Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ישמש אותי לנסיעות בין-ערוניות: מודיעין-ראשל"צ, מודיעין-כ"ס ולצפון.

כיוון שאני מעדיף רכב כמה שיותר חדש, ועם קילומטרז' נמוך ככל האפשר, הבחירה די מצומצמת.

בינתיים הרכבים שמצאתי שעומדים בקריטריונים הם:

1. קאיה סראטו (2006).

2. ניסאן אלמרה (2006).

3. פיאט גרנדה פונטו (2007).

כולם מליסינג אבל עם קילומטרז' לא גבוה במיוחד (70K~) וספר טיפולים.

הפיאט הכי חדשה אך חלשה,

הניסאן הכי חזקה ואמינה אך מיושנת,

והקאיה עומדת איפשהו בין שתיהן.

מי מהן עדיפה?

האם יש חלופות טובות יותר שלא חשבתי עליהן, מבלי למתוח את התקציב?

פורסם

100K ק"מ בחמש שנים זו אמנם לא צריכה יוצאת דופן, אבל שים לב לקחת בחשבון את שיקולי צריכת הדלק.

להוריי הייתה אלמרה עד לא מזמן, והיא צרכה בערך 13-12 ק"מ לליטר בבין עירוני.

לי אישית יש פונטו ספייס, אבל ממה שקראתי (אין לי נסיון איתה) הגרנדה פונטו תהיה בעלת צריכה דומה - כלומר, ~18 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית.

בהנחה שמחיר הדלק הממוצע ב-5 שנים הקרובות יהיה פחות או יותר 6 שקלים לליטר, ההפרש בצריכת הדלק יכול להגיע אפילו ל-20,000 ש"ח לכל התקופה.

סתם עוד נקודה למחשבה - רק הערה, האלמרה אמנם אוטו אמין מאוד (לפחות זו של הוריי הייתה), אבל היא לא נוחה במיוחד, שלא לומר לא נוחה בכלל. שקטה למדי, וחזקה למדי, אבל בכבישי הארץ היא מקפצת ומרגישים כל מהמורה.

על האחרות אין לי מה לומר, כי אני לא מכיר.

בהצלחה.

פורסם

אני גם ארכוש בסוף השנה רכב בסכום הנ"ל, אני ארכוש את הגרנדה פונטו.

כמו כן במקומך הייתי בודק את הקאיה ריו, בדגם 5 דלתות. נראה לי כמו רכב נחמד וזריז, מנסיעה על כאלה במרכב 4 דלתות, התרשמתי שמדובר ברכב מעט קופצני אך הוא בהחלט עושה את העבודה בתקציב נמוך יחסית.

גם אני מתכנן להחזיק את הרכב כ-5 שנים, אני חושב שהרכבים הנ"ל נמכרים במחיר זול ביותר וכך גם יימכרו בסוף התקופה.

פורסם

כמה שאני מחבב את הפונטו, כיוון שרוב הנסיעות שלי הן בין-עירוניות ובמהירות גבוהה (מעל 110),

אני מבין מביקורות (AUTO YNET ו-הגה) שהמנוע די רועש במהירויות גבוהות.

אם כך, נשארתי עם האלמרה הדי מיושנת, והסראטו האפרורית.

מישהו נהג בשתיהן ויודע להגיד איך הן מרגישות במהירות גבוהה?

• תוכן חדש...