Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השגתי סקופ לכיול המערכת ואני רוצה לכייל את ה-GAIN של המגבר. השאלה שלי היא, כשאני מחבר את הסקופ למוצאי המגבר (עם הרמקולים כמובן) האם אני אראה שינוי מתח על המוצאים (כי בד"כ המגבר מוציא זרם גבוה לסלילים), כלומר אם אני אתחיל להגביר את ה-GAIN, האם אני אראה עיוות מתח או שהכל תלוי בזרם ואין מה למדוד בכלל על המוצאים?

שאלה שניה, האם ההספק הגבוה לא יהרוס לי את הסקופ למרות ההתנגדות הגבוהה שלו?

פורסם

אני מאמין שחוקי החשמל זהים בכל דבר לכן עם ידע בסיסי בחשמל אומר לך את הדברים הבאים:

הסקופ לא יהרס כי עם התנגדות של מיליוני אום ההספק יהיה אפסי.

נגיד המגבר שלך מוציא 100W ב2 אוהם. 50W ב4 אוהם... תחשוב כמה הוא יוציא להתנגדות של מיליון אוהם (וזה עוד במקרה שיש לך סקופ זול).

פורסם

טוב ידידי, אז ככה:

לסקופ יש התנגדות כניסה כמו כל רכיב ולכן כאשר אתה בודק עיוותים באות בתחום האודיו ההתנגדות צריכה להיות גבוהה.

הדרך הכי נכונה זה למדוד כאשר כל המערכת מחוברת כולל הרמקולים כי הם מהווים את העומס שיחובר למגבר ולכן מדידת עיוותים רק עם הסקופ על מוצא המגבר לא יתן כלום כי כאשר מחברים עומס העיוות נוצר ברמה נמוכה הרבה יותר (כי זרם זורם ולא רק מתח ששורר במוצא המגבר).

אתה לוקח סקופ, מחבר לחשמל ואת נק' הארקה של הסקופ קושר לגוף הרכב (שהוא נק' האפס של הרכב). בכך יצרת נק' יחוס זהה לכל המדידות

כמו כן, אתה לוקח את הפרובים (החוטים שמחברים לסקופ) אתה מחבר לאחת הכניסות.

את הטיפ של הפרוב (הקצה) אתה שם, רצוי ממש על הרמקול, ורואה איך נראה הסיגנל.

את המינוס של הפרוב אתה קושר במרחק הקצר ביותר לשאסי של הרכב (זה גם יעבוד בלי כי הסקופ קשור לרכב אך תהיה לך בעיית רעשים אם לא).

כמובן, שבHU אתה שם דיסק שייתן לך סיגנל בודד!!!! ולא משהו שנמרח (משהו שנמרח בתדר יראה על הסקופ כמו גילוי FM אם ראית פעם).

אם יש לך שני פרובים אתה יכול ללמוד ממש המון אם תתחיל לשחק ולראות מה יש לך לפני המגבר, אחרי המגבר, בוא זמנית את שניהם (שני ערוצים) לראות הבדלי מופע ועוד המון דברים שייתנו לך ממש הבנה של מה זה אות חשמלי...

וזה רק על קצה המזלג...

פורסם

זאת לא הפעם הראשונה שלי עם הסקופ, כי אני מסיים הנדסאי אלקטרוניקה. כל יום לומדים משהו חדש, למרות כל הידע שנרכש לפני-כן. EBARI אתה ממליץ להשתמש בפרובים שיקטינו את הרעשים או שאפשר גם בתנינים רגילים?

העניין הוא שלהזזת הממברנה נדרשת השראות גבוהה של הסליל, וזאת מושגת ע"י זרם גבוה. ככל שאתה מעלה את העוצמה, המגבר אמור להעלות את הזרם וגם את המתח. העניין הוא שאני רוצה לדעת האם ע"י מדידת המתח אני אמצא את ההגבר הנקי המקסימלי שלו (את ה-CLIPPING) ? אם להגדיר את השאלה יותר במדוייק -> האם לא יקרה מצב: שבו המתח יהיה מקסימלי, אך הזרם לא (גם ההספק לא מקסימלי)? ואז אני אחשוב שזאת נקודת ה-CLIPPING, אבל המגבר יהיה מסוגל לתת יותר זרם (הספק)?

אני מקווה שהבנתם את השאלה שלי...

נ.ב: EBARI, כל הכבוד על הידע שלך בתחום האלקטרוניקה והמערכות, ממה שקראתי בפורום התשובות שלך היו מדויקות ומקצועיות. יש לך תואר באלקטרוניקה/חשמל במקרה?

פורסם

ידידי היקר,

בסקופים, לרוב יש אופציה של בחירת התנגדות כניסה. אתה צריך לקבוע אותה על המקסימום שניתן. לרוב הסקופים התנגדות המבוא ניתנת לבחירה בין 2 אפשרויות - 50 אוהם וזה בעיקר כאשר דרוש צב"ד מתואם לקו וכאשר הקוים של 50 אוהם ואופציה שנייה של 1 מגה אוהם וזה כאשר לא רוצים שמדידות ישפיעו (ישפיעו כמה שפחות וברמה זניחה).

במקרה שלך,ידידי, תקבע את ההתנגדות למקס' שניתן.

פורסם

אגב, לשאלותך הקודמות - תמיד מומלץ להשתמש עם פרוב איכותי אבל בתחום תדרים כזה כבל רגיל יכול לעשות את העבודה מעולה... רק תקח בחשבון וזאת אני יודע שאת יודע שקונקטור של הסקופ הוא BNC ולרוב מחברים אותם ל- RG55 אז לא תהיה לך שום בעיה.

לעניין הידע - ראש צוות פיתוח מערכות באחד הגופים היותר גדולים בארץ זה מספיק טוב? :D

פורסם

תבוא פעמיים בשבוע... ואם יש לך בעיות עם הפרוייקט גמר (ואני מאחל לך שיהיו קצת כי רק ככה לומדים) צור איתי קשר בפרטי. בעיקר בתחום האנלוג ובורד דיזיין (האחרון פחות רלוונטי עבורך אני מניח). אלטרות, VHDL גם בכיף למרות שבזה כבר העליתי המון חלודה...

• תוכן חדש...