Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים ,

ראשית תודה .

דבר שני לומדים מטעויות . נכון רומיתי בכמה מאות שקלים , אולי 1000 .

האם אני יכול לבקש את מלוא הסכום חזרה ? זה מקובל ? ואם הוא ירצה לפתור את הבעיה בכל זאת ללא תשלום נוסף?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר יקר שלום רב !

אתה יכול לבקש את כספך, לא בטוח שתקבל !

אתה מאמין, שמוסך שעשק אותך, במחיר של החלפת מנוע, שהיה אמור לפתור בעייה פשוטה של התחממות, רכב אמין, ולא בעייתי, שהאבחון בו הוא פשוט, ואחוז התקלות בו הוא אפסי, ושלא פתר את הבעייה העיקרית שבגללה הגעת אליה, יפתור אותה עכשו, לאחר שתתבע את כספך בחזרה?!

האם יש ברשותך חשבונית מפורטת עם פירוט העבודה שבוצעה?

האם אתה יכול לסרוק אותה לכאן, מבלי לחשוף את שם המוסך?

באם אין ברשותך חשבונית, בקש הבהרה מהמוסך מדוע היה עליו להחליף סעפת, היכן הסעפת שפורקה מרכבך אם בכלל,ומה זה סעפת משופצת, ומדוע הוחלפה?

מדוע נוקה רדיאטור ולא הוחלף, מה עלות נקוי הרדיאטור, אולי יתברר שעלות הנקוי מתקרבת למחיר רדיאטור חדש?

והשאלה הכח חשובה ומתבקשת, מדוע הרכב ממשיך להתחמם, ולעשן, ומה צמיגות השמן ושם היצרן של השמן?

עדיין לא סיפקת תשובות לשאלתי בשרשור הקודם, ואתה מתעקש משום מה, לחזור למוסך זה, שאכזב אותך בפעם הראשונה, ואני בטוח שגם בפעם השנייה, אך אפשר לנסות, אך ללא שום תוספת כספית !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה מוזמן לבצע קצר במאוורר שלך, כך שיעבוד כל הזמן.

כמו כן אפשר לחווט מאוורר נוסף שיישב על הרדיאטור, וכך תוריד את החום באופן די וודאי.

העלויות הן מזעריות, 100 ש"ח למאוורר ועוד 50-100 ש"ח לחשמלאי.

בטח יגידו לך שזה מעלה את צריכת הדלק, לא טוב למנוע ועוד דברים בסגנון -

עובדה היא שנסעתי עם הליאונה שלי ככה במשך שנתיים וחצי ולא קרה לה כלום. כנראה שהיא עדיין נוסעת ככה.

לגבי האמינות -

אין אמינות ברכב בן 20 שנה ומעלה. שכח מזה. הרכב יפתיע אותך בכל פעם מחדש בבעיה אחרת, אלא אם כן תחליף בו את כל החלפים האפשריים באופן יזום - כמו שמעיד הניסיון של SUBARU LOYALE חבר הפורום - אצלו אין בעיות בליאונה, אבל זה אחרי יישור קו בעלות של מעל 20 אלף ש"ח (כולל איטום המכונית בצורה שלא מביישת סדנאות בחו"ל).

פורסם

דוקטור סובארו שלום רב !

התאפקתי מזה זמן רב, שלא להעיר לך על עצות אחיתופל שאתה מייעץ בפורומי הרכב השונים בהם אתה חבר, ואני חייב להודות מעולם לא הסכמתי איתך, ובעיקר חורה לי, שאתה מכנה את עצמך בכינוי דוקטור סובארו, שאינו הולם אותך כלל, ובעיני אתה לא מייצג את ציבור חובבי הרכב סובארו בפרט, ורכבים ישנים בכלל.

טוב אחרי שפרקתי מעל ליבי סוף סוף, אני חייב להגיד שאין בלבי טינה אישית אלייך כלל, אלא למה שאתה מטיף מייעץ, ללא ידע בנושא בכלל.

