Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל נושא ההטבות במס, איך מי מה כמה ולמה, למה יותר משתלם (מלבד הברור מאליו) לקחת רכב חדש בליסינג, האם יש "קנסות" בצורה של מס מוגדל על רכבים ישנים, השתתפות בהוצאות, בקיצור, הכל...

תודה רבה לעוזרים.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפני מס' שנים שאלתי את הרו"ח שלי מה יותר משתלם, רכב חברה שמוצמד לעובד (שהוא גם בעל מניות) או רכב עובד שהחברה משלמת אחזקתו.

התשובה שלו היתה שבשורה האחרונה ההבדלים לא משמעותיים במיוחד ואם רוצים לא לשלם מס בכלל, אז לנסוע במונית. (אומנם זה נאמר בחצי בדיחה, אבל יש בזה מן האמת).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ידידי, לא שאלתי מה יותר משתלם.

שאלתי (בסאבטקסט)האם בכלל משתלם לקנות רכב ישן, או ללסנג (יש מילה כזו?:shock: מלשון לעשות ליסינג) רכב חדש, שיכלול לפי מה שהבנתי -הטבות, ומה הן ההטבות הנ"ל- לא ברור לי כלל. לכן ביקשתי לינק לחוקים.

פורסם
איזה הטבות?

מי ייתן לך הטבות במדיה הזאת...?

כך זה נקרא, מה אתה רוצה ממני...

חוץ מזה, מקפיץ...589360

פורסם

ה"הטבה" היא בעצם מס הכנסה מופחת כביכול. כלומר מכיוון שהתשלום על הרכב יורד מהברוטו, מס ההכנסה מחושב על סכום נמוך יותר = פחות מס הכנסה.

גובה ה"הטבה" הזאת תלוי בשכר ברוטו ושווי שימוש ברכב.

פורסם

סרג'ו.

לצורך הדוגמה בלבד:

משכורתך ברוטו היא 8,000 שקל בחודש.

המעסיק מחיליט לתת לך רכב צמוד. לפי קביעת שילטונות המס, אם אתה מקבל מהמעסיק רכב פרטי צמוד, כאילו קבלת הטבה כספית. את ערך ה הטבה הזאת קובעים שילטונות המס והיא עולה בהתאם למחיר הרכב.

אם הרכב שקיבלת נקבע כשווה 2,000 שקל, מבחינת שילטונות המס המשכורת שלך ברוטו היא 10,000 שקל.

במילים אחרות, אתה תשלם מס-הכנסה על משכורת של 10,000 שקל.

כדי שיהיה ברור, הנטו שלך יהיה קטן יותר מאשר אילו הרווחת רק 8,000 ברוטו ולא קיבלת רכב.

אין מתנות חינם.

ד"א - זה לא הטבות מס, זה שיקולי מס.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לצורך הדוגמה בלבד:

משכורתך ברוטו היא 8,000 שקל בחודש.

המעסיק מחיליט לתת לך רכב צמוד. לפי קביעת שילטונות המס, אם אתה מקבל מהמעסיק רכב פרטי צמוד, כאילו קבלת הטבה כספית. את ערך ה הטבה הזאת קובעים שילטונות המס והיא עולה בהתאם למחיר הרכב.

אם הרכב שקיבלת נקבע כשווה 2,000 שקל, מבחינת שילטונות המס המשכורת שלך ברוטו היא 10,000 שקל.

במילים אחרות, אתה תשלם מס-הכנסה על משכורת של 10,000 שקל.

ד"א - זה לא הטבות מס, זה שיקולי מס.

.

אני דווקא מחפש מהצד השני של המתרס- מהצד של המעביד, אילו "שיקולי מס" יחולו עליו.

• תוכן חדש...