Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד מקווה שזה המקום הנכון לשאול את זה.

אז ככה:

ברשותי פיאט פונטו ספייס אקטואל 2006 אני יד שנייה ידנית.

בזמן האחרון שקלתי רבות להחליף אותה ליאריס ספורט 2004-2006, ובסוף החלטתי שלא.

מחר אני קובע נסיעת מבחן על האלטו החדשה הידנית, אחרי שעברתי על כל אשכול אפשרי באינטרנט, גם פה באתר לגבי הרכב הזה.

השאלות שלי בכמה מובנים לגבי שני הרכבים (הפונטו והאלטו)

כמה הכוח יירד? (אם בכלל) הבנתי שהאלטו היא עם 68 כ"ס ושלי בעלת 60 (שאחרי כמעט 4 שנים נחלשה) ושהמשקלים שלהן זהים +/- , מי תהיה יותר זריזה, וכששני אנשים ברכב מי תסחוב יותר עליות מידי פעם וכ"ו.

צריכת הדלק באלטו מאוד טובה, כמה אני ירגיש בהבדל? בחודש אני מתדלק באזור ה500 שקל כש90% מהנסיעות הן עירוניות.

ומה ההפרשים מבחינת ביטוח וטיפולים שוטפים (כמובן שאני לוקח בחשבון 0 תקלות באלטו, עקב זאת שהיא חדשה מהמפעל, לא שבפיאט נתקלתי בתקלה חוץ מטיפולים שוטפים טפו טפו טפו)

עכשיו אני יודע שזה לא פורום ייעוץ לרכישת רכב, אני 99% סגור על עצמי מבחינת נתונים ייבשים, אם אחרי נסיעת המבחן אני לא ייתבאס אני כניראה יזמין אותה, אני יישמח מאוד אם מישהו נוסע בכזו ידנית יביע את דעתו.

אה כן ומה הסיפור עם לחכות עד מרץ, ולמי שהיה בסוכנות אני מעוניין בשחורה, יש תוספת מחיר או משהו בסגנון?

(אגב ידוע לי שהאלטו היא 4 מקומות ותע מטען פיצפון לעומת הפיאט, וזה לא מה שמפריע)

תודה רבה מראש!

פורסם

עכשיו אני יודע שזה לא פורום ייעוץ לרכישת רכב, אני 99% על עצמי מבחינת נתונים ייבשים, אם אחרי נסיעת המבחן אני לא ייתבאס אני כניראה יזמין אותה, אני יישמח מאוד אם מישהו נוסע בכזו ידנית יביע את דעתו.

עכשיו זה כן :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני הזמנתי לפני יותר מחודש אחת שחורה ואני מקבל אותה רק באפריל, ככה שתשכח ממרץ ואני חושב שגם לאפריל נגמר המלאי.

אין תוספת תשלום על הצבע

פורסם

לפני זמן מה כתבתי על רשמי נסיעת מבחן שערכתי לאלטו הידנית , והשוותי אותה לפיאט פנדה של אשתי :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2373415&postcount=162

אמנם לך יש פיאט פונטו ידנית , אבל לפנדה מנוע זהה לשלך , כך שיש רלבנטיות להשוואה.

למענה ישיר לשאלותיך :

הנתונים היבשים של הספק המנוע (68 כ"ס באלטו מול 60 בפונטו) לא אומרים הרבה ואינם רלבנטיים.

לאלטו מנוע בעל כח בעיקר בסל"ד בינוני-גבוה כי שיא המומנט מושג בסל"ד גבוה יחסית (9.18 קג"מ ב - 3,400 סל"ד) ,

בעוד שבפיאט יש לך מומנט עדיף ושימושי יותר של 10.4 קג"מ ב - 2,500 סל"ד.

מעשית הביצועים יהיו די זהים (גם היבשים לפי היצרנים 0-100 קמ"ש כ - 14 שניות בשניהן) , אבל בפיאט המנוע יהיה מעודן,

גמיש ושקט יותר ( 4 בוכנות למול שלוש ואופי המנוע).

