Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל תשובה סופית חד וחלק, כן או לא, לשאלה האם ההבדל בין כבל חשמל שיועד לרכב לכבל חשמל רגיל באותו עובי באמת כל כך גדול או שההבדלים כל כך זניחים שלא מתחשבים בזה יותר מדי??

להלן כבל לדוגמה, זה ספיציפית כבל של רתכת שיועד לעבוד במתח של 600V העובי הוא 25mm2 שזה יוצא קצת יותר מ3AWG

על הכבל כתוב ככה: Synergy Cables Radaflex 25mm2

synergyradaflex25mm.jpg

אחרי גיגול של השם מצאתי שזו חברה ישראלית.

תודה לכולכם על הסבלנות, מקווה לתשובה ברורה, שלומי =)

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

כן,יכול לעבוד ללא בעיה..בסה"כ כל הכבלים לבית או לרכב מיועדים לאותה מטרה=להעביר מתח (חשמל).

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

כבל חשמל הוא כבל חשמל.

ההבדלים (ולאו דווקא בין כבל רתכת לכבל שמיועד לרכב) הם בשטח החתך האמיתי, כמות המוליכים, החומר ממנו עשויים המוליכים ואיכות הבידוד.

אתה יכול למצוא כבלים טובים וכבלים גרועים משני הסוגים.

אני רק יכול לציין בתור מסגר, שכבלים לרתכות עובדים לרוב בתנאים הרבה יותר קשים מאשר כבלים ברכב.

אצלנו למשל ישנן רתכות בעלות duty cycle גבוה (מה שאומר שמרתכים איתן ללא הפסקה במשך רוב היום) והכבלים מעבירים באופן קבוע אמפרג' גבוה מאד (לעיתים מעל 200 אמפר).

הכבלים נפרשים ונגללים מספר פעמים ביום, שלא לדבר על עגלות כבדות שרומסות את הכבלים אם הם במקרה בדרך.

כבל מאיכות ירודה היה מבעיר את כל הסטודיו.

לכן - כבל רתכת מאיכות טובה ושעומד בהצהרות הזרם יכול לשמש לכל אפליקציה, גם בסביבת הרכב.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

זה נכון. כבל רתכת טוב, יהיה תחליף טוב לכבל פלוס איכותי.

כבל רתכת עטוף בשיכבה עמידה מעוד. ומחוזקת לשימוש בשטח קשה.

לרוב כבל רתכת יהיה מצופה לפחות בשני ציפויים. אחד חיצוני מגן ממכות / חתכים / שברים וכעוד.

ופנימי להגנה מהתלקחות ושריפה. כתוצאה מחום.

אגב. כבל רתכת טוב. יהיה עמיד למזג האוויר. והוא לא יתחמצן.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

במילים פשוטות, כן ואפילו טוב יותר?

לפי מה שהבנתי ממך, Ctzvi, אתה רתך מקצועי אז מה תגיד על הכבל הנ"ל? הכתום של סינרג'י.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אני אמנם מסגר, אבל ממש לא רתך מקצועי :wink:

אני משתמש רק ברתכות ה-CO שלנו - משחק ילדים במושגי ריתוך.

אני לא ממש מכיר כבלים ספציפיים, אך לפי הנתונים היבשים של היצרן מדובר בכבל איכותי בהחלט.

אתה יכול להשתמש בו ללא חשש. רק שים לב שכבל רתכת עלול להיות פחות גמיש מכבל יעודי, מה שיקשה על ההשחלה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

לדעתי שכחתם דבר 1 שאולי כן יכול להיות שונה-גמישות. זה דבר מאוד חשוב בכבלים עבים, ויש כבלים שמיועדים לרכב שהם מאוד מאוד גמישים ביחס לעובי שלהם.

פורסם

גם אני שקלתי בזמנו להרכיב כבל רתכת אבל ירדתי מכך כי בשבילי זה לא לצורך.

כבל רתכת בהחלט אמור להיות "טוב"יותר בגלל תנאי העבודה והעומס שהוא אמור לעבור ולעבוד.

פורסם

אהלן ויניקס, אני בעצמי משתמש בכבל 000 גייג' של אותה חברה

אין לי תלונות אחרי 5 שנים של שימוש.

וגם כשפתחתי מחדש לוודא שאין קורוזיה, הכבל כמו חדש:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...