ונתחיל בעצה שנתת לחבר את המאוור באופן קבוע, דבר שמרתיח את דמי, בכל פעם שמגיע אלי לקוח, עם מאוור שעובד קבוע, ועם תרמוסטט מבוטל, כי כך המכונאי מדרכה שלו אמר לו, עדיף שמנוע יעבוד על קר, כמקדם ביטחון נגד התחממות יתר, ושהישראל שהיא ארץ חמה, יש לבטל תרמוסטט, ולתת למאורר לעבוד קבוע, וגם להימנע מהתחממות בעתיד. הרי הכלל הידוע הוא, שלא משנים טכנולוגיה, ורכיבים שהורכבו על ידי היצרן רכב, לאחר תיכנון של מהנדסי רכב, שתיכננו רכב, שיגיע מהר לטמפרטורת עבודה, ימנע בלאי מואץ מהמנוע, יקל על סבובי המנוע, ויחסוך בדלק.

עד שבא הישראלי החאפריסט, ומייעץ עצות אחיתופל, שגורמות בלאי מואץ למאורר, בלאי מואץ לאלטרנטור ולמצבר, ותצרוכת דלק גבוהה, והכי חשוב לא פותרת את בעיית ההתחממות, אלא עוקפת אותה.

הסובארו בין עשרים שנה, אמין יותר מאשר מאזדה בת 8 , ועלות האחזקה שלה זולה פי עשרים !

ואת SUBARU LOYALE , אני מכיר אישית, ואפילו היה לי הכבוד לטפל בקרבורטור ברכבו, שהוא אכן שמור בצורה יוצאת דופן, עם שדרוגים שלא קיימים, אך גם לא הכרחיים בכל סובארו רגילה, וזאת רק מתוך אהבה לרכב ופינוק יתר.

ועד כמה שידוע לי לא הגיעו ל10 אחוז מהסכום שציינת, ואשמח לקבל תיקון בנושא מבעל הרכב.

לסיום הפתגם" סייג לחוכמה שתיקה" תופס גם כאן בשרשור זה.

בברכה

ובהבנה

חולה סובארו !

צביקה

פורסם

אילן, למה שיבדוק אם התרמוסטט תפוס, זה תפקידו של לקוח, ששם ממיטב כספו,על בעיית התחממות, ותרמוסטט הוחלף לחדש, והוא צריך לבדוק תרמוסטט, אם הוא היה יודע כיצד לבדוק תפקוד ותקינות תרמוסטט, הוא לא היה נכנס לסאגה הזאת, ופותר זאת , ברבע מהמחיר ששולם !

בברכה

צביקה

פורסם

באיזה שלב של מד החום נפתח המאוורר החשמלי? יתכן ויוניט החום ברדיאטור לא תקין וגורם להמשך בעיית ההתחממות.

האם הסעפת שהוחלפה עדיין אצלך? אם כן אשמח לראות תמונות שלה.

מצטער שנאלצת לשלם כסף רב וללא הועיל, פעם הבאה תקשיב לעצות חברי הפורום! הרי לשם כך הגעת לכאן, להתייעץ.

אתה מוזמן ליצור איתי קשר להתייעצות בנושא אם תרצה.

אשמח לעזור.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
חברים יקרים ,

ראשית תודה .

דבר שני לומדים מטעויות . נכון רומיתי בכמה מאות שקלים , אולי 1000 .

האם אני יכול לבקש את מלוא הסכום חזרה ? זה מקובל ? ואם הוא ירצה לפתור את הבעיה בכל זאת ללא תשלום נוסף?

לדעתי אתה צריך לפנות למוסך חזרה לצורך תיקון רכבך ולפני שחורצים דין עם עשקו אותך או לא, אנא פרסם את החשבונית במלואה כדי שנבין על מה בדיוק שלמת. אם אתה לא יכול לסרוק את המסמך לפחות תפרט את החלקים ואת העבודה.

פורסם

הנה גש למוסך הקרוב למקום מגוריך ובדוק את צינורות המים האם יש בהם נזילה ואם אין בדוק את פעולת הראדיאטור האם היא תקינה.