להתרשמותי הפנדה בת 4 סוחבת עליות קשות מעט טוב יותר מהאלטו (המומנט העדיף...)

האלטו תהיה יותר חסכונית בדלק , אבל לא באופן מהותי . צפה לשיפור של 10 - 20 אחוז ,כתלות בסגנון נהיגתך.

עלויות אחזקה - ביטוחים וטיפולים יהיו די זהים. טיפולים בפיאט במרווחים של כל 20K ובסוזוקי כל 15K.

לסיכום התרשמותי - האלטו רכב ראוי ובטוח שמאוד חסכוני בכל היבט של אחזקה, אולם בהשוואה לפיאט שלך תרגיש מעט נסיגה

בתחומים של עידון , איבזור , שימושיות ורהיטות הביצועים.

פורסם

תודה רבה על ההסבר! בול הייתי זקוק לכזה.

בסופו של דבר "לסיכום" לדעתך הכוח יהיה דומה +/-, אני לא ירגיש כוח נוסף או זריזות נוספת באלטו.

צריכת הדלק לא תהיה בחצי, ויהיה לי רועש יותר.

זה מה שהבנתי מההסבר, את האמת אני לא יודע מה להחליט, זאת ממש לא התלהבות לקרוע נילונים, זה פשוט להיות עם ראש שקט ל3 שנים, ולחסוך בעליות האחזקה עוד במעט, כמובן בתוספת מחיר, אבל עדיין לקבל רכב חדש שאני יד 1 מהחברה.

מישהו יכול להאיר לי אולי עוד קצת או לעזור לי במעט?

אגב היום קבעתי נסיעת מבחן על הידנית ליום ג' בבוקר, ונאמר לי בטלפון שההספקה היא עד יוני לצבע שחור ידני עקב חוסר במלאי ודרישה גדולה משחשבו.

ניראה אחרי הנסיעת מבחן מה יהיה, אני יישמח לעוד דעות ושוב תודה רבה orankohn על ההסבר המקצועי.

פורסם

לדעתי אין לך שום סיבה להחליף כי אתה לא תרוויח דבר.

הפונטו שלך מרווחת יותר (סופר מיני לעומת מיני).

יש לה 4 כוכבים במבחני ריסוק ולאלטו יש 3 ולכן הפונטו גם בטוחה יותר.

הפונטו מאוד חסכונית אז גם לא תרוויח הרבה מבחינת צריכת דלק.

האוטו שלך עכשיו לא עושה לך בעיות וגם אם יהיו לך תקלות, ירידת הערך ברכב חדש תהיה גדולה יותר מאשר עלות התיקונים.

בסופו של דבר האלטו לא באמת מהווה שדרוג כלשהו.

לדעתי תחסוך את הכסף עד שתוכל להשתדרג.

emotion of motion

פורסם

אתה צריך לדעת שהאלטו הוא רכב שיוביל אותך מנקודה לנקודה, זה הכל.

אל תחשוב שיהיה נוח מידי, או שקט מהמנוע, או איזה מכונית מרוץ.

אני לקחתי את כל הדברים האלו בחשבון מכיוון שאני הולך להיות סטודנט, והרכב הזה מתאים לי בול.

רכב חדש, 3 שנות אחריות, ידני, חסכוני בדלק.

פורסם

עדכון, אחרי שעשיתי בבוקר נסיעת מבחן על האלטו הידנית, אני חושב שזו עסקה מעולה, הרכב מגיב יפה מאוד, הרעש מהמנוע נסבל, היינו 3 ברכב בעליה של סטלה מאריס בחיפה מי שמכיר עם מזגן והרכב עלה בלי בעייה.

מקדימה יש מספיק מקום ואני 1.90 הסוכנת ישבה לידי וחברה שלי מאחורייה ואמרה שהמקום היה סביר.

בכל אופן הרכב עושה רושם נחמד מאוד סחב יפה מאוד והוא ניראה נחמד +

ממליץ בחום.

• תוכן חדש...