובבת כל זמן שהמנוע מסתובב, ברגע שאתה מפעיל את המזגן ישנו מצמד שמחבר בין הגלגלת של המדחס לבין הציר של המדחס עצמו. על מנת לוודא שהמצמד אכן מתחבר, עליך לשמוע תיק יחסית חזק מכיוןן המדחס ברגע הלחיצה על כפתור הפעלת המזגן. במידה ואתה לא שומע "תיק" כזה ישנה כנראה תקלה בממסר המזגן "השחור" שיושב ליד המצבר.

המדחסים שהותקנו החל משנת 95' הינם תוצרת Sanden דגמים:

SD7-V16L; SD7-V16

ניתן בקלות לבצע בדיקה פשוטה של מפסק הלחץ והמערכת בצורה הבאה:

בזמן שהרכב מונע בצע קצר באופן רגעי בין פינים 1 ו-2 של המפסק, במידה והקלאצ' המגנטי מתחבר אזי המערכת מרוקנת מגז.

קצר בין פין 3 ו-4 במידה והלחץ במערכת גבוה המאוורר של הרדיאטור יופעל במהירות מספר 2.

פורסם
הכוונה למדחס ספיקה משתנה (ולא ספיחה).

כמעט בכל המכוניות משנת 1994 ומעלה, שבהן גז המזגנים "החדש" R124a, אין עינית בקרה לגז.

עדיין יתכן שחסר הרבה גז, אבל עדיין תוותר כמות כזאת שתאפשר את הפעלת המדחס אבל כמעט ללא קרור.

בברכה - רפי לין

הכוונה לגז R134A.

פורסם
המדחסים שהותקנו החל משנת 95' הינם תוצרת Sanden דגמים:

SD7-V16L; SD7-V16

ניתן בקלות לבצע בדיקה פשוטה של מפסק הלחץ והמערכת בצורה הבאה:

בזמן שהרכב מונע בצע קצר באופן רגעי בין פינים 1 ו-2 של המפסק, במידה והקלאצ' המגנטי מתחבר אזי המערכת מרוקנת מגז.

קצר בין פין 3 ו-4 במידה והלחץ במערכת גבוה המאוורר של הרדיאטור יופעל במהירות מספר 2.

טוב בדקתי את העניין,SD7V16 זה השם של הסדרה. בפאסט 94 שלי מותקן 1105 בגולפים היה 1100. כיום לא ניתן להשיג את ה1105 ולכן משתמשים ב1100 גם לפאסט,ואנטו וכו' הבנתי שזה זהה. ד"א בברלינגו יש את אותו המדחס נדמה לי. בת"א קשה להשיג את המדחס הנ"ל, אני יודע על סאן דאן מקורי רק בטברסקי והבחור שם מרשה לעצמו לזרוק מחירים של בית מרקחת ולא מוכן למכור לכל חפר. לעומת זאת יש את "טרמו פרטס"(חנות שנמצאת בפניה ימינה בסוף טברסקי), שהוא מאוד חביב אך אין לי מושג אם יש לו סאן דאן מקורי.

אני שבוע שעבר עשיתי(DIY) שיפוץ רציני של מערכת המיזוג אצלי ברכב, שכללה התקנת יחידה פנימית חדשה ושסתום התפשטות חדש. מקווה לעלות את הפרוייקט עוד השבוע. עם תמונות והסברים.

מרק-במידה ותרצה לעשות בירורים נוספים אז חסכתי לך חצי דרך-המק"ט המקורי בפאסט .357820803

ממה שאני זוכר לפחות במדחס,יש שם רק פין אחד והוא פלוס של 12V.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...