הסיפור הזה יכול לעלות לך בראש מנוע ועוד כמה חלקים ברכבך .

פורסם

שלום חברים ,

אני שומע הרבה קולות והאמת היא שאני מאד מבולבל , וגם מאד מאוכזב מאיש מקצוע שסמכתי עליו.

לעת עתה לא חזרתי אל המוסך מפאת אילוצים . ברכב כרגע עומד , מושבת , עם שמן שחסר ועשן לבן .

לשאלתכם - מה בוצע?:

ובכן אני לקחתי את הרכב למוסך ובוצע בו הטיפול הבא :

הוחלף שמן מנוע , מסנן שמן , 4 פלגים , נוזל קירור משאבת מים - הוחלפה סעפת יניקה הוחלפה באחת משופצת ,טרמוסטט - חדש , סלד מים עליון ( מקווה שכך מבטאים את זה )-חדש , בדיקת בלמים .

4 פלגים

רדיאטור נוקה .

בדיקת בלמים .

חומר שמנקה את מערכת הדלק ומוציא עשן לבן

מנהל המוסך אומר שזהו יישור קו מבחינתו . לטענתו סיבת ההתחממות זה סעפת יניקה פגומה .

הקשבתי בהינהון ושילמתי על כל העניין 2300 ש'ח .

המאוורר נפתח כשחום המנוע מגיע בערך לחצי ומפסיק לעבוד כשהחום יורד לכדי שליש.

אין לי את החלק של הסעפת שהוחלף. אין לי גם מושג בבדיקות שאתם מייעצים לעשות .ממה שהבנתי זה שהאוטו אוכל שמן ואין לי מושג על מה זה מעיד ( אולי על מנוע גמור ?).

השבוע אני אחליט מה לעשות עם האוטו , אולי פשוט אוותר ואמכור לחלפים או שאקח למוסך אחר שצויין פה רק להערכת מצב .

תודה.

פורסם

סתאם שאלה:

סליחה שאני מוסיף שמן למדורה.

משהו יכול להסביר מה זה סעפת יניקה משופצת?!:roll:

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום רב !

בשפה לא מקצועית קוראים לה שבוצע ברכבך חרטא !

בשפה אחרת קוראים לכך עבודה בעיניים !!

בשורה התחתונה, סידור התחממות פשוט, שהיה אמ להסתיים במקרה הטוב ב500/600 שקל בלבד, הסתיים בתשלום של 2300 שקל, ולא רק שהבעייה לא נפתרה במחיר שערורייתי, אלא שהבעייה החמירה, ורכב שלא עישן ולא צרך שמן החל לפלוט עשן לבן, ולצרוך שמן בכמות אסטרונומית, ובשורה התחתונה הרכב ממשיך להתחמם, מחוג החום יורד לשליש , שהוא נמוך מדי, אם כי נכנס לפעולה במחצית הסקאלה, לא ברור מדברייך האם השעון חום עובר את החצי סקאלה, כלומר ממשיך להתחמם !

לא קיים דבר כזה סעפת יניקה משופצת, ובוודאי אין לה שום קשר להתחממות הרכב, ואם נניח לצורך הוויכוח שהסעפת נזלה, מדוע אם כך היה צורך להחליף משאבת מים, ואם היה צריך היה להחליף משאבת מים, מדוע נוקה רדיאטור, ואם הרדיאטור היה סתום, מדוע המוסך מטיל את האשמה של ההתחממות על סעפת היניקה, ואם לאחר כל ההחלפות המיותרות, מדוע הרכב מעשן בצורה חמורה, וצורך שמן, וממשיך להתחמם?!

מה זה סלד עליון, אני מניח שזה צינור מים עליון?!

הרבה שאלות וסימני שאלה, ואין שום תשובה, ורק מחדל של מוסך, ותמימות של לקוח, תגרום לכך שהרכב יגיע בסוף לגריטה וחבל !!!

בברכה

עם לב כואב והרבה כעס !

צביקה

• תוכן חדש...